-
Luger - Častý návštěvník
Já bych zase na "tu Luleč" moc nenadával. Nebýt jí, tak bych třeba já s IPSC možná vůbec nezačal. Ne že by to byla nějaká velká ztráta pro tento sport, ale právě takový akce můžou přitáhnou další lidi. Akce, kde to bude braný trochu volnější formou, na pohodu, při kterých teprve lidi zjistí jestli je to bude bavit nebo ne a budou to chtít dělat dál. A když si vezmu, že v Brně a blízkým okolí se nic moc takovýho nekoná (spíš nic), tak díky za "tu Luleč".
- lukas
- Pravidelný návštěvník
AFL: OK proč ne
LEDA + CMK: a la LOS, zažil jsem hrubé porušení (výstřel při přebití) a nebylo to nijak postiženo, bylo mi vyčítáno, že údajně střílím moc blízko stromu? Jako, že kulka lítá moc blízko stromu
no sorry pánové, ale to mi pak o kvalitě něco řekne. Uznávám, že se udělal velký kus práce, správným směrem a jen tak dál, já osobně tomu fandím...
VIK: hele ale ty klubovky se budou muset dělat taky na více místech republiky, ne jen v Opařanech, Žalanech nebo ve Znojmě, dej si takhle špendlíky v ČR a uvidíš, kde máš mezery. Hafo lidí je skoupejch jet dál než 100 km. Což ve své aktuální situaci třeba i chápu...
Jirka_KT: hezká statistika jen co je pravda, ale upřimně ruku na srdce, kde se letos většina těch závodů odehrála. Většina jen v 1 oblasti. Jsem hlavně zvědav na pušku příští rok. Doufám, že ji v Žalanech zas budou dělat...
LEDA + CMK: a la LOS, zažil jsem hrubé porušení (výstřel při přebití) a nebylo to nijak postiženo, bylo mi vyčítáno, že údajně střílím moc blízko stromu? Jako, že kulka lítá moc blízko stromu

VIK: hele ale ty klubovky se budou muset dělat taky na více místech republiky, ne jen v Opařanech, Žalanech nebo ve Znojmě, dej si takhle špendlíky v ČR a uvidíš, kde máš mezery. Hafo lidí je skoupejch jet dál než 100 km. Což ve své aktuální situaci třeba i chápu...
Jirka_KT: hezká statistika jen co je pravda, ale upřimně ruku na srdce, kde se letos většina těch závodů odehrála. Většina jen v 1 oblasti. Jsem hlavně zvědav na pušku příští rok. Doufám, že ji v Žalanech zas budou dělat...
- cmk
- Častý návštěvník
- lukas
- Pravidelný návštěvník
- cmk
- Častý návštěvník
- Obelix
- Častý návštěvník
Musím dát za pravdu cmk, nezažil jsem první závody pod hlavičkou LEXu, slyšel jsem, že byly údajně katastrofální, a jen díky tomu, že při pořadatelích stáli všichni svatí, se nikomu nic nestalo,ale na MČR LOS v Čelakovicích jsem ze strany rozhodčích neviděl jediný problém v oblasti bezpečnosti. A to si myslím, že mohu srovnávat, střílel a pískal jsem IPSC, než jsem s tím musel z rodinných důvodů skončit.
-
Leda - Příspěvky: 696
- lukas
- Pravidelný návštěvník
Však jsem napsal, že nesoudím závod, který byl jako MČR, ale hodnotil jsem např. první závod, který byl jako K1 v té zkrácené podobě. Možná si toho rozhodčí nevšimli nevím.
Nebylo to zas na tak katastrofální úrovni, ale lepší to býti mohlo, ale zase co nemůže
.
Však jak jsem napsal. Já osobně tomuto střílení fandím
.
Nebylo to zas na tak katastrofální úrovni, ale lepší to býti mohlo, ale zase co nemůže

Však jak jsem napsal. Já osobně tomuto střílení fandím

-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
2Obelix: Dokud nepřijde nějakej náctiletej rozhodčí, kterej vše zvrtá
Ale zpět k IPSC - rád bych to vyzkoušel (původně to byl právě ten sport, který jsem chtěl se zbraní provozovat), ale mezitím jsem se trochu v problematice vzdělal a zjistil kolik co stojí.
Tak jsem došel k tomu, že jako student prostě na IPSC nedošáhnu
Taky se mi moc nelíbí na IPSC sušení situací a příprava průchodu stagí. Mnohem raději mám něco na způsob tajné situace v LOS (chce to víc přemýšlení). [to ale možná trochu kecám, neviděl jsem zatím bohužel žádný IPSC závod naživo natož nějaký odstřílel]
Každopádně doufám, že se k tomu možná někdy dostanu

Ale zpět k IPSC - rád bych to vyzkoušel (původně to byl právě ten sport, který jsem chtěl se zbraní provozovat), ale mezitím jsem se trochu v problematice vzdělal a zjistil kolik co stojí.
Tak jsem došel k tomu, že jako student prostě na IPSC nedošáhnu

Taky se mi moc nelíbí na IPSC sušení situací a příprava průchodu stagí. Mnohem raději mám něco na způsob tajné situace v LOS (chce to víc přemýšlení). [to ale možná trochu kecám, neviděl jsem zatím bohužel žádný IPSC závod naživo natož nějaký odstřílel]
Každopádně doufám, že se k tomu možná někdy dostanu

Naposledy upravil MarK dne 05.12.2006 22:13, celkově upraveno 1
- Obelix
- Častý návštěvník
-
4mike - saigaholic
lukas píše:Však jsem napsal, že nesoudím závod, který byl jako MČR, ale hodnotil jsem např. první závod, který byl jako K1 v té zkrácené podobě. Možná si toho rozhodčí nevšimli nevím.....
asi vím co máš na mysli ten šílenec vedle Coffeho byl vážně na DQ, jenže to co prováděl, bylo za rozhodčího zády
- lukas
- Pravidelný návštěvník
Hele Miku uznávám, že rozhodčí je jen člověk a nemůže mít oči všude, ale tohle je o disciplinovanosti a tu lidi, kteří se účastní LOS nemají vypěstovanou. Ona je totiž potřeba vypěstovat u vše, kteří mají kvér, pak se tohle nestane...chytrý nespadl z nebe, je potřeba na to upozornit dřív než se něco takového stane.
-
4mike - saigaholic
-
Leda - Příspěvky: 696
..

-
Finson - Častý návštěvník
- cmk
- Častý návštěvník
lukas píše:Hele Miku uznávám, že rozhodčí je jen člověk a nemůže mít oči všude, ale tohle je o disciplinovanosti a tu lidi, kteří se účastní LOS nemají vypěstovanou. Ona je totiž potřeba vypěstovat u vše, kteří mají kvér, pak se tohle nestane...chytrý nespadl z nebe, je potřeba na to upozornit dřív než se něco takového stane.
No - na tom se vsichni shodneme. Proto na kazdym rozumnym zavode LOS probiha pred zavodem breefing se vsema zavodnikama, kde se jim nejdulezitejsi pasaze z pravidel zopakujou - predevsim ty, tykajici se bezpecnosti (zadny suseni, zadna zbran venku, bezpecne uhly, prst mimo spoust, atd...). A pokud bychom z LOS chteli udelat jen sotez tech, kteri jiz tyto navyky maji, dostali bychom se presne do mista, ktere ted resi IPSC ci AOS - ubytek lidi, co to strilej. Cilem LOSu je mimo-jine i prave to, pritahnout "kdekoho" a ukazat mu, ze zbran se da ovladat bezpecne a rychle a toho kdekoho hlidat, aby ji sam ovladal predevsim bezpecne a az pak treba rychle. Jednim z bodu, co se na zacatku rika je i to, ze kdo je na podobnem zavodu poprve nebo jeste navyky nema zazite, at to pri prichodu na stage rekne, ze se mu rozhodci budou venovat s vetsim usilim.
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
Přesně tak. Prostě LOS se snaží "donutit" soutěživou formou o zažití určitých návyků se zbraní i ty, kteří mají zbraň na pásku či v trezoru, ale nikdy s ní nechodí trénovat. Nemluvě o tom, že i ti, co trénovat chodí, nemají většinou možnost zkusit si také spojení střelby s pohybem a taktikou.
A myslím, že se to závod od závodu zlepšuje
(PS. vím, že je to trochu odbočení od IPSC, ale myslím, že to sem patří, ukazuje to taky možnou cestu. Myslím že obě tyto disciplíny si mají od sebe vzájemně co převzít)
A myslím, že se to závod od závodu zlepšuje

(PS. vím, že je to trochu odbočení od IPSC, ale myslím, že to sem patří, ukazuje to taky možnou cestu. Myslím že obě tyto disciplíny si mají od sebe vzájemně co převzít)
-
jericho - Častý návštěvník
zatrhnul jsem zkusil a moc mě to neoslovilo
Je to i o penězích - dát 200 Kč za startovné a vypráskat tam 150 ran je fajn, ale používám to jen abych si ověřil, jestli se průběžně zlepšuju. Na domácí střelnici dám 150Kč za rok a střílim jen za cenu střeliva - víc se vyblbnu i naučím. Dál - jednoznačně preferuji cokoliv, co se víc blíží reálu, i kdyby se to blížilo oproti IPSC jen fotorealistickými terči, důrazem na krytí, důrazem na rozhodování v nejednoznačných situacích, nedělením na milion kategorií (když má někdo revolver, tak si holt koupil revolver a musí s ním vystačit, stejně jako jiný s malorážkou), tajné stages, anatomické zásahové zóny, rád bych viděl pohyb terče i střelce, více časového tlaku, málo ran na stage (klidně 3-5) a více stages. Taková dlouhá - na to seru, je to plýtvání a nebudu si kupovat třetí zásobník, když mi dva v běžném životě stačí nadstandardně. Je to sport, a už je na mě moc "akademický", nelíbí se mi určitá míra pokrytectví v odtahování se do toho, že to není příprava na obranu. Já jsem si zbraň pořídil na případné střílení do lidí či zvířat, která mě a mé blízké případně budou ohrožovat na zdraví a životě a nehodlám ustupovat z presentace tohoto záměru na veřejnosti (v médiích) i mezi svými blízkými.
A pak - nemám rád, když se ipsc (stejně jako cokoliv jiného) používá jako demonstrace ekonomické nadřazenosti. "Všichni" (řada z nich) musí být High tec a IN a když jsem tam ještě jako student jezdil v hnusných manšestrákách a roztrhané bundě, místo na rozkládací židličce jsem seděl na zemi nebo batůžku a jedl jsem chleba z domova, nepřipadal jsem si tam pohostinně. Dnes mám už nadprůměrný plat, mám se dobře, ale můj postoj k této otázce se nijak nezměnil.
Užitečnost IPSC vidím v přísnosti v otázce bezpečnosti - moc jsem se tam naučil, ačkoliv jsem to teoreticky znal výborně, praxe je úplně něco jiného.
Takže jestli se bude LOS vyvýjet dle mých očekávání, raději dám ty dvě stovky startovného jim.
Je to i o penězích - dát 200 Kč za startovné a vypráskat tam 150 ran je fajn, ale používám to jen abych si ověřil, jestli se průběžně zlepšuju. Na domácí střelnici dám 150Kč za rok a střílim jen za cenu střeliva - víc se vyblbnu i naučím. Dál - jednoznačně preferuji cokoliv, co se víc blíží reálu, i kdyby se to blížilo oproti IPSC jen fotorealistickými terči, důrazem na krytí, důrazem na rozhodování v nejednoznačných situacích, nedělením na milion kategorií (když má někdo revolver, tak si holt koupil revolver a musí s ním vystačit, stejně jako jiný s malorážkou), tajné stages, anatomické zásahové zóny, rád bych viděl pohyb terče i střelce, více časového tlaku, málo ran na stage (klidně 3-5) a více stages. Taková dlouhá - na to seru, je to plýtvání a nebudu si kupovat třetí zásobník, když mi dva v běžném životě stačí nadstandardně. Je to sport, a už je na mě moc "akademický", nelíbí se mi určitá míra pokrytectví v odtahování se do toho, že to není příprava na obranu. Já jsem si zbraň pořídil na případné střílení do lidí či zvířat, která mě a mé blízké případně budou ohrožovat na zdraví a životě a nehodlám ustupovat z presentace tohoto záměru na veřejnosti (v médiích) i mezi svými blízkými.
A pak - nemám rád, když se ipsc (stejně jako cokoliv jiného) používá jako demonstrace ekonomické nadřazenosti. "Všichni" (řada z nich) musí být High tec a IN a když jsem tam ještě jako student jezdil v hnusných manšestrákách a roztrhané bundě, místo na rozkládací židličce jsem seděl na zemi nebo batůžku a jedl jsem chleba z domova, nepřipadal jsem si tam pohostinně. Dnes mám už nadprůměrný plat, mám se dobře, ale můj postoj k této otázce se nijak nezměnil.
Užitečnost IPSC vidím v přísnosti v otázce bezpečnosti - moc jsem se tam naučil, ačkoliv jsem to teoreticky znal výborně, praxe je úplně něco jiného.
Takže jestli se bude LOS vyvýjet dle mých očekávání, raději dám ty dvě stovky startovného jim.
- lukas
- Pravidelný návštěvník
LEDA: tak už jsi jistě velmi dobře pochopil proč zastávám toto stanovisko a proč jsem pro trochu silnější postoj v pohledu na bezpečnost...
FINSON: nejsi ty puškař
?
CMK: úbytek v IPSC je dle mého o penězích, v AOS to budou spíš osobní antipatie některých členů/nečlenů
...
JERICHO: sorry, ale protiřečíš si, píšeš že lépe a levněji se naučíš na střelnici, ale pak jsi napsal, že co se týče navýků na bezpečnost tak prostě závod a trénink je něco jiného. Ono taky v závodě je jiná psychická atmosféra. To neokecáš a psychologii jsi pokud se nepletu studoval tak mi jistě dáš za pravdu, že ten adrenalin v sobě během závodu máš jinčí než během tréninku. Na tréninku ti nikdo zkušenější neřekne, hele dělej to tak a tak takhle jak to děláš je to ztráta času (vzpomínám si na to páč jsem stál vedle tebe, když ti to Hořeň radil, protože při střelbě z kleku s pistolí je něco jiného než se sniper puškou...). Jako nesouhlasím s tím, že jde nasimulovat psychika či samotná realita na závodě. Ten terč proti mě nevystřelí a ten terč, když náhodou začne střílet může taky minout...
Věřím, že pokud LOS zpřísní přístup v otázce bezpečnosti dále v plánování stanovišť (stanoviště se staví pro závodníka a ne pro rozhodčí) pak to bude jistě super a bude to střílet mnohem více lidí. Ono platí i v IPSC, že když se dá jako stage nějaká vymrdávka tak veterán to střelí dobře a nováčka to jen znechutí...aneb v jednoduchosti je krása.
FINSON: nejsi ty puškař

CMK: úbytek v IPSC je dle mého o penězích, v AOS to budou spíš osobní antipatie některých členů/nečlenů

JERICHO: sorry, ale protiřečíš si, píšeš že lépe a levněji se naučíš na střelnici, ale pak jsi napsal, že co se týče navýků na bezpečnost tak prostě závod a trénink je něco jiného. Ono taky v závodě je jiná psychická atmosféra. To neokecáš a psychologii jsi pokud se nepletu studoval tak mi jistě dáš za pravdu, že ten adrenalin v sobě během závodu máš jinčí než během tréninku. Na tréninku ti nikdo zkušenější neřekne, hele dělej to tak a tak takhle jak to děláš je to ztráta času (vzpomínám si na to páč jsem stál vedle tebe, když ti to Hořeň radil, protože při střelbě z kleku s pistolí je něco jiného než se sniper puškou...). Jako nesouhlasím s tím, že jde nasimulovat psychika či samotná realita na závodě. Ten terč proti mě nevystřelí a ten terč, když náhodou začne střílet může taky minout...
Věřím, že pokud LOS zpřísní přístup v otázce bezpečnosti dále v plánování stanovišť (stanoviště se staví pro závodníka a ne pro rozhodčí) pak to bude jistě super a bude to střílet mnohem více lidí. Ono platí i v IPSC, že když se dá jako stage nějaká vymrdávka tak veterán to střelí dobře a nováčka to jen znechutí...aneb v jednoduchosti je krása.
-
Luger - Častý návštěvník
Obsah fóra / Střelectví / Soutěže a akce, Kluby a střelnice, Prodejny a Puškaři