Uživatelský avatar
4mike
saigaholic
 
Příspěvky: 6505
Registrován: 28.11.2005 15:49
Bydliště: Brno

19.09.2016 10:09

Re: Hradla

pelanj píše:......Hodně se mi líbí CED M2, .......tip, kde je sehnat v EU? Z USA se mi objednávat nechce,.......

4mike píše:z DAA si je můžeš v rámci eurosojuzu objednat přímo
popř DAA dováží 4shooters

Uživatelský avatar
egerlander
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 683
Registrován: 12.11.2012 19:54
Bydliště: Divokej zapad

23.09.2016 22:56

Re: Hradla

IMG-20160923-WA0000.jpg


Dnešní praktický test kolegovo nového LabRadaru. Testovali jsme vše, co bylo po ruce. Labradar fungoval velmi dobře, přehledné a intuitivní nastavení v menu (i přes to, že nějak kolega opomenul nastudovat a vzít manuál). Přes obavy ze správné pozice ústí laufu (zejména v případě úsťovek, kompíků atd) vůči radaru, nenastal v tomto ani jednou problém. V průběhu střelby nám po výstřelu radar asi 3x zahlásil, že nemůže zaměrit střelu, ale to bylo způsobeno špatným zamířením radaru na cíl (z důvodu použití stativu od čongů, kterej vší silou udrží max foťák a pozvolna se radar v kloubu stativu vykláněl - vyřešilo to průběžné vyrovnání). Celkové shrnutí - velmi rychlá instalace, možnost měření cca do 70m (někdy i více) - my stříleli na 50m, takže přednastavené vyobrazení rychlostí V0 - V50 bylo vyhovující, snadná obsluha a nastavení menu, sříleli jsem cca v 16:30, kdy slunce svítilo přímo šikmo proti nám (což u některých hradel dělá někdy neplechu) toto nemá na funkci LabRadáře vliv, možnost propojení s pc (stahování hodnot a kdo ví co ještě). Nevzali jsme jiné přistroje k měření rychlosti, takže chybělo přímé porovnání naměřených hodnot. Za mě velmi zajímavá věc na trhu v oblasti měření rychlosti střel.

Uživatelský avatar
Kall
 
Příspěvky: 2264
Registrován: 20.01.2004 17:44
Bydliště: Vepřov

24.09.2016 11:14

Re: Hradla

slunko může svítit jak chce, toto má jiný princip meření.

navip
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 901
Registrován: 24.09.2010 14:37
Bydliště: okr.Český Krumlov

26.09.2016 18:58

Re: Hradla

Dokonce i potmě :idea: :D

Rough boy
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 81
Registrován: 27.08.2015 8:17

14.11.2016 12:29

Re: Hradla

Mohla by mi nějaká dobrá duše změřit mezeru mezi těmi bližšími hranami okýnek pro fotodiodu u hradel Chrony? Potřeboval bych to pro kontrolu srovnání hradel po opravě (byla střelená).
Pro info přikládám zjednodušený obrázek o jaký rozměr mi jde - je to pohled na PLNĚ otevřená hradla shora.
Předem díky!
chrony.JPG
chrony.JPG (10.87 KiB) Zobrazeno 3366 krát

Uživatelský avatar
Vejr
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 340
Registrován: 10.06.2012 15:58

14.11.2016 14:18

Re: Hradla

verze M1 298mm


Reklama

Rough boy
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 81
Registrován: 27.08.2015 8:17

14.11.2016 19:29

Re: Hradla

Paráda, jsi druhý člověk který to má 298. Počítám, že ten korpus bude stejný u všech modelů, tudíž i ten rozměr. Už jsem to srovnal a vypodložil taky na 298. Ještě jednou dík ;-)

Grimpo
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1879
Registrován: 20.01.2004 16:04
Bydliště: Praha

18.11.2016 16:38

Re: Hradla

I u mne 298. Za tím něco musí být... :wink:

Kdysi jsem se tu ptal na toto:

http://m.ebay.com/itm/BlueShot-Combro-Chrono-to-Android-interface-/252624288590?nav=SEARCH

Po menší doručovací peripetii, dnes dorazilo. Vyzkoušeno zatím jen v dětském pokoji s dětskou kuší, Alpha Master Chrony, tabletem Nexus 7 II a telefonem Vodaf. Smart Ultra 6. Obě androidí placky kompatibilní. Aplikace je zdarma, podpora hradel Shooting Chrony a Combro.
Při nastavení mých hradel jsem musel brát na zřetel, že pokud při zapnutí hradel nedržím FU, měřím ve stopách. Já preferuju metry. V aplikaci se nastavují hradla jako IMPERIAL nebo METRIC. Pro mne platí IMPERIAL. V aplikaci ale mohu nastavit zobrazení jako gram/mps, a tabulku nebo výpis pak mám jako mps (m/s). Krom toho co vám ukazují hradla aplikace počítá i energii v joulech.
Výsledek měření si můžete ve formě souboru txt vyexportovat např do emailu.

Budu to studovat, v aplikaci je co zlepšit. Např aby to místo Joulů házelo faktor. Nebo možnosti jak vyexportovat výstup.

Jinak jsem spokojený, zdá se že práce s tužkou na střelnici bude méně.

Rough boy
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 81
Registrován: 27.08.2015 8:17

19.11.2016 13:23

Re: Hradla

Šikovná věcička. Já si zase při rozebírce chrony m1(mají jen vypínač on/off) všiml, že jsou tam na tišťáku volné pozice na tlačítka. Což není nic divného, většinou se při výrobě těchto zařízení vyplatí vyrábět jen jeden tišťák a jen osadit třeba jiným švábem nebo tam pár švábů prostě nedat. Tak jsem to zkoušel proklemovat, makalo to, osadil jsem to čtyřmi tlačítky a teď to má hafo funkcí, včetně těch pamětí, snad i světelný timer, propočty průměrných rychlostí a nevím co všechno, ještě musím pořádně proštudovat návod. Každopádně je to upgrade za pár kaček a tyhle tlačítka se dají např. vybagrovat ze staré myši od PC.

Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 7254
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

20.01.2017 2:30

Re: Hradla


Uživatelský avatar
4mike
saigaholic
 
Příspěvky: 6505
Registrován: 28.11.2005 15:49
Bydliště: Brno

23.01.2017 14:14

Re: Hradla

dobrý, nejpoužívanější chrona v IPSC
jen trochu háklivý na světlo

Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 7254
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

23.01.2017 17:07

Re: Hradla

To znamená jak moc háklivé?

Uživatelský avatar
4mike
saigaholic
 
Příspěvky: 6505
Registrován: 28.11.2005 15:49
Bydliště: Brno

26.01.2017 8:28

Re: Hradla

pěkně a stejnoměrně nasvícený snímače dostatkem světla

Uživatelský avatar
onevan74
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 340
Registrován: 22.06.2010 12:08
Bydliště: Plzeň

27.02.2017 16:20

Re: Hradla

Neměl by někdo prosím na půjčení hradla Magnetospeed nebo Labradar v okolí Plzně?

Jirik.fx
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 62
Registrován: 06.02.2016 18:29

27.02.2017 21:04

Re: Hradla

Labradar k dispozici, ale bohužel až v Olomouci. Kdyby si chtěl někdo vyzkoušet tak v podstatě kdykoliv na Lazecké střelnici. Funguje to absolutně famozně. Max komfort oproti hradlům. Mám obojí takže mohu srovnávat.

Jirik.fx
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník
 
Příspěvky: 62
Registrován: 06.02.2016 18:29

03.03.2017 7:58

Re: Hradla

Tak jsem u Labradaru narazil na první potíž. Nedokáži s ním změřit rychlost ráže .22. Nepodařilo se mi to u malorážky ani u .223 rem. Nemáte pro mě někdo ze zkušenějších s tímto přístrojem nějakou radu, nebo aspoň zkušenost? Zatím jsem to zkoušel s dlouhou, zítra chci vyzkoušet krátkou .22 LR.

mihlit
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 266
Registrován: 21.01.2015 19:38
Bydliště: Brno / HK

05.03.2017 19:00

Re: Hradla

Podařilo se mi teď o víkendu postřelit hradla. Naštěstí jen tu tyčku k difuzoru (obě), což i počochnilo jeden difuzor. Jak se lehce při střelbě posouval svěrák, tak doskákal trochu do strany a s velkým zvětšením nebyla v puškohledu vidět. Chybama se člověk učí...

Mohl by mi někdo změřit rozměry difuzoru (ten u verze s přísvitem, nevím, jestli se totiž neliší rozměry) pro hradla chrony alpha (beta a další verze budou mít asi stejné)? Mléčné bílé plexi na výrobu náhradního difuzoru mám, ale zapomněl jsem si ten rozbitý vzít sebou. Jsou to klubová hradla, tak je nemám doma, abych si to změřil.

Uživatelský avatar
lovec_1
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 304
Registrován: 26.02.2008 15:06

05.03.2017 21:16

Re: Hradla

Jirik.fx píše:Tak jsem u Labradaru narazil na první potíž. Nedokáži s ním změřit rychlost ráže .22. Nepodařilo se mi to u malorážky ani u .223 rem. Nemáte pro mě někdo ze zkušenějších s tímto přístrojem nějakou radu, nebo aspoň zkušenost? Zatím jsem to zkoušel s dlouhou, zítra chci vyzkoušet krátkou .22 LR.


Myslím, že už dávnejšie na tento problém upozorňoval Bryan Litz z Applied Ballistics, keď dostali LabRadar na testovanie.

http://www.scout.com/military/snipers-h ... ar-testing

To further test the unit, I set up a .223 Remington to shoot 55 grain bullets. More challenging as the bullet is smaller and faster.

Results were not as good in this case. About 1/3 shots didn't read, and 1/3 produced wildly inaccurate numbers (like 2000 fps when actual is closer to 3500). 1/3 of the shots resulted in realistic numbers, but they weren't quite as good as the .308 data. For the 5 shots of 223 that I got 'good' data for, they read on average 15 fps slow compared to the corrected Oehler data, and there was more scatter in the error.

I won't dwell too much on the 223 scenario, as I believe it's a result of interference from the rain, or possibly equipment near the line of sight, or both (my guess is it's mostly rain related). So all you can take from these .223 results is that the unit isn't reliably accurate in the rain which is not a big surprise or mark against the product.

Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 7254
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

07.03.2017 17:05

Hradla

Nová hradla zatím testuji a spokojenost .
40 SW to měří 150 cm nad hradliObrázekObrázekObrázek

Uživatelský avatar
4mike
saigaholic
 
Příspěvky: 6505
Registrován: 28.11.2005 15:49
Bydliště: Brno

08.03.2017 7:43

Re: Hradla

ony měří i 2m nad snimači a citlivější a spolehlivější hradla neznám
jen coby konzerva nemusím ty fíčury pro komunikaci s mobilem

PředchozíDalší

Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků