-
4mike - saigaholic
-
viktorcistic - Moderátor
-
4mike - saigaholic
685 je 357mag ??
že je 625 na clipy vím , mám na clipy i 2" 38spec
nechal jsem se inspirovat Honzou Prepletaným
jediná potíž 357" na clipy je to že použitelný jsou snad jen hilzny od magtechu (díky geometrii zápichu) jenže zdaleka ne všechny přežijí přebití
SaB sice zvládají přebíjení ale co zápich to originál
proto pokukuji po 646, je v 40SW čili krátkej výkonnej pistolák, rychlej na nabití i vybití a ne jako 38 či 357
že je 625 na clipy vím , mám na clipy i 2" 38spec

nechal jsem se inspirovat Honzou Prepletaným
jediná potíž 357" na clipy je to že použitelný jsou snad jen hilzny od magtechu (díky geometrii zápichu) jenže zdaleka ne všechny přežijí přebití
SaB sice zvládají přebíjení ale co zápich to originál

proto pokukuji po 646, je v 40SW čili krátkej výkonnej pistolák, rychlej na nabití i vybití a ne jako 38 či 357
- Obelix
- Častý návštěvník
viktorcistic: Největší problém jsou dneska chybějící klubovky na úrovni. Pokud jsi kdysi jezdil do Pardubic na Trefu, víš o čem mluvím. Závody zajímavé, citlivě pískané, kde se potkávali naprostí začátečníci s republikovou špičkou. A část lidí,co tam čuchli k IPSC, začala jezdit ligu a další akce. Jinak se lidi k IPSC opravdu nenatáhnou.
-
viktorcistic - Moderátor
- Obelix
- Častý návštěvník
-
MARKONY - Moderátor
- Obelix
- Častý návštěvník
-
SW_FOX - Grafoman
Nechci bodat do vosího hnízda, ale jedna z věcí která mě od IPSC zradila je to, že standardně na téměř všech závodech libovolné úrovně mimo IPSC (LOS, KVZ, western, ostřelovačka, útočná puška) činí startovné (krom různých mistrovství republiky) cca do 200kč, na IPSC to bývá pokud se pamatuju vždycky cca pětikilo.... přitom organizačně i nákladově na materiál pro stavbu stages je třeba Western jednoznačně dražší, pročpak to?
-
MARKONY - Moderátor
SW_FOX: maš pravdu unas se cena startovneho pohybuje od 70 --- 150 . Počital sem s kamaradem kolik bymne přibližne stala sezona IPSC a dostal sem se k čislu 40 000 Kč. Což je pro mne neralné .
Naposledy upravil MARKONY dne 04.12.2006 13:26, celkově upraveno 1
-
alfonss - Grafoman
-
viktorcistic - Moderátor
-
SW_FOX - Grafoman
-
alfonss - Grafoman
-
LuKu - Nový uživatel
Osobně si myslím, že IPSC není moc známý sport a dokud se nebude patřičně prezentovat veřejnosti, znám nebude. Přitom jsou úspěchy našich reprezentantů značné a zaráží mě, nezájem médií o ně.
Já sám jsem o IPSC dlouhá léta neslyšel a jaké bylo mé překvapení když jsem při hledání "helmet" kamerky pro airsoft našel tyto videa a zjistil, že se "to" střílí i u nás.
Další problém však nastává když chte tento člověk začít tento sport provozovat.
Na APSCR.cz je napsáno "vyhledat v kalendáři náborovou soutěž IPSC". Existuje vůbec nějaká "náborová" soutěž ?
Jako vhodnější se asi jeví kontaktovat některý z klubů v okolí.
Tipněte kolik klubů mi z 6-ti obeslaných odpovědělo ?
Jeden a to ještě s nabídkou "komerční" výuky střelby. (nepočítám tu jednu opověď jak jsem se dovolil něco napsat a ať se prý podívám na apscr.cz)
Nebýt v kontaktu s "viktorem cisticem" tak se na to už vyprdnu
Klubovek podle mě zase tat málo není, jen o nich nikdo neví a jsou hodně roztroušené po republice.
Taky uzavřená pandora pouze pro členy apscr podle mě není ideální i když to na druhou stranu chápu, ale alespoň pro čtení by mohla být přístupná veřejnosti - je zde prezentováno hodně odkazů na závody / klubovky.
Ze začátku mi to připadalo jako uzavřený sport / komunita i když tomu tak není. Chybí mi tu však ochota klubů vzít nováčka a ukázat mu co a jak.
Já sám jsem o IPSC dlouhá léta neslyšel a jaké bylo mé překvapení když jsem při hledání "helmet" kamerky pro airsoft našel tyto videa a zjistil, že se "to" střílí i u nás.
Další problém však nastává když chte tento člověk začít tento sport provozovat.
Na APSCR.cz je napsáno "vyhledat v kalendáři náborovou soutěž IPSC". Existuje vůbec nějaká "náborová" soutěž ?
Jako vhodnější se asi jeví kontaktovat některý z klubů v okolí.
Tipněte kolik klubů mi z 6-ti obeslaných odpovědělo ?
Jeden a to ještě s nabídkou "komerční" výuky střelby. (nepočítám tu jednu opověď jak jsem se dovolil něco napsat a ať se prý podívám na apscr.cz)
Nebýt v kontaktu s "viktorem cisticem" tak se na to už vyprdnu

Klubovek podle mě zase tat málo není, jen o nich nikdo neví a jsou hodně roztroušené po republice.
Taky uzavřená pandora pouze pro členy apscr podle mě není ideální i když to na druhou stranu chápu, ale alespoň pro čtení by mohla být přístupná veřejnosti - je zde prezentováno hodně odkazů na závody / klubovky.
Ze začátku mi to připadalo jako uzavřený sport / komunita i když tomu tak není. Chybí mi tu však ochota klubů vzít nováčka a ukázat mu co a jak.
- lukas
- Pravidelný návštěvník
Co se IPSC (= sport) verzus LOS (= nácvik na realitu) týče tak můj názor je, že i LOS je pouze sport a měl by být tak propagován s tím, že se jedná o pravidla jež mají situaci přiblížit simulaci obranné střelby (více méně prvozáklad IPSC) LOS je fajn, ale nejednotnost rozhodčích ve výkladu pravidel a nebazírování na heslu "bezpečnost zaprvné" mi přijde jako základní chyba u LOSu a možná i to, že pak na něj ty střelecké špičky nechodí pravidelně. U IPSC je zase na houby to, že je to dražší než moje peněženka dokáže utáhnout tak si za ten rok dovolím pár startů a tím to pro mě hasne.
-
Wojtyla - Příspěvky: 514
-
Leda - Příspěvky: 696
...
Lukáši, s tou bezpečností to zase není tak docela pravda. To , že není okamžitě DQ bych nepovažoval za kašlání na bezpečnost - LOS je mj. o tom neotrávit lidi, kteří si přijdou jednou za čas zastřílet něco trochu živějšího a nemají ten drill zase tak pod kůží jako řada z nás, co se pohybujem např. v IPSC řadu let.
-
Kall - Příspěvky: 2286
Já zkoušel a neoslovilo mne to protože:
jak píše většina, je málo klubovek, kde by člověk potrénoval,trénovat na vlastní střelnici, znamená vyřadit nejméně polovinu střelnice- aspoň unás-z provozu.
Střílet s vybavením,který nenosím běžně mi připadá nešikovný
Členská základna je hodně úzká, takže člověk, kterej nesuší a nestřílí hafo je při akci odsouzenej k hodně zadní pozici, což ale není můj případ.
Jsem názoru, že by člověk měl střílet to co ho baví, i když není porád první.
Obranná střelba mně vyhovuje líp- musí se u toho taky přemýšlet a není to taková kalírna jako IPSC.HOWG
jak píše většina, je málo klubovek, kde by člověk potrénoval,trénovat na vlastní střelnici, znamená vyřadit nejméně polovinu střelnice- aspoň unás-z provozu.
Střílet s vybavením,který nenosím běžně mi připadá nešikovný
Členská základna je hodně úzká, takže člověk, kterej nesuší a nestřílí hafo je při akci odsouzenej k hodně zadní pozici, což ale není můj případ.
Jsem názoru, že by člověk měl střílet to co ho baví, i když není porád první.
Obranná střelba mně vyhovuje líp- musí se u toho taky přemýšlet a není to taková kalírna jako IPSC.HOWG
-
viktorcistic - Moderátor
LuKU: Víc než prezentace ve Střeleckém magazínu a Z&N co se týká tištěných periodik asi APSCR nedosáhne. Letos jme dosáhli poprvé prezentaci v médiích, jako je televize, bohužel pro většinu veřejnosti je to stále citlivé téma, než střílení na holuby. Ale je fakt, že prezentaci tohoto sportu se věnovalo málo.....
Ad bezpečnost: Pohyb zbraní mimo vyznačený úhel je vždy nekompromisní DQ a pokud se v LOS tak neděje, nikdy mě tam nikdo neuvidí. V bezpečnosti se nedají dělat kompromisy... a to s otrávením lidí nemá nic společného. Pokud jdu poprvé střílet IPSC, není hanbou říci rozhodčímu, na co si mám dát pozor. Ačkoliv...dobrý dozhodčí v briefingu upozorní..na co se bude zaměřovat....
Členská základna cca 400 střelců není moc, ale kolik jich LOS má ? 50 ?
IPSC a kalírna ? Jak kde....popravy na 2-5 m už dávno nejou. Dneska se potkáš se situací popperu na 25-30 m a terče na 20 m. A kalírny jsou většinou na klubovkách, kde to jinak na malé střelnici nejde...
Ad bezpečnost: Pohyb zbraní mimo vyznačený úhel je vždy nekompromisní DQ a pokud se v LOS tak neděje, nikdy mě tam nikdo neuvidí. V bezpečnosti se nedají dělat kompromisy... a to s otrávením lidí nemá nic společného. Pokud jdu poprvé střílet IPSC, není hanbou říci rozhodčímu, na co si mám dát pozor. Ačkoliv...dobrý dozhodčí v briefingu upozorní..na co se bude zaměřovat....
Členská základna cca 400 střelců není moc, ale kolik jich LOS má ? 50 ?
IPSC a kalírna ? Jak kde....popravy na 2-5 m už dávno nejou. Dneska se potkáš se situací popperu na 25-30 m a terče na 20 m. A kalírny jsou většinou na klubovkách, kde to jinak na malé střelnici nejde...
Obsah fóra / Střelectví / Soutěže a akce, Kluby a střelnice, Prodejny a Puškaři