-
Fandaks - Častý návštěvník
Tak je fakt, že poteflonovaný vnitřek pánve tomu pomůže.
Všechna, nebo skoro všechna mazadla tohoto typu mají za základ 40% až 50% včelího vosku. Zbytek jsou přírodní nebo průmyslové tuky a mnoho dalších vosků. Já sám např. parafin nepoužívám, zdá se mi dost "suchý".
Do černoprachých nábojů se dával pod střelu kotouček mazadla, nejčasteji včelí vosk, nebo směs vč.vosku s dalším tukem. Je to na obráku špatně vidět, ale mazadlo je mezi kotoučkama lesklé lepenky. Orig. obrázek je o dost větší.
Hungry má pravdu, s tím já taky souhlasím.
Přidám ještě fotku zajímavého lapače olova. Docela chytrý nápad.

Do černoprachých nábojů se dával pod střelu kotouček mazadla, nejčasteji včelí vosk, nebo směs vč.vosku s dalším tukem. Je to na obráku špatně vidět, ale mazadlo je mezi kotoučkama lesklé lepenky. Orig. obrázek je o dost větší.

Hungry má pravdu, s tím já taky souhlasím.

Přidám ještě fotku zajímavého lapače olova. Docela chytrý nápad.

- virginan
- Častý návštěvník
Je to přesně,tak!Musíš to mít rád a být hračička,pak jsou úspěchy a taky radost!
Fandaks-do některého mazání dávám,taky trochu včelího vosku,ale základ,je parafín.Nikdy jsem to nezkoušel pouze z včelího vosku,plus ostatní komponenty.Zatím jsem něměl potřebu,fuguje mi to super,jinak,bych to nedělal.To samé bude u Tebe,hlavní věc,je,že Ti to chodí a o tom to je!!!
Fandaks-do některého mazání dávám,taky trochu včelího vosku,ale základ,je parafín.Nikdy jsem to nezkoušel pouze z včelího vosku,plus ostatní komponenty.Zatím jsem něměl potřebu,fuguje mi to super,jinak,bych to nedělal.To samé bude u Tebe,hlavní věc,je,že Ti to chodí a o tom to je!!!
-
emde - Častý návštěvník
-
-
bufallo - Častý návštěvník
- virginan
- Častý návštěvník
To Bufallo
Vyškvařený lůj,mám ve sklenicích dole v ledničce v přiděleném fochu od ženy.Polonáboje,namočené v mazání,mám třeba rok uložené,normálně v garáži v šuplíku.Nic nezasmrádne!No a navařené mazání,mám opět v garaži,volně v plechovce a podle potřeby s ním pracuji.Nic nesmrdí!!!!
Sice používám hlavně parafín,ale myslím,že s včelím voskem to bude stejné!Na to by Ti spíš odpověděl Fandaks!!!
Jinak,při škvaření opravdu smrádek,mně to nevadí,ale kdo má možnost,tak to dělat venku,dle návodu Fandakse!
Sice používám hlavně parafín,ale myslím,že s včelím voskem to bude stejné!Na to by Ti spíš odpověděl Fandaks!!!
Jinak,při škvaření opravdu smrádek,mně to nevadí,ale kdo má možnost,tak to dělat venku,dle návodu Fandakse!
-
-
Já to skladuju stejně jako Virginan, malé množství toho co zrovna potřebuju mám v ledničce. Včelí vosk se nekazí a myslím, že ani tuky ve směsi s včelím voskem se nerozkládají. Aspoň já jsem si toho nevšim. Lůj se taky nekazí, ale je lepší ho mít někde na chladnějším místě, např. ve sklepě. Důležité je mít včel. vosk i lůj v uzavíratelných nádobách aby do nádob nepadal prach a nešly na to myši.
-
SW_FOX - Grafoman
-
jiml - Pravidelný návštěvník
SW_FOX píše:tuky se nerozkládají ani samy...
Omyl Foxi, tuky se rozkládají-kazí se, ztrácí původní užitnou hodnotu. Přírodní tuky tzv. "žluknou", to se týče sádla a loje včetně přírodních olejů, všechny bez vyjímky mají určené datum spotřeby. Ani výrobky z ropy nejsou vůči času rezistetní, na běžné, například motorové oleje je záruka (doporučená) 12 měs. Přál bych ti vidět olej na kola a šicí stroje, který mám doma asi 16 let. Původně, to byla světle žlutá čirá tekutina a dnes je to tmavě hnědá hustá břečka. O vazelínách i litných, staršího data, raději nehovořit, rozkládají se na jednotlivé složky, na povrchu "plave" olej.
No, ale třeba jsi to myslel nějak ůplně jinak a já Ti jenom špatně porozuměl.

-
Netopyr - Moderátor
- virginan
- Častý návštěvník
-
jiml - Pravidelný návštěvník
virginan píše:Že tuky žluknou,není,žádná novina,ale v mazání se mi to ještě nikdy nezkazilo!Taky to nikdo nebude skladovat 16 let,protože to spotřebuje a uvaří si nové.Lůj mám v lednici,možná víc,jak rok a nic se neděje,nežloutne a nezapáchá.Na tohle,asi směřoval dotaz kolegy,že si chce udělat nějakou zásobu!
Buď tak laskav a nepleť si pojmy s dojmy. Já jsem reagoval na Foxův příspěvek, že se "tuky nerozkládají ani sami", což není pravda, tečka. O tom, že by někdo skladoval "uvařené mazání" 16 let, nepadlo ani slovo, když už píšeš příspěvky o mazání, tak se alespoň nauč číst a nevytrhávej věci z kontekxtu.
- romi
- Nový uživatel
bufallo píše:mam dotaz, ten hovedzi loj spolu z vcelim voskom, kde to skladujete? nemusi sa to drzat v chladnicke? nepokazi sa, nezosmradne to v teple?
rad by som si spravil zasobu...
Nekazi mam za to, ze pri tuhnuti se mazani rozvrstvi - vceli vosk zustane na hladine a zamezi pristupu vzduchu. Pri znovu pouziti - rozehrati vse zamichas...
-
SW_FOX - Grafoman
SW_FOX píše:tuky se nerozkládají ani samy...
No dobrá, nevyjádřil jsem se sám dost jasně, různé přírodní tuky používám na kde co, žádný se mi nezkazil, neb každý během roku či dvou vypotřebuju...... a to je ničím nekonzervuju, jen dávám do sklenic od 1kg oliv (šroubovací zavařovačka), neleze tam vzduch, dávám do špajzu.
-
- virginan
- Častý návštěvník
To jiml
Veliká omluva pane kolego!Netušil jsem,že se naštveš,nemyslel jsem to zle!My si tady,tak píšem ,nějak dohromady.Číst umím docela dobře,tak Ty si zase přečti,že tohle téma o mazání ,založil kolega na můj popud,když,jsem chtěl dát do placu návod,na mazání,když jsem v jiném tématu uváděl návod na výrobu polonábojů.Pokud jsem se dotkl Tvého ega,tak se ještě jednou omlouvám,něměl jsem to v úmyslu! No a fox to myslel,asi trochu jinak
s rozkládáním tuků!
,nejsou tuky,jako tuky!
Já jsem si myslel,že by tyhle stránky měly hlavně pomáhat,lidem,kteří začínají a potřebujou poradit!Kdybych, byl začátečník,tak z toho občas spíš zblbnu!Opět mne prosím nechytej za slovo!!!A máš pravdu,že se tuky,o kterých tu píšeme rozkládají!A tečka!

Já jsem si myslel,že by tyhle stránky měly hlavně pomáhat,lidem,kteří začínají a potřebujou poradit!Kdybych, byl začátečník,tak z toho občas spíš zblbnu!Opět mne prosím nechytej za slovo!!!A máš pravdu,že se tuky,o kterých tu píšeme rozkládají!A tečka!
- virginan
- Častý návštěvník
To všichni
To byl teda fofr,jak se to tu rozjelo!Ani jsem nestačil napsat nasr...,kolegovi!
Já jsem psal,že to mám v garáži,myslím ,teda namočené,hotové polonáboje,je tam chladněji,při pokojové teplotě,což může být i 23 stupňů,tak to fakt nevím!Jinak platí,co už napsali zasvěcení,zašroubovat víčkem a do chladna,pak to fakt vydrží hodně dlouho!
Já jsem psal,že to mám v garáži,myslím ,teda namočené,hotové polonáboje,je tam chladněji,při pokojové teplotě,což může být i 23 stupňů,tak to fakt nevím!Jinak platí,co už napsali zasvěcení,zašroubovat víčkem a do chladna,pak to fakt vydrží hodně dlouho!
-
ok, ja som tuto temu zalozil pre tych co sa chcu podelit s ostatnymi o svojich skusenostiach s mazanim striel, co si myslim je pri strelbe predovkami alfou a omegou, dalej z informaciami z historie co sa pouzivalo niekde davno a co teraz a vsetko ostane okolo tohto... pre pripadnych zaujemcov ako chovat vcely na vosk to bude na inom fore... pohoda, klidek, tabacek...
no dufam ze nam toto nezrusia, ako pisal admin vyssie...
no dufam ze nam toto nezrusia, ako pisal admin vyssie...
- virginan
- Častý návštěvník
to Bufallo
Jasan,drsan!V případě zavření,by to bylo docela mizérie!Dobře se tu pokecá a taky občas dostanu vynadáno,prostě,by mi to chybělo! 

Obsah fóra / Zbraně / Black Powder