-
tom - Častý návštěvník
Re: MA - semiauto UZI
Někdy bejvá prohlé víko, a přibržďuje to pak závěr. Měl jsem podobný problém, stačio to vyndat, na koncích podepřít a domluvit kladivem. Od té doby byla vyléčená.
- nowes
- Nový uživatel
Koukněte co ZS dělá na moji NEW UZI při přihlašování to trochu řešili, ale vše jinak sedělo. Chci to překytnou a přebrousit. Nebudu mit s tím v budoucnu problém ?????

-
glock1719 - Příspěvky: 8120
- nowes
- Nový uživatel
-
gunman - Častý návštěvník
je to tvoje, dělej si s tím co chceš
-
Petzold - Moderátor
To není "fauvéčko v metle na hlínách". Co tam
chceš kytovat ? Navíc, přebroušením povrchu ty čísla nezmizí, jen nebudou vidět okem.
chceš kytovat ? Navíc, přebroušením povrchu ty čísla nezmizí, jen nebudou vidět okem.

- nowes
- Nový uživatel
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
-
andy.rybar - Častý návštěvník
- JJLBC
- Nový uživatel
Tak jsem UZIně koupil mladší a menší sestru MINI UZI v Zeleném Sportu za 10.000,-Kč. Standartní UZI mě stálo před pár lety v ArmyArms v Liberci 5.600,-Kč.
UZI má stopy používání a nošení. V hlavni bych viděl nějakou korozi. Povrch - originální fosfát světlejších tónů. Celkově jsem s UZI spokojený - 100% funkce a přesnost přiměřená střelbě ze zadní polohy. Limitní vzdálenost je 100m - to už člověk vypadá s terče. Co se týče přesnosti, zbraň přesouvá zásahy dle toho, jak střelec zbraň drží a případně opírá o nějakou oporu. MINI UZI je o dva chlupy v lepším stavu. Hlaveň bez stopy koroze. Povrch zřejmě prodělal repasi - neb svary po znehodnocení funkce full auto (stejné znehodnocení jako ma UZI) mají stejnou barvu povrchu. Povrch tipuji na manganový fosfát a po vybalení v mechanizmu křupal nějaký písek - zřejmě bordel z lázně fosfátování. Z MINI UZI jsem vypálil zatím 100 ran na 25m na mezinárodní pistolový terč 50/20 - vše v černém až na tři rány v bílém.
https://ingramseznamcz.rajce.idnes.cz/U ... 24_HDR.jpg
UZI má stopy používání a nošení. V hlavni bych viděl nějakou korozi. Povrch - originální fosfát světlejších tónů. Celkově jsem s UZI spokojený - 100% funkce a přesnost přiměřená střelbě ze zadní polohy. Limitní vzdálenost je 100m - to už člověk vypadá s terče. Co se týče přesnosti, zbraň přesouvá zásahy dle toho, jak střelec zbraň drží a případně opírá o nějakou oporu. MINI UZI je o dva chlupy v lepším stavu. Hlaveň bez stopy koroze. Povrch zřejmě prodělal repasi - neb svary po znehodnocení funkce full auto (stejné znehodnocení jako ma UZI) mají stejnou barvu povrchu. Povrch tipuji na manganový fosfát a po vybalení v mechanizmu křupal nějaký písek - zřejmě bordel z lázně fosfátování. Z MINI UZI jsem vypálil zatím 100 ran na 25m na mezinárodní pistolový terč 50/20 - vše v černém až na tři rány v bílém.
https://ingramseznamcz.rajce.idnes.cz/U ... 24_HDR.jpg
-
Sean - Častý návštěvník
Musím se přidat- byl jsem v obchodě, měli tam Miniuzi za pěkné ceny. S tím, že to nebude mít moc praktické využití jsem byl smířený, stejně tak jsem neřešil řeči přítomných, že co s tím budu dělat až to bude A1. Na střílení do gongů to stačí, trefovat na 50m taky není žádný extra problém, takže spokojenost. Docela jsem zvědavý, až s tím dám někde LOS mimo závod 
Jen se musím přidat ke kolegovi výše- je v tom prostě nějaký bordel, takže jak bude čas, tak nechám kolegu pořádně vyčistit. Na funkci to vliv nemá, ale vyčistit by se to mohlo. Jasně, mohl si s tím asi pohrát i ZS, ale pak by tam byla i jiná cenovka. Raděšji jsem koupil z dlouhé chvíle tohle než nějakou tureckou brokárnu v akci- myslím, že ta uzina strejně ty brokárny X krát přežije.

Jen se musím přidat ke kolegovi výše- je v tom prostě nějaký bordel, takže jak bude čas, tak nechám kolegu pořádně vyčistit. Na funkci to vliv nemá, ale vyčistit by se to mohlo. Jasně, mohl si s tím asi pohrát i ZS, ale pak by tam byla i jiná cenovka. Raděšji jsem koupil z dlouhé chvíle tohle než nějakou tureckou brokárnu v akci- myslím, že ta uzina strejně ty brokárny X krát přežije.
-
MAO - Pravidelný návštěvník
Mohl by nekdo, jen tak pro zajimavost, srovnat uzi a miniuzi,stran chovani, "prakticke presnosti", spoehlivosti a td ..?
- MartinRst.
- Pravidelný návštěvník
S Mini UZI na vzdálenost 100m nastřílíte poloviční rozptyl, na 200m se rozdíly už stírají.
RMst.
RMst.
- MartinRst.
- Pravidelný návštěvník
….. ale na 50- 75m je v přesnosti naprosto bezkonkurenční MICRO UZI s pažbou. Samozřejmě, že MP5 to není.
RMst.
RMst.
- JJLBC
- Nový uživatel
Tak tento týden jsem byl provětrat MINI UZI na 25m a 50m.
https://ingramseznamcz.rajce.idnes.cz/M ... 21_HDR.jpg
https://ingramseznamcz.rajce.idnes.cz/M ... 57_HDR.jpg
25m bylo střelba ve stoje. 50m byla střelba v kleče s oporou o stůl. Na těch 25m mám takový soustřel s pistolemi Beretta 90 TWO nebo CZ P-09 nebo Beretta 71 v 22LR – pro představu. Mám od ZS vícero zbraní střílející z otevřeného závěru – UZI, MINI UZI, RAK, UK59. Nejpřesnější bude bezkonkurenčně UK59 ale to je proti rodině UZI jiná liga. UZI a MINI UZI budou asi přesností společně stejné. Z UZI jsem střílel na 100m asi dvakrát a moc mě to nenadchlo (bude to pár let), vypadával jsem z terče sem tam. Ale samozřejmě je to možné s tím střílet na tuto vzdálenost.
https://ingramseznamcz.rajce.idnes.cz/M ... 21_HDR.jpg
https://ingramseznamcz.rajce.idnes.cz/M ... 57_HDR.jpg
25m bylo střelba ve stoje. 50m byla střelba v kleče s oporou o stůl. Na těch 25m mám takový soustřel s pistolemi Beretta 90 TWO nebo CZ P-09 nebo Beretta 71 v 22LR – pro představu. Mám od ZS vícero zbraní střílející z otevřeného závěru – UZI, MINI UZI, RAK, UK59. Nejpřesnější bude bezkonkurenčně UK59 ale to je proti rodině UZI jiná liga. UZI a MINI UZI budou asi přesností společně stejné. Z UZI jsem střílel na 100m asi dvakrát a moc mě to nenadchlo (bude to pár let), vypadával jsem z terče sem tam. Ale samozřejmě je to možné s tím střílet na tuto vzdálenost.
-
jolky palky - Pravidelný návštěvník
Půjde s tím střílet i levákovi? Nebo mi budou lítat hilzny do ksichtu? Díky
- zdragoun
- Nový uživatel
Ahoj,
tak jsem se stal také majitelem UZI-S
a měl bych dva dotazy (A omlouvám se pokud jste tu tu již řešili - případně stačí poslat odkaz, kde. Děkuji.)
1) osazení kolimátorem na horní lištu - moje horní lišta je dost volná : posun je jak předozadní (+- 2mm) tak stranový(+- 2mm), což je pro nějaký nástřel a stabilní míření na prd. Dá se s tím něco dělat?
2) Zbraň mi tak 1 z 15 nevystřelí - závěr náboj nabere, ale nedotlačí ji úplně do komory, na zápalce náboje je otisk úderníku. Nejedná se o selhač, při znovu nabití náboje a správné funkčnosti k výstřelu dojde. Ze začátku se tato závada objevovala víc, teď po vyčištění a naolejování je to lepší, ale stejně bych se toho rád zbavil úplně.
Děkuji za všechny rady.
tak jsem se stal také majitelem UZI-S

1) osazení kolimátorem na horní lištu - moje horní lišta je dost volná : posun je jak předozadní (+- 2mm) tak stranový(+- 2mm), což je pro nějaký nástřel a stabilní míření na prd. Dá se s tím něco dělat?
2) Zbraň mi tak 1 z 15 nevystřelí - závěr náboj nabere, ale nedotlačí ji úplně do komory, na zápalce náboje je otisk úderníku. Nejedná se o selhač, při znovu nabití náboje a správné funkčnosti k výstřelu dojde. Ze začátku se tato závada objevovala víc, teď po vyčištění a naolejování je to lepší, ale stejně bych se toho rád zbavil úplně.
Děkuji za všechny rady.
- Žulda
- Nový uživatel
Ahoj, kolimátor mám a posun jsem vyřešil nalepením proužků odolné stříbrné duct-tape z boků rámu. Předo-zadní posun nevadí.
- MartinRst.
- Pravidelný návštěvník
Většinou je to způsobení tím, že víko pouzdra závěru brzdí závěr. Buš si to časem sedne, nebo pomůže výměna víka závěru za jiné.
RMst.
RMst.
- PaF
Máte někdo fungující weawer na Micro Uzi? Nejde mi o odkazy na americké weby ale o fungující kus ve vlastnictví zdejšího přispěvatele. Díky předem!
Mám na micro zálusk, ale přes mechaniky už nic nevidím, potřebuju kolimátor...
Mám na micro zálusk, ale přes mechaniky už nic nevidím, potřebuju kolimátor...
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské