Proč jsem ještě nezkusil IPSC

Anketa končí za 24.12.2006 10:36

Nemám na to zbraň
3
8%
Je to příliš drahé střílení
7
18%
Pravidla jsou pro mne nesrozumitelná
0
Žádná hlasování
Je málo klubovek, na kterých bych to zkusil
11
28%
Nechce se mi vstupovat do nějakého klubu
7
18%
Zkusil jsem a neoslovilo mne to (zkuste napsat proč)
1
3%
Rozhodčí jsou příliš přísní, nepomohli mi s adaptací
0
Žádná hlasování
Zkusil jsem a budu střílet
11
28%

Celkem hlasů : 40
Obelix
Častý návštěvník
Častý návštěvník

04.12.2006 21:26

Kall : tvojí poznámku, že bys musel střílet s vybavením, co nenosíš, ti lehce vyvrátím. V Produktion jsem používal pouzdro Uncle Mikes s pádlem, které jsem nosil, pouzdra na zásobník standartní od Glocka. Co z toho není na normální nošení? No a když se podíváš na špičku, třeba Aleš Vondráček střílí s vybavením od Finn Design, a to jak IPSC, tak IDPA, to snad mluví samo za sebe. Je ale fakt, že tréink na komerčních střelnicích moc nehrozí. A klubovky citelně chybí.

alfonss
Grafoman
Grafoman

04.12.2006 21:30

chlapi kolik byste si tak ročně představovali klubovek IPSC, resp. na kolik byste ročně jeli? Já mám totiž pocit, že (alespoň v okolí Brna) je klubovek docela dost......

Obelix
Častý návštěvník
Častý návštěvník

04.12.2006 21:34

alfonss : Brno je pro mě skoro 200 km daleko, takže to je malinko problém... Už zmiňovaná Trefa jela od podzimu do jara,každý měsíc jeden závod, a tam jsem to měl jen 25 km :(( To už bych ale byl hodně rozmlsaný, to je fakt.

LuKu
Nový uživatel
Nový uživatel

04.12.2006 21:37

Ano to je pravda - temer kazdych 14dni tu na morave neco bylo, ale clovek musi shanet, koukat kde co je.
Chtelo by to aby to bylo nekde centralne :wink: - donutit tak nejak kluby to vzdy vystavit.
Proste zatim nezbude nic jineho nez pravidelne sledovat stranky okolnich klubu / strelnic.

Adalbertus

04.12.2006 21:48

alfonss píše: Já mám totiž pocit, že (alespoň v okolí Brna) je klubovek docela dost......

To mě překvapuje, protože v kalendáři jich zdaleka tolik není...nepočítáš do toho náhodou i ty Lulče apod.?

alfonss
Grafoman
Grafoman

04.12.2006 21:53

Jasně, počítám do toho Lulče jak naše tak ty co začali pořádat KVZťáci, počítám do toho i Tišnovy.

Nemluvím jen o kalendářových závodech.

Reklama

Rys
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

04.12.2006 22:05

IPSC jsem zkusil, ale... Je to dost dobrý, ale taky dost drahý. Být trošku na úrovni přijde na docela velký peníze. A další věcí je, že klubovek by mohlo být o něco více.

lukas
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

05.12.2006 8:48

WOJTYLA + LEDA: byl jsem na pár a na pár jsem viděl dost tvrdé prohřešky (při otočkách apod...) pro zklidnění atmosféry (když jsem byl naposledy jako RO na LIII na IPSC závodě tak dlouholetý závodník mi tam předvedl při odstraňování závady takovou zhrůznost, že by taky rovnou měl jít a řešilo se to také jen napomenutím. Není mím úmyslem hned rozdávat DQ, ale RO tam má být jednak o tom, že má zabezpečit BEZEPČNÝ průchod situací a pak také hodnotit.

VIK: posuzování členské základny je v tomto případě nerozhodující to musíš počítat všechny členy LEXu a myslíš, že všichni střílí LOS?

Kalírna verzus je to už o střílení: na poslední LIII, kterou jsem absolvoval byl nejvzdálenější gong 35 m a poppery 40 + 1terč s neterčem. Letos jsem sice nebyl v Otrokovicích, kde to pravidelně kalírny na některých stages byly.

Alffonss: prosím snad nechceš tu LULEČ, co tam dělají "IPSC" považovat za IPSC to je hodně nařízené IPSC - reference jiných zkušených střelců a ne jednoho mi stačily

BTW: zase to, že na LI přijede i česká špička považuji za dobré, protože se můžu podívat jak to má vypadat a přiučit se...

viktorcistic
Moderátor
Moderátor

05.12.2006 10:55

Moje představa pro začínající střelce co se týká klubovek je následující: Od dubna do října 1 závod v měsíci, např první, nebo poslední víkend, aby si všichni zafixovali termíny, kdy se to koná a nemuseli by pracně shánět kde co. Bylo by to pod záštitou APSCR, které by tyto klubovky i podporovala. Např nějakou materiální podporou jako jsou terče, zálepky, zapůjčila železa.... prostě aby na tom klub nebyl škodnej a začínající závodníci si zvykli na to, že tam bude vždycky někdo, kdo poradí a tak....

Finson
Častý návštěvník
Častý návštěvník

05.12.2006 11:08

To vypadá dobře, tak jak se tady ve firmě stanu ředitelem, pořídím ještě nějakou pistoli do Standardu a začnu jezdit :lol:

Leda

05.12.2006 11:57

...

Viktor, Lukas: Já ale nemluvil o kompromisech v bezpečnosti ale o přístupu při řešení případných problémů. Pokud si někdo říct nedá, tak pochopitelně jde také... Zkrátka a dobře, zpočátku jsem to viděl taky s despektem, ale za poslední rok LOS dle mého názoru udělal hodně velký krok kupředu. Občas si to rád střelím - jako trénink, jako setkáni zase s jinýma lidma.

dydla
Častý návštěvník
Častý návštěvník

05.12.2006 12:13

Souhlasím s tím, co na první straně napsal Luger - klubovky stejně jako extraligu střílí všichni,tedy i špička, a nevadí mi tolik být na level lll osmdesátý,vadí mi stejné umístění na klubovce.Asi to organizačně nejde,ale bylo by - pro motivaci určitě - prospěšnější používat stávající level l-lll a stejně jako v jiných sportech postupovat,třeba s výkon. třídou, do vyšších soutěží . Ligová Sparta také nekope okresní a krajský přebor . D.

Leda

05.12.2006 12:16

Ale o no to tak je, bez VT nemůžeš na level III a výš ..)) a je to taky o tom, že když omezíš přístup na vyšší závody lidem s nižší VT, tak se závod nezaplatí anebo neúměrně naroste startovné - řešilo se už mockrát a stávající stav považuju za vyhovující. Přečti pravidla na udělování VT - taky už si to sedlo. A nepouštět dobrý lidi na klubovky - no to je ale pitomost.

viktorcistic
Moderátor
Moderátor

05.12.2006 12:25

Re: ...

Leda píše:Viktor, Lukas: Já ale nemluvil o kompromisech v bezpečnosti ale o přístupu při řešení případných problémů. Pokud si někdo říct nedá, tak pochopitelně jde také... Zkrátka a dobře, zpočátku jsem to viděl taky s despektem, ale za poslední rok LOS dle mého názoru udělal hodně velký krok kupředu. Občas si to rád střelím - jako trénink, jako setkáni zase s jinýma lidma.

...ale ono skutečně nejde jinak. Znám spoustu rozhodčích, kteří, když dostřílíš, vezmou tě stranou a řeknou ti..hele pro příště tohle a tohle. Nebo dostaneš napomenutí (za 2 napomenutí v závodě DQ) a nebo dostaneš DQ. Jako já na poslední superlize. Po 8 letech DQ. při přebíjení směřovala hlaveň nad úroveň zadního valu. OK, nikdo tam nebyl, nikoho jsem neohrozil, vztekal jsem se, že takhle přebíjí půlka světa na mezinárodních závodech.....ale bylo ho**o platný. Pravidla jsou jasný.

Jirka_KT
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

05.12.2006 12:32

Jen jsem tak pro zajimavost udelal statistiku Level I. (naborovych, klubovych soutezi) - neni jich zase tak malo, alespon pokud jde o pistolove souteze, brokovnic taky bylo celkem dostatek - s puskou je to bida, ale cekal bych ze prijede na pusku vic lidi, kdyz je tak malo prilezitosti - kupodivu to tak neni :(

Obrázek[/img]

viktorcistic
Moderátor
Moderátor

05.12.2006 12:42

Hmmm, tenhle rok se mi ale stávalo, že jsem dostával propozice tejden před konáním, nebo dokonce vůbec......

Leda

05.12.2006 14:23

..

Viktor: já se nepřu, taky jsem letos dostal poprvé po cca 8 letech střílení IPSC DQ,a taky mě řada lidí kolem říkala, že jsem se měl hádat, ale vzal jsem si z toho ponaučení. Ale ta záležitost LOS je v trochu jiné poloze - ale není to o kompromisech v bezpečnosti. Ale jak říkám nemá cenu se o tom přít.

cmk
Častý návštěvník
Častý návštěvník

05.12.2006 16:06

Sakra - nejak jsem odeslal neuplnej prispevek a nemuzu jej smazat, tak pisu aspon nejakej text (upravit jde)
Naposledy upravil cmk dne 05.12.2006 16:13, celkově upraveno 1

cmk
Častý návštěvník
Častý návštěvník

05.12.2006 16:10

viktorcistic píše:Ad bezpečnost: Pohyb zbraní mimo vyznačený úhel je vždy nekompromisní DQ a pokud se v LOS tak neděje, nikdy mě tam nikdo neuvidí.

Členská základna cca 400 střelců není moc, ale kolik jich LOS má ? 50 ?

Vloni se zavodu LOS zucastnilo asi 350 lidi dohromady - LOS clenskou zakladnu nema, jelikoz LOS neni organizace, ktera by strelce oficialne sdruzovala pod jednu hlavicku. LOS je nazev na okruh zavodu se zjednodusenyma a trochu prekopanyma pravidlama IDPA.

Ad bezpecnost: Probehlo dost solidni skoleni rozhodcich, kdo mohl, prijel. Ver, ze otocit se s bouchackou pri zavode je uz sam o sobe problem, jelikoz vsichni, co na skoleni byli vedi, ze rozhodci proste musi behat se zavodnikem a hlidat ho (at jde o novacka nebo zkuseneho IPSC strelce) a kdyz ho nahodou neuhlida a zavodnik se otoci, je to naprosto jasne DQ. Neco jinyho je, kdyz se za bezpecnej uhel urci treba 30% na kazdou stranu (resp. daj se na kraj praporky) a zavodnik se o kousek odchyli - tam fakt nema vyznam lidi nasirat a posilat domu, protoze tohle z 95% delaj lidi, co prijedou na prvni nebo druhej zavod a tim, ze bychom je hned otravili uz by neprijeli nikdy a byly by sobe a svymu okoli mnohem nebezpecnejsi. Takze pokud se bezpecnej uhel porusi o kousek, zavodnikovi se jasne uprmne od plic rekne, ze takhle teda ne, ale dostane jen napomenuti - pokud pruser zopakuje, ma teprve DQ.

Co se tyce polohy LOS - samozrejme, ze kazdej zodpovednej clovek, kterej chce pistoli nosit u sebe by mel projit nejakym kurzem ala Aegis, Libovicky apod... minimalne tim nejzakladnejsim. Nicmene - spousta lidi na to nema penize, nebo chut, tak prijdou aspon na LOS - tam se sice obranne strelbe nenaucej, ale pokud maji nejake zlozvyky, jsou jim "pripsany k dobru" ve forme napomenuti, DQ nebo penalizaci a je jim vysvetleno proc. A pro ty, kteri kurzem prosli je to dost slusny zpusob, jak se zdokonalovat - ne kazdy ma moznost si potstavit 4-6 stagi, na kterych se bude muset hybat, kryt, strilet, premyslet...

alfonss
Grafoman
Grafoman

05.12.2006 17:23

lukas píše:Alffonss: prosím snad nechceš tu LULEČ, co tam dělají "IPSC" považovat za IPSC to je hodně nařízené IPSC - reference jiných zkušených střelců a ne jednoho mi stačily

Víš ono je to o tom jak kdy a jak kdo ty stage vymejšlí.... Když to vymejšlí Major tak je to spíš takový standartní cvičení plný "vydrbávek", když to vymejšlí někdo jinej tak tam máš stage který můžeš řešit více způsoby a je víceméně na střelci jak to zvládne. Pokud se ty reference týkají letošního říjnovýho závodu, tak Ti s klidným svědomím můžu říct že jsem se styděl za to jak to tam vypadalo....
Je to prostě závod, kde můžou přijít lidi, kteří to prostě chtějí zkusit, a proto to počítám do klubovek. Je jich v Lulči 7 za rok.

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Soutěže a akce, Kluby a střelnice, Prodejny a Puškaři