-
PN - Příspěvky: 216
- Animal
V otvorenom priestore je par ran (jeden valec alebo zasobnik) z 9L, 357mag a 44mag zvladnutelnych aj bez ochrany usi. Myslim nudzovo. Ine je si takto vystrelit na uzavretej strelnici, tam je aj jeden vystrel o zdrave usi. Raz za cas si vystrelim z toho co nosim uplne bez chranicov a vonku, aby som vedel ako to znie
Ale naposledy som si takto praskol vonku, neuvazene asi dva metre od betonovej steny co oddeluje 25m a 50m cast z dvojpalca 357mag a dve hodiny som pocuval piskanie v uchu, brrrr. Neriesil by som ale mozne poskodenie ucha pri vystrele napr. v miestnosti v ramci NO, to by mi asi na usiach nezalezalo, resp. by som nad tym vobec nerozmyslal.

- oupi
- Častý návštěvník
- Animal
Vseobecne najucinnejsie budu expanzne strely. V nasich oblastiach a s nasimi zakonmi budu najucinnejsie nejake poloplaste alebo makke olovo. Celkom slusne vyzera tato 44 http://www.taurususa.com/products/produ ... y=Revolver , ten ked niekde uvidim, tak neodolam... 

- oupi
- Častý návštěvník
- momentalneanonymny
- nekromancer
- Častý návštěvník
- nekromancer
- Častý návštěvník
Iha píše:Podle toho co mi rikal Hladovy, tak u tech usi je to tak, ze se ti sluch poskozuje pri kazdem vystrelu s hlucnosti nad urcitou mez a moc s tim nenakouzlis, alespon ja jsem to tak pochopil.
Problém je, že kůstky vnitřního ucha srůstají a bubínek vápenatí.
Oslnění se odbourá, jedná se o elektrochemickou reakci a jakmile se její produkty odplaví do krve, čípky a tyčinky zase fungujou, podobně jako když si svaly odpočinou a odplavíš kyselinu mléčnou.
- nekromancer
- Častý návštěvník
Bobr píše:osobně pracuju v truhlárně už asi 20 let a sluchátka v práci používám opravdu velice výjmečně (na střelnici je to samozřejmě jinak) spíš mi ani tak nevadí hluk jako spíš frekvence a když jsem byl naposled na Echu tak mi doktorka říkala že mám sluch jako rystak sám nevím
Přes vánoce jsem pokládal podlahu a i Radka vevedlejší místnosti měla povinně naražený moje Peltory, a já na řepě hifi philipsy a z palma puštěnýho Maxe Raabeho

- nekromancer
- Častý návštěvník
oupi píše:A jaký typ střely je v .357 a .44 nejúčinější na obranu. Půjdu sice do nějaké .44, ale to občasné nošení mě láká. Prostě velkej kvér:-) Ne, opravdu to nemyslím vážně, jen v .45ACP mám jasno, ale u těchto ráží jsem toho moc nenašel.
V tm případě nejtěžší a nejměkčí střely co seženeš (a čistý válce nebo komolý kužely) a slabý laborace, abys byl těsně pod rychlostí zvuku, tak 305 m/s. Většina hilzny bude měkký olovo a zeď sice neprostřelíš, ale zato s mírnou nadsázkou provalíš

- momentalneanonymny
tu je tema o hluku vystrelu a vplyve na sluch
viewtopic.php?t=491&postdays=0&postorder=asc&start=75
obecne o zbranich - vyber sluchatek
viewtopic.php?t=491&postdays=0&postorder=asc&start=75
obecne o zbranich - vyber sluchatek
-
RMP - Častý návštěvník
Už jsem se o tom zmínil jinde - pořídil jsem si nového mazlíčka, 4" revover .357 mag. Primárně bude používán jako terčový, ale nevylučuji i jeho nošení. Který z niže uvedených nábojů Fiocchi byste zvolili na mém místě (vyjděme z toho, že přesnost i chování této konkrétní zbraně jsou s vypsanými náboji prakticky bez rozdílu) :
1) LSWC TFL 158 grs. Celoolověný komolý kužel se střižnou hranou (poteflonovaný). Výrobce uvádí (samozřejmě z balistické hlavně) V0=400m/s, E0=819J
2) SJSP 158 grs. Poloplášť s tupým nosem.Výrobce uvádí V0=450m/s, E0=1036J
3) SJSP 125 grs. Poloplášť s tupým nosem.Výrobce uvádí V0=540m/s, E0=1180J
1) LSWC TFL 158 grs. Celoolověný komolý kužel se střižnou hranou (poteflonovaný). Výrobce uvádí (samozřejmě z balistické hlavně) V0=400m/s, E0=819J
2) SJSP 158 grs. Poloplášť s tupým nosem.Výrobce uvádí V0=450m/s, E0=1036J
3) SJSP 125 grs. Poloplášť s tupým nosem.Výrobce uvádí V0=540m/s, E0=1180J
- vito
- Častý návštěvník
Re.:
Já bych byl pro č. 2. Těžší střela je lepší. Obzvlášť u 357, kde je výkonu dostatek.
-
RMP - Častý návštěvník
Mně vrtá v hlavě (naštěstí ne doslova :o) mnohde udávaná hranice rychlosti, kdy už PRÝ dost spolehlivě dochází k deformaci střely. Všechno se točí právě okolo těch 500m/s.
Tak nějak by se mi líbilo to tupé celoolovo (ovšem až jak se osvědčí upevněním střely v nábojnici, u 7,65 (rovněž Fiocchi) to bylo žalostné, po pár dnech se vyviklaly). Je mi jasné, že to nejde hnát moc rychle kvůli stržení, ale zase filosofuju, jestli to při těch 400m/s (resp ještě méně - hlaveň kratší, než ta balistická) nebude prostě jen jako celoplášť. A nějaké telefonní seznamy toho moc reálného nenapoví.
Tak nějak by se mi líbilo to tupé celoolovo (ovšem až jak se osvědčí upevněním střely v nábojnici, u 7,65 (rovněž Fiocchi) to bylo žalostné, po pár dnech se vyviklaly). Je mi jasné, že to nejde hnát moc rychle kvůli stržení, ale zase filosofuju, jestli to při těch 400m/s (resp ještě méně - hlaveň kratší, než ta balistická) nebude prostě jen jako celoplášť. A nějaké telefonní seznamy toho moc reálného nenapoví.
- vrb
z vlastní zkušenosti můžu říct, že lehké střely (celopláště) v 357 se už deformují velice slušně, víc než jsem čekal. střílel jsem zatím sice jen do dřeva, ale SaB 158 v železe (8,50Kč) byla furt stejná, skoro by šla znovu naládovat, naproti tomu 124gr magtech v mědi (6Kč), se ve dřevě převrátil naruby, s poloviční průbojností a dvojnásobnou pasekou. v měkém by to asi bylo jinak, ale ta rychost dělá svoje...
osobně bych z ohledu výhradně účinků, mimo expanzních, pro obranu volil buď střelu extrémně těžkou a pomalou, nebo zase velice lehkou a rychlou. střední cesta se mi jeví jako nejméně účinná a nejprůbojnější, tj nebezpečná pro okolí. uvažoval jsem už vyrobit extrémně lehkou střelu do 357 třeba 80gr nebo tak něco, hodně našlápnout k horní hranici výkonu a vyzkoušet v želatině, mohlo by to mít něco přes 600m/s, nevíte jestli už to někdo nedělal přede mnou?
to olovo jsem zatím nezkoušel, ale myslím že je to dle výkonu spíše určeno pro sportovní střelbu (a hlavně proto že by se s tím nikdo neplácal když může mít v zemi původu expanzku)
osobně bych z ohledu výhradně účinků, mimo expanzních, pro obranu volil buď střelu extrémně těžkou a pomalou, nebo zase velice lehkou a rychlou. střední cesta se mi jeví jako nejméně účinná a nejprůbojnější, tj nebezpečná pro okolí. uvažoval jsem už vyrobit extrémně lehkou střelu do 357 třeba 80gr nebo tak něco, hodně našlápnout k horní hranici výkonu a vyzkoušet v želatině, mohlo by to mít něco přes 600m/s, nevíte jestli už to někdo nedělal přede mnou?
to olovo jsem zatím nezkoušel, ale myslím že je to dle výkonu spíše určeno pro sportovní střelbu (a hlavně proto že by se s tím nikdo neplácal když může mít v zemi původu expanzku)
-
para - Pravidelný návštěvník
To už je moc teorie a to je dle mého o ničem
Všem pochybovačům bych vřele doporučil obléci si adekvátní vestu a nechat si jí šlehnout třeba jen tak tou mnohde podceňovanou 9mm Luger v klasické laboraci FMJ.
A až pozná na vlastní kůži, jaká je to ukrutná hyba, pak se můžem bavit o tom, co by to s člověkem udělalo na ostro (bez vesty)

Všem pochybovačům bych vřele doporučil obléci si adekvátní vestu a nechat si jí šlehnout třeba jen tak tou mnohde podceňovanou 9mm Luger v klasické laboraci FMJ.
A až pozná na vlastní kůži, jaká je to ukrutná hyba, pak se můžem bavit o tom, co by to s člověkem udělalo na ostro (bez vesty)

-
glock1719 - Příspěvky: 8120
-
Ivoshek - Častý návštěvník
-
para - Pravidelný návštěvník
glock1719:
Mně to pouštět nemusíš
Jestli jsi to zažil, tak jistě víš o čem mluvim...videa jsou jen videa, vlastní zkušenost je o něčem jiném
Prostě si dovolim tvrdit, že tak 95 ze 100 maníků, by po prvním zásahu třeba do hrudi celopláštěm 9 luger padli jak podťatý
Ono ostatně kdyby to bylo tak neučinnné, jak se někdo snaží tvrdit, věř tomu, že by se již dávno vynalezlo něco efektivnějšího, člověk je totiž v tom jak efektivně zabíjet a zraňovat, dost vynalézavej, ale zatím to nebylo třeba.
Chtěl bych jen podotknout, že třeba 9mm Luger už se dělá sto let a jeho schopnost zabíjet prověřilo již mnoho ozbrojených konfliktů, takže pochybnosti o jeho schopnostech od lidí, kterí si třeba ani nezkusili (tím nemyslim konkrétně tebe) tu zkouštičku z vestou mi příjde docela úsměvná.
Ale to už se opakuju, prostě jen říkám, že teorie je hezká věc ale praxe většinou hovoří jinak. Toť vše
Mně to pouštět nemusíš

Jestli jsi to zažil, tak jistě víš o čem mluvim...videa jsou jen videa, vlastní zkušenost je o něčem jiném

Prostě si dovolim tvrdit, že tak 95 ze 100 maníků, by po prvním zásahu třeba do hrudi celopláštěm 9 luger padli jak podťatý

Ono ostatně kdyby to bylo tak neučinnné, jak se někdo snaží tvrdit, věř tomu, že by se již dávno vynalezlo něco efektivnějšího, člověk je totiž v tom jak efektivně zabíjet a zraňovat, dost vynalézavej, ale zatím to nebylo třeba.
Chtěl bych jen podotknout, že třeba 9mm Luger už se dělá sto let a jeho schopnost zabíjet prověřilo již mnoho ozbrojených konfliktů, takže pochybnosti o jeho schopnostech od lidí, kterí si třeba ani nezkusili (tím nemyslim konkrétně tebe) tu zkouštičku z vestou mi příjde docela úsměvná.
Ale to už se opakuju, prostě jen říkám, že teorie je hezká věc ale praxe většinou hovoří jinak. Toť vše

-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Přijeď na sraz a uvidíš.Náboj byl použit 9 luger SP SelBel.Byly jsme 3.Ani jednomu zásach do vesty 3A nezabránil činnosti.Žádný pád nebo odhození.Střela se prokousala 4ma vrstvama.Aramidu nebo s čeho to vyrábí.Vesta Petris. Všechny reagovali stejně.Vím , že budu obviněm s fantas magorie , ale vydžte s kritikou do srazu.
Obsah fóra / Střelivo / Střelivo ostatní