- skladaci
- Nový uživatel
Re: Springfield XD
to hledí je lepený, nebo jenom velkej přesah
- kawon
- Pravidelný návštěvník
Omlouvám se předem za možný OT, ale nikde se mě nepodařilo najít rozdíl mezi XD a XDM.
Mohl by mě prosím někdo napsat v čem se tyto dvě liší?
Díky.
Mohl by mě prosím někdo napsat v čem se tyto dvě liší?
Díky.
- Carlito
- Častý návštěvník
Na první pohled v provedení rámu a na ty další pohledy koukni na net, je toho docela dost
a pokud se ti nechce hledat tak - XDM je novější, přesnější, výkonnější, spolehlivější, odolnější, bezpečnější, krásnější je více američtější a k nepřátelům méně tolerantnější, no a… trochu dražší. 

- kawon
- Pravidelný návštěvník
Ok. Díky za vysvětlení a za obrázky,
ta správná varianta je teda XDM.
Ještě jednou dík.
ta správná varianta je teda XDM.
Ještě jednou dík.
- rossi357
- Nový uživatel
Zdravím, v neděli jsem vystřílel dalších 100 přebíjených limitů. Zatím nepozoruji nic negativního, takže koupě nelituji. CZ 75 kterou jsem měl předtím už je z domu neb z ní nebyl důvod střílet
Jinak k diskuzi výše bych uvedl, že subjektivně mi přijde XDM hnusná (prostě mi na ní něco vadí, i když to nedokážu popsat prostě růžový porsche byste taky nechtěli ač jinak je to pořád porsche a jede i funguje stejně).

-
askael - Nový uživatel
Ahoj mám problém se Springfieldem XDM. Teďka jsem ho doma nabíjel ale při natažení jsem bohužel rukou dost zbrzdil závěr (když se vracel do přední polohy). Závěr nicméně zasunul náboj do komory a i se úplně dovřel. Raději jsem ale vyndal zásobník že náboj vyhodím a zbraň nabiju znova a ouha, závěr nejde nátájnou do zadní polohy, nátáhne se pouze tak že hlaveň poklesne. (hranol je už pod výhozím okénkem) ale dál prostě nejde. Ví si někdo rady co s tim? Dík.
-
askael - Nový uživatel
Tak problém vyřešen, když to nejde silou, jde to ještě větší silou. Příčina byl blbej náboj, tovární přebíjenka LIMIT, nábojnice MFS. (Asi na tom Kurocinovo nádávání na poddimenzovaný hlizny týhle muničky něco je). Náboj nezalejzá skoro o dva mm do komory. Nevim jak by se to chovalo při výstřelu,naštěstí jsem to objevil v čas. Jinak zatim 300 limitů a 50 subsoniků SB bez jediný zádržky.
- 245
- Pravidelný návštěvník
dva hřebíky kleště a kladivo.klídek
pro totální rozborku netřeba nic víc než na Glocka
mimochodem, kdo má XD 40 v subc a zašel by si v Praze zastřílet?
-
J.J. - Občasný návštěvník
glock1719 píše:HS je odnoz springfieldu.Jen pro info je to opačně.Amíci to koupily hezky v evropě.
Chápu správně, že by neměl být problém s kvalitou, když bych koupil Springfield XD 9 od SPRINGFIELD ARMORY U.S.A., ale "Made in Croatia"? Nabízí se za 9'000Kč, a zdá se, že s kompletním příslušenstvím, co mají v krabici Amící. Prý "lehce používaná, ale v perfektním stavu".
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
-
dejment - Pravidelný návštěvník
A co takhle ve východočeském kraji? Našel by se někdo, kdo by mi z ní půjčil vystřelit?? Jelikož se mi změnil charakter práce, tak posledních 5 let po závodech nejezdím, spíše vyjímečně takže ani nevim, jestli ji někdo v mém okolí vlastní. Zatím mi je jedno jestli XD nebo XDM, zatím jen zjišťuji a shromažďuji informace, ikdyž na těch odkazech co tu jsou, si nepočtu. Všecko je jen v angličtině a tou já nevládnu. Dík za každý podnět v češtině.
- Peterelektro
- Občasný návštěvník
Mam HS9 SC a XDM full size.Rada XDM je trocha tenšia a lahšia.Zo subcompaktu som dal asi 1300 a z full cca 4500 nabojov bez jedinej zadržky(strelivo všetko možne a odpaluje aj to čo nechce Glock)
Viacej sa dočitaš napriklad tu:
http://www.webforum.sk/viewforum.php?f=50
Viacej sa dočitaš napriklad tu:
http://www.webforum.sk/viewforum.php?f=50
-
ufo - Moderátor
-
J.J. - Občasný návštěvník
Dnes v 16:45 jsem se stal hrdým otcem XD9. Springfield i otec se těší pevnému zdraví.
Kompakt z roku 2006.

Kompakt z roku 2006.
- fortunesoldier
- Nový uživatel
Zdravím, má někdo na Plzeňsku nebo Domažlicku XD nebo XDM v devítce nebo .40 a nechal by zbraň skouknout a osahat?
- RastoSB
- Nový uživatel
- sentinel
- Občasný návštěvník
Páni aj ja som si kúpil xdm-9 pred 4dňami. Zbraň bola mierne užívaná, žiadne škrabance, pekne vyčistená, len dosť namazaná. Keď som ju bol dnes vyskúšať na strelnici bol som dosť sklamaný. Z 80 nábojov asi 8 zlyhalo. možno aj 10. Bola to zmes toho čo som našiel v skryni v poloprázdnych krabičkách. Bol som dosť sklamaný, preto že som si zbraň kúpil na obranu, a športový trénink, ale v takejto situácii je nepoužiteľná. Kontroloval som nevystrelené náboje, a na niektorých zápalkách nebol doknca ani odtlačok po úderníku! Na glocku sa mi také niečo nestalo za celých sedem rokov čo ho mám. Keď som doma v úplnom tichu skúšal cvakať naprázdno, tak bolo počuť že niektoré nárazy úderníka boli ako keby tlmené alebo pribrzdené. Zbraň je ešte v záruke a tak ju nechcem rozoberať. Máte riešenie, alebo sa mám obrátiť na predajcu?
- Rimmer132
- Sponzor serveru
Neni bordel nebo ztuhle mazivo v sachte uderniku? Bez rozborky na to ale neprijdes... Nicmene tu muzes, a pokud to chces nosit tak i mel v kazdem pripade udelat uz jen kvuli kontrole, tim spis, ze to porad je v zaruce, byt ta s tim jinak nema co delat. Btw. Jeste mne napada, zda to nenapadl kutil domaci a neobrousil nektery zub tak, ze udernik spadne pri ne zcela napnute bici pruzine (ale ted varim z vody, system te zbrane neznam).
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
- prying
- Občasný návštěvník
Mám SD9 a taky se mi to stává. I když to v manuálu nepíšou, tak je potřeba zhruba po každé 2.návštěvě prostříknout šachtu úderníku např. WD sprejem. Potom už nemá problém.
-
Biggles - Častý návštěvník
No spíš, když do toho to WD leješ, tak se s tím musíš zabejvat každou druhou návštěvu střelnice. Tyhle místa maj bejt suchý!
Obsah fóra / Krátké zbraně / Glock, a další recykláty