- Tavic
- Občasný návštěvník
Re: Mazanie striel pre predovky
Něco na tom múže být, jak byla nyní ta horka, tak mi mazadlo z vosího vosku a ricinového oleje trochu rozbředalo. A protože mám navážky BP spíše nižší, a výsledek v terči byl elipsa /vertikální rozptyl/ tak se domnívám, že část mazadla skutečně prach flegmatizovala. Stříleno z Ardesa Evolution LD, 2g BP, maxball 23.3g, 50m s oporou.
-
Peggy - Sponzor serveru
Taky jsem se s tím potkal - věda je právě vymyslet mazání tak, aby bylo stále dostatečně tuhé. Žádný olej, ani sádlo, jen hovězí lůj a vosk, nebo jelení lůj. Nebo mít "sezonní" mazání. Já tedy taky používám sádlo a vosk, ale stoprocentní to není - spíš z lenosti.
Kdysi se nám stávalo totéž při použití ucpávek mazaných směsí parafin/olej, olej se při zatlačení někdy vylisoval do prachu, a bylo po svatbách. Na zbytcích "bláta" to bylo docela dobře vidět.
(upraveno)
Kdysi se nám stávalo totéž při použití ucpávek mazaných směsí parafin/olej, olej se při zatlačení někdy vylisoval do prachu, a bylo po svatbách. Na zbytcích "bláta" to bylo docela dobře vidět.
(upraveno)
Naposledy upravil Peggy dne 03.07.2011 9:18, celkově upraveno 1
- triska
- Pravidelný návštěvník
Taky střílím s REALem a vyřešil jsem to :
Utírám dna střely a prvního rádiusu před střelbou.
Na léto jsem zvýšil poměr vosku.Do 20 -25 st. se nic neděje.
A hlavně je potřeba dát pozor na to , kde leží krabička s střelami na střelnici.Jakmile to leží na slunci nebo v vytopeném autě, tak to bude stékat.Jsou střelnice , kde slunce svítí na stolek.
Nouzově taky pomáhá dát krabičku se střelami na noc před střelbou do ledničky.
Utírám dna střely a prvního rádiusu před střelbou.
Na léto jsem zvýšil poměr vosku.Do 20 -25 st. se nic neděje.
A hlavně je potřeba dát pozor na to , kde leží krabička s střelami na střelnici.Jakmile to leží na slunci nebo v vytopeném autě, tak to bude stékat.Jsou střelnice , kde slunce svítí na stolek.
Nouzově taky pomáhá dát krabičku se střelami na noc před střelbou do ledničky.
-
Jim11 - Častý návštěvník
Jakým způsobem realy mažeš? Já je zaliju a na střelnici je z tuhýho mazadla vypichuju uřízlou inj. stříkačkou 5ml. Spodek střely a náběhovou hranu taky otřu, pak teprve nabíjím. Jenže břity realu jsou v podstatě odstupňovány, takže spodní část je vlastně přemazaná. Jestli to není taky tím.
- triska
- Pravidelný návštěvník
Mazadlo naliju do kelímku od jogurtu.
Po vychladnutí vyklepnu a mám babovičku.
Reál pak rukou strouhám hranama o babovičku / držím ji za dno a hrot mezi palcem a ukazováčkem/. otáčím střelou kolem dokola - na 4 otočení ji mám celou.
V babovičce se pak udělají drážky, pak uděláš střelu na již za 2 až 3 otočení celou kolem dokola.
Pak jen otřu spodek. Otíral jsem i vršek, ale na funkci to nemá vliv.
Jde to docela rychle, v klidu u televize, vína ....
Nestopoval jsem to , ale tak 200 jich udělám za hodinu.
Dobrý je, že nejsi vázan sporákem a časem, můžeš si to vzít na terasu, do obýváku...
S namáčením jsem měl špatné zkušenosti, bylo tam mazadla nestejnoměrně, a většinou až moc, přesně jak píšeš.
Po vychladnutí vyklepnu a mám babovičku.
Reál pak rukou strouhám hranama o babovičku / držím ji za dno a hrot mezi palcem a ukazováčkem/. otáčím střelou kolem dokola - na 4 otočení ji mám celou.
V babovičce se pak udělají drážky, pak uděláš střelu na již za 2 až 3 otočení celou kolem dokola.
Pak jen otřu spodek. Otíral jsem i vršek, ale na funkci to nemá vliv.
Jde to docela rychle, v klidu u televize, vína ....
Nestopoval jsem to , ale tak 200 jich udělám za hodinu.
Dobrý je, že nejsi vázan sporákem a časem, můžeš si to vzít na terasu, do obýváku...
S namáčením jsem měl špatné zkušenosti, bylo tam mazadla nestejnoměrně, a většinou až moc, přesně jak píšeš.
Naposledy upravil triska dne 03.07.2011 21:37, celkově upraveno 1
-
Jim11 - Častý návštěvník
Díky moc za informaci kamaráde, zajímavá metoda, hned dneska ji zkusím.
-
Fandaks - Častý návštěvník
Jim11: Možná by stačilo k zamezení prosakování tuku do prachu přidat pod střelu vyseknutý kotouček z kartonu nebo z pivního tácku. Materiál je to lehoučký a snadno se od střely při výstřelu oddělí. Průměr by měl být o chlup menší než má vývrt. Na spodek střely se přilípne nepatrným množstvím mazadla.
-
blecha.z - Častý návštěvník
S bábovičkou je to dobrý nápad. Dá se to vylepšit ještě tak, že použiješ prázdnou vysouvací tubu od lepidla, nebo od Rexony (deodorant) proti pocení. Roztavené mazivo naliješ a necháš zatuhnout. Pak jen šroubuješ.
Ano, celý náš problém je v dokonalém náboji.
Ano, celý náš problém je v dokonalém náboji.
- triska
- Pravidelný návštěvník
Mnou popisovaný způsob funguje samozřejmě u dostatečně tuhého mazidla.
Pokud jde mazivo vytlačovat tubou, jak popisuje blecha, bude s ním strouhání docela patlání až naprd.
Zkoušel jsem napříklat takto mazat bolavou nohou a to již nejde.
Tak jsem zvýšil poměr vosku a bylo to OK.
V v parném létě mám babovičku v lednici a pak to jde nejlépe.
Dávat pod střelu filcovou podložku jsem taktéž zkoušel, no neobjevil jsem žádný rozdíl.Akorát se mi často vzpříčila a šla tam našikmo tak jsem již tomu nevěnoval více času.
Pokud jde mazivo vytlačovat tubou, jak popisuje blecha, bude s ním strouhání docela patlání až naprd.
Zkoušel jsem napříklat takto mazat bolavou nohou a to již nejde.
Tak jsem zvýšil poměr vosku a bylo to OK.
V v parném létě mám babovičku v lednici a pak to jde nejlépe.
Dávat pod střelu filcovou podložku jsem taktéž zkoušel, no neobjevil jsem žádný rozdíl.Akorát se mi často vzpříčila a šla tam našikmo tak jsem již tomu nevěnoval více času.
-
Hungry - Moderátor
Tříska: pokud použiješ jako formičku prázdný tubu od lepidla nebo deodorantu, bude to také fungovat a bude se s tím ještě líp pracovat. Klidně to může mít požadovanou tvrdost, neb se to pohybuje na šroubovitém trnu jako špalík... (nejedná se o tubu ve smyslu zubní pasty)
- triska
- Pravidelný návštěvník
Achtak to mne nenapadlo, já myslel vytláčet to jako zubní pastu.
No takhle bych asi nebyl tak ublemcanej
Dík za tip.
No takhle bych asi nebyl tak ublemcanej

Dík za tip.
- frosty
- Občasný návštěvník
tak idem kupit in line trecker 209 a chcem sa spytat ci drazky na strele staci namazat indulonou alebo nejakou vazelinou napr. litiovou alebo grafitovou
-
mondo - Pravidelný návštěvník
Stačí indulonou 

- jernom
- Nový uživatel
Neví někdo kde v Brně(či blízkém okolí) sehnat hovězí lůj? byl jsem už v několika řeznictvích a vždy buď nemají, možná někdy trochu pro sýkorky a jedna slečna se tvářila, že neví co to je...
-
Jim11 - Častý návštěvník
Jestli jsou v Brně nebo okolí jatka, tak to zkus tam. Já to kupuju na jatkách. Je to za pár flinců.
- virginan
- Častý návštěvník
U trochu jen málo ochotného řezníka se dá lůj objednat.Takhle to dělám já,koupím několik kg a zásoba je na několik let.
Pomalu budu muset doplnit.
Jatka jsou ovšem nejlepší a je to opravdu za pár korun.
Pomalu budu muset doplnit.
Jatka jsou ovšem nejlepší a je to opravdu za pár korun.

-
blecha.z - Častý návštěvník
Doplním informaci:
Pokud pro Jernoma není problém auto a cesta, navrhuji "Jatka Borotice". Je to malá obec východně od Znojma. Na kraji vesnice jsou jatka, kde v obchodním oddělení požádáte o hovězí lůj a dáte jim krabici, nebo tašku k naplnění. Platí se hotově, cca 7.- Kč za kilo. Doporučuji předem zavolat, telefon bude na webu.
Pokud pro Jernoma není problém auto a cesta, navrhuji "Jatka Borotice". Je to malá obec východně od Znojma. Na kraji vesnice jsou jatka, kde v obchodním oddělení požádáte o hovězí lůj a dáte jim krabici, nebo tašku k naplnění. Platí se hotově, cca 7.- Kč za kilo. Doporučuji předem zavolat, telefon bude na webu.
-
kibicz - Častý návštěvník
Jen tak hypoteticky - kdybych si pořídil zadovku .45, dalo by se mazání nahradit poplastovanými střelami do .45ACP? Ares a pod.?
Naposledy upravil kibicz dne 29.12.2011 1:09, celkově upraveno 1
-
Kentan - Častý návštěvník
- Pavlik
- Pravidelný návštěvník
Obsah fóra / Zbraně / Black Powder