-
221.tiger - Pravidelný návštěvník
Re: ČZ 858 Tactical 7,62 x 39
Aktuální stav: Komp Zendl, kryt závěru Gunexpert, zaměřovač EOTech, pistolovka a pažba ArsenalCZ, zvětšený záchyt závěru.
-
DaVca - Pravidelný návštěvník
Ten kryt zaveru mne hodne zajima, dost jsem po nem posilhaval (taky mam Eotech), ale ta cena mne trosku vadi. Vyplati se? Jak drzi nastreleni? Jak je na tom s kvalitou materialu? Jaky komfort pri strelbe (neni moc vysoko)?
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
-
Cena je vyšší. Je to prima věcička! Kvalita včetně povrchovky je naprosto perfektní. Zendl je pan puškař. Poloha EO vůči oku při přilícení dobrá, při použití rovné pažby např. Galil by byla pro mě úplně perfektní. Když si pořídíš boční montáž a necháš si to někde spasovat, tak to o moc levnější nebude a navíc neděláš žádný nevratný změny na zbrani jako vrtání apod.
Nastřelení by držet mělo, ale střílet du až zítra odpoledne, takže potom podám zprávu.
2 MarK: Jěště sem se nerozhodl, co na ten předek nandám, tak sem to jen pro vzhled doladil kobercovou páskou za 15 korun a vypadá to nečekaně dobře
Dokonce to i drží.
Nastřelení by držet mělo, ale střílet du až zítra odpoledne, takže potom podám zprávu.
2 MarK: Jěště sem se nerozhodl, co na ten předek nandám, tak sem to jen pro vzhled doladil kobercovou páskou za 15 korun a vypadá to nečekaně dobře

- topa77
- Nový uživatel
-
Tak seriózní recenze se musí odložit. Všechno šlo dobře, vystřeleno asi 50 ran, když se povolil EO - šroub sem ještě neměl zajištěnej Loctitem. Tak sem vytáhl z kabele sadu imbusů a zjistil sem, že jelikož je OE z Ameriky, moje metrický imbusy jsou k ničemu a přiloženej originál je do a v krabici
Takže zprávu podám asi za 14 dní
Páčka vlevo zajišťuje aretaci krytu a vůbec nepřekáží. Ostatně u boční montáže je "výčnělků" daleko víc.

Takže zprávu podám asi za 14 dní

Páčka vlevo zajišťuje aretaci krytu a vůbec nepřekáží. Ostatně u boční montáže je "výčnělků" daleko víc.
-
tom - Častý návštěvník
-
Lopez - Častý návštěvník
4 - 221.tiger, v manualu u EOTechu je napsáno, že nemáš používat tekuté závlačky na upevnění aretačního šroubu EOT. Stačí to dotáhnout.
Nebo jednoduší varianta je vyměnit imbusový aretační šroub, za šroub s drážkou(je v balení) a utáhneš to obyčejným šroubovákem, nebo mincí hodnoty 1,- 2,- 5,- Kč
Sorry za ot. Jen moje zkušenost.
Panové zanechte toho tlachaní ohledně uprav ČZ 858 na střielni dávkou i teoretických úvah , promazané Markony
Nebo jednoduší varianta je vyměnit imbusový aretační šroub, za šroub s drážkou(je v balení) a utáhneš to obyčejným šroubovákem, nebo mincí hodnoty 1,- 2,- 5,- Kč

Sorry za ot. Jen moje zkušenost.
Panové zanechte toho tlachaní ohledně uprav ČZ 858 na střielni dávkou i teoretických úvah , promazané Markony
- romanmicuda
- Pravidelný návštěvník
Zdar, chci se jen zeptat, zda-li by šla nějak napasovat pažbička z AK47 na sa58? Možná už to tady bylo, ale já to nenašel, dík.
- LPT
- Pravidelný návštěvník
Zdravím zlepšovatele CZ 858, už někdo zkoušel osadit kolimátor EOTech 552 na Zendlovo předpažbí - zajímá mě, zda se před kolimátor vejde sklopná moucha od fy Magpul ???
-
Kuba - Častý návštěvník
odzkouseno na fabdefence a od Zendla neni o moc delsi a urcite nevejde. jedinej eotech s kterym by to takhle slo je asi nejaka XPS3, ci neco z te rady. nebo se daj vyndat miridla a posunout az nad ne (kdyz ted uz budou stejne nepotrebny kdyz davas sklopny.
-
veselka - Pravidelný návštěvník
...prolistovat 89 stránek je fakt mazec (škoda, že vlákno není ještě členěné) a proto bych se Vás rád zeptal: kde najdu informace ohledně optiky na CZ 858 - jaká se používá, zkušenosti atd. díky
-
MAO - Pravidelný návštěvník
-
Sardaukar3 - Nový uživatel
Zdravím pánové.
Tak už ji mám od včerejška taky doma, tu naši luxusní kosu
Tak bych měl na Vás jeden dotaz, kde se dá sehnat levné "krmivo"? Kupoval jsem u nás náboj za 7Kč a to mi přijde dost drahé....
Tak už ji mám od včerejška taky doma, tu naši luxusní kosu

Tak bych měl na Vás jeden dotaz, kde se dá sehnat levné "krmivo"? Kupoval jsem u nás náboj za 7Kč a to mi přijde dost drahé....
-
4mike - saigaholic
-
DaVca - Pravidelný návštěvník
Nejake novinky a postrehy ze streleb ohledne kryt zaveru Gunexpert? Uz delsi dobu mi na nej kapou sliny, ale moc te konstrukci neverim.
-
DeadMan - Častý návštěvník
Taky by mě zajímalo jak to drží nástřej s kolimátorem jelikož uvažuji o dalším kousku se sklopkou na short distance 

- LPT
- Pravidelný návštěvník
Zdar,
celou sadu (předpažbí + kryt pružin) od Gunexperta jsem měl půjčenou k testování a měl jí možnost dlouhodobě zkoušet (např. i na kurzu Aegis - samonabíjecí puška). Doplňky jsem měl osazené na soukrom. CZ 858 Tac. Stříleno bylo přes kolimátor C-More (2MOA) a jako záložní miřidla jsem použil sklopky od Magpulu + kompik od Tomáše Zendla + napínací klika na levé straně nosiče závěru. Přední montážní lišta na předpažbí mohla být trochu delší ale nakonec se mi tam podařilo umístit kolimátor i přední sklopnou mouchu (kolimátor jsem posunul víc dozadu nad orig. hledí). Používám přímou pažbu vlastní konstrukce + sklopné miřidla s kolimátorem takže jsem na hlavni uřízl celý původní nosič mušky a odstranil originální hledí se stavítkem. Zkoušel jsem i střelbu s kolimátorem umístěným na zadním krytu pružin (nevýhoda - nevejdou se tam zadní sklopky nebo výklopný zvětšovací modul). Celé to fungovalo výborně a nástřel držel i po opakované demontaží. Pokud mohu porovnávat, tak takto osazená zbraň v pohodě držela krok s puškama typu M4 a na rozdíl od těch "předražených hliníku" ani jedna závada
Zítra si jedu pro upravenou pracovní Sa 58 na které již nebudu mít nosič mušky a bude mít zkrácenou hlaveň. Na zbraň půjde sada od Gunexperta + kompik od T.Zendla + nosič závěru s levostranou klikou + páčka vypouštění závěru + kolimátor Eotech 552 + sklopky od Magpulu + teleskopická přímá pažba od FAB + pistolová pažbička FAB + popruh V tac 5.11. Až to budu mít v kupě tak dám foto.
celou sadu (předpažbí + kryt pružin) od Gunexperta jsem měl půjčenou k testování a měl jí možnost dlouhodobě zkoušet (např. i na kurzu Aegis - samonabíjecí puška). Doplňky jsem měl osazené na soukrom. CZ 858 Tac. Stříleno bylo přes kolimátor C-More (2MOA) a jako záložní miřidla jsem použil sklopky od Magpulu + kompik od Tomáše Zendla + napínací klika na levé straně nosiče závěru. Přední montážní lišta na předpažbí mohla být trochu delší ale nakonec se mi tam podařilo umístit kolimátor i přední sklopnou mouchu (kolimátor jsem posunul víc dozadu nad orig. hledí). Používám přímou pažbu vlastní konstrukce + sklopné miřidla s kolimátorem takže jsem na hlavni uřízl celý původní nosič mušky a odstranil originální hledí se stavítkem. Zkoušel jsem i střelbu s kolimátorem umístěným na zadním krytu pružin (nevýhoda - nevejdou se tam zadní sklopky nebo výklopný zvětšovací modul). Celé to fungovalo výborně a nástřel držel i po opakované demontaží. Pokud mohu porovnávat, tak takto osazená zbraň v pohodě držela krok s puškama typu M4 a na rozdíl od těch "předražených hliníku" ani jedna závada

Zítra si jedu pro upravenou pracovní Sa 58 na které již nebudu mít nosič mušky a bude mít zkrácenou hlaveň. Na zbraň půjde sada od Gunexperta + kompik od T.Zendla + nosič závěru s levostranou klikou + páčka vypouštění závěru + kolimátor Eotech 552 + sklopky od Magpulu + teleskopická přímá pažba od FAB + pistolová pažbička FAB + popruh V tac 5.11. Až to budu mít v kupě tak dám foto.
-
Kuba - Častý návštěvník
Jsem zvedav jak se tam s tim 552 a sklopnejma od magpulu vejdes. u mensiho bushnell holo se museli predni sklopny dat obracene (coz nicemu nevadijenom to blbe vypada) no kazdopadne hod sem foto 

- h1x
- Častý návštěvník
Nedokážu si představit, jak se ti tam všechno vejde. Ještě bych pochopil EOTech 551 (511), nebo nejakou XPS variantu. Rozhodně jsem zvědav na fotky, které tu doufám budou brzy nahrané
.

Naposledy upravil h1x dne 14.10.2010 13:58, celkově upraveno 1
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské / klony vz. 58