-
Altrax - Občasný návštěvník
Re: Kolik nastřílíte
Díky,,a gratuluji k umístění v soutěži.
Snad se mi podaří sehnat nějakou dobrou kokilu na střeli a pak jí doladim.
Snad se mi podaří sehnat nějakou dobrou kokilu na střeli a pak jí doladim.
-
Black Powder - Moderátor
Dik....
do Tvojeho inlajnu jedine strelu Maxiball, alebo Minie z makkeho olova.
do Tvojeho inlajnu jedine strelu Maxiball, alebo Minie z makkeho olova.
-
Black Powder - Moderátor
Vcera som bol potrenovat Colt 1861 cal.58. Navazka 2g. strela 30,5g. 13 ran, strielane v stoji so streleckymi doplnkami. Negativny vplyv na nastrel: jeden kropic co na vedlajsom stave trapil CZ27 na 50m.
Zlte pole:
- mierene na spodny okraj cierneho dotykom
Zelene pole:
- mierene na spodny okraj cierneho s 2mm medzerou na muske, tj. mierene niekde do oblasti 4/6.
Zlte pole:
- mierene na spodny okraj cierneho dotykom
Zelene pole:
- mierene na spodny okraj cierneho s 2mm medzerou na muske, tj. mierene niekde do oblasti 4/6.
-
Fandaks - Častý návštěvník
Altrax napsal: "Nabíjel sem 36gr LC ,maštěnou ucpávku,maštěnej flastr a 12g kule zakoupené v obchodě o kvalitě kulí se rači nebudu zmiňovat asi každý ví !!?? Střelba na 50m ve stoji bez opory".
Znova jsem se podíval na tvé terče kde jsi poprvé-jak píšeš- vyzkoušel Evolution .50 cal. Jsou, jak už to napsal Black Powder, opravdu hodně dobré a ještě navíc střílené ze stoje!! Tak buď jsi už dřív střílel třeba malorážku, a dobře, nebo jsi velký talent, nebo nás trochu taháš za fusekli. Nastřílel jsi to opravdu ze stoje, bez opory? Kdybys měl klasickou předovku tak s tímhle výsledkem bys byl dost vysoko na výsledkové listině našich soutěží. Na mne to působí skoro zázračně když člověk vezme předovku poprvé a nastřílí to jak starý mazák.
Zajímalo by mne co znamená těch 36gr LC. Je to 36 grainů, nebo to mělo být 3,6 gramů?
Znova jsem se podíval na tvé terče kde jsi poprvé-jak píšeš- vyzkoušel Evolution .50 cal. Jsou, jak už to napsal Black Powder, opravdu hodně dobré a ještě navíc střílené ze stoje!! Tak buď jsi už dřív střílel třeba malorážku, a dobře, nebo jsi velký talent, nebo nás trochu taháš za fusekli. Nastřílel jsi to opravdu ze stoje, bez opory? Kdybys měl klasickou předovku tak s tímhle výsledkem bys byl dost vysoko na výsledkové listině našich soutěží. Na mne to působí skoro zázračně když člověk vezme předovku poprvé a nastřílí to jak starý mazák.
Zajímalo by mne co znamená těch 36gr LC. Je to 36 grainů, nebo to mělo být 3,6 gramů?
- triska
- Pravidelný návštěvník
Ještě existuje další varianta: Štěstí začátečníka
Mě se zatím nepodařilo nastřílet podobný terč jako napoprvé /bohužel ani s podpěrou/
Když zkusím novej rozměr koule,nebo flastru - vyjde mi jedna z prvních navážek jakž takž OK, leč zopakovat se mi nikdy zatím nepodařilo

Mě se zatím nepodařilo nastřílet podobný terč jako napoprvé /bohužel ani s podpěrou/

Když zkusím novej rozměr koule,nebo flastru - vyjde mi jedna z prvních navážek jakž takž OK, leč zopakovat se mi nikdy zatím nepodařilo

-
Fandaks -Zakoupil sem digitální váhu a umí vážit Grainy ,tak to v nich vážim a držím se rady která zní 1/5 nebo 1/10 z váhy střely ,vyčetl sem to zde http://sk.westerners.cz/predovky/uvod.htm
Při registraci na toto fórum jsem se trochu představil,ale už nevím kam sem to napsal.Mám dojem že to bylo téma Perkusní začátky ale teď tu není.
Je mi 33 let a poprvé jsem sřílel ze vzduchovky (byla to vojenská s tou pákou na konci )
asi ve 3 letech asi jako všichni tady.
Jsem naprostý nováček ohledně perkusních zbraní,ale z klasiky ať pistolí,revorverů,nebo pušek
jsem něco vysřílel.
Nejsem členem žádného klubu a nemám zbrojí průkaz ale měl jsem šikovné kamarády takže jsem se dostal k různým zbraním.Samozřejmě vše legální.Ale jak stárneme a máme rodiny,
tak už málo kdy se spolu sejdeme.Střílení je můj koníček a pekusky mě chytly ,chtěl bych se časem jet i podívat na nějaké závody,vypadáto že je tam zábava a dobrá parta lidí a později třeba i si zasoutěžit.Jsem z okresu Litoměřice,bohužel nikoho v okolí kdo by se tomu taky věnoval neznám,ale třeba se teď někdo ozve.Takže střílet umím,ale i mě ten výsledek překvapil.
Nemam proč ,,někoho tahat za fusekli ani za něco jinýho,,
Zbrojní průkaz si chci letos udělat.
A mam kliku i s manželkou,,na rande sem jí místo do kina vodil na střejnici a teď občas nastřílí líp jak já
Už se nemůže dočkat kdy jí pučim perkusku
Při registraci na toto fórum jsem se trochu představil,ale už nevím kam sem to napsal.Mám dojem že to bylo téma Perkusní začátky ale teď tu není.
Je mi 33 let a poprvé jsem sřílel ze vzduchovky (byla to vojenská s tou pákou na konci )
asi ve 3 letech asi jako všichni tady.
Jsem naprostý nováček ohledně perkusních zbraní,ale z klasiky ať pistolí,revorverů,nebo pušek
jsem něco vysřílel.
Nejsem členem žádného klubu a nemám zbrojí průkaz ale měl jsem šikovné kamarády takže jsem se dostal k různým zbraním.Samozřejmě vše legální.Ale jak stárneme a máme rodiny,
tak už málo kdy se spolu sejdeme.Střílení je můj koníček a pekusky mě chytly ,chtěl bych se časem jet i podívat na nějaké závody,vypadáto že je tam zábava a dobrá parta lidí a později třeba i si zasoutěžit.Jsem z okresu Litoměřice,bohužel nikoho v okolí kdo by se tomu taky věnoval neznám,ale třeba se teď někdo ozve.Takže střílet umím,ale i mě ten výsledek překvapil.

Zbrojní průkaz si chci letos udělat.
A mam kliku i s manželkou,,na rande sem jí místo do kina vodil na střejnici a teď občas nastřílí líp jak já

Už se nemůže dočkat kdy jí pučim perkusku

-
Altrax: Jsem rád za to co jsi napsal. Přiznávám, že to byla ode mne trošku provokace, ale je vidět, že střílet umíš dobře. O to budeš mít vše s černým prachem snadnější a vzhledem k tvému věku máš dlouhou kariéru černoprachého střelce ještě před sebou. Jestli jak píšeš tě manželka v tomhle koníčku podporuje, tak máš vyhráno a můžeme ti jen gratulovat. 

- BApe55WL
- Nový uživatel
Zdravím tak jsem se zas po čase dostal na střelnici a dál zas pár ran. a tak tu dávám něco k dobru na ukázku. 50m bez opory a svou oblíbenou puškou ráže 45.
- Deerhunter
- Nový uživatel
Zdravím Vás ...
Idem vás trosku pobavit z vysledkom zaciatku strielania z kresadlom...Ardesa - Shenandoah cal.45, napinacik....gula + flaster, navazka 3,25g LC. Strielane v stoji bez opory na 50m ..sorry za kvalitu fotene mobilom
Idem vás trosku pobavit z vysledkom zaciatku strielania z kresadlom...Ardesa - Shenandoah cal.45, napinacik....gula + flaster, navazka 3,25g LC. Strielane v stoji bez opory na 50m ..sorry za kvalitu fotene mobilom
-
Kentan - Častý návštěvník
Tak jsem se po 3 měsících dostal s perkusní flintičkou na střelnici (a do ukončení živěhistorické bitevní sezony asi naposled). Dokonce i svítilo sluníčko, což mají mé tupozraké a šeroslepé oči zničené nikoliv pošilháváním do karet v zakouřených nálevnách, ale zíráním do monitorů, rády. Stříleno 50m vstoje, puškou cal.13,8 mm (výroba Kuna r.2000, odstříleno hoodně přes 5000 ran), spoušť 1,6 kg, střelou maxibal 32 gramů (kleště Kuna), 3 gramy vesuvitu, zápalka 4,7 S&B, mazání Castrol LMX.
Tohle je první terč (13 ran), úlet způsoben myšlením na ptákoviny a nabitím dvojité dávky prachu.
Toto je 6 ran do druhého terče. Vidět jsou 4 díry, ale možnost, že jsem zcela minul terč si nepřipouštím. Tohle mě nafouklo tak, že jsem následující 3 rány pěkně odflákl, než jsem zpokorněl a zbytek krabičky odstřílel opět pozorně.
V terči je celkem 15 ran, ty tři zkažené jsou ty vpravo dole.
Tohle je první terč (13 ran), úlet způsoben myšlením na ptákoviny a nabitím dvojité dávky prachu.
Toto je 6 ran do druhého terče. Vidět jsou 4 díry, ale možnost, že jsem zcela minul terč si nepřipouštím. Tohle mě nafouklo tak, že jsem následující 3 rány pěkně odflákl, než jsem zpokorněl a zbytek krabičky odstřílel opět pozorně.
V terči je celkem 15 ran, ty tři zkažené jsou ty vpravo dole.
- BApe55WL
- Nový uživatel
- triska
- Pravidelný návštěvník
1/ -
2/ No některé věci mám "lepší"
Například se mi snadno počítá, kolik je ran v terči, a snadno určuje,kolik jsem jich utrhl
-všechny.
Střeleno dnes,Hawken woodsman,REAL,vstoje
slunce sice svítilo, ale tupý oči mám od alkoholu zničené zcela určitě,zvlášť po včerejšku.
3/ Ty černé zálepky byl nástřel z opěry . Při těchto výkonech ani snad není bezpodmínečně nutné hýbat mířidly

2/ No některé věci mám "lepší"
Například se mi snadno počítá, kolik je ran v terči, a snadno určuje,kolik jsem jich utrhl

Střeleno dnes,Hawken woodsman,REAL,vstoje
slunce sice svítilo, ale tupý oči mám od alkoholu zničené zcela určitě,zvlášť po včerejšku.

3/ Ty černé zálepky byl nástřel z opěry . Při těchto výkonech ani snad není bezpodmínečně nutné hýbat mířidly

-
Kentan - Častý návštěvník
Pod REAL (a vůbec žádnej ogivál) se filc nedává! Základní chyba! Filc zabrání kompresi střely a jejímu řádnému vedení v drážkách!
- lubomír
- Pravidelný návštěvník
Po půl roce klidu v sobotu na závodech ve Vrahovicích Ardesa Whitetail .50 13 ran.
-
staM - Moderátor
Soutěžní terč z letošní sezony.
discipl.:
Křesadlová puška Civilní - Pedersoli
Nabíjecí data stejně nikomu nic zvláštního neřeknou tak bez komentáře.
Snad jen křesadlový zámek samo domo bastlení,kameny ukuchtěné taky samo domo.
Výsledkovka bude určitě někde na netu k dispozici.
discipl.:
Křesadlová puška Civilní - Pedersoli
Nabíjecí data stejně nikomu nic zvláštního neřeknou tak bez komentáře.
Snad jen křesadlový zámek samo domo bastlení,kameny ukuchtěné taky samo domo.
Výsledkovka bude určitě někde na netu k dispozici.
Naposledy upravil staM dne 13.05.2010 15:50, celkově upraveno 1
Důvod: Chybně uvedený importovaný mez.náz.disciplíny
Důvod: Chybně uvedený importovaný mez.náz.disciplíny
-
Black Powder - Moderátor
Na kresadlo super nastrel.......Gratulujem.
Urcite si bol prvy,ze? Vysledky zarad do vysledkov.
Urcite si bol prvy,ze? Vysledky zarad do vysledkov.
-
staM
Čtyři desítky ve vnitřní desítce terče, to je krásné pokoukáníčko! Taky gratuluju.
Čtyři desítky ve vnitřní desítce terče, to je krásné pokoukáníčko! Taky gratuluju.
-
Zdravim,,,,,tak sem se konečně taky dostal v neděli na střelnici se svojí Evolution cal.50.
Laborace stejná ,zatím to moc neřeším,páč pořád střílim ty kupovaný kule nevalné kvality.
36gnLC, ucpávka,flastr,kule, 50m v stoje bez opory.
Laborace stejná ,zatím to moc neřeším,páč pořád střílim ty kupovaný kule nevalné kvality.
36gnLC, ucpávka,flastr,kule, 50m v stoje bez opory.
- Přílohy
-
Black Powder - Moderátor
-
Black Powder,
no to je taky nádhera! Tak to má být. S tím už můžeš vyrazit do světa!
no to je taky nádhera! Tak to má být. S tím už můžeš vyrazit do světa!
Obsah fóra / Zbraně / Black Powder