rasto
Častý návštěvník
Častý návštěvník

11.02.2014 15:03

Re: Kolimátory a puškohledy na samonabíječky a brokovnice

Poviem ti to na rovinu. Kupil macku vo vreci. Do statov to poslat moze, ale uz ho neuvidi, lebo za 1. nema doklad o kupe a aj keby mal mimo statov mu ho neposlu.
Jeden takyto smejd som uz videl na vlastne oci s podobnou historiou.
Jedine ak by siel do statov na dovolenku a tam to skusil vyriesit lokalne.

egerlander
Častý návštěvník
Častý návštěvník

12.02.2014 21:51

To Rasto: diky za info, trochu sem to ocekaval, ze v CR se tim nikdo nezabyva popr to nezkousel samodomo napravit. Tak to dopada, kdyz to neni na kveru a strelbou vyzkousene.....urcite to tomu amikovi nejakej taliblb oplati....

4mike
saigaholic

13.02.2014 11:03

nedá mi to, zeptám se

nemá to na běloruský montáži na AKáčku ?
nedrží nástřel během střelby, nebo po demontáži a zpětné montáži ?

už jsem EOtecha kuchnutýho měl (problém s elektronikou) a s ohledem k tomu jak "po sovětsku"
(oproti jiným kolimátorům) je to konstruovaný, mi mechanický problém přijde jako sci-fi

p.s. dovozce či prodejce v ČR jsi zkusil oslovit, jestli nejsou ochotni zajistit servis ?
popř dovézt nový case bez modulu elektroniky ?

egerlander
Častý návštěvník
Častý návštěvník

13.02.2014 19:29

To chlape nevim. Ptal sem me (jelikoz je mame v rachote na HK) zda sem se nesetkal s uvedenym problemem, ma to na kose rikal, ale jakou montaz pouzil netusim. S amikama kseftuje porad, tak jsem tomu neprikladal zas takovou dulezitost.

Ale zjistim a treba jsi objevil zakopance

ufo
Moderátor
Moderátor

16.02.2014 17:40

Pokud nekdo bude koukat po puskovym skle, tak at se mrkne na novy Trijicon TR-24, variabl 1-4x24 s klasickou BAC osnovou. Jednim slovem mazec. Koukal jsem skrz cervenou a zelenou.
Za me zeleny trojuhelnik...
Mazec!

Kuba
Častý návštěvník
Častý návštěvník

17.02.2014 23:35

mám a jsem s ním dost spokojený :)

Reklama

PiPilot
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

09.04.2014 23:28

Fomei 1,25-4,5x26

Fomei 1,25-4,5x26
...aneb ako si kokot nabehol.
Někdy v roce 2007 jsko koupil tohle sklo (tehdy asi za 6000 nové) a dal ho na stranovou montáž na sa 58 Hermex. asi po 4 letech a 2000 ranách najednou problém: nedrží to soustřel. A nejde seštelovat. A nejde zaostřit. A při pokusu zaostřit se hejbe celá ta okulárová strana, počínaje kroužkem na změnu zvětšení. Tak jsem zatáhl....a vytáhl celá střeva. Koukám, a na těle byl ulomený okraj tubusu v drážce, která aretuje okulár když se mění zvětšení. chvíli jsem o tom dumal a pak zbytky vyhodil.
Mezitím jsem (za menší peníze, cca 3500) už koupil stejný kukr na PARku , kde sloužil docela dobře. I vzal jsem ho, vyměnil na PAR a nějakého číňana 1-4x FFP a Fomeie přehodil na 58.
Dva roky na to, a o 1500 dalších ran dále, si tak nastřeluju pušku a nějak jsem si dal hlavu blíž k okuláru. Zmáčknu, rána, a kukr mě (lehce) ťuknul do čela. Další rána- dobrý. Měním zvětšení abych si ověřil nastřelení - a okulár + střeva mi zůstala v ruce. Stejná závada - odlomený kus tubusu úplně ve stejmém místě.
A tak jsem si řekl , že kdo kupuje český levný shit, nemá se divit. Pošlu to do Fomei ať vědí, a jdu si koupit...nejspíš Trijicon 1-4 nebo Meoptu. I dkyž - zlatý český ruce....

White feather
Častý návštěvník
Častý návštěvník

27.04.2014 16:38

Máte někdo nějaké OKO na nadpažbí na kose?

egerlander
Častý návštěvník
Častý návštěvník

29.04.2014 9:20

Jeste k problemu s EOtechem 511. Dostal se mi do ruky na testovani (ktere bude za par dni), zda neudrzeni nastrelu bylo montazi kose, uzivatelem, nebo jestli je nejaka jina chyba-kolimator. Kazdopadne me osobne prekvapilo, ze ma pouze tecku bez 65moa kruhu. Tak jsem nabyl podezreni, zda je to orig EOtech. Pouze tecku jsem zaregistroval nekde v popisu u airsoftovym eotechu. Na spodni strane kolimatoru jsou 2 stitky (jeden kde a kdy vyroben, druhy ze se jedna o imbus v inch a cislo-mozna vyrobni).

Diky

ufo
Moderátor
Moderátor

29.04.2014 11:46

Spise se delaji s kruhem a vice teckama pro danou razi a vzdalenost.
Mrknul jsem se na web a na Opticsplanet a uz je v moznostech i cista tecka.
Takze to muze byt i original, jestlize se tak opravdu dela.
Přílohy
eo1.jpg

egerlander
Častý návštěvník
Častý návštěvník

29.04.2014 12:19

Diky za foto. Dle stitku by mel byt z 2006. Vypada bytelne-takze snad nepujde o kopii

Lopez
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.05.2014 14:56

To vypadá na N-kový model. Ten má obecně problémy s baterii, nejdou všude sehnat kvalitní. Rychle se vybíjí.
Měl jsem ho nový a problémy s udržením nástřelu nebyly. Ale měl jsem ho s klasickou osnovou. S tečkou bez kruhu se vyrábí na objednávku již dlouho. U tohoto modelu bez kruhu může dojít ke zkreslení záměrného bodu , pokud do něj koukáš pod špatným úhlem, který má na svědomí lomená pažba. Jestli je tento kolimátor na zbrani co má lomenou pažbu, musíš si dát pozor pří mířence, aby si měl oko a bod aspoň trochu ve středu .
Na krátkou vzdálenost to samozřejmě nevadí, ale okolo 150 - 200 m ano.
Napiš, jaxi dopadl s testováním, já jsem měl na 150m stejný rozptyl jako s 1-4x20 optikou. Měl jsem ho na Ar 15, na tu je primárně určen díky své výšce.

egerlander
Častý návštěvník
Častý návštěvník

08.05.2014 14:02

Dal jsem asi 120 ran. Nastrelil jsem to nejdriv vleze na 25m s prihmourenym nemiricim okem(pak dal celej zasobnik), pote na 50m stejny zpusob. Vse bylo v peknym rozptylu. Potr uz sem strilel normalne obe oci otevrene-tim se mi zasahy posunuly trochu do strany, ale po korekci uz do dalsich 60ran drzelo soustrel. Na 150m gong 30x40cm z ruky nebyl problem trefit, nebral jsem to jako soustredenou mirenku, takze asi snad drzi. Zitra odpoledne zkusim vystrilet dalsi kilo a snad bude drzet soustrel

Jak uvadis, mohlo to byt uhlem vyvolanym pazbou, jelikoz udajne nedrzel na kose soustrel vyskove. Me to vejskove drzelo paradne.

Pavel-K
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

15.05.2014 13:26

White feather píše:Máte někdo nějaké OKO na nadpažbí na kose?

Jo mám OKO na nadpažbí. Drží, funguje, spokojenost.

petdog
Nový uživatel
Nový uživatel

25.05.2014 21:20

Zdravím,

potřeboval bych poradit s kolimátorem na kosu, cena tak do 5 000,- a za rok tak 1500 ran,jen tak vyblbnout,
vybral jsem si jeden z těchto,co na to zkušenější?

http://www.zbraneamysliveckepotreby.cz/ ... Fire-Point

http://www.gunshop.cz/cs/8380-hakko-kol ... pin-point/

http://www.gunshop.cz/cs/2085-hawke-spo ... lex-sight/

nebo prosím o radu do té ceny něco jiného?

Díky moc.

Lex_Luthor
Častý návštěvník
Častý návštěvník

26.05.2014 18:13

S těmito bohužel nemám žádné zkušenosti, ale i v tomto cenovém rozpětí se dají sehnat už potvrzené kusy (tj. takové u kterých je již vyzkoušeno že vydrží např. 58-mu). Mám zkušenosti s modelem Vortex Sparc a za mě mohu říci že drží (na mé 58-mě už pár tisíc ran má). Plus mají ještě jeden, o kterém jsem četl také spoustu chvály týkající se výdrže.

Vortex Sparc

Vortex StrikeFire II

Haness
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

13.06.2014 19:48

Zdar všem, obracím se na vás s dotazem ohledně krytu SC3 pro kolimátory OKO.

Pokud pominu to že šroubky jsou z totálního bláta takže se snadno strhnou se mi nepodařilo tanto kryt na kolimátor/lištu nainstalovat. Jde o to, že výstupky sloužící k opření krytu o lištu zabraňují v upevnění kolimátoru a naopak - když se snažím dát hřebínky pod nasazený kolimátor tak to nejde.

Máte někdo nějaké rady a typy jak tento krám nainstalovat?

ufo
Moderátor
Moderátor

14.06.2014 7:50

Kdyby mel nekdo zajem o Trijicon Accupoint 1-4x24, zeleny ev. cerveny trojuhelnik, tak jsou v Brne na Sumavske v AlfaProj.

Poli
Častý návštěvník
Častý návštěvník

14.06.2014 15:47

4 Haness
Jestli myslíš origo kryt na weaver lištu, tak vítej v klubu. drbali jsme se s tím pár hodin, různé posouvání kolimátoru a krytu proti sobě. Pak podkládání úpinek, ohýbání pacek, než to trochu sedělo, ale nakonec s tím krytem byl hozen rekord do dálky. Za mě doporučuji kryt, který se na pevno šroubuje k základně a do něj se vsadí kolimátor. Sice musíš udělat pár děr do lišty a nejde to rychle sundat, ale to ten weaver taky ne. Měl jsem to takhle na Saiga 12k na krytu pružin a pár tisíc bez problémů, pak jsem pušku prodal, takže dál nevím.

praxus
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

17.06.2014 13:10

Ahoj všem.Prosím vás potřebuju poradit jak na kukadle pro uk 59 provedu vynulování po nastřelení.Myslím že je asi třeba povolit ty 3 pidi šroubky na kloboučku a celý to pootočit .Ale připadne mě že stupnice a klobouček jsou jeden celek a nepujde to otočit a vynulovat tak než to povolovat tak se radši zeptám.......díky.

PředchozíDalší

Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství