- virginan
- Častý návštěvník
Re: Mazanie striel pre predovky
No jasně,stačí pouze rozpustit a řádně zamíchat,v tekutém stavu to vydrží v té vodní lázni dost dlouho,tak stihnu v poho namočit,to co potřebuju.Po rozpuštění komponentů vařič vypínám. 

-
Fandaks - Častý návštěvník
Jde hlavně o dosaženou teplotu při tavení tuků a olejů. Ve vodní lázni se směs zahřeje jen na těch 100°C a vlastnosti tuků a olejů zůstanou zachovány. Bezpečnost při této zábavě je samozřejmě taky důležitá.
-
bufallo - Častý návštěvník
nasiel som u Mongela na stranke ze povlakuje epoxidovym povrchom EPRX aj strely pre predovky..
volal som mu, ale nema nic hotove a nevie ani kedy to bude robit, tak chcem mu poslat nejake svoje
strely aby mi to potiahol tym povlakom, na skusku...
musim ale zistit aka je hrubka tohoto povlaku, som zvedavy co to bude robit... ale velmi tomu nedavam
velku nadej vzhladom na splodiny po vyhoreni BP, ci to nebude zadierat...
podla mna to je len taky reklamny tah, asi to nikto neskusal ci to funguje...
http://www.ares-gun.sk/
inak teraz v najnovsej Strel.Revue je o tomto povlaku clanok..
volal som mu, ale nema nic hotove a nevie ani kedy to bude robit, tak chcem mu poslat nejake svoje
strely aby mi to potiahol tym povlakom, na skusku...
musim ale zistit aka je hrubka tohoto povlaku, som zvedavy co to bude robit... ale velmi tomu nedavam
velku nadej vzhladom na splodiny po vyhoreni BP, ci to nebude zadierat...
podla mna to je len taky reklamny tah, asi to nikto neskusal ci to funguje...
http://www.ares-gun.sk/
inak teraz v najnovsej Strel.Revue je o tomto povlaku clanok..
- triska
- Pravidelný návštěvník
Jen z jakého olovo budou ty ARESovi střely.
Zkoušel jsi přece tu Minii r.58 a byla tvrdá, psal jsi to někdy v lednu , kdyý jsem chtěl zkoušet 50 tku.
Zkoušel jsi přece tu Minii r.58 a byla tvrdá, psal jsi to někdy v lednu , kdyý jsem chtěl zkoušet 50 tku.
-
Kentan - Častý návštěvník
Jestli je složení takové, co uvádí na svých stránkách (cca 92% olova, 6% antimónu, 2% cínu), tak jsou to střely zcela na pendrek. Možná vhodné tak jako prezent, ale ne na černoprachý střílení. Jedná se o tvrdé olovo, nedojde k potřebné expanzi a kompresi
- triska
- Pravidelný návštěvník
No dát si pobarvit svoje střely, by mohlo být zajímavé.
On na to ARES slyšel ? Že poEPRXsuje dodané ?
Ten barevný design by byl nezapomenutelný - kdo ho na střelnici má - barevný perkus.

On na to ARES slyšel ? Že poEPRXsuje dodané ?
Ten barevný design by byl nezapomenutelný - kdo ho na střelnici má - barevný perkus.

-
-
Black Powder - Moderátor
bufallo: sa Ti cudujem, ze Ty ako skuseny odbornik na predovky a zastanca dobovosti strielania a pouzivania povodnych postupov a doplnkov sa vobec takymto niecim zaoberas.
Tie farebne strely od Mongela su jak beton. Leje to z jedneho typu olova, jak klasicke na prebijanie.
Ten farebny nastrek nena ziaden pozitivny vplyv na strelu, prave naopak, lebo je o nejaku desatinu vacsia a tym padom nepouzitelna. Na prebijanie nabojov snad ano, tam to nerobi problem.
Kto chce len trhat papier na 25-50m tak mu to stacit bude, Ked konecne narazi strelu na prach, zaujimave bude, co zostane po nej vo vyvrte, no nechcel by som cistit napeceny epoxid z vyvrtu.
Ja mam moje hracky natolko rad, ze by som tam nieco taketo nepouzil.
Tie farebne strely od Mongela su jak beton. Leje to z jedneho typu olova, jak klasicke na prebijanie.
Ten farebny nastrek nena ziaden pozitivny vplyv na strelu, prave naopak, lebo je o nejaku desatinu vacsia a tym padom nepouzitelna. Na prebijanie nabojov snad ano, tam to nerobi problem.
Kto chce len trhat papier na 25-50m tak mu to stacit bude, Ked konecne narazi strelu na prach, zaujimave bude, co zostane po nej vo vyvrte, no nechcel by som cistit napeceny epoxid z vyvrtu.
Ja mam moje hracky natolko rad, ze by som tam nieco taketo nepouzil.
- hawken.45
- Pravidelný návštěvník
Zdarec.Vývrt to nezanese.Ten povlak nahrazuje klasický plášť.Ale dobové je to asi jako nerezová křesadlovka s plastovou pažbou. 

-
Je sice hezký, že hlaveň teda možná nezanesou zbytky ze střely, ale jak ten plast přesvědčí černej střelnej prach, aby se neusazoval na stěně hlavně a choval se jako bezdýmák? Tak nebo tak bude potřeba mazat a celý ten plastový humbuk je na pytel.
-
bufallo - Častý návštěvník
ja viem ze tie jeho strely su tvrde, skusal som ich, zvonia ako zvon na vezi...
nabijat ich urcite nebudem a ani to nikomu nedoporucujem...
sam som zastancom klasiky overenej storociami... ciste olovo...
tu islo cisto len o experiment, ma to zaujalo, ako vsetko co sa kde mihne okolo BP,
ze co to za kraviny zase vymyslaju...
spytoval som sa ich ze aka je vobec hruba ta vrstva, ale ani to mi nevedeli povedat...
no a samozrejme pekne farebne strely do vitriny...
len som zabrdol do nich ze preco to vyrabaju, ci to maju odskusane, a s akym
vysledkom... ale nemali ani paru o nicom...
nemyslim si zeby to napieklo vo vyvrte, videl som strely 45ACP, 357M, 38 SPC po vystrele,
povlak drzal ako beton, dokonca aj vydolovane strely z pieskoveho valu mali povlak
skoro neporuseny... problem by bol myslim priemer strely, musel by sa zmensit oproti
odliatku o hrubku EPRX, no a za dalsie, ciste olovo je ovela maksie ako tvrdarina od Mongela,
takze asi by sa to odlupovalo... a samozrejme BP maju hlbsie drazky vo vyvrte.. no aj ked
by som to skusal, asi by to bolo treba tiez mazat...
podla mna by to zadieralo sa v hlavni keby to bolo suche...
ale islo len cisto o zaujimavost... urcite sa nechystam s tym strielat...
inak, rozputala sa hned burliva diskusia... som rad ze ludia chodia a citaju prispevky
na tomto fore... som sa tu vela dozvedel za posledne 2 roky co sem chodim...
takze klidek, islo len cisto o exoticke strely pre predovky podla vyrobcu, ale podla
skusenych BP-rov je to totalna kravina, co si tiez myslim...
aj ked aj Amaici ich maju pozehnane, tych exotickych striel, hlavne pre inlajnky...
nabijat ich urcite nebudem a ani to nikomu nedoporucujem...
sam som zastancom klasiky overenej storociami... ciste olovo...
tu islo cisto len o experiment, ma to zaujalo, ako vsetko co sa kde mihne okolo BP,
ze co to za kraviny zase vymyslaju...
spytoval som sa ich ze aka je vobec hruba ta vrstva, ale ani to mi nevedeli povedat...
no a samozrejme pekne farebne strely do vitriny...

len som zabrdol do nich ze preco to vyrabaju, ci to maju odskusane, a s akym
vysledkom... ale nemali ani paru o nicom...
nemyslim si zeby to napieklo vo vyvrte, videl som strely 45ACP, 357M, 38 SPC po vystrele,
povlak drzal ako beton, dokonca aj vydolovane strely z pieskoveho valu mali povlak
skoro neporuseny... problem by bol myslim priemer strely, musel by sa zmensit oproti
odliatku o hrubku EPRX, no a za dalsie, ciste olovo je ovela maksie ako tvrdarina od Mongela,
takze asi by sa to odlupovalo... a samozrejme BP maju hlbsie drazky vo vyvrte.. no aj ked
by som to skusal, asi by to bolo treba tiez mazat...
podla mna by to zadieralo sa v hlavni keby to bolo suche...
ale islo len cisto o zaujimavost... urcite sa nechystam s tym strielat...
inak, rozputala sa hned burliva diskusia... som rad ze ludia chodia a citaju prispevky
na tomto fore... som sa tu vela dozvedel za posledne 2 roky co sem chodim...
takze klidek, islo len cisto o exoticke strely pre predovky podla vyrobcu, ale podla
skusenych BP-rov je to totalna kravina, co si tiez myslim...
aj ked aj Amaici ich maju pozehnane, tych exotickych striel, hlavne pre inlajnky...
-
jiml - Pravidelný návštěvník
No náhodou, představte si: pytlík kuliček, každá jinak barevná....... a kdyby to fungovalo jako flastr a kdyby to nezasíralo vývrt a kdyby to bylo přesné jako čert a kdyby to bylo levné, já bych to vyzkoušel!
Mám rád "barvičky".....asi budu muset míň chlastat

- triska
- Pravidelný návštěvník
Já to snad risknu, a koupím ten pytlík barevných oblázků...za tu zábavu to stojí
/ trefil jsem čtyřku v pět hodin modrou
/ /a pardon,modrá je na králíky/
No vrstva je silná cca 0,01 -0,05 mm,takže do drážek nic moc.
Navíc je to tvrdé jako šutr / ta EPRX/ zkoušel jsem to teď nožem,chová se to jako sádra,
takže jako mazání to asi nebude ono.
Klouže to jen na povrchu.
/ trefil jsem čtyřku v pět hodin modrou

No vrstva je silná cca 0,01 -0,05 mm,takže do drážek nic moc.
Navíc je to tvrdé jako šutr / ta EPRX/ zkoušel jsem to teď nožem,chová se to jako sádra,
takže jako mazání to asi nebude ono.
Klouže to jen na povrchu.
- Deerhunter
- Nový uživatel
Cavte chlapi. ...hmm...tie farebne strely EPRX je asi skoda kupovat, dostal som od Mongela pred rokom 15ks a uz po 4 rane som tam dalsiu nevedel dostat, do pol laufu a dost...a vytahovak doma
mazanie napustena filcova zatka, jeleni loj z lekarne, vcely vosk...ine mazanie dopadlo podobne, bez mazania bol problem tretiu dostat dnu. Strielane z pusky Shenandoah - od Ardesy

- hawken.45
- Pravidelný návštěvník
Možná jsem to blbě napsal Kentane, myslel jsem to tak, že vývrt nebudou zanášet zbytky toho epoxidu.Je jasné, že bez mazání by do hlavně nešla nabít možná už třetí střela.Jinak jsem s mazáním kdysi experimentoval stejně jako většina z Vás.Přes různé vazelíny a podobné moderní vymoženosti jsem dospěl k vynálezu našich předků sádlo,lůj,včelí vosk.Vloni jsem neměl lůj, tak jsem uvařil jenom sádlo s voskem a funguje to taky.Flastry namáčím do horké směsi, ucpávky taky a když někdy nedobově používám maxibalky vlastní výroby, tak je podchladím, namočím a pak protáhnu dvanáctimilimetrovým otvorem v pertinaxové desce.Tak střelbě zdar.Čmoudům zvláště! 

- triska
- Pravidelný návštěvník
hawken.45
Ani mi nemluv o máčení.
Zrovna se tu mořím s REALama.
Postavil jsem je do misky, zalil mazáním, a když je vytlačim ven,tak jsou skoro suché, mazání na nich neulpí.Jak mají pole trojúhelníkový tvar, tak to na nich nezůstane. Navíc odstupňovaný průměry.
Zkoušel jsem je vytlačit za studena - to jsou holý úplně, tak za polotepla a za tepla - taky žádná sláva.
Přes trubičku - taky žádná sláva.
Tak to tu mazlám prstem do drážek a otvírám již několikáté pivo .... snad to na zítřejší střelby stihnu
Ani mi nemluv o máčení.
Zrovna se tu mořím s REALama.
Postavil jsem je do misky, zalil mazáním, a když je vytlačim ven,tak jsou skoro suché, mazání na nich neulpí.Jak mají pole trojúhelníkový tvar, tak to na nich nezůstane. Navíc odstupňovaný průměry.
Zkoušel jsem je vytlačit za studena - to jsou holý úplně, tak za polotepla a za tepla - taky žádná sláva.
Přes trubičku - taky žádná sláva.
Tak to tu mazlám prstem do drážek a otvírám již několikáté pivo .... snad to na zítřejší střelby stihnu

-
Metoda nejjednodušší: blembanec vazelíny do piksličky, zasypat střelama a opatrně protřepat. Nemíchat!
- triska
- Pravidelný návštěvník
Jo jo, zrovna dnes jsem objednal žabí hmotu.
A nás po krámech a u benzínky na mě koukali jako na Exota a to jsem nestačil říc na co to chci.
Jednou na mě v kolech vytahli sprej.
/Jen jestli k tomu přijde i ten mercedes
/
A nás po krámech a u benzínky na mě koukali jako na Exota a to jsem nestačil říc na co to chci.
Jednou na mě v kolech vytahli sprej.
/Jen jestli k tomu přijde i ten mercedes

-
Stačí i lithiovka na zahradní stroje. Maj to skoro všude, kde tyhle serepetičky prodávaj. Funguje to skoro stejně, akorát to není zelený.
- triska
- Pravidelný návštěvník
No ale zelená je přece dobrá / hlavně ta tekutá , tu mazlavou teprv vyzkouším,když si ji tak vychválil
/
No zahradní technika má většinou tyhle věci předražený, páč to prodává v malých tubách.
Kolo štěstí na sekačku a pak to tahaj zpátky v příslušenství.
/teď jsem došel do garáže a taky mi ji k sekačce vnutili, jen jsem nevěděl že je Li
/

No zahradní technika má většinou tyhle věci předražený, páč to prodává v malých tubách.
Kolo štěstí na sekačku a pak to tahaj zpátky v příslušenství.
/teď jsem došel do garáže a taky mi ji k sekačce vnutili, jen jsem nevěděl že je Li

Obsah fóra / Zbraně / Black Powder