Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 7254
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

07.09.2011 13:53

Re: Hradla

Moje Mastry při umělém světle měří málo. 40 Sw továrna co má za běžných podmínek 545 J mi nedávno na kryté střelnicu dali je 320 J podle hradel.Taky když o něco jde měřím venku.Ale když se hradla nasvítí halogenem měří normálně.

Bord
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 24
Registrován: 07.02.2008 22:28
Bydliště: Střední povltaví

09.10.2011 9:34

Re: Hradla

Tak jak napsal Tom akumulátor nemusí se nisc odfiltrovávat jen občas nabít.

Uživatelský avatar
spawnik
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 375
Registrován: 29.11.2008 11:04
Bydliště: Kvasice

23.11.2011 11:59

Re: Hradla

Čao, měl bych dotaz na Chrony Beta... Lze je připojit k počítači a stáhnout si z nich data, nebo je nutné si je vypisovat na papír? Díky

Uživatelský avatar
emde
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 320
Registrován: 21.01.2004 8:56
Bydliště: Praha

23.11.2011 14:54

Re: Hradla

Zajímalo by mě, zda má někdo USB kabel mezi PC a hradla ProChrono Digital (nejlépe nějaká se starší verzí sw).

Uživatelský avatar
ladaj
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 82
Registrován: 29.11.2010 14:39
Bydliště: Zlín

26.11.2011 0:24

Re: Hradla

Moje CHRONY Alpha právě vstala z mrtvých, naštěstí byla postřelena jen nepříliš výkonnou vzduchnou a odnesl to pouze displej. Ten sám o sobě nemá žádné označení, jako náhrada tam pasuje (a funguje :-)) čtyřmístní numerika vedená u GME jako LCD3906 - má sice kratší nožičky, ale po odstranění distančních silikonů jde zapájet. Je to některý ze série DE-119 výrobce http://www.display-elektronik.de/ Tak to jen pro informaci, kdyby někdo řešil podobnou "závadu".

Uživatelský avatar
emde
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 320
Registrován: 21.01.2004 8:56
Bydliště: Praha

31.08.2012 15:20

Re: Hradla

Opravoval jsem také hradla Chrony se zničeným displejem a potvrzuji informaci o displeji v předchozím příspěvku. Já jsem do tišťáku naletoval upravenou patici (sokl) a displej lze nyní měnit jak na běžícím pásu. :) .

Teď se vrtám ve starším modelu ProChrono a potřeboval bych tip jak je přepnout do metriky. Nemáte někdo návod k těmto starším hradlům (r.v. cca 1996), která nemají na čelním panelu žádné tlačítko ?

Co ten USB Kabel ? Nikdo ho nemá ?

Při testování funkce jsem se vzduchovkou moc neuspěl, tak jsem zkusil vypůjčenou airsoftovou plynovku a byl jsem unešen. Rychlost 420 ft/s :!: . Jen je škoda, že stojí víc než ostrá zbraň :cry:

Na stránce výrobce http://www.competitionelectronics.com/s ... -home.html jsou vidět nové modely LED osvětleni pro kryté střelnice a také lze stáhnout SW pro ten USB kabel.


Reklama

Uživatelský avatar
KajaKliment
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 594
Registrován: 18.04.2008 11:22
Bydliště: Vysočina

01.10.2012 10:40

Re: Hradla

Pánové, dostal jsem za úkol pořídit na střelnici hradla. Koukám tady, čtu jak vzteklý a jediné, co jsem pobral je problém s osvětlením na vnitřních střelnicích.

Může někdo vyjádřit názor na tato hradla, případně doporučit jiná (lepší v podobné cenové kategorii)?

http://bestpatron.shop5.cz/cz-detail-622469-hradla-chrony-alpha-master.html

Peterelektro
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 73
Registrován: 13.10.2011 19:08

01.10.2012 11:05

Re: Hradla

Hradla su v pohode.Osvetlenie diodami napajanymi akumulatorom je spolahlive a jednoduche.Ja som to vyriešil takymto niečim:
Tie diodove članky som jednoducho nalepil zhora na difuzory....
http://www.avelmak.sk/index.php?lm=1065 ... icle=47205
3 kusy nad každou fotobunkou
http://www.avelmak.sk/index.php?lm=255& ... icle=39294
popripade akumulator aj večši,ale tento bohate stači na niekolko hodin svietenia.
Meraju rovnako na dennom svetle ako aj s takymto prisvietenim.

Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 7254
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

07.10.2012 20:13

Re: Hradla

Kaja mám přesně tyhle.
Nemám výhrad.
Ale do vnitřních střelnic mám ještě tohle:
http://bestpatron.shop5.cz/cz-detail-47 ... hrony.html

Uživatelský avatar
KajaKliment
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 594
Registrován: 18.04.2008 11:22
Bydliště: Vysočina

07.10.2012 20:30

Re: Hradla

Máme kryté stavy a volné střeliště. Tak si myslím, že přisvícení třeba nebude. Ale praxe ukáže situaci.

Uživatelský avatar
Kall
 
Příspěvky: 2264
Registrován: 20.01.2004 17:44
Bydliště: Vepřov

18.01.2013 21:38

Re: Hradla

kdyby se někdo chtěl posunout dál v technologii:
http://www.magnetospeed.com/collections ... hronograph

Uživatelský avatar
Radgost
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 248
Registrován: 19.05.2009 13:51
Bydliště: http://forum.britva.cz

23.01.2013 13:17

Re: Hradla

Která z následujících hradel doporučíte ke koupi?
Hradla Shooting Chrony ALPHA nebo ProChrono Digital?

Uživatelský avatar
Kall
 
Příspěvky: 2264
Registrován: 20.01.2004 17:44
Bydliště: Vepřov

23.01.2013 22:51

Re: Hradla

mám zkušenost s obouma, jde o to, jestli uvidíš na displej, nebo ho potřebuješ mít u sebe.
Spolehlivý jsou obě, pokud je netrefíš.

Uživatelský avatar
Rottor
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 37
Registrován: 06.04.2012 22:19
Bydliště: Liberecko

14.02.2013 11:59

Re: Hradla

Ano "pokud je netrefíš" ...je poznámka na místě. Jistě jste slyšeli o jedincích, kteří si hradla prostřelili. Existují mezi námi však umělci, kteří si je postřelili 3x za sebou.
Hradla na stativu na relativně vratkém podloží. Hlásí error ... tak bude třeba aby střela letěla asi blíž k čidlům (logické, že).... Zvedám stativ. Rána - nejsem v terči. Divím se! Druhá rána - nejsem v terči divím se ještě víc. Tak zkusím záslepku níže pod terčem. Záslepku netrefuji a nejsem v terči. To je zcela absurdní, protože mám stejné střelivo a předchozí zásahy šly do 0,5MOA.
Teprve však při třetím výstřelu mě upoutal podivný zvuk. Byla to 9V baterie, která opustila hradla. Nyní jsem si všiml prázdného displeje a podivného světla, které prochází hradly jinde, než výrobce plánoval.
No, tři zásahy.... dva jednou dírou a jeden o kousek níž. Přesně jak jsem chtěl. :D
Zajímavé je, že se potvory ani nepohnuly.... myslel bych, že odletí/spadnou. NIC! 3x vyvrtaná díra.

Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 7254
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

14.02.2013 13:24

Re: Hradla

Já mám vyzkoušeno , že když hlasí error na pušce jsem blízko.Už jsem si nechal udělat 5 m kabel s tomu přenosnému displeji a mám klid.S tím 2 m co tam byl do psalo error co 3 rána.Ted už jen měří.

Uživatelský avatar
Rottor
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 37
Registrován: 06.04.2012 22:19
Bydliště: Liberecko

16.02.2013 20:07

Re: Hradla

Origo kabel ma 16 stop = cca 4,8m a byl jsem cca 3 m daleko. Jen jsem tak nejak nezahrnul do rovnice polozku "scope height" :D

Uživatelský avatar
rasto
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 662
Registrován: 25.08.2009 10:00
Bydliště: Cachtice SK

16.02.2013 21:59

Re: Hradla

Ajajaj tiez mam podobnu skusenost, len s krivym stolom a bolo to.
Teraz mam Chrony Master Alpha a pri dobrom svetle a dostatocnej vzdialenosti meria dobre.

Uživatelský avatar
Sam Jr.
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 196
Registrován: 08.02.2012 15:04
Bydliště: Brno. Moravská Třebová

20.02.2013 18:13

Re: Hradla

našel by se někdo z Brna ochotnej prohnat moje přebíjenky přes hradla? případně je testnul i na přesnost?

Uživatelský avatar
emde
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 320
Registrován: 21.01.2004 8:56
Bydliště: Praha

20.02.2013 20:09

Re: Hradla

Mě se stalo něco podobného jako Rottorovi, jen s pistolí r. 9mmL. :D :D :D

Hradla ProChrono měla už nejméně jeden průstřel za sebou od dřívějšího majitele. Po opravě (display + fototranzistor, bohužel jsem tehdá nesehnal originální typ) hlásí tu a tam error (hlavně u r. 22LR a diabolky 4,5 mm neberou vůbec). Následovala snaha o co nejnižší průlet střely :idea: a zásah těsně "pod víko" :oops: . Tentokrát elektronika přežila, ale optika je na tom hodně bídně ... :mrgreen: .

Škoda že jsem to nenatáčel, protože by to byl super "explosivní obrázek" do manuálu :evil:.

Nemáte někdo zkušenosti s USB kabelem pro tato hradla ?

Uživatelský avatar
ufo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 3803
Registrován: 05.07.2006 14:16
Bydliště: Brno www.maxrounds.com

19.03.2013 16:49

Re: Hradla


PředchozíDalší

Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků