-
S474N - Častý návštěvník
-
DK - Pravidelný návštěvník
- cmk
- Častý návštěvník
S474N píše:cmk píše:No jo, ale kdyz mas jen jednu zbran a to je prave ta, kterou budes muset odevzdat za ucelem balisticky analyzy, je ti to k nicemu
Tak to je snad jasne, ne?
Tim jsem chtel rict, ze kdyz nekdo ukeca svoji drahou polovicku, aby si udelala svuj zbrojak, mel by ji i poridit na ten jeji zbrojak nejakou rozumnou zbran

- qwer
- Pravidelný návštěvník
- nekromancer
- Častý návštěvník
Childeater píše:Mám z toho trochu strach. Když jsem tenhle příběh vyprávěl v hospodě, hoši mi viseli na rtech a měl jsem v tu chvíli pocit, že
(...)
bych na střed hrudi a naládovaný byl CEPP. Měl jsem radši konfliktu předejít, nebo se toho kluka zastat?
Podle mě to bylo ve výsledku dobrý řešení. Byla ovšem veliká klika, že to včas vzdali, protože bys sice NO doložil naprosto bez problému, ale nic by to neměnilo na fakt, že bys rok běhal po soudech, příbuzenstvo útočníků by znalo tvoji adresu, a celou tu dobu bys byl naprosto NAHATEJ.
-
Childeater - Příspěvky: 224
To Nekromancer: ano, velmi s Tebou souhlasím. V principu z toho lze vyvodit závěr. Pokud chceš nosit zbraň a pokud už zasáhneš v případě jaký jsem popisoval, musíš s rizikem (běhání po soudech, seš beze zbraně, grázlové znají Tvoje facility) počítat. Jde jen o to, jak vysoko má každý z nás, nositelů hromové hole posazený ten bod "použiju". Pokud má zbraň vyvolat jen falešný pocit sucha a jistoty, asi je lépe jí nenosit. Pokud tasím jen v případě nevyhnutelném, tedy kdy je ohrožen můj vlastní život, nosit. Pokud mám obavy z krevní msty, asi nenosit (ale toť otázka). To je i důvod, proč si dosud nejsem jistý, jestli jsem reagoval správně. Můj život primárně ohrožený nebyl. Rozhodnutí bylo spontánní. Polož si tu otázku bez emocí u počítače - udělal bych to, nebo ne? Nenech se ovlivnit popisovaným zraněním toho kluka, já jsem samozřejmě nevěděl co mu je. Jenom jsem viděl bezpráví, které mi nadzvedlo žluč. Tedy - ano, nebo ne?
-
Ondísek - Občasný návštěvník
Asi bych jim něco řekl, ale kdyby mi vyhrožovali, tak bych šel za roh a zavolal 158. Rozhodně bych jim však neukazoval, že mám zbraň. Oni by se na tebe taky mohli rozeběhnout, že ti dají do huby. a co máš pak dělat? Rvát se s nimi o pistoli? Je to sice asi nepravděpodobný, ale...stát se to může. To by jsi to musel nějak vyřešit. Střelbou? Už se vidím u soudu....,,Jak vás ti mladíci ohrožovali?''....,,No, běželi ke mě a řvali, že mě zabijou, a tak jsem se nechtěl pustit do žádné konfrontace, protože jsem se bál, že by mě mohli zabít vlastní zbraní, tak jsem střílel."
Já vím je to přehnaný, ale zbraň bych vytáhl až bych chtěl opravdu střílet. A udělal bych všechno, aby to nepřežil. To aby proti mě svědčil u soudu, to je to poslední co bych chtěl..
Já vím je to přehnaný, ale zbraň bych vytáhl až bych chtěl opravdu střílet. A udělal bych všechno, aby to nepřežil. To aby proti mě svědčil u soudu, to je to poslední co bych chtěl..

-
-
Ondísek - Občasný návštěvník
-
Hele, já jsem nechtěl moralizovat....
Jinak, neodpustím si ještě jeden příměr z USA - teď se vrátila bývalá přítelkyně z Texasu z farmy našich známých. Zbraně jsou tam naprosto normální věc, občas tam prostě domovní svobodu někdo naruší. Mezi těmi farmáři platí "když Ti někdo vleze do baráku, střílej". Je to v podvědomí tak zakořeněno, že se Ti nestane že by soused prostě vlez na cizí pozemek v noci a předtím nezavolal, nebo pěkně nezazvonil u domu a neohlásil se. Já bych to zavedl v ČR také. Prostě, najdeš v baráku lupiče, střílíš. Jeví se mi to jako rozumné.

-
Bobr - Moderátor
-
-
Petzold - Moderátor
-
- cmk
- Častý návštěvník
Lada píše:na 2 metry se už vyřeší prdlajs kor x 3 útočníků, odhodlaný útočník tu vzdálenost zkrátí raz dva! lézt blízko by byla velká hloupost! a ubírání si možnosti efektivně či vůbec zbraň pužít. Když se to tak stane tak to už pak chce umět mnohem více než zmáčknout spoušť....
Prave ctu knizku JUDr. Nachodskeho - toliko i soudniho znalce v oboru NO a KN apod... (ten obor se tak samozrejme nejmenuje, jen tim rikam, na co zhruba dela posudky) a on sam se zminuje, ze "obecne" (!!!) je ta vzdalenost na obranu cca 120cm, tzn. dokud se utocnik nedostane takto blizko, tak nam utok nehrozi a nelze se branit... tato vzdalenost se zhruba zvetsuje s velikosti pouzite zbrane.
Ac mam pana Nachodskeho velmi v oblibe, tady si dovolim HOOODNE nesouhlasit a doufat, ze jsem si to spatne vylozil. Kdybych mel cekat, nez prijde utocnik s nozem ke me na 2 metry, muzu si rovnou podepsat rozsudek smrti zapichnutim... Nebo si tim, ze ho nenecham prijit tak blizko podepisu rozsudek 5ti let za ublizeni na zdravi?
-
Problém je, že soudci jsou vesměs lidé kteří se v životě nepoprali. Netuší jak je rvačka dynamickej proces a jak rychle lze vzdálenost zkrátit.
Přesila 3 neozbrojenejch útočníků je dost na to aby vyřídili i člověka s pistolí, pokud dostanou šanci přiblížit se na tělo.
Do 10ti metrů je nůž rychlejší než pistole. Nemluvě o tom, že nože si vůbec nemusíte všimnout dřiv, než ho budete mít v bachoru.
Pokud jsou útočníci blíž než 5m tak ani nemá smysl pokoušet se tasit.
Asi nejlepší taktikou, pro promlouvání nějakejm grázlům do duše je, mít už bouchačku v ruce než s tim začnete.
Nemusíte s ní hned mávat a dávat jí každýmu na odiv, ale pokud jí budete mít v holstru tak jí patrně nestihnete použít, když se ti grázlové rozhodnou vás sejmout.
Přesila 3 neozbrojenejch útočníků je dost na to aby vyřídili i člověka s pistolí, pokud dostanou šanci přiblížit se na tělo.
Do 10ti metrů je nůž rychlejší než pistole. Nemluvě o tom, že nože si vůbec nemusíte všimnout dřiv, než ho budete mít v bachoru.
Pokud jsou útočníci blíž než 5m tak ani nemá smysl pokoušet se tasit.
Asi nejlepší taktikou, pro promlouvání nějakejm grázlům do duše je, mít už bouchačku v ruce než s tim začnete.
Nemusíte s ní hned mávat a dávat jí každýmu na odiv, ale pokud jí budete mít v holstru tak jí patrně nestihnete použít, když se ti grázlové rozhodnou vás sejmout.
- floky
- Občasný návštěvník
- ARES
- Častý návštěvník
-
Brigadier - Pravidelný návštěvník
Taky těch 120cm vidím na prázdé ruce. Odpovídalo by to harmonické vzdálenosti, která je taková, že když si před sebe dva stoupnou a předpaží, špičkama prstů se lehce dotýkají. K překonání této vzdálenosti (k útoku) potřebuje útočník udělat dva pohyby 1)přiblížení (krok) k oběti 2) kop, úder rukou, apod. Při dodržení této vzdálenosti lze reagovat, při bližší ne. Takhle nějak mi to kdysi vysvětlil člověk, co se dlouhodobě zabýval bojovými uměními.
- ARES
- Častý návštěvník
Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA