BApe55WL
Nový uživatel
Nový uživatel

04.03.2010 7:22

Re: Kolik nastřílíte

Zdravím, slovo stavebnice jsem použil s toho důvodu, že puškař použil hlaveň Walter, pažbu vyrobenou na objednávku, ostatní doplňky vyrobil puškař.

triska
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

04.03.2010 10:24

Aha,já se již těšil, že se nějaká taková prodává, to bych do toho šel. :)
Né že bych dokázal takovou hlaveň využít, ale ten pocit.
Je-li možno,docela bych rád viděl foto,v příslušné sekci.
Časem o nějaké "stavebnici " uvažuji, protože mám nestandartní požadavky na parametry, které žádná firma nesplňuje.
/jako třeba krátká lehká flinta, ale dioptr a napínáček,což jsou sice protiklady,ale hold jsem tak narostl/

Jinak tohle je můj zatím "letošní nejlepší" :D
Trefeno v rámci ladění navážky,Hawken W,r.50,REAL, 50m,stříleno vleže - na stoj si zatím ještě počkám. :(
Určitě budou lepší, :( jen ta zima
Přílohy
Hawken-REAL-3,2gr.JPG

BApe55WL
Nový uživatel
Nový uživatel

04.03.2010 11:57

Zdravím,nějaké foto udělám a pošlu. Dioptr dobrá věc, napínáček neřeším puškař mi vyrobil takovou spoušť že ho nepotřebuji.Navážka, střela, mazivo no to je opravdu dilema. Možná je to ale to co mne na perkusním střílení nejvíc přitahuje, prostě to vyřešit tak ať, každá střela jde tam kam ji pošlu. A mimochodem terč není špatnej, ale rozptyl to ještě chce zlepšit.

Black Powder
Moderátor
Moderátor

04.03.2010 12:31

triska:
/jako třeba krátká lehká flinta, ale dioptr a napínáček,což jsou sice protiklady,ale hold jsem tak narostl

Tieto poziadavky splna Pensylvania Carbine cal.45, Davy Crocket cal.32, tak isto aj Kentucky Carbine, ktore len osadis dioptrom, maju napinacik, su kratke a lahke.
Na sutaze v CZ chodi jeden strelec, co ma Pennsylvaniu v tejto uprave. Ja mam Cub Dixie cal.32, ale nechal som otvorene mieridla, lebo ju budem pouzivat aj na disciplinu Trapper.

triska
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

04.03.2010 13:56

Pensylvánku jsem měl v ruce- sedí- jen neměla napínáček, Kentucky mi nesedla. Carabiny samozřejmě.
Davi Crocket jsem teda při výběru nějak opominul.
A hlavně jsem chtěl r.50 1/48" abych mohl zkusit Realy,Maxibaly i kouličky.
Proto jsem vzal Hawkena W. - navíc byl nejlevnější a nejhezčí. /Druhý adept byl Challenger,ale nebyl v 50/
A taky mě inspirovalo tohle video,i když ty šrouby na dioptru jsou hrozný.
http://www.youtube.com/watch?v=2w-jl9vq ... _embedded#

Na Hawkence se to naučím,možná ji i poničím :( , a když mi to půjde, tak pak se začnu rozhlížet po další-dražší.

Doufám že příští mé foto bude lepší :)

Black Powder
Moderátor
Moderátor

06.03.2010 19:23

Dnes som bol po dlhej zimnej prestavke prvy krat na treningu. Teplota rano -5stC, okolo obeda 0stC.
Nastrel disciplina Vetterli bez streleckych doplnkov, nechcelo sa mi v tej zime obuvat a prezliekat sa, tak som skusil len tak v beznom obleceni. Puska Ardesa Underhammer R-1300 cal.40.
Přílohy
DSC00075.JPG
DSC00073.JPG

Reklama

triska
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

06.03.2010 19:36

Tak zrovna dneska to zaslouží dvojnásobné ocenění. :shock:
Já jsem ráno vzal zbraňový kufr - vylez před barák - a hned jsem šel zpátky.
Totální vánice,vítr,novýho sněhu 15 cm.

Tahle bych chtěl střílet aspoň v létě, v nejlepším rozpoložení, aspoň jednou za rok.

Co budeš člověče střílet potom, až se rozcvičíš ? :D
Jestli u Vás taky foukal vítr a sněžilo,tak Tě za pár tréninků čeká plný počet.

Asi to bude tou puškou,budu si jí muset asi taky pořídit :idea:

Black Powder
Moderátor
Moderátor

06.03.2010 19:42

U nas sneh uz nieje, ale posledne dva dni poriadne prituhlo. Po 6h. na strelnici som nebol uz schopny ani veci pobalit, mal som tam 7 hraciek, ale zaspinil som len 4. Zima bola poriadna, do toho este pofukovalo.
Lietalo to vsetko na 6h. naklikal som to vyssie, ale posledne rany uz isli zase same na 12-1h. hlaven sa zahriala asi na 30stC. a to malo vplyv na nastrel. Inak pocas sezony to lieta presne na center.
Idem tento rok do Portugalska, tak musim potrenovat.
http://www.fptiro.net/wc2010/MLAIC_2010_english.html

staM
Moderátor
Moderátor

06.03.2010 19:56

Tak tomu říkám .....rací terč.Pěkně "po čáře".

Fandaks
Častý návštěvník
Častý návštěvník

14.03.2010 13:25

Občas slyším názory, že střelba koulí a flastrem je nepřesná, obtížná a pod. Myslím, že to není tak úplně pravda. Terče které vidíte nejsou soutěžní, ale testovací. Tyhle testy jsem dělal před nějakým časem když jsem si koupil novou hlaveň určenou jen pro střelbu kuličkou. Jsou to vlastně poslední tři terče kdy už jsem byl s vypracovanou kombinací(koule/flastr/mazání/prachová dávka)docela spokojen. Terč je běžný na vzduchovku, černý střed terče má průměr 48mm. Použil jsem puškohled 15x pro přesné zaměření a puška byla opřena o pytlík s pískem. Aby výsledek měl určitou hodnotu a bylo možné se na něj spolehnout, je potřeba nastřílet aspoň tři terče po 5 ranách. Obvyklé nástřely se třemi ranami mohou v praxi dost zklamat. Používám teď prachovou dávku 3,9 gramu které sice do nejlepšího soustřelu chlup chybí, ale je spolehlivá. Průměr soustřelu z 15 ran je asi 16mm (ze středu na střed)a tím jsem tesy ukončil. Teď vím, že když je rána někde jinde než měla být, je to jen moje chyba.

Puška T/C Scout .50cal.
hlaveň Green Mountain, stoupání drážek 1:70"
koule .498"
flastr 0,42mm
mazání.....
prach Swiss No.2
Přílohy
4 gramySW.jpg
3,9 g SW.jpg
3,6 gramu SW .jpg

blecha.z
Častý návštěvník
Častý návštěvník

14.03.2010 14:26

Ten prostřední terč mám uložený pod názvem: "Můj sen". Protože vždycky, když jedu na střelnici, tak si už čtrnáct dní předem představuju něco podobnýho. Ale vždycky v tom něco je, co tomu zabrání. Jednou moc teplo, podruhý špatný mazání, jindy krabatý koule, mlha, zima, moc lidí na place, nebylo kafe, málo zrnitej prach.
Fando, je to excelentní a jestli se mně jednou něco podobnýho povede, teprve se budu považovat za vyučenýho střelce.
Je krásně vidět, co dokáže jedna, nebo dvě desetinky prachu. V tom prostředním to vypadá, že tři šly jednou dírou a čtvrtá a pátá to roztáhly dolů.

staM
Moderátor
Moderátor

14.03.2010 21:42

Nástřelky vypadají opravdu skvěle.Nejsem si úplně jistý,ale jsou to asi ty terče nad kterými jsem nedávno slintal?
blecha.z:
Dvě desetinky se projeví,ale "to ostatní" už musí být vychytaný.No a Fandaks to vychytaný má....

BApe55WL
Nový uživatel
Nový uživatel

15.03.2010 9:31

Zdravím, až to takhle půjde z volné ruky bude to opravdu super. Ale i tak je vidět že vše ostatní je opravdu no klobouk dolů.....

Fandaks
Častý návštěvník
Častý návštěvník

15.03.2010 10:07

Chlapci dík za uznání. Nejlepší soustřel je na tom spodním terči kde čtyři první rány měly rozptyl asi 6mm a ta poslední rána měla takovej divnej, úplně odlišnej zvuk a roztáhla soustřel na těch 14 mm. Asi se prach nesesypal do stejnoměrné vrstvy, nebo v něm byla nějká hrudka - prostě nevím...
Než jsem to všecno vyladil tak mě to stálo 3/4 kg švýcaráku. Inu no, každá sranda něco stojí.

staM: Jo to jsou ty terčíky, ale teď jsou kompletní.

triska
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

15.03.2010 10:19

To Fandaks:
zrovna o víkendu jsem se chtěl tady všech zeptat,kam až je možný vyladit s opěrou soustřel předovky-
kdy se tedy už můžu věnovat střílení,né pokusům.No tato odpověd je již vyřešena.
Jen nevím, jestli nemám být teď důvod teď naštvaný /závist a tak/ :shock:

S tím opakovaným soustřelem 5 raných položek je to pravda/krutě zaplacená/ o kus výše visí můj uspokojivý terč z ladění,o dva dny později s stejnými komponenty výsledek diametrálně odlišný/teda v pr./

Chtěl bych se zeptat na rozměr v polích a drážkách u té hlavně ?
Mám stejný rozměr koule i flastru,no ale je to na kladivo.

Fandaks
Častý návštěvník
Častý návštěvník

15.03.2010 10:34

triska: průměr v polích je 12,77mm a průměr v drážkách je 13,32mm. Důležité jsou široké drážky a úzká pole. Proto jde dobře nabíjet i těsná kombinace koule/flastr.
Přílohy
GM .50 cal..jpg

Altrax
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

22.03.2010 20:45

Tak sem se v neděli konečně dostal na střelnici a poprvé vyzkoušel svojí Evolution 50 od Ardesi.
Nabíjel sem 36gr LC ,maštěnou ucpávku,maštěnej flastr a 12g kule zakoupené v obchodě o kvalitě kulí se rači nebudu zmiňovat asi každý ví !!?? Střelba na 50m ve stoji bez opory.
prvních 10 ran jen tak do svahu abych zjistil co a jak a pak první terč při kterém sem malinko posunul hledí a druhý terč ,,, sem velice mile překvapen svým výkonem a hlavně výkonem zbraně ,30 ran jen to syčelo bez jakého koli problému při nabíjení,,jen ty 4 zápalky sem nemohl sundat z pistonu,,sem je dloubal ven šroubovákem,,,koupim 6 snad pudou líp.
Díky čtení tohoto fóra sem byl teoreticky výborně připraven na praxi,kterou sem si opravdu
užil,už se těšim na další střelby.

Black Powder
Moderátor
Moderátor

22.03.2010 20:53

Este by to chcelo doplnit, ake si mal mieridla.
- otvorene
- diopter
- optiku (parametre)

Altrax
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

22.03.2010 21:13

Mířidla tam mam klasický od výrobce ,,otevřená ,,muška, hledí,,,jen mají fórenzní tečky.
Jednou bych tam rád dal optiku, ale nemam v okolí 100m střelnici jen 50m.
Přílohy
S6302898.JPG

Black Powder
Moderátor
Moderátor

22.03.2010 21:20

Nooo, tak na otvorene mieridla, aj ked moderne je to moc dobre.
Na prvej tohtorocnej sutazi v Madarsku som bol prvy krat s karabinou Gallager cal.54, nic som nemal vylaborovane, len prach nasypany doplna v hilzni, nove gule z novej kokily, ziadne nastrelenie flinty a s vysledkom 89b. som bol na 2.mieste. Strielane bez strel.doplnkov, otvorene mieridla a 6 kibicov za chbtom.
Nemam foto terca, ale mal som 13 ran zoskupenych na terci do troch miest 8/11 - 8/2 - 10 center.

PředchozíDalší

Obsah fóra / Zbraně / Black Powder