-
Honzik - Pravidelný návštěvník
Re: MA - semiauto UZI
Zdravím,
řešil a vyřešil někdo používání UZIny levákem?
Jde mi o to kam lupnout jednobodý popruh a jestli lze předělat vypouštění zásobníku na druhou stranu rukojeti?
řešil a vyřešil někdo používání UZIny levákem?
Jde mi o to kam lupnout jednobodý popruh a jestli lze předělat vypouštění zásobníku na druhou stranu rukojeti?
- JJLBC
- Nový uživatel
[quote="Honzik"]
Vypouštění zásobníku nejde bežně dostupným způsobem předělat na druhou stranu a ten jednobodový popruch tam nejde za co přidělat
Vypouštění zásobníku nejde bežně dostupným způsobem předělat na druhou stranu a ten jednobodový popruch tam nejde za co přidělat
-
Sam Jr. - Častý návštěvník
Asi nutně potřebuju MICRO UZI
Co jsem se díval, jaké varianty se u nás prodávali, tak jsem zachytil:
1/ micro uzi předělávka z FA - delší hlaveň s porty/kompenzátorem
2/ uzi pistole se sklopnou pažbou - origo SA - kratší hlaveň bez portů
+ ještě kulatý X tvarovaný lučík a klasické střenky X takové hranatější + s úchytem na bajonet nebo bez.
Předpokládám, že všechny varianty střílí z přední polohy závěru (měl jsem klasickou UZI a zbraň střílející ze zadní polohy už bych nechctěl), co ale ta hlaveň? Má cenu u SEMI trvat na těch portech? Co provedení kastrace FA verze? Je to provedeno nějak elegantně nebo to může snížit spolehlivost zbraně? dík

Co jsem se díval, jaké varianty se u nás prodávali, tak jsem zachytil:
1/ micro uzi předělávka z FA - delší hlaveň s porty/kompenzátorem
2/ uzi pistole se sklopnou pažbou - origo SA - kratší hlaveň bez portů
+ ještě kulatý X tvarovaný lučík a klasické střenky X takové hranatější + s úchytem na bajonet nebo bez.
Předpokládám, že všechny varianty střílí z přední polohy závěru (měl jsem klasickou UZI a zbraň střílející ze zadní polohy už bych nechctěl), co ale ta hlaveň? Má cenu u SEMI trvat na těch portech? Co provedení kastrace FA verze? Je to provedeno nějak elegantně nebo to může snížit spolehlivost zbraně? dík
-
Lopez - Častý návštěvník
Mini Uzi prodávaná ZS střílí bohužel se závěrem v zadní poloze. Ptal jsem se na to.
U Micro Uzi to nevím, raději se zeptat na konkrétní variantu.
U Micro Uzi to nevím, raději se zeptat na konkrétní variantu.
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
- hrd
- Častý návštěvník
Pokud vím, full-auto MicroUZI střílí ze zadní polohy. Ty, co se prodávaly v ZS, byly od výroby semi, ať už to byl model s delší hlavní anebo tou kratší, resp. bez pažby. Všechny semi Micro střílí z přední polohy. Ale v ZS už v nabídce nejsou, je tam jen UZI Pro, ale ta, myslím, nemá pažbu. Ty varianty lučíku a pažbičky nesouvisí s vnitřkem, ten je stený pro všechny Micro. Ale pozor, jiný než Mini/Maxi, tj. lower z UZI pasuje na MiniUZI, ale na Micro ne. Stejné jsou jen zásobníky.
Naposledy upravil hrd dne 02.03.2021 20:37, celkově upraveno 1
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Micro má kolega a 100% jede s přední polohy.Viz odkaz a tuna videi na youtube.
https://www.armyarms.cz/micro-uzi-s-e2736.html
https://www.armyarms.cz/micro-uzi-s-e2736.html
-
No tak ještě jeden rozdíl, možná dost podstatnej - UZI pistole má hledí - zářez, kdežto micro UZI má diotr. Dioptr znám jak z UZI tak MP5, ale je to hledí blízko oku použitelné? Přecejenom se počítalo se střelbou z natažené ruky, že? Někdo osobní zkušenost?
PS: o tom jestli je nebo není na chránítku mušky očko se bavit nemusíme - asi by to na dvojbodovej poruh stejně nedával
PS: o tom jestli je nebo není na chránítku mušky očko se bavit nemusíme - asi by to na dvojbodovej poruh stejně nedával

-
Tak mimčo je doma
Jen trochu onošená / oleštěná zvenčí, uvnitř jako nová.
Je to verze s delší hlavní a kompenzatorem (i když vývrt končí už před zařezy, hledí dioptrické.
Předchozi majitel potunil sklopku měkkým návlekem a botkou vyrobenou 3D tiskem. Já bych někdy rád sehnal rail adapter na bajonetový úchyt a vyrobit tam nějakou AFG ručku ala UZI Pro. Ale to bude chtit zvladnout 3D modelovani a tisk

Je to verze s delší hlavní a kompenzatorem (i když vývrt končí už před zařezy, hledí dioptrické.
Předchozi majitel potunil sklopku měkkým návlekem a botkou vyrobenou 3D tiskem. Já bych někdy rád sehnal rail adapter na bajonetový úchyt a vyrobit tam nějakou AFG ručku ala UZI Pro. Ale to bude chtit zvladnout 3D modelovani a tisk

-
Zkrátil sem si čekání na techničák výrobou klíče "typ B" na štelování hledí a mušky z dvojky plechu 

-
Dnes Micro Uzi poprvé na střelnici na 25 metrů. Nechám tady nějaký svoje postřehy, když o téhle variantě Uzi toho nikde moc nenajdete.
Moucha je tlustá jako prase, klasika uzi, navíc už na ni nazaostřím - fakt to jde se zrakem po čtyřicítkce do háje. Díra v dioptru je naopak obrovská. Opravdu nasadit na střed siluety/chlapa. Musím to někdy dát někomu, kdo umí střílet, já jsem byl rád, že zůstanu na 25 metrů v černým na pistoláku.
Spoušť je dlouhá, vojenská, takže tomu taky nepomáhá
nerozjíždí se tam dopředu sice závěr, ale i tak tam jede s úderníkem kus železa po několicentimetrové dráze. Nicméně ten "samostřílovej" efekt z velké UZI tam není.
Z 80 ran 2x šprajclej náboj při cestě do komory - olovo komolej kužel, uvidíme jestli to bude pravidlem?
U té mojí má pažba bohužel vakl v kloubu. Je tam bokem vyhrnutej materiál - bude stačit ho naklepat zpět nebo to budu muset dát někde dovařit? Zkoušel někdo rozdělat kloub? Nerad bych tu segrovku dojebal. Hrká to fakt dost, aby to občas poslalo ránu skoro do kopřiv :/
Asi jsem očekával trochu víc
Ale jako zajímavá zbraň do sbírky určitě ano
Když jsem ji prostřídal s mojí vytuněnou pof mp5, tak mě to rozesmálo 
Jinak co se týče úpravy na SEMI, tak je to ofiko IMI úprava, takže stejně jako najdete na US fórech - je tam jiné uchycení hlavně do objímky a hlaveň je se zůžením přes komoru. Je částečně zfrézované čelo závěru i část drápku vytahovače, u loweru je třetí poloha blokované návarkem.
Moucha je tlustá jako prase, klasika uzi, navíc už na ni nazaostřím - fakt to jde se zrakem po čtyřicítkce do háje. Díra v dioptru je naopak obrovská. Opravdu nasadit na střed siluety/chlapa. Musím to někdy dát někomu, kdo umí střílet, já jsem byl rád, že zůstanu na 25 metrů v černým na pistoláku.
Spoušť je dlouhá, vojenská, takže tomu taky nepomáhá

Z 80 ran 2x šprajclej náboj při cestě do komory - olovo komolej kužel, uvidíme jestli to bude pravidlem?
U té mojí má pažba bohužel vakl v kloubu. Je tam bokem vyhrnutej materiál - bude stačit ho naklepat zpět nebo to budu muset dát někde dovařit? Zkoušel někdo rozdělat kloub? Nerad bych tu segrovku dojebal. Hrká to fakt dost, aby to občas poslalo ránu skoro do kopřiv :/
Asi jsem očekával trochu víc

Jinak co se týče úpravy na SEMI, tak je to ofiko IMI úprava, takže stejně jako najdete na US fórech - je tam jiné uchycení hlavně do objímky a hlaveň je se zůžením přes komoru. Je částečně zfrézované čelo závěru i část drápku vytahovače, u loweru je třetí poloha blokované návarkem.
- pepaf
- Občasný návštěvník
Hlavně u UZI Pistol a Micro jsou identické ve všech rozměrech.
Průměr vepředu je 16,45, zadní část 16,00 mm a rozměr přes komoru (v objímce) je 15,68 mm. Vnitřní průměr objímky uchycení hlavně je tedy také identický.
Kloub je třeba dovařit. Segrovku vydělávat tak, že je třeba zatlačit zespodu na čep (stlačí se pružina), tak aby se segrovka čepu posunula ze zapuštění a dala se vysunout do boku.
Průměr vepředu je 16,45, zadní část 16,00 mm a rozměr přes komoru (v objímce) je 15,68 mm. Vnitřní průměr objímky uchycení hlavně je tedy také identický.
Kloub je třeba dovařit. Segrovku vydělávat tak, že je třeba zatlačit zespodu na čep (stlačí se pružina), tak aby se segrovka čepu posunula ze zapuštění a dala se vysunout do boku.
-
díky pepaf za návod - stačí stáhnout ve svěráčku a jde to snadno
posháním někoho s plamenem, kdo si na to troufne
mám po ruce jen elektriku :/
Jinak jsem byl přesvědčenej, že kolimátor na micro uzi cpát rozhodně nebudu, ale začínám být nahlodanej
žádný dobrý hotový řešení teda neexistuje, ale vymyšlený už to mám 

Jinak jsem byl přesvědčenej, že kolimátor na micro uzi cpát rozhodně nebudu, ale začínám být nahlodanej

- noth
- Nový uživatel
Plamenem? Když už tak TIGem, nebo lasererem, ale plamenem bych na zbraňi nikomu vařit nedovolil.
-
Tak jsem se konečně rozhoupal dát kolimátor na MICRO UZI - použil jsem nápad od kolegy pepaf a na dva šrouby tam přišroubval upravenou ocelovou destičku, co se dává na pistole místo hledí. Puškaře by asi jeblo, ale pro mě se užitná hodnota zvedla o 300%
Jediné omezení, že už zbylo málo místa na prst na tlačítko pro rozborku a musí se zmáčknout něčím úzkým - místa je tam opravdu málo.

-
Tak jsme opět po letech tak nějak z nostalgie pořídil UZI. A chtěl bych na ní předpažbí s railama (hlavně kvůli nějaké ručce nebo AFG), kdysi jsme na té své měl hliníkové UTR od FabDefense - bylo parádní, ale dneska stojí 2/3 co celá uzi. Občas se objeví nějaké foto uzi s předpažbím z 3D tisku, nemáte tip na vyzkoušený model, co by zaručeně pasoval? díky.
-
Bylo mi doporučeno tohle předpažbí od brněnských FUSE Weapon System. Vypadá solidně, padlo na uzi bez potřeby jakékoliv modifikace, za ty love spokojenost 
https://www.fusews.cz/product-page/uzi- ... C3%AD-rail

https://www.fusews.cz/product-page/uzi- ... C3%AD-rail
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské