-
Black Powder - Moderátor
Re: Mazanie striel pre predovky
Ked robim svoje mazanie, tak sedi pri mne psina a caka, ci je dam z tej dobroty. Zbytky maziva si mozem rozotriet na rukach, alebo jej to dat oblizat. No tento recept je fakt prehnany. Nastrielaj terc a hod ho do prislusnej temy, posudime.
-
bufallo - Častý návštěvník
sorry, ale mne to silne pripomina navod z lexikonu kuziel...
"zober pavucie sadlo, kridlo z netopiera, koren mandragory vykopanej za mesacnej Janskej noci.. atd atd..
napr. v Japonsku sa tradovalo, ze najlepsie zakaleny samurajsky mec je ked sa rozzeravi a prepichne sa nim cierny otrok... alebo tak nejak som to davnejsie cital...
preco to ma byt jednoduche, ked to moze byt zlozite, no nie????
na dobre mazivo, ako sa to tu uz vela krat omielalo staci len vceli vosk a mast alebo loj, pomer cca 1:1...
a hotovo.... alebo obycajne rastlinne maslo CERA + vceli vosk a hotovo este jednoduchsie...

ja som tiez davnejsie vymyslal, parafin, olivovy olej, vcely vosk, loj, mast atd atd...
v jednoduchosti je sila a krasa...

"zober pavucie sadlo, kridlo z netopiera, koren mandragory vykopanej za mesacnej Janskej noci.. atd atd..
napr. v Japonsku sa tradovalo, ze najlepsie zakaleny samurajsky mec je ked sa rozzeravi a prepichne sa nim cierny otrok... alebo tak nejak som to davnejsie cital...
preco to ma byt jednoduche, ked to moze byt zlozite, no nie????
na dobre mazivo, ako sa to tu uz vela krat omielalo staci len vceli vosk a mast alebo loj, pomer cca 1:1...
a hotovo.... alebo obycajne rastlinne maslo CERA + vceli vosk a hotovo este jednoduchsie...

ja som tiez davnejsie vymyslal, parafin, olivovy olej, vcely vosk, loj, mast atd atd...
v jednoduchosti je sila a krasa...

- Robhunter
- Nový uživatel

-
Altrax - Občasný návštěvník
Do teď sem kupoval,, Bolavou nohu" ale zkusil sem podle bufalla smíchat včelí vosk a 100% ztužený rostliný tuk,namastil sem v tom látku na flastry a výsledek super,nabíjení taky i po 40 ranách a ještě ušetřím
a můj flastr vypadá skoro stejně jak origo maštěný. 

Naposledy upravil Altrax dne 07.06.2010 17:01, celkově upraveno 1
-
bufallo - Častý návštěvník
na flastry neviem ako bude fungovat ta CERA + vceli vosk, co viem, tak iba na klasicke strely do drazok... myslim ze to bolo 1:1.. ale mozno by chcelo len vyskusat vhodny pomer aby to bolo meksie a netvrdlo to tak... ja na flastry pouzival Mink Oil... ked som nieco objednaval z Tracku, tak som si pri tej prilezitosti zobral aj pixlu tohoto zazraku a musim povedat ze je to parada... za 5 USD slusne velka pixla...
a je to stale take vlacne, lepkave na prsty, netreba toho tam vela, staci posuchat flaster v pixli po obidvoch stranach a hotovo....
http://www.trackofthewolf.com/Categorie ... m=MINK-OIL
a je to stale take vlacne, lepkave na prsty, netreba toho tam vela, staci posuchat flaster v pixli po obidvoch stranach a hotovo....
http://www.trackofthewolf.com/Categorie ... m=MINK-OIL
-
Black Powder - Moderátor
Musim pridat skusenost zo vcerajsej sutaze v Uh.Ostrohu.
Strielal som v prvej smene. Hned po prvych ranach ma zahalil dym z druheho stanovista odomna. Bol to hnusny stiplavy smrad, ako keby sa palil igelit a smola. Okrem toho bol tak husty a tazky, ze sa len pomali vytracal z priestoru. Snazil som sa mierit a vystrelit este predtym, nez dotycny streli skor. No stalo sa mi dva krat, ze som to nestihol a musel som to drzat az dym ustupil, ale kedze som bol uz dlhsie nadychnuty, nevydrzal som a musel som sa znovu nadychnut zrovna vtedy, ked bol dym okolo mna. Vazeny, to bol hnus, neprajem vam nikomu, aby ste chytili strelca, co pouziva na mazanie predovky vazelinu. Iste sa dotycny modrý skřítek ozve. On mi tvrdil, ze je z Ostravy na taky smrad zvyknuty. Je to hnus velebnosti. Vazelinu do laufu predovky? Ne Ne Ne!!!
Strielal som v prvej smene. Hned po prvych ranach ma zahalil dym z druheho stanovista odomna. Bol to hnusny stiplavy smrad, ako keby sa palil igelit a smola. Okrem toho bol tak husty a tazky, ze sa len pomali vytracal z priestoru. Snazil som sa mierit a vystrelit este predtym, nez dotycny streli skor. No stalo sa mi dva krat, ze som to nestihol a musel som to drzat az dym ustupil, ale kedze som bol uz dlhsie nadychnuty, nevydrzal som a musel som sa znovu nadychnut zrovna vtedy, ked bol dym okolo mna. Vazeny, to bol hnus, neprajem vam nikomu, aby ste chytili strelca, co pouziva na mazanie predovky vazelinu. Iste sa dotycny modrý skřítek ozve. On mi tvrdil, ze je z Ostravy na taky smrad zvyknuty. Je to hnus velebnosti. Vazelinu do laufu predovky? Ne Ne Ne!!!
- virginan
- Častý návštěvník
Ani omylem! 

- Robhunter
- Nový uživatel

-
Fandaks - Častý návštěvník
Často jsem se v literatuře a na stránkách amerických střeleckých fór dočítal o medvědím tuku a jeho vynikajících vlastnostech pro mazání flastrů, nebo jako součást mazacích směsí. Ovšem nikde se nedal koupit a teprve teď jsem našel mazadlo kde je obsažen spolu s včelím voskem a dalšími složkami.
Firma October Country prodává předovky různých výrobců a také vyrábí vlastní velkorážné předovky v rážích .62 až 8 bore a cenách 2700 až 5000 USD.
http://www.octobercountry.com/products3 ... ductid=157
http://www.octobercountry.com/products2 ... goryid=437
Firma October Country prodává předovky různých výrobců a také vyrábí vlastní velkorážné předovky v rážích .62 až 8 bore a cenách 2700 až 5000 USD.
http://www.octobercountry.com/products3 ... ductid=157
http://www.octobercountry.com/products2 ... goryid=437
-
sided - Moderátor
Tak jsem dneska boural jehnata a přitom škvařil lůj. Protože jsem tak trochu škot a ja mi líto něco vyhodit vyrobil jsem víc než spotřebuju. Takže pokud máte někdo zájem o pikslu (cca kilo) prima bílého a voňavého skopového loje do mazání tak si napište. K odběru v Praze případně za poštovné. Do burzy to nedávám protože je zadarmo, za prachy bych se s tím nepatlal 
edit:Tak už je to rozebrané.

edit:Tak už je to rozebrané.
- gres
- Pravidelný návštěvník
Má niekto skúsenosti s tekutým mazadlom na flastre "Shenandoah Valley Oil" ?
- Kubator
- Nový uživatel
Shenandoah Valley Oil neznám, s předovkou teprve začínám takže experimentuju. Nejdřív jsem koupil s puškou, jako správný amatér za nehoráznou cenu flastry napuštěný bolavou nohou (LUBE 2000) a cca po 20 ranách už šlo ztěžka nabíjet, nabiják a ruce černý jak prase. Naposledy jsem svařil 1:1 sádlo a včelí vosk ( lůj jsem byl línej shánět a škvařit). Nabíjení super, smrad a špína minimální, čištění taky v pohodě. Flastry s bolavou nohou poletí do koše. Shenandoah Valley Oil, Bolavou nohu a jiné už asi fakt nebudu potřebovat
.Vřele doporučuju tento jednoduchý domácí recept. Proč dávat prachy za něco co si doma vytvoříš skoro zadarmo?

-
staM - Moderátor
Sádlo a vosk 1:1 se mi zdá moc,ale když ti to běhá....
Na kolik ty flastry přijdou?
Na kolik ty flastry přijdou?
-
Fandaks - Častý návštěvník
Nedávno jsem si znovu pročítal všechny příspěvky v tomto vlákně a na straně 4 tohoto vlákna píše bufallo:
Já jsem ten nástavec na mazání měkkého maziva našel a vypadá takhle:
bufallo píše:pred casom robila firma TC genialny pripravok na mazanie striel, taka trubka co sa naskrutkovala na tubu z mazadlom, do rurky sa vlozila strela, stlacila tuba a mazadlo pekne obtieklo strelu v drazkach a po vytlaceni von utrelo zbytky maziva... ale momentalne som to uz nenansiel v ponuke na ich stranke ... ale da sa to podla toho vyrobit doma... nemam ale fotku...
Já jsem ten nástavec na mazání měkkého maziva našel a vypadá takhle:
- Kubator
- Nový uživatel
staM: přes dvě stovky za sto kusů, říkám nesmyslná cena. Ale kupoval jsem to se zbraní a chtěl jsem hned jít střílet. Moc čeho myslíš? Vosku nebo sádla? Tenhle poměr tu byl uvedený u hovězího loje, tak jsem s tím začal. Co máš ty odzkoušenýho?
- triska
- Pravidelný návštěvník
No ty kupovaný jsem také loni jednou zkusil.
Největší problém jsem viděl zejména v řidkosti látky, byla to spíš síťka, kterou nešlo neprotrhnout při nabíjení. Tím pádem také roznášení maziva nebylo to pravé černopraché.Těžko tedy soudit kvalitu maziva, jeli látka na pendrek. Ovšem cena je jasná.
Zlatej přehoz přes postel.
Ono jde taky i o řadu dalších faktorů, než jenom typ mazání.Pročti i vlákno perkusní začátky, je toho tam dost, ale je to tam vše několikrát zopakováno.
No a bez pokusů a trpělivosti to nepůjde.
A zcela chápu potřebu si vystřelit nejdéle 10 minut po koupi předovky
Největší problém jsem viděl zejména v řidkosti látky, byla to spíš síťka, kterou nešlo neprotrhnout při nabíjení. Tím pádem také roznášení maziva nebylo to pravé černopraché.Těžko tedy soudit kvalitu maziva, jeli látka na pendrek. Ovšem cena je jasná.
Zlatej přehoz přes postel.
Ono jde taky i o řadu dalších faktorů, než jenom typ mazání.Pročti i vlákno perkusní začátky, je toho tam dost, ale je to tam vše několikrát zopakováno.
No a bez pokusů a trpělivosti to nepůjde.
A zcela chápu potřebu si vystřelit nejdéle 10 minut po koupi předovky

-
staM - Moderátor
Vosku se mi zdá moc....
Kdybych měl napsat co mám za skoro 20 let černoprachaření odzkoušeného tak to píšu půl dne,ty by jsi to četl tak tři hodiny a stejně by jsi z toho asi moudrý nebyl.
Kdybych měl napsat co mám za skoro 20 let černoprachaření odzkoušeného tak to píšu půl dne,ty by jsi to četl tak tři hodiny a stejně by jsi z toho asi moudrý nebyl.
-
Jim11 - Častý návštěvník
No, ale stejně by neškodilo, kdyby ses s námi podělil o to, u čeho jsi zůstal 

-
Jim11 - Častý návštěvník
Vážení, rád bych se zeptal, jestli má někdo zkušenosti s flegmatizací prachu mazivem v důsledku teploty laufu při střílení. Případně, jak tomu předejít. Střílím s realama a po několika ranách, cca 5-ti, zásahy se začnou rozjíždět a to směrem dolů a do stran naprosto nekontrolovaně.Tak jsem si říkal, jestli po nabití střely a jejím zahřátí nezačne vytékat mazivo pod spodním břitem, který těsní jen v polích a neznehodnocuje tak prach. Podotýkám, že jsem začal vytírat po každý ráně a nezlepšilo se to.
- lubomír
- Pravidelný návštěvník
Jednou se mi to stalo,mazání v teplotách do 20 stupňů super,ale při teplotě skoro 30 stupňů bylo tak řídké,že steklo až do prachu,byly výrazně slabší rány a 5 už nedoletěla do terče.Po schládnutí se to opakovalo.Do mazaní jsem přidal vosku a teď funguje bez problémů.
Obsah fóra / Zbraně / Black Powder