- vybyravy
- Pravidelný návštěvník
- vybyravy
- Pravidelný návštěvník
- archandel22
- Občasný návštěvník
Re: Odstrelovaci puska Vz.54 - zkusenosti, rady, postrehy
Prekvapil me soustrel cinskych kulometaku verzus soustrel s extrama a Tz, myslel jsem ze to bude naopak a cina dopadna vyrazne lepe
Jinak pred tim soustrelem s domacimi naboji smekam.

-
praxus - Pravidelný návštěvník
Ma nekdo prosim obrazek opu + kukadlo z uk 59. Zajima me moznost uchyceni.
- vybyravy
- Pravidelný návštěvník
-
cz97 - Pravidelný návštěvník
Originální optika s montáží na OPu vz.54 na prodej - optiky se objevují, ale montáž.......
http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/186981-nepouzita-optika-odstrelovacske-cs-pusky-vz-54/
http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/186983-nepouzita-optika-odstrelovacske-cs-pusky-vz-54/
Majitel si toho je asi dobře vědom...
http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/186981-nepouzita-optika-odstrelovacske-cs-pusky-vz-54/
http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/186983-nepouzita-optika-odstrelovacske-cs-pusky-vz-54/
Majitel si toho je asi dobře vědom...
- archandel22
- Občasný návštěvník
Tak se mi konecne podarilo sehnat OPU, bohuzel je predelana pro myslivce a ja bych ji rad vratil do puvodniho stavu, takze timto bych rad poprosil majitele, kteri maji nejake dily navic a nebudou je potrebovat aby me kontaktovali rad od vas odkoupim co mate navic. Predem diky 

-
Kompletní pažby nabízel nějakou dobu www.awiw.cz v Brně. Na webu rozhodně nebylo vše co měli alespoň to platilo o starém webu.
Jestli se nepletu koupeno na Huntingu. Optika jse občas sehnat. Naštestí tam máš jestli se nepletu původní montáž, s tou je to podstatně horší.
Jestli se nepletu koupeno na Huntingu. Optika jse občas sehnat. Naštestí tam máš jestli se nepletu původní montáž, s tou je to podstatně horší.
-
Nadpažbí je stále dostupné na aukru, ale určitě bych prvně sháněk celou pažbu
http://aukro.cz/puska-vz-54-nadpazbi-nove-nepouzite-i6660884158.html
http://aukro.cz/puska-vz-54-nadpazbi-nove-nepouzite-i6660884158.html
- archandel22
- Občasný návštěvník
Je koupena u Brymove montaz je navrtana pro puskohled ktery mi k tomu prodali, ale montaz uz mam puvodni, pazba se uz snad taky rysuje spis se obavam ze nesezenu optiku a prislusenstvi, bohuzel vratit ji do puvodniho stavu bude casove velmi narocne.
-
Tak to je dobře.
Já jsem za poslední roky příslušentví nedal dohromy a mám jen torzo.
Na zbrani nemám orig. jen chránítko mušky
Optika se časem objeví.. mnohdy ji to chce hledat pod krycím kódem Meopty tuším yal.... protože mnoho lidí netuší z čeho je
Hlavně sehnat pažbu
Já jsem za poslední roky příslušentví nedal dohromy a mám jen torzo.
Na zbrani nemám orig. jen chránítko mušky
Optika se časem objeví.. mnohdy ji to chce hledat pod krycím kódem Meopty tuším yal.... protože mnoho lidí netuší z čeho je
Hlavně sehnat pažbu

- vybyravy
- Pravidelný návštěvník
Ta montáž na té zlovečtělé vz.54 je původní, jen je provrtaná pro upevnění nových kroužků optiky, nic co by se nedalo dát do původního stavu. Nevyhazovat, opatrovat. Ani bych se nedivil, kdyby ta pažba byla ostrouhaná původní.
- archandel22
- Občasný návštěvník
Mas naprostou pravdu, ale montaz mam uz i neprovrtanou a tu provrtanou necham do zalohy, ale ta pazba je nejaka lovecka pro mosiny s puvodni ma spolecne jen to ze je ze dreva.
- archandel22
- Občasný návštěvník
Mel bych dotaz na majitele opu:
1) Na predni objimce pazbeni je uchyt na remen, je ten uchyt kolmo k te objimce, nebo je vyhnuty, mam ji zapujcenou od kamarada pro novovyrobu, tak chci mit jistotu, protoze on ji ma vyhlou coz mi nejak nestimuje.
2) Pokud sezenu zadni objimku nadpazbi muzu ji na pusku dat svepomoci, nebo potrebuju pomoc puskare? Jde mi o to jestli ji nasunu prez musku a hledi.
Predem diky za odpovedi. Arch.
1) Na predni objimce pazbeni je uchyt na remen, je ten uchyt kolmo k te objimce, nebo je vyhnuty, mam ji zapujcenou od kamarada pro novovyrobu, tak chci mit jistotu, protoze on ji ma vyhlou coz mi nejak nestimuje.
2) Pokud sezenu zadni objimku nadpazbi muzu ji na pusku dat svepomoci, nebo potrebuju pomoc puskare? Jde mi o to jestli ji nasunu prez musku a hledi.
Predem diky za odpovedi. Arch.
- vybyravy
- Pravidelný návštěvník
ad 1) úchyt řemene na přední objímce má tvar hranatějšího C, konce jsou k samotné objímce přivařené.
ad 2) přes mušku a hledí objímku nadpažbí rozhodně nenasadíš, buď toto dolů, což je dosti opruz, hledí je myslím letované, nebo uvolnit hlaveň z pouzdra závěru. No a to může být opruz nemenší.
ad 2) přes mušku a hledí objímku nadpažbí rozhodně nenasadíš, buď toto dolů, což je dosti opruz, hledí je myslím letované, nebo uvolnit hlaveň z pouzdra závěru. No a to může být opruz nemenší.
- archandel22
- Občasný návštěvník
Moc diky za fotky tim se vse vysvetluje pan Galas tohle reseni neudelal zrovna uzivatelsky privetive
Ale k celkove kompletaci mi jeste chybi ta predni objimka takze bude dost casu domluvit se z puskarem aby si na vymontovani hlavne udelal cas
)

- vybyravy
- Pravidelný návštěvník
Podobná objímka je na švédském mauseru. Ten jsem sice neměl rozebraný, ale zřejmě je řešen stejně.
- Reveli
- Častý návštěvník
Pozor, zadní objímku nadpažbí rozhodně na hlaveň po vyšroubování z pouzdra nenasuneš, protože je hlaveň na konci osazena a průměr osazení je větší než průměr otvoru v objímce. Musíš odletovat nosič hledí a mušky. Nebo upnutí nadpažbí vyřešit jinak.
- archandel22
- Občasný návštěvník
Raveli to jsi me nepotesil
jine uchyceni resit, nebudu rad bych aby ta flinta vypadala na 100% jako opu, hold se budou muset sundat miridla 

- vybyravy
- Pravidelný návštěvník
Má pravdu, přehlédl jsem přírubu na začátku hlavně, tvářilo se to jako čelo, součást pouzdra závěru. Nic proti původnosti, ale hledí bych nechal na svém místě a kroužek skrytě pod hlavní rozdělil a na hlavni pak snýtoval.
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské