Proč jsem ještě nezkusil IPSC

Anketa končí za 24.12.2006 10:36

Nemám na to zbraň
3
8%
Je to příliš drahé střílení
7
18%
Pravidla jsou pro mne nesrozumitelná
0
Žádná hlasování
Je málo klubovek, na kterých bych to zkusil
11
28%
Nechce se mi vstupovat do nějakého klubu
7
18%
Zkusil jsem a neoslovilo mne to (zkuste napsat proč)
1
3%
Rozhodčí jsou příliš přísní, nepomohli mi s adaptací
0
Žádná hlasování
Zkusil jsem a budu střílet
11
28%

Celkem hlasů : 40
viktorcistic
Moderátor
Moderátor

07.12.2006 10:27

JERICHO:

IPSC je drahý sport. Byl, je a bude pro toho, kdo se chce účastnit víc závodů než jeden a kdo chce střílet Level II a výše. S tím nikdo nic nenadělá. Nesouhlasím, že na IPSC jezdí exibicionisté s nutkáním projevovat svoji ekonomickou nadřezenost. Blba najdeš všude a tak nevylučuji, že někdo takový mezi námi je. Co ovšem funguje je samoočistný mechanismus. Takovýho idiota tam dlouho neuvidíme a sám odejde, nebo se začne družit do squadu s jinými idioty. pak se jim můžeš vyhnout. Našel jsem si squad, který mi vyhovuje a neměnil bych. Kdokoliv nový se k nám dostane, dívám se na něj jen pro to, že mne zajímá, jak střílí a jestli si náhodou nebudu muset dát pozor s jeho bezpečností. Kdokoliv přišel s dotazem, poradili jsme.....

Ad oblečení. Hodněkrát jsme se o tom bavili na tomto fóru. To, že si někdo koupil drahé boty a v oblečení někdo vypadá, jako spíš do atletiky má svůj důvod. Je to pro něj POHODLNÉ, nebo je SPONZOROVÁN (chvála sponzorům). Když jsem začínal, koupil jsem si boty MAGTECH a jelikož závody trvají až 8 hodin, zjistil jsem, že aby mne nohy nebolely, musim si koupit jiné...sportovní...a takhle je to se vším.

4mike
saigaholic

07.12.2006 10:41

já bych jen dodal, že prakticky každý sport či koníček leze do peněz,
že to není jen doména IPSC, především záleží jen na tom, jak moc "v tom člověk lítá" :lol:

Jimi
Moderátor
Moderátor

07.12.2006 10:42

Amen!

Animal

07.12.2006 11:24

Ci je IPSC drahy sport alebo nie nech si preberie kazdy sam, urcite ale zalezi od urovne na akej to chce clovek robit a ake ma ciele. Ja som to tento rok vyskusal prvy krat a celkom ma to chytilo. Musel som si prikupit dva zasobniky + puzdra na ne (obycajne Dasta vystuzene) a holster na zbran, dokopy to bolo asi za 5K slovenskych. Ovela vacsou polozkou je strelivo, mesacne mi to vychadzalo na cca. 600 kuskov aj s pretekmi, nemam zial viac casu na trening, buducu sezonu to ale planujem zmenit + mam uz kompletne prebijanie. Dalej dost vela stoji doprava, velmi od oka to vyslo cele na sezonu 20K SK, bez zbrane. Bavi ma to, mam z toho radost a chcem sa zlepsovat, za toto mi tie prachy stoja. Oblecenie som neriesil, dobre sa citim v beznych veciach a hotovo.
Strielam aj IDPA, ak by som mal tieto dve veci porovnat, tak na Slovensku to strielaju uplne dve odlisne skupiny ludi s inymi cielmi a zaujmami. Kazdy nech si vyberie to svoje. Mne sa na IDPA paci sklon k potencialne realnym situaciam, nutnost krytia atd. a na IPSC doraz na koordinaciu pohybov, zvladnutie techniky strelby a rychlost rozhodovania. Je to skratka sport, niekto k tomu ma vztah a niekto nie, jeden holky a druhy vdolky :wink: Aj IDPA aj IPSC robim kvoli tomu, ze kazde ma nieco do seba a bavi ma to ovela viac ako staticke strielanie na strelnici.

Finson
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.12.2006 11:39

lukas píše:FINSON: nejsi ty puškař :)?

Jak tě to napadlo?

alfonss
Grafoman
Grafoman

07.12.2006 13:14

IPSC je drahej sport, ale to je otázkou priorit. Průměrnej čech ročně prochlastá a prohulí X tisíc korun. Projebe X tisíc korun za telefon-kolikrát naprosto zbytečně. Jen si zpočítejte kolik peněz lidi utratí za zbytečnosti.
Někdo žije takovým způsobem a utrácí a někdo se krotí a střílí za to....
Počáteční investice je sice docela vysoká, ale jak má člověk nějaký vybavení, tak pak už to není nic hroznýho.....

Reklama

Finson
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.12.2006 13:24

Pak je ještě skupina lidí, kteří se krotí a stejně nemají za co střílet :)

alfonss
Grafoman
Grafoman

07.12.2006 13:27

Krotí se málo :D

Finson
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.12.2006 14:35

To je fakt, nikdo z nich nejí míň jak dvakrát denně :P

alfonss
Grafoman
Grafoman

07.12.2006 15:07

:D:D

Je fakt že když někdo vydělává 10k měsíčně tak si IPSC asi dovolit nemůže, ale je spousta lidí co vydělává podstatně více, utrácí za pičoviny a fňukají že je IPSC drahý.

Luger
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.12.2006 15:15

Teda Alfe, ty seš sprostej :shock: Po pořízení nějakýho základního vybavení už to tak hrozný není. Jestli vystřílím 150 nábojů na střelnici nebo na závodech je jedno, startovný je stejný jako vstupný na některý střelnice a zbývají vlastně jenom náklady na cestu. A když se domluví víc lidí, tak se dá složit na benzin.

4mike
saigaholic

07.12.2006 15:28

Alf
myslíš utrácením za ..... živení rodiny, splácení hypoték atd.?

Animal

07.12.2006 15:28

Jj, tiez to tak vidim, da sa to v pohode absolvovat s beznym opaskovym puzdrom a par zasobnikmi naviac. Casom clovek uvidi, ci ma pre neho vyznam zainvestovat do "lepsieho" vybavenia alebo do ucasti na viacerych pretekoch.
Podla mna ludi skor odradza to, ze maju obavu sa nejakych pretekov zucastnit prvy krat. Co som pocul v mojom okoli, tak najcastejsie argumenty preco nie boli: je to na nich na prilis vysokej alebo profi urovni; nevedeli by to; skoncili by posledni; nemaju na to vybavenie; radsej este potrenuju alebo ze by ich to nebavilo.

alfonss
Grafoman
Grafoman

07.12.2006 15:31

4mike píše:Alf
myslíš utrácením za ..... živení rodiny, splácení hypoték atd.?

Tohle snad nejsou pi*oviny.....

Finson
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.12.2006 15:39

alfonss píše::D:D

Je fakt že když někdo vydělává 10k měsíčně tak si IPSC asi dovolit nemůže, ale je spousta lidí co vydělává podstatně více, utrácí za pičoviny a fňukají že je IPSC drahý.

Jasně, jsou takoví, co utrácejí za, ehm, blbosti :)

Ale s těma 10k jsi imho trochu minul, člověk dneska musí vydělávat podstatně více na to, aby svého koníčka vůbec nějak uživil, natož na jeho nejvyšší úrovni, za což se myslím dá seriózní IPSC střelba považovat.

4mike
saigaholic

07.12.2006 15:45

Animal
jenže když to nezkusí tak ani nezjistí, co mají vlastně trenovat.

Animal

07.12.2006 15:53

Tak tak, kto to neskusi, nevie o com to je. Nie je nad vlastnu skusenost. Otazkou je, ako tam tych ludi dostat, ked to vlastne nechcu skusit. A o tom sa tu vlastne bavime :roll:

Jirka_KT
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

07.12.2006 18:58

Animal píše:Tak tak, kto to neskusi, nevie o com to je. Nie je nad vlastnu skusenost. Otazkou je, ako tam tych ludi dostat, ked to vlastne nechcu skusit. A o tom sa tu vlastne bavime :roll:

Jedine doprovodnym programem, ktery si chteji zkusit :)

Kdybych trochu pozmenil otazku tohoto tematu:
Zkusili by jste si IPSC, kdyby jste nepotrebovali zadne vlastni vybaveni ? tzn. zadne porizovaci naklady.

Neco jako Den otevrenych dveri - stacilo by prijet na strelnici jen s tim co mate (klidne jen s rukama v kapsach), tam by zajemci dostali zapujcenou vystroj a vyzbroj - cele by to i s nabojema stalo teba cca 500,-Kc (jde to udalat za mene i za vic - podle naroku strelcu).
Pak by rozdeleni do malych skupinek (squadu) prosli nekolik situaci - kazda skupinka by mela cca 2 instruktory, kteri by s vami prosli cely "zavod".

Doprovodny program je pak treba predvadecka nektereho vyrobce zbrani, nebo strelba z full-auto zbrani, nebo nejaka jina exhibice....

Co vy na to - byla by to zajimava nabidka ?

(Ligovi strelci by z toho byli "vylouceni" protoze by byli prave temi instruktory :) )

Luger
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.12.2006 19:15

Myslím, že tohle by mohlo zabrat. Ale chtělo by to udělat na více místech republiky ne jenom u vás v Plzni.

Adalbertus

07.12.2006 21:21

Jirka_KT: Mám skoro jistotu, že takováhle akce by se konala v místech, kde se beztak klubovky a různé propagační akce pravidelně konají...takže sice by z toho byl fajn pocit, že se něco udělalo, ale IMHO by se to dost minulo účinkem.

Kromě poměrně malého počtu vhodných střelnic to celé podle mě závisí na klubech. Z těch nějakých 60-70 fungujících je max. 10 klubů, co za rok uspořádají nějaký závod uvedený v kalendáři. Nechce se mi věřit, že by ty další kluby neměly přístup ke střelnici, na které by mohly udělat jeden dva klubové závody ročně.

Jak už někdo říkal - mohlo by pomoct, kdyby se stanovil např. první víkend v měsíci pro klubovky s tím, že by kluby, které za sezónu uspořádají X závodů uvedených v kalendáři, mohly od Asociace dostat např. materiální podporu (terče apod.).
Ten kalendář jsem zdůraznil proto, že možná si kluby pro sebe něco organizují, ale mimo klub a pár přátel to stejně nikdo neví...

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Soutěže a akce, Kluby a střelnice, Prodejny a Puškaři