- ostrostrelec
- Pravidelný návštěvník
Re: Odstrelovaci puska Vz.54 - zkusenosti, rady, postrehy
A o co tedy mělo jít? Nebo je to tajné a jenom neodolatelně drahé?
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Stormik píše:
je na fotce číslo 3 špatně zabroušený svár nebo se mi to zdá?
- vybyravy
- Pravidelný návštěvník
Ať je to cokoli, vypadá to nehezky tvarohově, nebojím se to přirovnat k celulitidě. Možná pitting, možná "odborně" provedený svar, v každém případně majiteli, který se té věci zbavil, gratuluji k dobrému kaufu, protože jakmile zamáčkne slzu sentimentu, mělo by přijít prozření z poznání. Nový majitel je buď masochista, nebo měl svůj důvod, po kterém se raději nepídit.
- Stormik
- Nový uživatel
ostrostrelec píše:A o co tedy mělo jít? Nebo je to tajné a jenom neodolatelně drahé?
Tajné to není, dohodil mi pěkného Mosina 1891/30, odstřelovací verze, Tula 1939, amnestovaného a kompletně na číslech, pěkný kus, plus různé "sběratelské" náboje v této ráži, něco tak autentického jsem do sbírky dlouho hledal, takže v podstatě akce "Kulový blesk" Nepsal jsem o tom, protože je to mimo téma.
- Stormik
- Nový uživatel
vybyravy píše:Možná pitting, možná "odborně" provedený svar, v každém případně majiteli, který se té věci zbavil, gratuluji k dobrému kaufu ...
Tak dramaticky bych to neviděl, ten pán mi akorád řekl, že je to zbraň, kterou v SSSR přestavovali pro potřeby Sovětského svazarmu a že sbírá vše z té doby, co mělo těžkou hlaveň, jen ji chtěl vlastnit.
Ano, také mi to připadalo, jako špatně provedený svar, nijak jsem to neřešil. Je to zajímavá zbraň, která se mi líbíla a líbí, možná ji někdy do sbírky seženu

-
cz97 - Pravidelný návštěvník
Jede kousek se objevil na prodej u Karneta a kromě očka vepředu na pažbě se zdá v orig. stavu .... https://www.sberatelskezbrane.cz/zbran/ceskoslovenska-odstrelovacska-puska-vz-54/
- Stormik
- Nový uživatel
Pánové dobrý den, sice mi to trvalo, ale nakonec jsem pušku koupil v zahraničí a po několika měsících čekání, ji konečně mám doma
Je krásná, stav vidím jako perfektní, správně značená a kompletně na číslech, dokonce k ní bylo i příslušenství.

Je krásná, stav vidím jako perfektní, správně značená a kompletně na číslech, dokonce k ní bylo i příslušenství.

- Stormik
- Nový uživatel
Tak bych vás chtěl poprosit, abych měl příslušenství co nejkompletnější, chci se zeptat, jestli někdo z vás nemá navíc, sluneční clonu, chránič optiky a kalibrační destičku, vím jak blbě se to shání, ale zeptat se vás musím, děkuji.
-
armaczechia - Nový uživatel
Vypadá to, že v Bearece je na prodej poslední kus ze třech nabízených pokud je tedy jen nestali z nabídky http://www.beareka.cz/pusky/1071-2-ostatni/opakovaci-puska-opu-54.htm
-
Kdo shání optiku, ale povrch asi není původní https://aukro.cz/optika-yal-meopta-na-opu-vz-54-s-reminkem-jak-je-na-foto-top-stav-7037474521
Ale co je zajímavé, začínají se objevovat soupravy příslušenství ikdyž ne úplně kompletní https://aukro.cz/sada-souprava-opu-vz-54-vz54-odstrelovaci-puska-csla-snb-lm-7037288517
Ale co je zajímavé, začínají se objevovat soupravy příslušenství ikdyž ne úplně kompletní https://aukro.cz/sada-souprava-opu-vz-54-vz54-odstrelovaci-puska-csla-snb-lm-7037288517
- Snek123
- Nový uživatel
Ahoj, neví někdo jestli všechny originální hlavně z 50. let mají na levé straně vepředu vyznačeno čsl. lva a šestici číslic?
Byla mi nabídnuta zbraň s německou zkušebnou ale na hlavni je jen zespodu údajně německá zkušebna a na stranách není vůbec nic. Fotky pro porovnání.
Byla mi nabídnuta zbraň s německou zkušebnou ale na hlavni je jen zespodu údajně německá zkušebna a na stranách není vůbec nic. Fotky pro porovnání.
-
Zbraně byly původně pro armádu proto nesou vojenskou tormentaci T v kroužku
Při uvolňování na civilní trh byly zbraně přezkoušeny na zkušebně a označeny novou civilní zkušební značkou . první je číslo zkušebního protokolu + poslední dvojčíslí roku provedení zkoušky, tedy na vaší fotce rok 1992
Značku na druhé foto z této fotky neidentifikuji
Při uvolňování na civilní trh byly zbraně přezkoušeny na zkušebně a označeny novou civilní zkušební značkou . první je číslo zkušebního protokolu + poslední dvojčíslí roku provedení zkoušky, tedy na vaší fotce rok 1992
Značku na druhé foto z této fotky neidentifikuji
- pavoduro
- Nový uživatel
Dobrý deň, prosím Vás venuje sa niekto prebíjaniu nábojov do tejto pušky? Zaujíma ma či používate strely s kalibráciou .311 alebo .308
Pýtam sa preto lebo som premeral pôvodný vojenský náboj so žltou špičkou a na mikrometri som nameral .309
Tak teraz som na pomykove čo používať. vďaka za rady
Pýtam sa preto lebo som premeral pôvodný vojenský náboj so žltou špičkou a na mikrometri som nameral .309
Tak teraz som na pomykove čo používať. vďaka za rady
- archandel22
- Občasný návštěvník
- pavoduro
- Nový uživatel
prosím Vás na cielniku (hledí) je z vnútornej strany stupnica. Aký mala zmysel? Ďakujem
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské