para
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

30.10.2006 11:07

Já to řešim tak, že když mně někdo z MP obtěžuje, slušnou formou ho pošlu do někam a je klid :idea:

Obelix
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.10.2006 11:12

para: záleží na tom, čemu říkáš obtěžování. Pokud se pokouší třeba řešit nějaký tvůj dopravní přestupek, nebo tě třeba upozorní na to, že se tvůj pes vykálel, a ty by sis to po něm měl uklidit, tak ten člověk dělá jen svou práci. A když jsem zmínil třeba zrovna ten úklid po hafíkovi, je to jedna z věcí, pro které byla MP primárně zřizována. Ale jak jsem psal, obec ji může zřídit, ale i zrušit, tak se obrať na tebou zvolené zastupitele, a nebude tě nikdo obtěžovat. Jen nevím, jak to bude vámi protěžovaný Velký bratr PČR všechno zvládat... :lol: :lol:

para
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

30.10.2006 11:24

Jako obtěžování beru vše, kdy ke mně přistoupí člověk bez jakékoli kvalifikace a hodlá mně poučovat a to i když třeba v něčem pochybim.

Na rozdíl od PČR u mě MP nemá ani ten sebemenší respekt.

Obelix
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.10.2006 12:01

para: nevím, co podle tebe je a co není dostatečná kvalifikace. Pokud znáš někoho , kdo slouží u MP, tak ho požádej, ať ti ukáže, co se musí naučit každé tři roky ke zkouškám,které skládáme před komisí z Ministerstva vnitra. Jen tak mimochodem, je tam například Zákon o PČR, silniční zákon, přestupkový zákon, trestní zákon, trestní řád.....není toho málo... Maturitu má odhadem 95 procent strážníků, hodně jich studuje, nebo studovalo VŠ. Když se nad tím zamyslím, nepřijde mi zas tak ubohý, jak se mi tu snažíte se satanem tvrdit.
Prozradíš mi, čím se živíš ty? A ještě jeden dotaz, byl jsi někdy na kurzech pořádaných Aegisem?

para
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

30.10.2006 12:15

Obelix: Je zbytečné se zde přít, pochop, že je to především o zkušenostech a jelikož jak sem napsal moje zkušenosti sou vzkrze negativní, tak můj pohled na MP se od toho odvíjí :wink:
Dále, mně prosím nespojuj se satanem, jen sem vyjádřil svůj názor kterej je náhodou podobnej jako jeho, nic víc.
Já se přiznám, že opravdu nevím co musí člověk podstoupit aby se stal členem MP, opět jen vycházim z vlastní zkušenosti.
A moje zkušenost je taková, že městský policajti kolikrát ani nemaj přehled ve svejch pravomocích a to už nemluvim o alespoň povrchní znalosti zákonů.
Co se týče mého zaměstnání, tak v minulosti sem se živil něčím co souvisí s právem a zbraněmi (víc ti prozradit nemůžu, musel bych tě pak zabít :lol: ), výcviků sem absolvoval několik, ale přiznám se že v tuzemsku nikoli a tudíž ani v Aegisu.

Rys
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

30.10.2006 12:35

para píše:
Já se přiznám, že opravdu nevím co musí člověk podstoupit aby se stal členem MP, opět jen vycházim z vlastní zkušenosti.
A moje zkušenost je taková, že městský policajti kolikrát ani nemaj přehled ve svejch pravomocích a to už nemluvim o alespoň povrchní znalosti zákonů.

Už to říkal Obelix - co tři roky zkoušky před komisí z MV ČR. Zákon o OP je mnohdy vyžadován v citacích, takže je nutná jeho perfektní znalost. Dost dobrá znalost přestupkového zákona, trestního, o provozu na pozemních komunikacích, o obcích, o krajích, živnostenský zákon, kriminalistika, správní a trestní řád a není to všechno. Pokud nastoupil kolega z PČR, nestačil čumět co všechno by měl znát. Nepodceňoval bych přípravu strážníků na své povolání.

Špatné zkušenosti: už zde zaznělo, že je vše v lidech. Taky mě nejvíc ser..., když nějaký pitomec z OP, MP vyvede kravinu. Protože lidi neřeknou - "hele ten X.Y. je hovado", ale řeknou "tyhle obecní strážníky bych zrušil, však podívej co dělají". Soudil bych tedy jednotlivé lidi, ne instituci.
(Pokud něco vyvede soustružník. kdo řekne soustružníci jsou hovada? Strážníci a policisté jsou prostě víc vidět. Ale měli by jít příkladem, to ano).

Reklama

Obelix
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.10.2006 12:39

Rys: zapoměli jsme na vyhlášky obce, a těch není zrovna málo :))

para
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

30.10.2006 12:40

Rys: Taky sem napsal, že nachci házet všechny do jednoho pytle, ale přiznám se že já se osobně s MP který by si zasložil respekt, ještě nesetkal. :?

PiDiBi

30.10.2006 12:41

asi jak ve kterym meste, nekde jsou kriteria narocnejsi nekde min
para: strasne generalizujes a chovas se tak jak mivame za zle odpurcum zbrani tvoje tvrzeni se da prirovnat k tomu, kdyz nekdo rekne "drzitele zbrani jsou zlocinci"
jinak pokud nekomu pred barakem necha tvuj pejsek hovinko a ty ho neuklidis tak te muze poucovat jak straznik MP tak kterejkoliv jinej clovek
akorat ten straznik ti muze jeste dat pokutu a to normlani clovek ne - a s tim za stavajicih zakonu nic neudelas

Iha

30.10.2006 12:41

para: a nebo by te u nas zavreli ;)

Obelix
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.10.2006 12:42

para: zkus víc koukat... :lol: :lol: :lol:

Iha

30.10.2006 12:44

PiDiBi: Jeste jsem nevidel straznika, ze by tak ucinil a nemusi to byt jen delani bobku od psu, ale znecistovani okoli obecne. Kdyz vidim ten bordel co je vsude v okoli tak je mi z toho nekdy spatne, ale je asi pravde ze by to nebylo moc kladne vnimano. Meli by postupovat od nejhorsiho k nejlehcimu. Prednostne se zamerovat na potirani kriminality a pak ten zbytek.

para
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

30.10.2006 12:47

PiDiBi: negeneralizuju, je to můj názor a co jiného mám napsat když opravdu namám čím bych je pochválil.
Jinak, aby bylo jasno, po psíkovy samozřejmně uklízim a to i přesto, že ho venčím výhradně mimo město, dopravní přestupky taky pokud můžu tak nepáchám, ale přesto sem ze strany MP zaznamenal pokus o "šikanu".
Toť vše :wink:

Rys
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

30.10.2006 12:50

Ono to bývá v ulicích asi takhle:

1 - Ano, pánové, já stojím sice na chodníku, ale nikomu přece nezavazím. Ta čtvrt hodinka nikoho nezabije a já musel odnést papíry na ten úřad (parkoviště cca 100m).

2 - Který hovado mě to stojí na chodníku? Před týdnem jsem vyměnil dlaždice a nikdo mě to nazaplatí! Ještě mu teče olej a dělá tady svinčík! A dcera když jela s kočárem, musela jej objet přes silnici.

Záleží na úhlu pohledu. Když já provedu, je to v pohodě. Když tu samou věc provede někdo mě - pro výstrahu zastřelit!! :D

PiDiBi

30.10.2006 12:52

vono videt straznika jak napomina nekoho kdo udelal hovno na silnici je asi opravdu zridka kdy mozne, protoze, se musi potkat straznik, pes a jeho potreba :)
ale uz jsem zazil strazniky jak napominaji a pokutuji za neuvazane psy, jak ridi dopravu na parkovisti u ustredniho hrbitova pri dusickach a pred vanocema
naposledy jsem oznamil (cti udal), sousedku ze si kresli na silnici zastavku (rika tomu invalidni znacka a buzeruje lidi ze ji tam parkuji) - to predali na mesto k tomu aby nedovolene zanceni odstranili
proste veci na ktere nema PCR cas a lidi
nechapu proc jste takovi asocialove a mate snahu jim zneprijemnovat zivto kdyz se prevazne snazi udrzet poradek a ne buzerovat
kdyz vas nejakej buzerovat zacne tak to je jina to bych se taky branil

Obelix
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.10.2006 12:53

Iha: jak jsem psal nahoře, MP byla primárně zřízená právě kvůli tomu veřejnýmu pořádku. Suplovat práci PČR, což tady jeden chytrák těžce kritizuje, a nedokáže pochopit, začala až v okamžiku, kdy na ulicích bylo málo policajtů, protože je papírování drželo v kancelářích. Pokud by PČR zvládala řešit kompletně třeba dopravu, není důvod, aby MP měla takové pravomoci, jaké má.

Iha

30.10.2006 12:53

Kdyz ti potece olej tak je to na flastr jak vysite.

Obelix
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.10.2006 13:00

Iha: no to je, ale na to nepotřebuju zrovna pravomoci v dopravě, podle par.47 zákona 200/1990 Sb je to znečištění veřejného prostranství.

PiDiBi : bezdůvodné buzeraci je potřeba se bránit, je ale otázkou, kde končí řešení přestupku v souladu se zákonem, a kde začíná buzerace. Navíc, jak psal para, jsou lidi, co už pozdrav DOBRÝ DEN,pronesený strážníkem MP, berou jako obtěžování a buzeraci :lol:

para
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

30.10.2006 13:04

PiDiBi: Ano, když se budou snažit udržet pořádek ve městě tak k tomu neřeknu ani popel, ale už sem viděl na vlastní oči strážníka kterej pokutuje chlápka co kvůli ostatním špatně parkujícím řidičům postavil své auto né přesně mezi vyznačené pruhy na parkovišti a o cca 100 metrů dál metaj ožralý cikorky šutry do vývěsek na náměstí a toto nechal zcela bez povšimnutí páč věděl, ža by indiáni neměli pro jeho napomínání pochopení. :roll:
P.S. Omlouvám se za tu obludně dlouhou větu :oops:

PiDiBi

30.10.2006 13:07

para: takze kvuli par blbcum u PCR zrusime PCR, kvuli par blbcum u MP zrusime MP a kvuli par blbcum se zbrani zakazeme ZP?

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / Zahraničí (dovozy, vývozy, legislativní odlišnosti)