- Edavid
- Nový uživatel
Re: Kolik nastřílíte
Tak to je můj nový přírůstek a mám z ní velikou radost.Výsledek dnešního střílení pro mne super.Kule 9,2,bez flastru s plstěnou ucpávkou,0,75 g švýcaráku,mazáno vazelínou Castrol na ucpávku.
-
Black Powder - Moderátor
Vcera som bol vyskusat kresadlovku Kentucky po malych upravach.
Pouzil som gulicky cal.445 a 449, flaster 0,40mm.
Zacal som davkou 2g.CH1, mierene na spodny okraj cierneho kruhu, padalo to dole. Zvysenim davky na 3g. sa nic nezmenilo, akurat zbytocne velka rana a kopanec. Opilnikoval som musku, aby som sa dostal do cierneho pri navazke 2g. Medzi ranami som skusal menit navazku na 1,5g. aj na 1g. Vtedy uz isli zasahy nahor, ale zvacsil sa rozptyl. Zostal som preto pri navazke 2g. a skusal som menit priemer guliciek. To vsak na nastrel nemalo nejaky velky vplyv a vsetky zasahy boli v ciernom. Takze na jar uz len trenovat a trosku doladit navazku. Myslim, ze z netrenovanej ruky v mraze, za snezenia a v kresadle docela dobre.
Pouzil som gulicky cal.445 a 449, flaster 0,40mm.
Zacal som davkou 2g.CH1, mierene na spodny okraj cierneho kruhu, padalo to dole. Zvysenim davky na 3g. sa nic nezmenilo, akurat zbytocne velka rana a kopanec. Opilnikoval som musku, aby som sa dostal do cierneho pri navazke 2g. Medzi ranami som skusal menit navazku na 1,5g. aj na 1g. Vtedy uz isli zasahy nahor, ale zvacsil sa rozptyl. Zostal som preto pri navazke 2g. a skusal som menit priemer guliciek. To vsak na nastrel nemalo nejaky velky vplyv a vsetky zasahy boli v ciernom. Takze na jar uz len trenovat a trosku doladit navazku. Myslim, ze z netrenovanej ruky v mraze, za snezenia a v kresadle docela dobre.
- Hadrburg
- Pravidelný návštěvník
Pochlubím se s dnešními výsledky.
1. terč pak ze stoje. 2. terč je ze sedu.
Vše Pedersoli Scout 45, vlastnoručně lité šišoidy, které létají kupodivu lépe než koupené kulaté krasavice.
Z ruky je to spíš nahodilý výsledek. Ze sedu se výsledky stabilizují.
1. terč pak ze stoje. 2. terč je ze sedu.
Vše Pedersoli Scout 45, vlastnoručně lité šišoidy, které létají kupodivu lépe než koupené kulaté krasavice.
Z ruky je to spíš nahodilý výsledek. Ze sedu se výsledky stabilizují.
- Edavid
- Nový uživatel
-
Fandaks - Častý návštěvník
Edavid: Pěkný, pěkný. Na soutěži z tebe budou mít soupeři "radost" 

- triska
- Pravidelný návštěvník
Letošní úvod do sezony, doufám že se bude opakovat, i když to jde nazvat, jak netrefit desítku....
Stříleno Hawkenem z ruky, 50m, a je jich tam fakt 13 ran , ale počítat bych to fakt nechtěl
Škoda, že jsem si nevzal nový terč, páč už se to asi nezopakuje, zase jeden do sbírky štastných terčů.
Stříleno Hawkenem z ruky, 50m, a je jich tam fakt 13 ran , ale počítat bych to fakt nechtěl

Škoda, že jsem si nevzal nový terč, páč už se to asi nezopakuje, zase jeden do sbírky štastných terčů.
-
Terč jako nastřílel triska je občas vidět u velmi dobrých střelců. Obsypaná desítka, ale centrové desítky nepadají nebo padají jen málo...Jiná věc je soustřel všech ran nalevo od středu. Zkušenější střelec by měl už po 3 až 5 ranách přenést záměrný bod, nebo pohnout s miřidly.
Ale triska se od posledka hodně zlepšil!
Ale triska se od posledka hodně zlepšil!
-
siber1 - Občasný návštěvník
Terč TŘÍSKY je velmi slušný ( navíc jestli střílí Vesuvitem).
Já jsem dnes vytáhl po zimě na první trénink křesadlo- a toto se mě povedlo.
Teď se budu bát jet na závody, že to zase pos....
Mnohým střelcům to jde líp, ale pro mě je to rekord. Začal jsem s křesadlem vloni. Le-Page.
Dávám: 1,9 g prachu CH-1 ( švýcar).
odměrku krupice ( 9 mm Luger).
flastr tloušky 0,2mm o průměru 25 mm.
na pánvičku drcený švýcar.
kámen - achát
střela 11,6 mm - ,,oježkovaná" ( oválená mezi dvěma hrubými pilníky - zasazené do dřeva ).
hladký lauf
vstoje bez opory
Já jsem dnes vytáhl po zimě na první trénink křesadlo- a toto se mě povedlo.
Teď se budu bát jet na závody, že to zase pos....
Mnohým střelcům to jde líp, ale pro mě je to rekord. Začal jsem s křesadlem vloni. Le-Page.
Dávám: 1,9 g prachu CH-1 ( švýcar).
odměrku krupice ( 9 mm Luger).
flastr tloušky 0,2mm o průměru 25 mm.
na pánvičku drcený švýcar.
kámen - achát
střela 11,6 mm - ,,oježkovaná" ( oválená mezi dvěma hrubými pilníky - zasazené do dřeva ).
hladký lauf
vstoje bez opory
- triska
- Pravidelný návštěvník
Střílím pouze Vesuvitem, při navážce 4,5 gramu flaška rychle mizí,jiný stejně nemám.
Mířídla by chtěla trochu stranově ťuknout, no nechtělo se mi to dělat na střelnici, dioptr mám krok nic nebo hodně - to dělám doma na posuvku.
Bohužel obsypaná desítka se mi stává celkem pravidelně, mám vždycky tak 1 někdy 2, zbytek devítky či osmičky.
To Siber - no křesadlo mi takhle nechodí ani z podpěry, je to holt vysoká křesací...
ale nevzdám se, jen to chce čas.
Hawkenu jsem začal slušně střílet / tedy na mou spokojenost/ po cca 1 500 ranách.
Teď je na řadě Underhammer a pak teprv křesadlo - v tom zastřelování.
Mířídla by chtěla trochu stranově ťuknout, no nechtělo se mi to dělat na střelnici, dioptr mám krok nic nebo hodně - to dělám doma na posuvku.
Bohužel obsypaná desítka se mi stává celkem pravidelně, mám vždycky tak 1 někdy 2, zbytek devítky či osmičky.
To Siber - no křesadlo mi takhle nechodí ani z podpěry, je to holt vysoká křesací...
ale nevzdám se, jen to chce čas.
Hawkenu jsem začal slušně střílet / tedy na mou spokojenost/ po cca 1 500 ranách.
Teď je na řadě Underhammer a pak teprv křesadlo - v tom zastřelování.
-
siber1 - Občasný návštěvník
Však jsem taky celou zimu ladil a vylepšoval uchycení kamene- ůhel dopadu na ocílku, leštil dosedací plochy atd.
A hlavně než jsem se dal na tuhle ,,nervyžroucí " disciplínu, tak jsem pochytal hodně rozumů na závodech od zkušenějších.
Tak to určitě nevzdávej.
A hlavně než jsem se dal na tuhle ,,nervyžroucí " disciplínu, tak jsem pochytal hodně rozumů na závodech od zkušenějších.
Tak to určitě nevzdávej.
-
Black Powder - Moderátor
Dnes som v ramci treningu vytiahol po dlhom case Tryon len tak na skusku, ci mu to este ide. Zo 6-tich ran 5x10 1x9, tak som to zbalil, ale zobral som aj revolver, ze si skusim disciplinu Donald Malson, teda PeRe na 50m ci sa vobec trafim do terca.
Zacal som po 18:00, teda uz bolo sero. Podotykam, ze som nikdy tuto disciplinu neskusal, netrenoval a ani sa jej nevenujem. Vysledok vid.foto.
Posledne dve rany som strhol do bieleho.
Strielane s revolveru Whitney cal.36 org. 13ran, laborovane a mierene tak isto ako na 25m.
Zacal som po 18:00, teda uz bolo sero. Podotykam, ze som nikdy tuto disciplinu neskusal, netrenoval a ani sa jej nevenujem. Vysledok vid.foto.
Posledne dve rany som strhol do bieleho.
Strielane s revolveru Whitney cal.36 org. 13ran, laborovane a mierene tak isto ako na 25m.
-
Black Powder: V ideálním případě, dobře nastřeleno na střed, by to dalo přibližně 90 bodů což by byla hodnota nového světového rekordu v této disciplíně, který je(nevím to jistě) asi 86 bodů. Jestli se ti to povede na soutěži tak je nový rekord Slovenska na dosah!! Moc pěkná mašinka tenhle Whitney! 

-
Black Powder - Moderátor
Diky Fando, sam som prekvapeny. Treba to uz len natrenovat, nechcem vsak nejako menit laboraciu, skusim posunut zamerny bod. Mieril som tak isto, ako zvyknem na 25m. Jednu ranu som na skusku posunul dole, to je ta jedna uletena nadol, ale uz je problem udrzat to na zvyslu os presne.
World Record:
23 DONALD MALSON: Revolver at 50 Metres.
O- N.Harvey, Great Britain, 83. 2010
http://www.mlaic.org/world%20&%20other%20records.htm
World Record:
23 DONALD MALSON: Revolver at 50 Metres.
O- N.Harvey, Great Britain, 83. 2010
http://www.mlaic.org/world%20&%20other%20records.htm
-
bufallo - Častý návštěvník
ten terc vyzera ako z oblasti sci-fi...
ani na 25 metrov by sa nemusel nikto zan hanbit... vidim ze uz ti idu aj kratke tak ako dlhe...
tak hor sa do prepisovania tabuliek MLAIC...

ani na 25 metrov by sa nemusel nikto zan hanbit... vidim ze uz ti idu aj kratke tak ako dlhe...
tak hor sa do prepisovania tabuliek MLAIC...

-
Black Powder - Moderátor
5 dni pred tym som dal na sutazi 95b. na dva terce takze to lieta pekne.
- BApe55WL
- Nový uživatel
Zdravím,
konečně trošku lepší terč-lepší počasí lepší nástřely. Hodně desítek přeji všem. Petr
konečně trošku lepší terč-lepší počasí lepší nástřely. Hodně desítek přeji všem. Petr
-
Black Powder - Moderátor
Nastrel zo sutaze vo Ves.n.Moravou 23.4.2011 a Jarní cena VII. ročník 24.4.2011 SSK Uherský Ostroh.
- triska
- Pravidelný návštěvník
Co na to říci
Tomu říkám pořádně nasekaná pomlázka.
Blahopřeju a tiše i nahlas závidím.
Tomu říkám pořádně nasekaná pomlázka.
Blahopřeju a tiše i nahlas závidím.
-
Black Powder - Moderátor
Diky Lado, no neni co zavidiet. Ono sa to zase tak casto neopakuje, je to suhra viacerych nahod a hlavne vnutneho pokoja pri strelbe, aj ked tam su nejake ulety a to su tie nasilu odpalene rany a nasilu nic nejde.
Dalej je to kopec vyhadzaneho olova a spaleneho prachu pri hladani spravnych laboracii a komponentov.
To kazdy iste vie aj sam na sebe, ked hlada tu svoju spravnu cestu.
Dalej je to kopec vyhadzaneho olova a spaleneho prachu pri hladani spravnych laboracii a komponentov.
To kazdy iste vie aj sam na sebe, ked hlada tu svoju spravnu cestu.
-
Black Powder - Moderátor
Obsah fóra / Zbraně / Black Powder