cmk
Častý návštěvník
Častý návštěvník

15.04.2007 21:16

Kendziro píše:Ergo, souhlasím s CMK - vyplatí se mít zbraně dvě - jednu legální a jednu někde dobře zašitou nelegální.

No - uz jste si to vyrikali, ale ja radsi fakt jen upresnim - toto neni muj nazor... Muj nazor je - mit minimalne 2 legalni, pricemz tu druhou v pripade nouze prevest na partnerku, aby zustala doma (ta zbran)...

Iha

15.04.2007 21:19

Muj nazor je, aby tu druhou mela manzelka rovnou napsanou na sebe. Jen ji jeste musim dokopat udelat si zbrojak, nejak se posledni dobou cuka :).

Bobr
Moderátor
Moderátor

15.04.2007 22:43

ano toto platí v případě že ve svazku jsou dva a více lidí, kteří nemají odpor ke zbraním - pokud je to jako u Missaka - a takhle to funguje u spousty z nás "postižených " jakou šanci mám já jako ten co podle svého vědomí a svědomí a použil zbraň v tom nejlepším úmyslu naplnit skutkovou podstatu znění zákona ochrana zdraví , života a majetku ? - když mi seberou nejen bouchačkou postiženou danou situací (což beru jako samozřejmé z důvodu zajištění důkazního materiálu) ale v podstatě veškerá oprávnění , která mi umožňijí možnost bránění těchto věcí proti těm, kteří si problém s dodržováním zákonů hlavu až tak nelámou? Opravdu nechci být tím kdo bude závislý pouze a jenom na policii ČR. Mají spoustu starostí s tím, aby vyplnili všechny bumážky které jim kdejaký jouda vymyslí a nás občany potom opravdu nemají čas- BOHUŽEL

Missak
Častý návštěvník
Častý návštěvník

15.04.2007 22:49

bohužel vše nahrává útočníkům a nás potom nutí uvažovat nad nelegálním řešení problému. Přitom by i zde podle mne měla platit presumpce neviny. Ano, ať jde zbraň použitá při NO na expertizy a kdovíco ještě, ale další zbraně a ZP by mi měly zůstat až do vyřešení. Pokud bych však se zbraní spáchal TČ, či vše na to ukazovalo, chápal bych zabavení všech zbratí a pozastavení ZP.

Bobr
Moderátor
Moderátor

15.04.2007 23:10

ano přesně takhle bych to chápal i já - použitá zbraň ide k expertům , kteří se k ní budou chovat jako ke zbrani v soukromém majetku a podle toho budou postupovat s využitím veškrých možností, které jim umožňují pokud možno se 100% jistotou určit jak to v dané situci bylo - ale proč by nám (a teď to myslím v dobrém slova smyslu a nechci se schovávat za nějakou komunitu ), kteří jsme ochotni na sebe brát riziko odpovědnosti a bránit svoje práva daná nám kromě listinou základních práv a svobod i obyčejným "selským " rozumem to čím je možné tato práva bránit

Poli
Častý návštěvník
Častý návštěvník

15.04.2007 23:13

Bohužel ty si použitím zbraně spáchal tr. čin min. ublížení na zdraví a vše na to ukazuje až do rozhodnutí soudu, to je celý problém věci. Bohužel v zákoně je formulka o nespolehlivosti, podle které ti seberou zbroják a zbraně i při obvinění z jakéhokoliv tr. činu. Tak to je napsané a dané, já to nevymyslel. To, že celý proces bude trvat několik let, je problém druhý, zde bych hledal chybu, pokud by tohle všechno proběhlo během několika málo týdnů a rozhodl o případném zastavení tr. stíhání už vyšetřovatel nebo státní zástupce, asi by to nikoho moc nevzrušovalo. Ale většinou to smázne až nejvyšší soud po kdovíkolika odvoláních atd.

Jinak pokud se nepletu, vyzvou te k odevzdání zbraní podléhajících registraci, tudíž A,B,C, ne D, to by mi mohli sebrat i flusbrok, kuličkovku od ťamanů a verzatilku, takže dvouhlavňový deringer, perkusní bročka nebo zbraň starší 1895 (bo jaký tam je rok) a bude se mi líp spinkat.
Naposledy upravil Poli dne 15.04.2007 23:21, celkově upraveno 1

Reklama

Jimi
Moderátor
Moderátor

15.04.2007 23:21

2 Kendziro. Je mi jasné, jak to bylo myšleno, ale je to navádění k TČ! Nikdo nebude řešit že to je myšleno dobře. Držte se v mezích zákona!

Bobr
Moderátor
Moderátor

15.04.2007 23:23

a kde nám dávají možnost bránit se následné krevní mstě poškozených - jak to budou mé přítelkyni, manželce nedej bože dětem vysvětlovat, že tento stát mě v zájmu ochrany zbytku společnosti před mnou v podstatě nechal absolutně bez možnosti legálně se bránit? Je mi jasné že žádný úředník nebude mít potřebu toto nikomu postiženému nebo pozůstalým to vysvětlovat, ale MÁ TO LOGIKU??? sám pro sebe konstatuji že NEMÁ a budu rád pokud zde najdeme nějakou možnost se v této situaci účinně bránit bez nutnosti porušování zákonů (názor mít doma černou zbraň mi opravdu nesedí)

Childeater

15.04.2007 23:35

To Bobr:
nedělal bych z toho zbytečnou kovbojku. Ačkoli se to nezdá, barevní a podobná pakáž jsou poměrně zbabělí. Já jsem neslyšel o případě, že by se někdo v ČR bránil za pomoci zbraně a pak ho příbuzní nebo známí poškozeného grázla neutralizovali. V momentě kdy začnou promlouvat zbraně, grázl se většinou stáhne. Nikdo Tě nepůjde podříznout, když jsi právě v eminentním zájmu PČR a navíc už jsi jednou dokázal, že máš zbraň a umíš jí použít...

Btw. vzpomíná si někdo na ten případ, jak se hajnej bránil za pomoci střelné zbraně? Tuším že to bylo snad někde na Slovensku. Pohádal se s partou cikánů někde v hospodě a cikáni se mu začali dobejvat do baráku. Popad loveckou kulovnici, a tuším že asi dva nebo tři otočil. Mám dojem, že byl osvobozen, ale znám ten příběh jenom zprostředkovaně...

Wojtyla

16.04.2007 0:51

praxe je taková (co jsem zatím slyšel - osobní zkušennost s tim nemám), že vyšetřovatel automaticky využívá práva vyplyvajícího z §57.....

Kendziro
Častý návštěvník
Častý návštěvník

16.04.2007 7:08

2 Jimi: To si plně uvědomuji a jak jsem říkal, stojím si za tím. Ale budiž, končím s protistátní agitací :-), věřím, že si to každý přebral po svém.

PiDiBi

16.04.2007 7:30

DURAZNE vas zadam abyste dodrzovali pravidla fora a o nelegalni cinnosti ani nediskutovali!!!
nenutte moderatory mazat vase prispevky

Datajev
Nový uživatel
Nový uživatel

16.04.2007 10:51

Trochu se ta diskuze vymkla že  Jsem si řek, že bych zde přispěl svou příhodou. S poněkud zajímavým vyústěním. Jsem se jednou tak kolem jedné v noci vracel domů od známých po odlehlejší ulici našeho klidného městečka, když se proti mě asi na 60metrů vynořil típek a už na první pohled bylo znát, že není úplně střízlivý, ale nijak se nekymácel ani nevrávoral a celkem se držel. Už na těch 60metrů bylo vidět, že míří přímo ke mně, což mě nijak moc neznepokojovalo. Ozbrojený jsem nebyl, ale nejsem žádny drobeček. Stále mířil přímo ke mně. Když byl u mě tak na 15metrů, provedl něco co jsem v tu chvíli zdálo jako taseni z podpažního pouzdra. Ten člověk stále mířil ke mě, to co vytáhl jsem neviděl protože byla noc, ale bylo to černé a on to držel obouruč jako pistoli blízko u těla. Musím říct, že mě zatrnulo. To už byl u mě tak na 3 metry. Už jsem jen čekal, že zazní vystřel nebo věta „ Dej sem prachy nebo je po tobě“ doprovázená ruským přízvukem. Na štěstí nic z toho se nestalo ten blb mě minul snad o 40cm a pokračoval dál a tu věc stále držel v ruce. Jediný co mě napadlo bylo jak by to dopadlo kdyby měl opravdu zbraň a o něco mu šlo to už bych se plazil po zemi s prostřeleným břichem a on mel radost z mích 120kč a mobilu. Nebo jak by se asi tvářil kdybych byl ozbrojeny a na jeho chování patřičně rychle zareagoval. Bylo by to asi hodně nepříjemné. Já tu věc vůbec neviděl, ale snad to byla peněženka a on si vůbec neuvědomil jak to může vypadat, držel to fakt jako pistoli asi za hřbet. V tu chvíli jsem si taky uvědomil jak složité je v takových situacích reagovat. Vím, ale na 100%, že bych nestřílel dokud bych tu věc na 110% neidentifikoval jako zbraň. Jenže to by dotyčnému dalo dost času mě pořešit. Závěrem musí složit hold Childeaterovi naprosto perfektní reakce, oceňuji odvahu pomoct.

cmk
Častý návštěvník
Častý návštěvník

16.04.2007 10:59

Prvni, co to chtelo udelat - prejit na druhou stranu ulice.
Spravne jsi celou dobu sledoval ruce.
Spravne bys asi odevzdal penezenku se 120 Kc.

Ted jen - ono to mohlo bejt taky tak, ze on te videl uplne jak ty jeho - ze jdes primo proti nemu a tak si pro jistotu vzal penezenku do ruky... Ten prechod na druhou stranu ulice ma vic kladnejch vyznamu - jednak zjistis, jestli ten proti tobe jde po tobe a jednak i das najevo, z ty nejdes po nem a oba kolem sebe muzete v klidu projit...
V opacnym pripade staci blbej den, trocha alkoholu, dostatek tmy a strachu a i 2 relativne slusny lidi se muzou (ad absurdum) navzajem postrilet.

S474N
Častý návštěvník
Častý návštěvník

16.04.2007 12:42

cmk píše:No jo, ale kdyz mas jen jednu zbran a to je prave ta, kterou budes muset odevzdat za ucelem balisticky analyzy, je ti to k nicemu :-(

Tak to je snad jasne, ne? :wink:

floky
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

16.04.2007 15:19

Childeater píše:Btw. vzpomíná si někdo na ten případ, jak se hajnej bránil za pomoci střelné zbraně? Tuším že to bylo snad někde na Slovensku.
http://korzar.bloguje.cz/42236-nebojte-sa-branit-svoj-majetok.php tu maš podrobnejšie informacie....nazov Polichno

dydla
Častý návštěvník
Častý návštěvník

16.04.2007 17:24

Díky Bohu /jak říkáme my ateisté /jsem zbraň nemusel nikdy použít k obraně. Nejvíce se bojím situace kdy na nějakém necivilizovaném místě na mne někdo jen tak z legrace vytáhne např. plynovku nebo jinou kopii "velké"pistole, a pak situace, kdy mě třeba bude ohrožovat několik neozbrojených lidí . Tyto dvě "stage" v duchu řeším velmi často . D.

Bobr
Moderátor
Moderátor

16.04.2007 17:53

Childeater píše:To Bobr:
nedělal bych z toho zbytečnou kovbojku. Ačkoli se to nezdá, barevní a podobná pakáž jsou poměrně zbabělí. Já jsem neslyšel o případě, že by se někdo v ČR bránil za pomoci zbraně a pak ho příbuzní nebo známí poškozeného grázla neutralizovali. V momentě kdy začnou promlouvat zbraně, grázl se většinou stáhne. Nikdo Tě nepůjde podříznout, když jsi právě v eminentním zájmu PČR a navíc už jsi jednou dokázal, že máš zbraň a umíš jí použít......

tak osobně bych byl dost nerad, kdybych zrovná já měl být tím prvním u koho to klapne - nechci vyvolávvat žádné vášně, ale prostě mě to zajímá

SINCITYMAN
Moderátor
Moderátor

16.04.2007 21:20

Už kdysi jsem navrhoval že ideální by byl Double Barrel Derringer v perkusním provedení(ten se sklopnejma hlavněma).

Lada
Častý návštěvník
Častý návštěvník

16.04.2007 23:48

2Datajev
Upřímě tebe by napadlo kdyby jsi šel z hospody trocha unavený a něco hledal v náprsní tašce a vzpoměl si že potřebuješ z peněženky nebo čeho něco vytáhnout něco s ní udělat podívat, jak to držíš a jak to může vypadat?
Mě by to asi ani nenapadlo, že to tak může vypadat a někdo jiný to může chápat jinak když bych si okolí nevšímal a zaobíra se tím v rukách...

Jinak než jen sledovat co má v rukách je potřeba sledovat i jak se chová kam se dívá...a s tím přejitím na druhou stranu má CMK úplnou pravdu v tom ostatním
Ono si to chce z automatizovat nějaké procesi a když jsi byl v tomhle případě opravdu přejití je nejlepší volba tak zjistíš, jestli teda ti neco chce či ne a jestli máš být ve střehu a právem se cítit ohrožen, eventuelně si při přechodu vybrat i vhodnější místo ke krytí...ona souhra náhod udělá svoje a pocit ohrožení, strachu, stresu také a co když by ho zrovna jak byl u tebe napdlo se na něco zeptat a třeba by mu nebylo rozumět a ty by sis to vyložil ve stresu jinak a špatně zareagoval...čímž by se přejitím tomuhle předešlo.

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA