ufo
Moderátor
Moderátor

01.09.2010 6:57

Re: Sphinx

Jestli tady bude pokracovat diskuze formou osobnich vypadu, tak se podle toho naplni bednicka s bananama... ufo

Na rozdily v prebijene munici jsou jina vlakna.

MARKONY
Moderátor
Moderátor

01.09.2010 7:31

Pokud si dobře vzpomínáš každý krok sem s tebou konzultoval , zkušebně se namontoval SPRINCO neviděl sem žádán přínos tak sem ho demontoval a vrátil majiteli otm sem s tebou taky dlouze diskutoval , je pravda že se mi mou vinou podařilo ohnout pružinku na spoušti , ta funguje dodnes nemá nanic vliv to sem ti taky přiznal , jiné zásahy sem do pistole nedělal , byla u puškaře ale ten mi ji vrátil stím že spouštak je absolutně dokonalý a že by byla škoda něco něm dělat a taky na něm nic nedělal , pokud si to chceš ověřit není problém , a jiné pokusy na pistoli sem nedělal . A s problémem že se zvědčuje rozptyl sem te kontaktoval hned jak sem to zjístil bylo červnu okolo 16 , a tva odpověd mi zní dodnes v uších : ZAVŠE SI MUŽEŠ SAM POUŽIVAL SI PŘEBÍJENÉ STŘELIVO .

selag

01.09.2010 8:55

BestPatron píše:
selag píše:To jako chceš říct, že po 9 000 ranách je hlaveň hotová? To přece nemůže být normální. Zkusil si kontaktovat prodejce? Pokud si dobře vzpomínám, tak mě při prodeji tvrdil, že hlaveň má životnost vyšší než Glock. Já mám teda v hlavni polygon.....

Rád bych reagoval i na tento příspěvek: NIKDY jsem netvrdil že tato drážkovaná hlaveň má životnost vyšší než Glock. Říkal jsem Vám pouze že je do cca 40.000 výstřelů o něco přesnější než polygon. A poté začne ztrácet. Ale že polygon od Sphinxe stojí cca dvakrát tolik, takže máte možnost si koupit druhou drážkovanou a jste na tom zase dalších 40.000 lépe.

Takže bych poprosil nepřekrucovat jenom proto, že jste tady ve víru vášní, který je navíc rozvířen jen díky špatně přebitým nábojům.

Děkuji za pozornost
Michal Vavrečka

Mé vyjádření se také netýká drážkované hlavně ale hlavně v MÉ zbrani... jasně uvádám, že JÁ mám polygonální vývrt a k tomu jste mi řekl, že tento polygon, má vyšší životnost, než polygon v Glocku. Tak že bych se ohradil proti "překrucování"

BestPatron
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

01.09.2010 9:32

selag píše:
Mé vyjádření se také netýká drážkované hlavně ale hlavně v MÉ zbrani... jasně uvádám, že JÁ mám polygonální vývrt a k tomu jste mi řekl, že tento polygon, má vyšší životnost, než polygon v Glocku. Tak že bych se ohradil proti "překrucování"

K Vašemu výroku: Vím že jste mi psal, že máte ve zbrani polygon, ale Sphinx mne neinformoval o tom, že by přecházel u Lothar Walther na hlavně s polygonem. (Ale všechno je možné) Zkusím u nich vyzjistit, jestli nějakou sérii nezaměnili, nebo jestli nezaměnili trvale, popřípadě od které série. A dám vědět.

EDITED: Sphinx mi píše, že potřebuje vědět číslo Vaší série. Je to na hlavni zespodu, na tom malém krčku za komorou směrem k ústí. Že na polygony u Lotharu přecházeli ... (jen mi to mirnyx-tyrnyx zapomněli říct). Děkuji M.V.
Naposledy upravil BestPatron dne 01.09.2010 10:49, celkově upraveno 1

BestPatron
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

01.09.2010 10:45

MARKONY píše:Pokud si dobře vzpomínáš každý krok sem s tebou konzultoval , zkušebně se namontoval SPRINCO neviděl sem žádán přínos tak sem ho demontoval a vrátil majiteli otm sem s tebou taky dlouze diskutoval , je pravda že se mi mou vinou podařilo ohnout pružinku na spoušti , ta funguje dodnes nemá nanic vliv to sem ti taky přiznal , jiné zásahy sem do pistole nedělal , byla u puškaře ale ten mi ji vrátil stím že spouštak je absolutně dokonalý a že by byla škoda něco něm dělat a taky na něm nic nedělal , pokud si to chceš ověřit není problém , a jiné pokusy na pistoli sem nedělal . A s problémem že se zvědčuje rozptyl sem te kontaktoval hned jak sem to zjístil bylo červnu okolo 16 , a tva odpověd mi zní dodnes v uších : ZAVŠE SI MUŽEŠ SAM POUŽIVAL SI PŘEBÍJENÉ STŘELIVO .

Vážený pane St.....,
každý krok který jste na zbrani prováděl jste se mnou konzultoval vždy až ex-post. Až když už jste věděl "že je zase něco špatně". Předem nikdy.

Při reklamaci jste mi také tvrdil, že jste po celou dobu používal jednu a tutéž navážku, laboraci a kuli. Já sám jsem od Vás dostal na závodech třikrát náboje a byly pokaždé jiné. Což sám potvrzujete i na fóru "MůjGlock". Proto už mou důvěru nemáte ani v ostatních tvrzeních.

A jen bych se ohradil proti mému údajnému výroku, proto ho zde uvádím celý: "Za vše si můžeš sám. Používal jsi ŠPATNĚ přebité střelivo nebo ŠPATNÉ NEBO NEZKALIBROVANÉ KULE." Ono to slovo "špatně", které jste vynechal, je tam totiž to nejpodstatnější.

Jediné co jsem ochoten pro Vás ještě udělat je, že se můžeme potkat u pana Tomáše Zendla, já tam přivezu ještě dvě další zbraně a můžeme se podívat a proměřit, různým střelivem ověřit ... Vyhovuje?

ogy
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 10:57

Nevím jak vy, ale já nejčastěji reklamuji boty a tak napíšu příměr na tuhle situaci s botama, vím pistole nejsou boty :) , ale z pohledu zákona je pistole stejně výrobek, nebo zboží jako boty.

Koupil jsem si docela drahé běžecké (cross-country) boty značky Nike. Nedával jsem jim nijak zabrat, chodil jsem v nich většinou po městě (jako většina lidí), v terénu byly možná jednou. Po roce se mi začala oddělovat podrážka od podešve. Zašel jsem do obchodu kde mi prodavačka řekla, že je do reklamace nevezme, protože jsem v nich chodil po městě, že ona to ví, protože mě viděla! Že v nich sama chodila (a po městě!) to už psát nebudu, to už by bylo trochu moc :D . Prodavačka nejenom, že trvá na svém, ale chce mi i rozbít hubu, protože prý poškozuji jméno firmy Nike! (smajlík pro absurdní)

Proč se prodejce Sphinx nezachová při reklamaci standardně jako se chová vaše prodavačka ve vaši prodejně s obuví? To jest proč reklamaci v klidu, nezůčastněně nepřijme, nepředá servisu/výrobci a následně zákazníka nevyrozumí spolu s písemným vyjádřením servisu/výrobce? Proč? Je to nějaká černota? Nebo se bojí, že by ho tato reklamace finančně zruinovala, protože nemá ani na převoz zbraně zpět do Švýcarska? Co za tím je?

Přijde mi to tak absurdní, že to vidím na ČOIku spolu s pořadem Černé ovce.

Reklama

BestPatron
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

01.09.2010 11:31

NECITUJU PREDCHAZEJICI PRISPEVKY! ufo

Chápu Vás, mám stejné zkušenosti (s botami). Co se týče reklamací, tak Vám mí ostatní zákazníci mohou potvrdit, že se k nim chovám maximálně vstřícně a vyřídil jsem doposud VŠECHNY reklamace. Přestože si osobně myslím že asi dvě z nich byly neoprávněné. Ale čert je vem. Toto je má první reklamace která je neuznaná.

A co za tím vězí: nic. Jen že jste trefil hřebík na hlavičku: Převoz do Švýcarska a zpět stojí přibližně 7000 Kč. A v případě že by tato reklamace nebyla uznána (jako že už oficiálně byla NEuznána), tak těch 7000 musí někdo uhradit. Pevně věřím, že to by se tomu zákazníkovi vůbec nelíbilo. Protože za to by mohl už dávno mít novou hlaveň.

Já bych si tu dovolil také jeden příměr: Brzdové destičky od auta: Jak dlouho mají vydržet? Když budete "ras" a zrušíte je za 10000 km, můžete je reklamovat? Jaká je "garantovaná" výdrž? Jak to že může jízdní styl prodloužit jejich životnost na 60.000 ale dají se zničit i za 10000 km? A jak to pak budete mít s reklamací tohoto spotřebního materiálu? A můžete vrátit celé auto, když se Vám dvakrát opotřebovaly "spotřební" brzdové destičky?

Ono ta oblast je složitá. Není to jednoduché. A právě proto se vždy snažím stát na straně zákazníka. V tomto případě jsem však přesvědčen o správnosti neuznání této reklamace. Krom toho chování tohoto zákazníka při této reklamaci bylo také dost nekorektní.

A černé ovce a ČOI ... no když už byste chtěl takto jít "na krev", tak v uživatelském manuálu skoro všech zbrojovek najdete větu, že musí být používáno pouze tovární certifikované střelivo a že výrobce nepřebírá záruky při použití přebíjeného. (A strašit vždycky takovými "čertíky z krabičky" tím si rozhodně prodejce velmi "nakloníte", hned se vyleká a hned Vám reklamaci vyřídí. "HUMOR")

ogy
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 11:55

Dělat zastoupení jakékoliv značky, není jen o slávě s tím spojené, provizích z každého prodaného kusu, ale hlavně o těch starostech se zastoupením, jako jsou i reklamace. Když na to nemáte, nedělejte to! Ušetříte si nervy, mezilidské vztahy a hlavně pověst Sphinxu!

Píšete: "...oficiálně byla NEuznána (reklamace)..." Vy jste pistoli do reklamace vůbec nepřijal, jak pak může být zamítnuta? Výrobce/servis pistoli vůbec neviděl! Jak můžete napsat, že ji neuznal? Máte písemné (hlavičkový papír, razítko, datum, podpis) vyjádření jak to požaduje zákon?

Jestli tady někdo jde "na krev", tak jste to Vy pane kolego, do včerejšího večera se vedla pouze obecná neosobní diskuze o reklamacích u Sphinxu, nepadlo žádné jméno, příjmění, název prodejce/firmy. Krev jste přinesl fyzickým vyhrožováním až Vy!

selag

01.09.2010 12:26

BestPatron píše:
selag píše:

K Vašemu výroku: Vím že jste mi psal, že máte ve zbrani polygon, ale Sphinx mne neinformoval o tom, že by přecházel u Lothar Walther na hlavně s polygonem. (Ale všechno je možné) Zkusím u nich vyzjistit, jestli nějakou sérii nezaměnili, nebo jestli nezaměnili trvale, popřípadě od které série. A dám vědět.

EDITED: Sphinx mi píše, že potřebuje vědět číslo Vaší série. Je to na hlavni zespodu, na tom malém krčku za komorou směrem k ústí. Že na polygony u Lotharu přecházeli ... (jen mi to mirnyx-tyrnyx zapomněli říct). Děkuji M.V.

Celé číslo mé zbraně je 3009 - 1562 a na hlavni na Vámi uváděném místě je 90, nebo 06, podle toho kam směřuje ústí hlavně. Je to polygon. Byly by tedy k této hlavni nějaké informace?

BestPatron
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

01.09.2010 12:34

ogy píše:Dělat zastoupení jakékoliv značky, není jen o slávě s tím spojené, provizích z každého prodaného kusu, ale hlavně o těch starostech se zastoupením, jako jsou i reklamace. Když na to nemáte, nedělejte to! Ušetříte si nervy, mezilidské vztahy a hlavně pověst Sphinxu!

Píšete: "...oficiálně byla NEuznána (reklamace)..." Vy jste pistoli do reklamace vůbec nepřijal, jak pak může být zamítnuta? Výrobce/servis pistoli vůbec neviděl! Jak můžete napsat, že ji neuznal? Máte písemné (hlavičkový papír, razítko, datum, podpis) vyjádření jak to požaduje zákon?

Jestli tady někdo jde "na krev", tak jste to Vy pane kolego, do včerejšího večera se vedla pouze obecná neosobní diskuze o reklamacích u Sphinxu, nepadlo žádné jméno, příjmění, název prodejce/firmy. Krev jste přinesl fyzickým vyhrožováním až Vy!

Ano máte pravdu. Papírově to neproběhlo. Takže to můžeme klidně i zoficializovat. Já převezmu od Marka jeho hlaveň když mi ji předá. Já ji zavezu svému autorizovanému puškaři (přestože toto mi zákon neukládá, stejně jako razítko :) ) a pak se písemně mohu vyjádřit. Výsledek bude stejný ale úředně to bude čisté. Místo toho abych dělal tuto šaškárnu, tak jsem psal znovu do Sphinxe, a znovu jsem jim nabídl, že pokud se rozhodnou, mohu jednu hlaveň z mé objednávky obětovat, pokud to schválí jako reklamaci.

Osobně mám pocit, že to může zákazníkovi pomoci mnohem více, než Vámi nabídnutá šaškárna. Vy asi nejste obchodník z oboru, viďte? Takže to vidíte jasně a "černo-bíle", ale ono to zas tak černobílé není. Nevím proč mají všichni pocit, že tím že je podána reklamace, že má být vždy automaticky uznána ... "a jinak na to obchodník nemá". Každý z nás někdy v životě něco posr...l a ví že to hned zkusil na obchodníka aby to mohl vrátit. Někdy se to povede, jindy ne. No a tohle je moje první neuznaná reklamace. Dřív nebo později přijít musela.

Rozdíl mezi mnou a Vámi je však podstatný v tom, že já tady vystupuji veřejně a musím se hájit před kterýmkoliv z Vás anonymních uživatelů, kteří si tu můžou napsat kdykoliv cokoliv. Házet špínou je jednoduché. Obhájit se je složitější. Ale kdo jste bez viny ... první hoďte kamenem...

PetrL3
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 12:41

Já sice neprodávám nic, ale kdyby jo, asi poslední věc, kterou bych udělal, je vyhrožovat zákazníkovi (ať už je v právu nebo ne) fyzickým napadením před ostatními potenciálními zákazníky. To je dost netaktické. Pokud máte mezi sebou jinak přátelský vztah, je to dejme tomu jiná situace, ale pak by se to nemělo řešit tady na fóru jako vztah prodejce vs. zákazník.

BestPatron
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

01.09.2010 12:51

Edited, ufo

Souhlasím s Vámi! A zatímco se tu nadřístalo plno ... tak já grobián, násilník, hulvát a výhružník a krvepijec ... jsem Markovi vyjednal, že majitele Sphinxu už štve tohle dohadování natolik, že mu sice reklamaci opět znovu zamítli, ale protože to už chtějí mít z krku, tak mu nabízí hlaveň za poloviční cenu.

Víc ti už Marku pomoci nedokážu... Co ty na to?

ogy
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 12:52

Nebudu už dále reagovat, je vidět, že jste úplně mimo! Je děsivé kdo dělá zastoupení u nás, každý si udělá obrázek sám z Vašich příspěvků.

Jestli ta všechna "krev", napadání, manipulace jsou kvůli 7 tisícům na převoz do Švýcar, mám nabídku - pokud mi na Vašich stránkách umístíte na 1 rok reklamní banner, že jsem sponzorem Sphinxu v ČR, pak převoz ze svého zaplatím, vážně.

sided
Moderátor
Moderátor

01.09.2010 12:59

To je zajímavý jak mají ve věci jasno především lidi který o ní vědí kulajz :roll:

MARKONY
Moderátor
Moderátor

01.09.2010 13:04

Děkuji Michale a nabídku přijímám .

BestPatron
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

01.09.2010 13:08

ogy píše:Nebudu už dále reagovat, je vidět, že jste úplně mimo! Je děsivé kdo dělá zastoupení u nás, každý si udělá obrázek sám z Vašich příspěvků.

Jestli ta všechna "krev", napadání, manipulace jsou kvůli 7 tisícům na převoz do Švýcar, mám nabídku - pokud mi na Vašich stránkách umístíte na 1 rok reklamní banner, že jsem sponzorem Sphinxu v ČR, pak převoz ze svého zaplatím, vážně.

To už jsou opravdu tak zbytečné invektivy, že na ně nebudu reagovat. Ale Vaši nabídku přijímám. Umístím Vám reklamní banner na http://www.sphinxarms.cz za Vámi navrženou cenu 7000 bez DPH. Prosím zašlete mi fakturační údaje a ten banner. Budeme se těšit na další spolupráci.

EDITED: Ahoj Jirko O. nějak mi nebereš telefony. Copak? Že by ta anonymita nebyla dostatečně anonymní ???
Naposledy upravil BestPatron dne 01.09.2010 13:30, celkově upraveno 1

BestPatron
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

01.09.2010 13:10

MARKONY píše:Děkuji Michale a nabídku přijímám .

OK, zařídím.

selag

01.09.2010 13:23

Dobré řešení pro obě srtrany.... :-)

krampus
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.09.2010 13:55

můžu vědět, co bylo špatnýho na kulích v těch přebíjených nábojích? jestli ve slitině třeba moc antimonu? ten má abrazivní efekt, pokud je ve slitině jeho množství tak vysoký, že by krystalizoval. (proto je lepší přidat cín)
nebo byly střely nezkalibrovaný a městnaly se do hlavně ? to by asi šla hlaveň do háje spíš cestou vydutí, ne?

(a jsem rád, že bestpatron to tady aspoň trochu uvedl na pravou míru)

Pripominam, ze na prebijeni a s nim spojene problemy jsou jina vlakna. ufo

alfonss
Grafoman
Grafoman

01.09.2010 20:48

A já blbec jsem si vždycky myslel, že hlaveň u pistole je pouhej spotřebák. Když to přestane lítat, tak se prostě vyhodí a koupí nová...

PředchozíDalší

Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní