- selag
Re: Sphinx
Lukas_K: No já to objednal přes Kozap, němčinou nevládnu a nechtěl sem nikoho obtěžovat. Dodací lhůta je 3 týdny. Cena je sice závratná, ale prostě ho chci
No a taky se mi z USA veze jeden Safariland. Služební pouzdro.
Oni mají obrázky všude jen s Glockem.
Ale dělají přímo na Sphinxe.
http://www.usaholsters.com/Safailand-Ho ... ing=sphinx
To Sickinger ho v nabídce na Range Mastera uvedenýho nemá.

http://www.usaholsters.com/Safailand-Ho ... ing=sphinx
To Sickinger ho v nabídce na Range Mastera uvedenýho nemá.
Naposledy upravil selag dne 01.02.2010 17:15, celkově upraveno 1
- selag
5.11 : Tak srovnávat si vůbec netroufám
Měl sem sice CZ 75 SP-01, ale nechci kazit náladu majitelům této zbraně
Sphinx je (jak už někdo tady psal) CZ přivedená k dokonalosti.

-
Chotis - Pravidelný návštěvník
selag: to jsi hodný 

- selag
Já tušil, že se ozveš
. Právě proto, že proti CZ 75 SP-01 nic nemám, tak nebudu srovnávat, Cenově jsou ty zbraně úplně jinde a nebylo by to fér vůči CZ. Ale třeba se vyjádří jiní majitelé...... Já se se zbraní teprve seznamuju. A jde nám to celkem dobře 

-
5.11 - Občasný návštěvník
Ani mi tak třeba nejde o kvalitu zpracování, jako o porovnání pocitu ze střelby a zda se zbraň chová výrazně lépe. Prostě zda to znamená nějaký posun vpřed 
Je mi jasné, že cena je uplně někde jinde a nemá to asi cenu po této stránce srovnávat.
Já bych to rád viděl tak, že když bych si tu zbraň pořídil, tak bych už nemusel přemýšlet nad tím, že je chyba v qru, ale pouze jen a jen v mejch rukách.

Je mi jasné, že cena je uplně někde jinde a nemá to asi cenu po této stránce srovnávat.
Já bych to rád viděl tak, že když bych si tu zbraň pořídil, tak bych už nemusel přemýšlet nad tím, že je chyba v qru, ale pouze jen a jen v mejch rukách.

- selag
- selag
Dneska se mi na střelnici stala taková nepříjemná věc. Půjčil sem kolegovi Sphinxe a v domnění, že má stejné náboje jako já, jsem mu k tomu nedal ty své. Taky přebíjí olověnou střelu stejným prachem. Jen jsme nějak pozapomněli, že dělá do svého Glocku jinou délku náboje než já - delší. No a tak si střelil přesně 1x. Druhý náboj pistole nabrala, ale už nedovřela závěr a prostě se sekla. A to tak že dost. Závěrem šlo pohnout až značniou silou, kdy jsem použil hranu stolu jako oporu a pořádně zabral. Vytahovač se vysmekl z drážky náboje (měl sem strach, abych ho neulomil) a pak už sem závěr dostal na záchyt. Myslel sem, že náboj půjde lehce od ústí tyčkou vyklepnout, ale byl to celkem problém. Podařilo se to až na třetí pokus. Na střelnici jsem pistoli jen zběžně překontroloval a střílel dál. Až doma po vyčištění jsem provedl důkladnou kontrolu a naštěstí to pistole přestála bez nějaké újmy. Ale dobře po těle mi z toho nebylo
Plynou z toho pro mě dvě poučení. Za prvé do své zbraně dávat jen své přebíjené náboje ( nebo tovární ) a za druhé, že si musím nechat udělat mosaznou tyčku na vyklepávání náboje, případně uvízlé střely v hlavni - ještě se mi to nestalo, ale člověk nikdy neví....

Plynou z toho pro mě dvě poučení. Za prvé do své zbraně dávat jen své přebíjené náboje ( nebo tovární ) a za druhé, že si musím nechat udělat mosaznou tyčku na vyklepávání náboje, případně uvízlé střely v hlavni - ještě se mi to nestalo, ale člověk nikdy neví....
-
mandys - Častý návštěvník
Prodává se trn na tyhle případy a jde našroubovat na tyčku čištění místo kartáčku, mám ho, ale zatím jsem ho nepoužil.
- selag
Díky za tip, ale raději si nechám udělat tu kulatinku. Po dnetních zkušenostech si myslím, že by se ta tyčka čištění určitě deformovala.
-
MARKONY - Moderátor
Tak cirka po 8 000 vstřelu sem začal mit problém s zvědčujícim se rozptylem na 25 m cirka 100 mm , nasledovalo martyrium po puškařích , při kontrole pistole u p Zendlem a jeho verdikt je že hlaveň je již je již mimo horní tolerance dle CIP .To znamená výměnu hlavně .
- selag
To jako chceš říct, že po 9 000 ranách je hlaveň hotová? To přece nemůže být normální. Zkusil si kontaktovat prodejce? Pokud si dobře vzpomínám, tak mě při prodeji tvrdil, že hlaveň má životnost vyšší než Glock. Já mám teda v hlavni polygon.....
-
MARKONY - Moderátor
- selag
No to je snad vtip, ne ? I při použití přebíjeného střeliva by životnost měla být "trošku" vyšší, ne? Já bych to teda rozhodně reklamoval. Pokud si dobře vzpomínám, tak mi při prodeji říkal, že u Sphinxe použití přebíjeného střeliva na uznání záruky nemá vliv. I když je pravda, že pak v papírech ke zbrani sem se dočetl něco jiného
Ale na to jeho tvrzení mám svědka. Fakt bych normálně reklamoval....

-
MARKONY - Moderátor
Prodejce odmita uznat záruku kvůli použít přebíjeného střeliva . Tvrdí že při použít přebíjeného střeliva záruka padá.
- selag
A zkusil si to oficiálně se zápisem o reklamaci? Nebo je to jen nějaké ústní dohadování? Ty střílíš Aresy, ne? Tak kontaktuj i Ares a popiš jim situaci. Uvidíš, co na to řeknou.....
-
MARKONY - Moderátor
-
mandys - Častý návštěvník
Pokud výrobce zakazuje střelbu přebíjeným střelivem, muselo by to být v uživatelským manuálu. Pokud ne, nemá právo přece záruku neuznat.
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
- selag
Dokázal bych to pochopit u vydutí hlavně - jasná chyba střelce ( i když ProArms to řešil v rámci reklmace u K 100 ke spokojenosti zákazníka) , ale svádět "vydření " hlavně na přebíječe, když používá běžné střely a laborace?
-
Petzold - Moderátor
Jen mně napadá.... jak prodejce pozná, že ze zbraně bylo stříleno přebíjené střelivo ??? Jak prodejce pozná, kolik ran ze zbraně bylo vystříleno ???
Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní