- martin-bezm
- Občasný návštěvník
Re: Springfield XD
HS je odnoz springfieldu us nekde na vebu sem si o tom četl ty zbrany sou prakticky na pohled stenjne az na par detailu.Takže kdo mi poradi mam radši přemislet nad springfieldem nebo HS. Jde hlavne o cenu HS stojí na slovensku cca 13k a springfield u nás 23k. Jajimavé je ale že když springfield koupim v USA tak mě příjde taky na 13k.
Pro porovnaní:
http://www.impactguns.com/store/706397882594.html
http://www.w-a-r.sk/new/
http://www.hs-arms.com/
http://www.springfield-armory.com/
Pro porovnaní:
http://www.impactguns.com/store/706397882594.html
http://www.w-a-r.sk/new/
http://www.hs-arms.com/
http://www.springfield-armory.com/
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
HS je odnoz springfieldu.Jen pro info je to opačně.Amíci to koupily hezky v evropě.
- martin-bezm
- Občasný návštěvník
Má tu někdo XDM a je z okolí Zlín,Kroměříž,Brno,Olomouc. Chtěl bych si ho vyzkošet a nenšel sem střelnici kde by ho měli. Akoát v Brně maj XD.
- petersan
- Nový uživatel
Bratislava tiez nie je od Brna daleko, takze ak budes mat cestu...
Inak je to ako pise glock 1719. HS je jedina fabrika ktora vyraba XD a XDM pre Springfield. Len v Európe ich predáva aj priamo sama, pod vlastným menom (prirovnal by som to ku K100 a STI GP6 s tým, že tu je údajne 100 % zhoda (GP6 mala tuším iné (STI) kladivo ako pôvodná K100)).
Prvé dojmy so zbrane sú výborné. Našiel som hádam iba dve muchy:
1. Zásobníky určené na 19 nábojov išli natlačiť doplna spočiatku len za cenu enormného úsilia a "modrých" prstov. Dokonca prvú noc som zvládol len 18. Potom trochu povolili. Po týždni, keď som ich nechal natlačené odležať, je už tento problém vyriešený.
2. Vypúšťač zásobníka ide pri plnom zásobníku potlačiť len veľmi ťažko (myslím tým skutočne ťažko, dalo by sa povedať ž jedným prstom niekedy až vôbec).
Ostatné veci (nepodstatné - ako napríklad streľba
) - vynikajúce.
Inak je to ako pise glock 1719. HS je jedina fabrika ktora vyraba XD a XDM pre Springfield. Len v Európe ich predáva aj priamo sama, pod vlastným menom (prirovnal by som to ku K100 a STI GP6 s tým, že tu je údajne 100 % zhoda (GP6 mala tuším iné (STI) kladivo ako pôvodná K100)).
Prvé dojmy so zbrane sú výborné. Našiel som hádam iba dve muchy:
1. Zásobníky určené na 19 nábojov išli natlačiť doplna spočiatku len za cenu enormného úsilia a "modrých" prstov. Dokonca prvú noc som zvládol len 18. Potom trochu povolili. Po týždni, keď som ich nechal natlačené odležať, je už tento problém vyriešený.
2. Vypúšťač zásobníka ide pri plnom zásobníku potlačiť len veľmi ťažko (myslím tým skutočne ťažko, dalo by sa povedať ž jedným prstom niekedy až vôbec).
Ostatné veci (nepodstatné - ako napríklad streľba

- Edavid
- Nový uživatel
Prosím o radu. Springf. xd 9 subcompact. Při 2900 nábojích začal závadit jako mávnutím proutku.Do té doby naprostá spolehlivost.50 nábojů-10x neodpáleno díky slabému otisku úderníku na zápalce.Následně vyčištěn úderník,pojistka úderníku,kontrola pružin úderníku/OK/,úderník/OK/,začištěna pojistka úderníku/velice jemná hranka v místě zachytávání úderníku/.Zkouška-50 nábojů-1x slabý otisk při 41 níboji. Stav se výrazně zlepšil,ta jedna závada mě ale utvrzuje v tom,že to není v pořádku.Neměl jste někdo stejný problém?Díky.
- attius
- Nový uživatel
Já měl stejný problém u Steyer M v ráži 357.sig, dělaly mi to jen náboje SB, prej tvrdý zápalky a občas ji to neprobije, tak jsem střílel jinejma a ok. Jinak vyměnit pružinu úderníku či co...ale nevim jak u Xd.
- attius
- Nový uživatel
Jo a zajímal by mě váš nazor, protože chci XD 45, jestli ty HS, co jsou už na Slovensku, jsou ve stejný kvalitě, protože známe tyhle fígle, že do USA jde něco jinýho a do Evropy, je jedno, že ze stejný fabriky. A ta fotka XD na předešlý stránce to potvrzuje, je tam made in Croatia a už je hned jiný balení. Má to být v kufru s 2pouzdrem na zásobníky i plastovym opaskovym pouzdrem,vystlaný tmavym molitanem a tady je to hned uplně jiný, tak nevim...
- rossi357
- Nový uživatel
Zdravím, tak jsem se stal hrdým majitelem jedné 9mm xd. Zatím jenom v rámci seznamování vypáleno 200 továrně přebíjených Limitů.
Postřehy:
1. VELMI přesná, opravdu s CZ 75 nebo Glockem 17 tak dobře nenastřílým.
2. 0 závad při střelbě.
3. Pistole z krabice nastřelená "naflek", na 25 metrů sedí zásahy na střed.
4. Při střelbě se chová velice kultivovaně.
Prostě mne překvapila, čekal jsem "něco na způsob Glocku" navíc s otravnými pojistkami, ale při střelbě to nevadí. Střelba byla rozdělena na 100 ran mířenky na 25 metrů a 100 ran rychlé pudové střelby na 15 metrů. Pistole zvládala obojí s přehledem a zejména rychlá střelba byla oproti CZ 75 nesrovnatelně příjemnější. U Glocku mi nevyhovuje ergonomie rukojeti a přijde mi, že se při výstřelu víc zvedá ústí (můj subjektivní dojem). Jsem zvědav co tento "americký Glock made in Croatia" vydrží.
Postřehy:
1. VELMI přesná, opravdu s CZ 75 nebo Glockem 17 tak dobře nenastřílým.
2. 0 závad při střelbě.
3. Pistole z krabice nastřelená "naflek", na 25 metrů sedí zásahy na střed.
4. Při střelbě se chová velice kultivovaně.
Prostě mne překvapila, čekal jsem "něco na způsob Glocku" navíc s otravnými pojistkami, ale při střelbě to nevadí. Střelba byla rozdělena na 100 ran mířenky na 25 metrů a 100 ran rychlé pudové střelby na 15 metrů. Pistole zvládala obojí s přehledem a zejména rychlá střelba byla oproti CZ 75 nesrovnatelně příjemnější. U Glocku mi nevyhovuje ergonomie rukojeti a přijde mi, že se při výstřelu víc zvedá ústí (můj subjektivní dojem). Jsem zvědav co tento "americký Glock made in Croatia" vydrží.
-
Frank - Pravidelný návštěvník
Gratuluju. Proč se divíš že pistole funguje jak má?
Jinak si ještě sedne spošť a teprve pak to bude paráda 

- rossi357
- Nový uživatel
No nedivím se, že pistole funguje jak má, jen jsem čekal, že nebude tak dobrá. Čekal jsem, že s Limity to nebude žádná sláva, přece jen je to levná munice a xd předchází pověst "mlsné" zbraně. To bylo příjemným překvapením zejména po tom co jsem četl třeba o k100. Jinak hlavním překvapením byl komfort střelby s celoocelovou CZ 75 nesrovnatelný. Prostě skutečnost předstihla očekávání, po prvním dnu na střelnici šla CZ do komise, už jí nebudu potřebovat. 

- martin-bezm
- Občasný návštěvník
-
Frank - Pravidelný návštěvník
- martin-bezm
- Občasný návštěvník
Dik za ochotu ale xdn ma uplne jinou rukojet co sem si ted cetl v casaku zbrane a na fotkach je to fakt pekny rozdil.
-
erfas - Příspěvky: 268
Tak XDM v 9 Luger mám já
Ale jsem z Vysočiny.

- lukas
- Pravidelný návštěvník
erfas: doplň prosím jakou verzi XDM vlastníš
, díky

-
Tak tady je její foto: post218358.html#p218358
- rossi357
- Nový uživatel
Zdravím,
dnes jsem se po dlouhé době dostal na střelnici a vystřelil z xd dalších 150 přebíjených limitů. Tentokrát jsem zkoušel rychlopalbu a pistole i při silném zahřátí fungovala naprosto spolehlivě. Při střelbě 1 selhač, po opakovaném natažení šla normálně odpálit. Jinak i při rychlopalbě je pistole perfektně ovladatelná.
dnes jsem se po dlouhé době dostal na střelnici a vystřelil z xd dalších 150 přebíjených limitů. Tentokrát jsem zkoušel rychlopalbu a pistole i při silném zahřátí fungovala naprosto spolehlivě. Při střelbě 1 selhač, po opakovaném natažení šla normálně odpálit. Jinak i při rychlopalbě je pistole perfektně ovladatelná.
-
Musím říct,že mě pistole jen mile překvapuje, co se týká chování při střelbě, žádné lítání v ruce a přesná je víc jak já 

- skladaci
- Nový uživatel
zkoušel jste někdo hýbat hledím na xd-čku, mě jde trochu do leva a potřeboval bych ho seřídit
-
ufo - Moderátor
Jde to hodne hrubou silou, lepe na nejakem lisu.
Daval jsem na XDcko TFOcka a ku*evsky jsem se zapotil...
Daval jsem na XDcko TFOcka a ku*evsky jsem se zapotil...
Obsah fóra / Krátké zbraně / Glock, a další recykláty