-
RMP - Častý návštěvník
MarK: No chyběly tam některé scény, ale i tak to byl vynikající film. Na tu režisérskou versi jsem byl zvědavý, a nadchlo mne to - čekal jsem max. nějaké vycpávkové záběry navíc, ale očekávání to o mnoho předčilo.
(Původně to v Německu dávali i jako TV seriál, těžko říci, jak to působí rozkouskované.)
A i hudba je skvělá, to jo.
(Původně to v Německu dávali i jako TV seriál, těžko říci, jak to působí rozkouskované.)
A i hudba je skvělá, to jo.
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
-
VladimírD. - Pravidelný návštěvník
1. Black Hawk Down
+ podle skutečnosti, výborné herecké výkony, kamera, režie, hudba
- každý film má něco, ale nemám co vytknout ... snad jen, že by mohl být delší
2. Full Metal Jacket
+ příběh mariňáků od vycviku "Boot Campu" až po bojové nasazení. Hlavně ten výcvik je poměrně pěkně vyobrazenej; zahrála si tam "kosa" resp. vz. 58
- válečná část v "Namu" by mohla líp udělaná.
3. Platoon
+ pěkně udělané scény, působí to celkem reálně. Tak nějak bych si představoval 2. část Full Metal Jacket.
- závěr udělanej docela divně na bázi akčňáku 80-tých let.
+ podle skutečnosti, výborné herecké výkony, kamera, režie, hudba
- každý film má něco, ale nemám co vytknout ... snad jen, že by mohl být delší

2. Full Metal Jacket
+ příběh mariňáků od vycviku "Boot Campu" až po bojové nasazení. Hlavně ten výcvik je poměrně pěkně vyobrazenej; zahrála si tam "kosa" resp. vz. 58
- válečná část v "Namu" by mohla líp udělaná.
3. Platoon
+ pěkně udělané scény, působí to celkem reálně. Tak nějak bych si představoval 2. část Full Metal Jacket.
- závěr udělanej docela divně na bázi akčňáku 80-tých let.
- Grimpo
- Častý návštěvník
-
Childeater - Příspěvky: 224
Byl jsem na bitvě u Thermopyl, je to docela dobrý. Předčí to Tróju tak 3x - jak příběhem, tak zpracováním...
Btw. Stázová komora vytváří časové stázové pole. Tak, jako rentgenové paprsky neprojdou olovem, čas neprojde stázovým polem. Takže…, i když existuješ, neexistuješ dál v čase a pro tebe osobně neexistuje čas. A i když jsi pořád hmota, už nejsi nic v časoprostoru. Jsi nevýznamná hmota s kvantovou pravděpodobností nula.
Btw. Stázová komora vytváří časové stázové pole. Tak, jako rentgenové paprsky neprojdou olovem, čas neprojde stázovým polem. Takže…, i když existuješ, neexistuješ dál v čase a pro tebe osobně neexistuje čas. A i když jsi pořád hmota, už nejsi nic v časoprostoru. Jsi nevýznamná hmota s kvantovou pravděpodobností nula.
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
- vito
- Častý návštěvník
Re,:
MarK: Ono tohle je totiž u amerických autorů dost obvyklá věc. Na chvilku odejdu od filmů. Trojice knih amerického autora, z hlavy nevím jak se jmenuje, Letadlová loď, HMS Neviditelný a ještě jeden titul. Z těchto jinak dobře a napínavě napsaných knih úplně vytéká americký nacionalizmus. My jsme nejlepší, my víme všechno nejlíp, všichni to budou dělat tak, jak chceme my a všichni mimo nás jsou blbci. Je to škoda, protože jak jsem řekl, knihy jsou napsané se znalostí věci, technické problematiky a mají napínavý, dobový duch.
-
Mr.Grinder - Pravidelný návštěvník
Re: Re,:
vito píše:...Trojice knih amerického autora, z hlavy nevím jak se jmenuje, Letadlová loď, HMS Neviditelný a ještě jeden titul...
Patrick Robinson (Brit) - H.M.S. Unseen
Tom Clancy (Amík) - Carrier - A Guided Tour of an Aircraft Carrier
- maniac
- Nový uživatel
- Stanley
- Občasný návštěvník
-
Walt - Příspěvky: 1417
-
-
RMP - Častý návštěvník
Tipuji, že asi myslíš ten "aktuální". Jinak je totiž ještě jeden stejného názvu, v hlavní roli Tom Berenger (hrál rovněž Barnese v Četě aj.).
Jo, a Berenger mi připomněl jeden opravdu kvalitní film - Gettysburg
Jde o válku Severu-Jihu. Film je dvoudílný, a je naprosto precisní rekonstrukcí zmíněné bitvy, zpracovaný do nejmenších detailů, zároveň plný masových scén. Zaujme i člověka, kterému je dané téma naprosto fuk. Budete-li mít možnost, nenechte si ujít.
(Osobně mi zpracováním velice připomíná BLACK HAWK DOWN, zasazený do reálií a způsobu boje o 150let nazpět).
Jo, a Berenger mi připomněl jeden opravdu kvalitní film - Gettysburg
Jde o válku Severu-Jihu. Film je dvoudílný, a je naprosto precisní rekonstrukcí zmíněné bitvy, zpracovaný do nejmenších detailů, zároveň plný masových scén. Zaujme i člověka, kterému je dané téma naprosto fuk. Budete-li mít možnost, nenechte si ujít.
(Osobně mi zpracováním velice připomíná BLACK HAWK DOWN, zasazený do reálií a způsobu boje o 150let nazpět).
- jbiker
- Častý návštěvník
Pánové, kdysi jsem ujížděl na jednom filmu o veteránech z Vietnamu a teď si za boha nemůžu vzpomenout, jak se jmenoval
Pamatuji si, že tam byly tuny skvělý muziky (Led Zeppelin, Dylan etc.) a jeden z hlavních hrdinů, který skončil na vozíku si tam v přímém přenosu píchl vzuch do žíly, zamčený zevnitř v ordinaci. Docela rád bych to někde sehnal a znova se na to podíval, ale fakt, ta skleróza je hrozná věc !

-
nounejm - Pravidelný návštěvník
-
- jbiker
- Častý návštěvník
-
Ke zde již uvedeným filmům bych přidal ještě tyto:
Hotel Rwanda (Hotel Rwanda) - pohled na civilní válku ve Rwandě očima zaměstnance hotelu (dle skutečných událostí)
K-19: Stroj na smrt (K-19: The Widowmaker) - ne přímo válečný, ale i ve válce se mohou přihodit podobné katastrofy
Mariňák (Jarhead) - příběh týpka, který se zúčastnil první války v Zálivu (na motivy skutečných událostí)
Oběti války (Casualties of War) - hodně zajímavý film o válce ve Vietnamu (dilema morální hodnoty vs. kamarádství)
Batalion (The Great Raid) - akční drama o jedné americké vysvobozovací akci za druhé světovky kdesi v Pacifiku
No snad jsem na nic nezapomněl, ostatní filmy už jste vyjmenovali vy
Hotel Rwanda (Hotel Rwanda) - pohled na civilní válku ve Rwandě očima zaměstnance hotelu (dle skutečných událostí)
K-19: Stroj na smrt (K-19: The Widowmaker) - ne přímo válečný, ale i ve válce se mohou přihodit podobné katastrofy
Mariňák (Jarhead) - příběh týpka, který se zúčastnil první války v Zálivu (na motivy skutečných událostí)
Oběti války (Casualties of War) - hodně zajímavý film o válce ve Vietnamu (dilema morální hodnoty vs. kamarádství)
Batalion (The Great Raid) - akční drama o jedné americké vysvobozovací akci za druhé světovky kdesi v Pacifiku
No snad jsem na nic nezapomněl, ostatní filmy už jste vyjmenovali vy

-
-
Phantom - Častý návštěvník
Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA