PaF

07.05.2010 13:28

Re: strelnice Svetnov

Jak zapracovat :shock: Vsude prece pisou, ze prace neni :roll:
Sorry, nemohl jsem si pomoct. Opet podobna zkusenost :D

RoXoR
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

07.05.2010 14:47

Dědula má dost práce s posečením areálu, natož aby se věnoval nějaký rekonstrukci nebo nedej bože nějkým vylepšením. Na druhou stranu maj asi dost peněz,když odhání zákazníky, takže by si moh sjednat pracovní síly dostatek. Tržní ekonomika je někde holt ještě v plenkách.

Shiva
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.05.2010 15:27

Mozna by to chtelo zjistit jak se veci maji, nez tu psat nejake dohady.
Tim samozrejme nechci obhajovat pana spravce. Pan spravce strelnici totalne zazdil. Ale on je tam pouhym zamestnancem (spravce strelnice) a ma nejakou smlouvu se zamestnavatelem. Tato smlouva neni asi pro majitele moc vyhodna, nicmene pan spravce ji plni, plneni mu zajistuji smlouvy s ozbrojenymi slozkami. Zbytek funguje stejne jako na kazde jine strelnici. A je jedno jestli jsi vlastnik (ktery nechce priznat zisk kvuli FU) a nebo zamestnanec, ktery zase prizna zamestnavateli jen neco a zbytek strci do kapsy. To se deje vsude a verim ze drtiva vetsina z vas dane rovnez optimalizuje. Pan spravce to ma ke svemu duchodu a kdyz se nad tim zamyslite a podivate z jeho uhlu pohledu, tak mate duchod, mate strelnici s nasmlouvanymi statnimi klienty, kteri plati bez ohledu na vyuzivani. takze podminku smlouvy uspokojite timto a dostanete nejaky maly pausal. ale mate to k duchodu, bydlite ve vedlejsi vesnici a kdyz prihlasite majitelum pouze 20% z trzby a 80% vam zustane, tak je jasne, ze k vuli jednomu clovekovi 2 h pred zavirackou se asi nepretrhnete.
Koncep provozu strelnice je spatny a duchodce jez mu staci plat od majitele a to co si strci do kapsy, preci nebude delat rekonstrukci strelnice. Asi by se otacel jinak, kdyby to dostal do najmu a musel si vydelat na najem, na svuj plat a na opravy strelnice.

RoXoR
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

07.05.2010 15:47

2 Shiva
Kápnul jsi na to,chlape !!! Vlastníkem je myslivecká jednota,děda tam jen správcuje. Nevím do jaké míry "optimalizuje" zisky ,ale komerčně ta střelnice fungovat nemůže. Alespoň ne ve stávající podobě.
Osobně mě to moc mrzí, protože je to škoda. A docela mě překvapilo že se to dostalo až na tohle fórum.Na druhou stranu nejsem asi sám kdo si toho povšimnul,což bude patrně známka toho že opravdu není něco v pořádku.

Shiva
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.05.2010 16:35

:-)
ja jsem na to "nekapnul", ja to proste vim. :-)
nepisu na fora sve domenky a dojmy.
Ano strelnice je v soucasnosti totalne mrtva. Stejne jako ubytovani, provozuji to jako privydelek k duchodu.

komisar
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.05.2010 20:08

uz jsem kontaktoval MJ s tim ze mam zajem strelnici pronajmout a provozovat..V planu je prodlouzeni na 500m ktere bych zafinancoval..Ale bude to tezke jednani..

Reklama

jomekabi

Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz

07.05.2010 20:36

Kez by se Ti to povedlo!

RoXoR
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

07.05.2010 22:29

2 komisar
si piš že bude, zkostnatělost tohoto spolku bude nekonečná. Každopádně držim pěsti, třeba se tam sejdem v lepších časech

Original.boy
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

08.05.2010 20:05

Tak to by bylo super, držím palce. :wink:

Ross
Častý návštěvník
Častý návštěvník

09.05.2010 9:29

Damy a Panove, jak krasne si lzete do kapsy ... jezdim tam hodne pravidelne, a kdyz si chci zastrilet tak se musim objednat obycejne minimalne 3tydny dopredu, neb se strelnice pronajima a za penize v Praze dum ... pokud by nekdo netusil. Sazebnik je v soucasnosti 180kc/h, predpokladam ze pokud byste si strelnici pronajal nekdo z vas, tak by cena byla nesrovnatelne nizzsi :lol: Najit volny termin je cim dal tim slozitejsi, protoze nedelni provoz byl omezen pouze do 12hodin, pres tyden je sance vetsi, ale i tak je potreba se radeji objednat. Vlastnikem je skutecne myslivecka jednota, a ta si spravce pronajima ... toho pana jak rikate. Myslivecka jednota tam porada velmi caste klani svych zbrani a stekajicich kamaradu, k tomu strelnici vyuziva ... z tohoto pohledu ma prednost. Muzete tam kdykoliv prespat primo v arealu strelnice (vikendy a letni sezona) ... obcas teto sluzby take vyuzivam, take mistniho catteringu = borec co vam klidne opece selatko. Konecne vsechno maji na strankach. 500m se skutecne planuje letos snad uz to bude hotove. Jak jste jiste pochopili, z techto duvodu mi soucasny stav vyhovuje.

RoXoR
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

09.05.2010 13:04

2 ROSS Věřím že současný stav ti může vyhovovat, ale zajímalo by mě jak často tam jezdíš strílet. Tipnul bych si že 2x do tejdne to nebude. Nic proti. Systém objednávek mi nevadí. Jen bych očekával vstřícnější přístup, nic víc. Nebo ať si z toho MJ udělá soukromej klub a bude.

Shiva
Častý návštěvník
Častý návštěvník

09.05.2010 15:29

2Ross
nerozumim tvemu prispevku. Nevsiml jsem si ze by si tu nekdo lhal do kapsy, mimo to rozsireni na 500m.
rovnez nevidim spojitost s nejakym domem v Praze. Co si dela MJ se svymi penezi (kde strelnice neni zcela urcite jedinym zdrojem prijmu) je jen a jen jeji vec. Pokud vim, tak nakoupila hodne pozemku kolem.

Ross
Častý návštěvník
Častý návštěvník

09.05.2010 16:16

Roxor: Tak bohaty na volny cas nejsem ... jezdim tam tak co 2 tydny, v sezone i casteji ... a nemam problem se pokazde ve vsi slusnosti domluvit na dalsim terminu. Takze se nestavim na zadni pokazde kdyz mi reknou ze sorry .. protoze myslivci maji zavody, a snazim se spis prizpusobit. Pak nevim proc by MJ mela organizovat nejaky uzavreny kruh, dyt je to jeji majetek, a naklada s nim podle libosti.

Shiva: "Za penize v Praze dum" ... to se jen tak rika, jako ze za prachy poridis dneska vsechno. Nastesti to tak neni. Dalsi spojitosti tam nejsou ... Jinak ta 500-ka se vazne uz buduje.

komisar
Častý návštěvník
Častý návštěvník

09.05.2010 21:02

Ross..zadna 500 se zatim nebuduje...Jsem tam kazdy tyden a pomerne dobre informovany..Zavody tam nejsou zase tak casto.Jedine by jsi si pletl 500m s Brokovym Trapem..

Ross
Častý návštěvník
Častý návštěvník

10.05.2010 9:11

Tak to se samozrejme taky pocita ... jak chces ve Svetnove strilet kulovou a zaroven brokovou?

RoXoR
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

10.05.2010 13:07

2 Ross
Ano myslivecká jednota ať se vým majetkem nakládá dle libosti. Na zadní se rozhodně nestavím, když mi řeknou ne. střelnici jsem chápal jako běžnou komerční střelnici a ano dnes již existují instituce které se řídí heslem "náš zákazník náš pán" , tudíž jsem předpokládal , že když přijde platící zákazník má majitel (provozovatel) zájem na tom aby ty svý peníze nechal právě u něj, aby byl spokojenej a ty peníze tam nosil co nejčastěji. Toť vše. Mé pocity lze shnout jediným slovem a to LÍTOST. Perfektní střelnice za barákem kam bych moh zaskočit aspoň 3x do týdne kdyby...

Ross
Častý návštěvník
Častý návštěvník

10.05.2010 14:29

Pak teda nechapu v cem je problem ... objednej se na volny termin jako to delam ja a hotovo. Ja nejsem ve vztahu ke Svetnovu zadny znamy znameho s perem na klobouku, jsem taktez obycejny platici zakaznik co dojizdi z daleka jako i ostatni ... a jak rikam, respektuji tamni pomery a snazim se spis prizpusobit a domluvit.

RoXoR
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

11.05.2010 8:41

2 Ross
Vůbec jsem se nechtěl s Tebou přít. Ano když zavoláš nebo se domluvíš dopředu na tarmín, tak to funguje a většinou není problém. Co je na tom ale špatného zastavit se když jdeš kolem a optat se na možnost střelby? Na slušnou otázku by mohla být alespoň solidní odpověď . Tady nejde o to že Ti řekne NE. Z toho se fakt nezhroutím. Když Ti ale řekne bohužel to teď nejde, střelnice je rezervovaná,ale můžete přijít třeba za 2 nebo 3 hodiny. A nebo volno máme třeba až pozítří bla bla bla... Pěkně poděkuju a domluvím se že přijdu za ty 2 hodiny nebo pozítří a všechno je v naprostém pořádku. Všichni jsou spokojený... Ten chlap buď nemá nbo nechce mít zájem. Když už člověka takhle mimo plán pustí střílet tak je protivnej že si říkám jestli mi to stálo za to doprošovat se a pak poslouchat nevrlý mumlání senilního chlápka. Mimochodem domlouval jsem střelnici pro partu kamarádů z práce, všem se střelnice moc líbila, ale znova už se mnou nepojedou protože je tam ten protivnej pán. Celou dobu jsme se chovali slušně, dbali pokynů a bezpečně zacházeli se zbraněmi. HAWK

cmk
Častý návštěvník
Častý návštěvník

11.05.2010 9:47

Ross > Tobe prijde normalni se objednavat 3 tydny dopredu nekam, kde vis, ze za ty 3 tydny prijedes a ten volny flek na stavu budes mit at uz jako objednanej nebo jako neobjednanej?
Sorry, jak bych si pripadal jak u blbejch na dvorecku.
Jasne, chapu, prijdu, strelnice plna, majitel me posle do haje "dneska ne, mame plno".
Ale porad jsem nepochopil jednu vec. Nekolik lidi tu napsalo shodnou zkusenost:
a) prijeli na strelnici
b) nikdo krom spravce tam nebyl (nebo 1-2 lidi)
c) nikdo dalsi nebyl objednan
d) strelnice mela jeste 2 hodiny otevreno
e) on je stejne nepustil strilet...

Nic by ho to nestalo a vydelal by si. A je prece uplne jedno, jestli by to "danove zoptimalizoval" ci nikoliv, to s tim prece nesouvisi.

Shiva
Častý návštěvník
Častý návštěvník

11.05.2010 9:50

Cely koncept (ne)provozovani teto strelnice je spatny. Kdykoli jedu kolem a jdu se podivat tak je strelnice opustena. vrata zavreny. Jen parkrat se mi stalo ze bylo otevreno a samozrejme ze dotaz byl, jestli jsem objednan. kdyz ne, tak mas smulu.
Predpokladam, ze majitel si vzal duchodce ktery to bude mit k duchodu a bude tam rekneme od 0900 do tmy (letni/zimni) rezim a bude ho to bavit. Neni preci normalni, aby si lidi vozili s sebou jidlo a tam si ho grilovali, kdyz tam kuchyn je a velka klubovna taky. Penize lezi na zemi, jen je zvednout. Jenze pokud mas slusnej duchod, pausal od majitele (maly, neni to zadny zazrak) a po naplneni financniho prijmu dle smlouvy pro MJ, ti jde percentuelni cast ze strelnice do kapsy, tak si radeji preci ulejes penize a nahlasis mene (stejne z toho neco dostanes) a pak neni duvod se obtezovat tam byt. pronajem strelnice je 1000kc/h my tam v prumeru jen za dlouhou nechame 6000kc sobota, vzhledem k tomu ze jsem nikdy nevidel doklad tak silne pochybuji ze se to cele odevzda. je nas vzdy do 15 lidi co strili + drahe polovicky ci nekdo ma s sebou deti. Kazdy normalni clovek by prisel s tim, ze nam uvari a bude se ptat co a kolik, udela kalkulaci a vydela dalsi penize. ne, my si tam vezem zradlo co grilujem a jediny co si koupis je kafe ev. caj.
takze 100% davam za pravdu RoXorovi.
Pokud se tahle spolecnost a pristum k zakaznikum ma zmenit, tak zakaznici a klienti musi na poskytovatele sluzeb tlacit a chtit servis.
to ze se nekdo prizpusobi poskytovateli sluzeb, kope hrob sluzbam pro ostatni.
Ja kdyz jedu na Haldu tak samozrejme volam abych neprijel a nemel kde strilet. ale kdyz nezavolam, a prijedu, tak bud volno je, (vzdy se s tema lidma domluvis, pokud to nejsou policajti nebo se nestrili soutez) a nebo ti spravce rekne, mel jsi zavolat, ale za hodinu konci a mam tam jen 2 lidi. tak si sedni dej si gulas, rizek, polivku, toceny nealko apd a pockej nebo prijed za hodku.
A to je strelnice daleko vic vytizena nez je Svetnov, co je prdel sveta. Takhle funguji i Velvary.
2cmk
problem je ze kdyz nikdo neni objednany tak tam spravce vubec neni. prijedes kolem poledniho a brana zavrena. Telefonujes a on to veme a zepta se, mate objednano? ne, tak sorry

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Soutěže a akce, Kluby a střelnice, Prodejny a Puškaři