andreapipo
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

19.01.2009 21:42

Sphinx 3000

Omlouvám se, mělo být závěrem. Ruce jsou rychlejší než hlava.

cmk
Častý návštěvník
Častý návštěvník

20.01.2009 1:08

Shrnuto podtrzeno: Sphinx je k dokonalosti dovedena CZ75 - materialem, zpracovanim, slicovanim a upravama.
Asi bych rekl - jak paniz SVI dovedli k dokonalosti 1911ku (resp. 2011ku), tak Sphinx dovedl k dokonalosti CZ75.

Kazdopadne - hlaven se se zaverem uzamyka do vyhoziho okenka - tot asi nejvetsi kontrukcni rozdil - znamena to asi 2x vetsi vyhozi okenko - tedy mene sance na pruser.

Milan N.
Moderátor
Moderátor

20.01.2009 9:54

jen se v Cechach moc nerika, ze Model Production delal Sphinx cca tri roky pred SP01, zamykani do okna mel, kdyz jeste ve zbrojovce ani nevedeli co to znamena a pak to zacali napodobovat u CZ100 a 97 a nikdy jim to nefungovalo, tak tam museli pridelat dorazy hlavne, ktery je u CZ97 maskovan ve vystrazniku a CZ100 te pitomosti o ktere tvrdi, ze je tam pro rychle natazeni napr o hranu stolu. A spoustak, ktery fungoval stejne jako nynejsi prevratna novinka Omega mel Sphinx na prototypu pred 5 roky na vystave v Norinberku. O rok predtim tam take meli model s vypoustenim kohoutu, tak jednoduchym, ze kdyby to videl pan Polansky, ktery vymyslel u CZ75 model D, musel by si vyrvat vsechny vlasy na hlave.
No ono je to vlasten o tom, ze ve Sphinxu vymysleji zbrane konstrukteri zbrani a vyrabi je puskari. V CZ jsou v konstrukci byvali navrhari radlic k pluhum a zbrane vyrabi zauceni zednici.

alfonss
Grafoman
Grafoman

20.01.2009 18:51

Kolik se vleze nábojů do zásobníku Sphinxu pro production?

gewarosse
Častý návštěvník
Častý návštěvník

20.01.2009 18:52

18 kousků

alfonss
Grafoman
Grafoman

20.01.2009 19:08

A vleze tam po "zajetí" 19 jak do Shadowa?

Reklama

gewarosse
Častý návštěvník
Častý návštěvník

20.01.2009 21:02

Jsou dva typy zásobníků.Do jednoho jde i 18. strašně ztuha,u druhého pujde možná časem i 19ctej.

BestPatron
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

10.02.2009 1:09

Informace o Sphinx 3000

Vážení kolegové, přátelé, majitelé a okukovatelé zbraní Sphinx 3000. Rád bych tady odpověděl na některé dotazy, které se na tomto fóru vyskytly: (chronologicky)

Srovnání s TSkem:
tak myslím, že majitele TSka by se dost ohradili, ale bylo by to nic proti tomu, jak by se ohradili majitelé Sphinxe

Váha:
Production (steel/steel/steel) 1250g
Production (steel/aluminum/aluminum) 950g
Production (steel/titan/titan) 1030g
Standard = o 75g více

Údaje na googlu a Sphinxarms.com:
Bohužel firma SphinxArms svůj web moc často neobnovuje a tím dochází k zastarání údajů a hlavně fotek, které tam mají. Pokud chcete nejnovější jak údaje tak fotky, tak je naleznete na adrese: www.sphinxarms.cz

Kopie CZty:
Verze SPhinx 2000 byla zjednodušeně řečeno (krom zamykání do okna) kopií čezety. Model 3000 má však už odlišností poměrně hodně. Ale bylo by to na dlouhé psaní. Většina současných majitelů Sphinxe 3000 byla v minulosti také majitely CZet... zeptejte se jich na rozdíly :)

Kapacity zásobníků:
Toto není jednoduché téma. Základní zásobník zakončený pouze plechem je 16ti ranný (v 9ce), ale po minimální úpravě podavače se do něj vejde 17 k takto upravenemu zásobníku se dodávají dvě hliníkové zakončení, které jsou schválené pro divizi Production. S variantou by se tam mělo vejít 18 dle technických specifikací... ale do některých jsme to nedostali ani hrubým násilím. Až po změknutí pružiny. A s tím druhým tam jde 18 v pohodě a 19 s násilím a změknutím. Teď znáte realitu a ne dohady z různých internetových fór :)

Delší hlaveň:
ano možno dodat i s prodloužeou hlavní. Dokonce je schválená i v Productionu. Pro mířenkáře možno objednat i 6palcovou verzi.

Toť odpovědi na Vaše dotazy. Pokud budete mít jakékoliv další, rád Vám je zodpovím buďto zde, nebo na e-mailu: michal@vavrecka.com
S přáním hezkého dne
Michal Vavrečka

Wyatt Earp
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

09.06.2009 22:26

Re: Sphinx

Sphinx začal vyrábět model 3000 s velkokapacitním rámem (je údajně o něco širší než dosavadní) na zásobníky STI s kapacitou 20ks 9mm Luger. Až na tu cenu je to nádhera. Další tak trochu novinka je model 3000 SOP (Special Operation Pistol) nebo podobný výraz, nevím přesně, který se liší v přední části rámu plnohodnotnou Picatinou a v přední části rukojeti mírnými prolisy pro prsty. Krátký článek o této pistoli je ve Střelecké revui 2/2009. Hledal jsem na netu nějaké další podrobnější info s nějakou fotodokumentací, ale zatím jsem toho moc neobjevil. Každopádně mě tato pistole hóódně láká... :mrgreen:

BestPatron
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

10.06.2009 10:09

Dobrý den všem přátelům Sphinxů,
model 3000 v provedení High Capacity má vnější rozměry stejné jako normální rám. Vyšší kapacity bylo dosaženo zešířením zásobníkové šachty. Bohužel díky tomuto kroku už není možno použít standardní střenky. Ty by vstupovaly do šachty příliš hluboko. Proto jsou v provedení High Capacity dodávány tenké hliníkové střenky. Je trochu i pozměněna pozice záchytu zásobníku, aby mohly být používány zásobníky STI. Tím se Sphinx vyrovnal kapacitně, ale jeden malý háček to má: Na výstavě IWA bylo dáno tomuto modelu do třídy Production. Bohužel následně se objevují časté výroky pana Pinta, že tato zbraň není uznána v třídě Production. Obrázek si udělejte sami...

Co se týče ceny tohoto HighCapacity modelu tak to s Vámi naprosto souhlasím. I panu majiteli Sphinxu jsem psal, že výroba rámu nebo HC rámu je shodná takže by v ceně měly být zohledněny pouze ty střenky a rozdíl ceny zásobníků. Cena HC packu je však podstatně vyšší než tyto položky. Odpověď ze Švýcarska: "Kdo nechce, nechť nekupuje" :(

Model SOP je odpovědí na některé tendry z Eemeriky.

Pokud bych Vám mohl s výběrem pistolí Sphinx nějak pomoci, neváhejte mne prosím kontaktovat na 603 168 952 nebo na michal@vavrecka.com

Michal Vavrečka
(Dovozce pistolí Sphinx)

selag

27.11.2009 10:00

Tak sem si po tom zpackaném obchodě se Sigem (viz. burza) včera pořádně vylepšil náladu. Stal sem se šťastným majitelem "hračky" SPHINX 3000 Competetion Production v ráži 9x19 :-) Omluvte kvalitu fotek, je to z mobilku, ale musel sem se pochlubit :-) :-)
Přílohy
Sphinx_II..jpg
Sphinx_I.jpg
Sphinx.jpg

selag

07.12.2009 13:17

Tak sem v neděli vystřelil 310 ran. Na zaběhnutí 260 tovární SB, FMJ, střela 115 grs a pak na zkoušku 50 ks mé přebíjené (střela olovo, komolý kužel 126 grs, 4,3 grs BA 9). Naprosto bez závad. Měl sem trošku obavy, jak bude chodit s přebíjeným střelivem. Je tam dle vyjádření dovozce 20 lb vratná pružina. (při natahování je ten odpor opravdu cítit) Při použití SB náboje vyhazovala tak nějak vláčně, ne moc daleko. Tak sem si říkal, co to udělá s těma mýma. Jsou o něco slabší, než tovární produkce. Ale chodilo to naprosto bez problémů, spolehlivě. Zpětný ráz je malinkej, zdvih zbraně po výstřelu naprosto zanedbatelnej. A velice mile mě překvapil opravdu kraťoučký reset spouště. Zatím sem to neměřil, ale je to opravdu hodně krátké. O přesnosti nemá cenu mluvit, nejspíš nikdy nedosáhnu v tomto směru limitu zbraně. Tak že zatím 100% spokojenost :-). Pouzdro sem si nakonec upravil služební od Dasty určené na CZ 75 a G 17. Stačilo trošku vyříznout gumovou vložku a podložkama zvětšit její tloušťku a pouzdro sedí, jak by bylo dělané přímo na tuto zbraň.

selag

08.12.2009 9:19

Jediné překvapení, které se konalo je hlaveň. Je to polygon, údajně výroba LW. Rozhodně netvrdím, že to je špatně, ale podrobnosti proč tomu tak je a nepoužívají klasické drážkování sem nikde na netu nenašel. ( třeba vzhledem k primárnímu určení pro IPSC delší životnost hlavně? ) Nevíte o tom někdo něco?

jomekabi

Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz

08.12.2009 16:28

Myslim, ze sis uz sam odpovedel (delsi zivotnost). :wink:

Wyatt Earp
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

08.12.2009 19:11

S tou hlavní je to pro mě taky překvapení, už jsem Sphinxů měl rozdělaných hodně, ale hlaveň byla vždy s klasickým profilem drážek. Možná to začali dělat až nyní, ale poslední kus, který jsem viděl asi před dvěma měsíci měl právě klasickou hlaveň. :?:

selag

09.12.2009 9:08

Naštěstí mi v té hlavni chodí dobře i mé přebíjenky - čisté olovo, komolý kužel. Nemaže se, ani nestrhává. Tak že mi to nevadí. Jen je to taková zvláštnost. Ale třeba taky byl ten polygon přímo objednán dovozcem. Kupoval sem zbrań, které už tady byla a náhodou přesně odpovídala mým požadavkům. Proto i od rozhodnutí koupit a zahájení zjišťování možností až po převzetí zbraně uplynulo pouze 14 dnů. Jinak je čekací doba od okamžiku objednání po dodání zbraně v řádech měsíců.

selag

22.01.2010 14:13

Tak sem si na pistoli upravil služební pouzdro od Dasty. Slouží dobře, ale přece jen.....
Hledal sem a našel tohle:
http://www.usaholsters.com/Safailand-Ho ... ing=sphinx
Už sem vyřešil i jak to sem dostat, akorát si nejsem moc jistý, jestli to opravdu je na můj model. Poradíte někdo?

selag

29.01.2010 14:26

No a našel sem ještě jedno od Sickingera....Kozap je schopný ho přivézt, tak sem si ho objednal taky. :-)
Přílohy
Pouzdro Sickinger Range Master.jpg

Lukas_K
Častý návštěvník
Častý návštěvník

31.01.2010 22:38

@selag: Rangemastra jsem měl na USP Experta, perfektní kus kůže. V tom závěsu je tenký plech a nechá se přiohnout k/od těla dle potřeby. Ale je lepší objednat přímo od pišty, vyjde to levněji i rychleji (za poštu z Rakouska jsem platil tuším 12Eur).

5.11
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

01.02.2010 11:29

Mám dotaz na majetele Sphinxů ohledně jejich zkušeností s touto zbraní. Jedná se mi o srovnání třeba se zabraněmi, které jste používali před tím, o případné neduhy a obecné zkušenosti. Je mi jasné, že tyto zbarně patří k dostupné špičce. I tak by mě zajímalo osobní srovnání třeba s variantami ČZ 75 atp.
Já osobně uvažuji o modelu Comp. St.
Díky

PředchozíDalší

Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní