- jirka119
- Pravidelný návštěvník
Re: JERICHO-zkušenosti.
Tak se pořád nemůžu rozhodnout.Jericho 941 v plastu nebo v železe,samozřejmě ve full size velikosti?Pouze na střelnici,na nošení mám jinou.Na plastu se mi líbí výměnné gripy,což železo nemá.Co kdo na to?Znovu podotýkám,na nošení ne,pouze terč a popper.
-
Biggles - Častý návštěvník
Na střelnici bych předpokládal, že se bude o fous líp chovat železo. A že nemá výměnné gripy? Jericho nemá střenky?
-
johnnyjak - Častý návštěvník
Asi tak, kvůli hmotnosti bych si ani já ocelové Jericho na nošení nevybral. A proto jsem ho postupně - na základě poznatků ze střelby - vylepšil ke sportovnímu a zábavnému využití na střelnici
:
- mikrometry Zendl + světlovodná muška
- dodatečně vyfrézované úchopové drážky vpředu (odpadá riziko nechtěného zajištění)
- střenky Hogue

- mikrometry Zendl + světlovodná muška
- dodatečně vyfrézované úchopové drážky vpředu (odpadá riziko nechtěného zajištění)
- střenky Hogue
- Tempest
- Občasný návštěvník
Johnyho legandární Jericho.. 
Já jsem koupil komisní 941F, právě a jen na střelnici. Když uvážím váhu při nabití sušilkama 1381g, tak je to přece jen závaží.
Vzhledově jsem z něj pocákanej vždycky když jen otevřu kufřík, v ruce sedí perfektně. Tím že mám varzi F, nemám ani problémy s pojistkou. Jediný, ale to jde na triko předchozího majitele, je rozšířenej záchyt zásobníku, který mi vyčnívá až do chodu spouště. Zavadim o něj už před spuštěním. O nových střenkách ani neuvažuju, irituje mi to logo IMI, co tam mám, a nerad bych o něj přišel.
Za záporů jsem zatím vypozoroval nízkej závěr, který mi s tuhou pružinou trochu ztěžuje rychlý tasení s natažením, alespoň stylem "nadhmatem ala Magpul" . Ale to asi bude nevýhoda všech zbraní s vedením závěru v těle, ne vně.

Já jsem koupil komisní 941F, právě a jen na střelnici. Když uvážím váhu při nabití sušilkama 1381g, tak je to přece jen závaží.
Vzhledově jsem z něj pocákanej vždycky když jen otevřu kufřík, v ruce sedí perfektně. Tím že mám varzi F, nemám ani problémy s pojistkou. Jediný, ale to jde na triko předchozího majitele, je rozšířenej záchyt zásobníku, který mi vyčnívá až do chodu spouště. Zavadim o něj už před spuštěním. O nových střenkách ani neuvažuju, irituje mi to logo IMI, co tam mám, a nerad bych o něj přišel.
Za záporů jsem zatím vypozoroval nízkej závěr, který mi s tuhou pružinou trochu ztěžuje rychlý tasení s natažením, alespoň stylem "nadhmatem ala Magpul" . Ale to asi bude nevýhoda všech zbraní s vedením závěru v těle, ne vně.
Naposledy upravil Tempest dne 04.01.2013 9:55, celkově upraveno 1
-
Harmitsch - Pravidelný návštěvník
pravda, nizkej zaver - zvlast pokud strelec nema velkou silu v prstech - je nevyhoda pri rychlem Izraelskem taseni s natazenim. A je-li tam decocker, pak je vic nez jiste, ze pri treninku prsty porani (vlastni zkusenost ze seminare ICS). Na noseni mam Sig P239, a to je jine kafe. Vyhozeni naboje nadhmatem tak, aby vklouznul do dlane je (na rozdil od bejbyny) az trapne jednoduche. Sig ma holt mnohem vyssi zaver.
-
Fugoo - Pravidelný návštěvník
mám taky F, na běžné nošení s plným magazínem a jedním v komoře a i když to mám na sobě celý den tak o ní nevím, je ale fakt, že jsem si nechal udělat IWB pouzdro (v googlu zkuste zadat IWB Triskel), pouzdro nosím v kalhotech ale lze ho nosit i vně jako klasické pouzdro po přehození úchytů, ty mám na rozdíl od amerického výrobce kovové, dělal to KM Saddlery dle fotek a kopyta 941F které jsem mu nechal pro další zákazníky, mám ještě od něj model Cobra a s tím se mě to nosí blbě a pak tu mám ještě nějaký kožený na opasek a i s tím je to nošení takový moc od těla. Bohužel mě jede do neděle pomalu net tak nemůžu dát fotky ale po neděli to sem naházím.
- jirka119
- Pravidelný návštěvník
Jestliže jak píše Tempest má jeho plně nabité Jericho 1381gr,tak plast má v tomto stavu zhruba 1121gr.Což také není tak málo a jelikož nepředpokládám v mém případě nějakou překotnou rychlopalbu,spíše uvážlivé míření tak to vyhraje zřejmě polymer.Protože jak je psáno výše,to logo tam musí prostě zůstat!
-
to jsem si rikal taky, ale kdo propadne kouzlu dokonale anatomicke, hebke, neklouzajici Hogue, uz nikdy nechce jinou
Takze Hogue strenky ma i Sig

- Tempest
- Občasný návštěvník
Ještě, trochu OT, ad tasení: Podle Manuálu izrealské střelby jsem začal zkoušet tasení s otočením zásobníkem vzhůru a s vypíchnutím se šroubovitým otočením o 180° do správné pozice (snad jsem to popsal srozumitelně)a tam mi to Jericho nijak nevadí. Někdo může namtnout, že je to pohyb navíc, ale jde mi to. Ale když mám rychle tasit s natažením a s pistolí standardně zásobníkem dolů, tak je to problém. Taky už jsem si potrhal ruku - o hledí a kolikrát mi sjela za závěru a musel jsem celý natažení opakovat, ani nepočítám. Takže radši točim zbraň a mám klid.
A 30.12. jsem seznámil z blízka svou milenku se svou manželkou. Jejich setkání nedopadlo dobře - žena si stěžovala na zpětný ráz, na hmotnost, na velikost.. Inu, 185cm chlap neni 160cm ženská, z 5ran nastřílela asi 11b. na 15metrů, terč 50/20..
Při té příležitosti ještě jedno srovnání s K100 - ládovali jsme s kámošem oba přebijený Alsy, poprvé, na vyzkoušení. Oba jsme střelci na stejné úrovni, ale já měl, až na dvě stržené rány, o kterých jsem věděl, všechno v rozptylu cca 10cm, on lítal snad po půlce terče. Asi si s tím jeho Kačenka moc nerozuměla.
A 30.12. jsem seznámil z blízka svou milenku se svou manželkou. Jejich setkání nedopadlo dobře - žena si stěžovala na zpětný ráz, na hmotnost, na velikost.. Inu, 185cm chlap neni 160cm ženská, z 5ran nastřílela asi 11b. na 15metrů, terč 50/20..
Při té příležitosti ještě jedno srovnání s K100 - ládovali jsme s kámošem oba přebijený Alsy, poprvé, na vyzkoušení. Oba jsme střelci na stejné úrovni, ale já měl, až na dvě stržené rány, o kterých jsem věděl, všechno v rozptylu cca 10cm, on lítal snad po půlce terče. Asi si s tím jeho Kačenka moc nerozuměla.
Naposledy upravil Tempest dne 04.01.2013 10:38, celkově upraveno 1
-
CRITTRS - Nový uživatel
Ahoj Harmi a kde se da sehnat prosímtě, to dokonale hebké
hogue? Šlo by to i na Jericho PLko

-
Petr74 - Občasný návštěvník
Měl jsem Hogue střenky na CZ75 a musel jsem je dát pryč. Vypadaly super, držely se krásně a nic neklouzalo. To všechno souhlasí. Ale bohužel přesnost střelby se mi znatelně zhoršila. Prostě jiný úchop mi neseděl (byly plošší, než originál střenky). Nevím samozřejmě jak u Jericha, ale doporučuji vyzkoušet.
-
CRITTRS> Ja je sehnal pres Amazon (pod nazvem Hogue 76000 Rubber Grip, Magnum Research Baby Eagle). Mam ale bratranka v Kanade, a nechal jsem si to poslat na jednu jeho adresu v USA - takze postovne bylo smesne male (ne-li zadne - to uz ted nedohledam). A bratranek mi to privez kdyz jel na navstevu za rodicema (takze stesti - kazdy rok ). Tak me to vyslo na solidnich $21.
Jenze ja mam bejbynu celokovou a u ni jdou komplet sundat strenky a nahradit. Polymer jsem nikdy nevidel, ale predpokladam, ze bys musel pouzit Hogue navlek
. Ten je sice funkcni (bracha ho ma na GLocku) ale vzhledove nic moc.
Petr74> jde samozrejme o zvyk. To ze neklouze povazuju za velke pozitivum. Vybrani na prsty taky napomaha spolehlivejsimu uchopu.
edit: kdyz si koupis novou pistoli, tak se s ni taky musis naucit strilet. Kazda zbran ma jinej uchop.... S Hogue je to podobne. U kazde zbrane to ale opravdu muze byt jine. SIG se mi prave s Hogue zacal drzet lip a rekl bych, ze i vysledky byly lepsi.
Jenze ja mam bejbynu celokovou a u ni jdou komplet sundat strenky a nahradit. Polymer jsem nikdy nevidel, ale predpokladam, ze bys musel pouzit Hogue navlek

Petr74> jde samozrejme o zvyk. To ze neklouze povazuju za velke pozitivum. Vybrani na prsty taky napomaha spolehlivejsimu uchopu.
edit: kdyz si koupis novou pistoli, tak se s ni taky musis naucit strilet. Kazda zbran ma jinej uchop.... S Hogue je to podobne. U kazde zbrane to ale opravdu muze byt jine. SIG se mi prave s Hogue zacal drzet lip a rekl bych, ze i vysledky byly lepsi.
- jirka119
- Pravidelný návštěvník
HARMITSCH>Nejde snad ani o to,jak ten návlek na Jerichu vypadá,ale v první řadě o funkčnost.Jinak na netu za cca.390kč.
-
Ten navlek neni to same jako grip, ktery nahrazuje originalni strenky. Navlek co ma bracha na Glocku je vlastne takova lepsi tvarovana "gumova hadice" (no flame - ono to tak vypada), co se nasune na pazbu. Nemohu posoudit, jestli je nachylnejsi na poskozeni - nedosahuje az nahoru jako ten co mam ja. Srovnej treba na obrazku. Grip co mam ja se nasroubuje originalnima sroubama po sundani strenek - a uchop je pak po cele plose strenky - zkratka jako original.
No jo, esteticky dojem samozrejme neni nejdulezitejsi. Ale ruku na srdce, pridana hodnota "kdyz to navic dobre vypada" rozhodne potesi.
No jo, esteticky dojem samozrejme neni nejdulezitejsi. Ale ruku na srdce, pridana hodnota "kdyz to navic dobre vypada" rozhodne potesi.
-
Tak já musím poreferovat o smrti mého Jericha 941F, ulítla hlaveň za ozuby, vystřlil jsem a koukám, že mám nějakej dlouhej lauf 
Co tomu předcházelo....
pistole před minulou neděli měla docela dost zádržek - hilzna v okénku, minulou neděli dokonce někdy nevytáhla prázdnou nábojnici z komory, pistoli jsem rozebral, vyčistil bordel u zápalníku a vyhazovače, moc tam toho nebylo a šel zase testovat, dnes zase zádržky a nevytažené nábojnice, nic jsem neobjevil, střílím (když to šlo) a najednou dlouhá hlaveň.
Jinou asi už kupovat nebudu, myslím, že by to byl problém (ji sehnat) a půjde to na likvidaci, takže mě asi zbudou nějaké ND a 3 zásobníky (2x origo z toho jeden zánovní a jeden neorigo zánovní).

Co tomu předcházelo....
pistole před minulou neděli měla docela dost zádržek - hilzna v okénku, minulou neděli dokonce někdy nevytáhla prázdnou nábojnici z komory, pistoli jsem rozebral, vyčistil bordel u zápalníku a vyhazovače, moc tam toho nebylo a šel zase testovat, dnes zase zádržky a nevytažené nábojnice, nic jsem neobjevil, střílím (když to šlo) a najednou dlouhá hlaveň.
Jinou asi už kupovat nebudu, myslím, že by to byl problém (ji sehnat) a půjde to na likvidaci, takže mě asi zbudou nějaké ND a 3 zásobníky (2x origo z toho jeden zánovní a jeden neorigo zánovní).
-
-
Vejr - Častý návštěvník
Není velkej problém dopasovat hlaveň z ČZ polotovaru
mám takhle udělanou 6" hlaveň se závitem a kompenzátorem, stavěl to Rezek
mám takhle udělanou 6" hlaveň se závitem a kompenzátorem, stavěl to Rezek
-
-
Vejr - Častý návštěvník
-
no koukal jsem k p.Zendlovi a tam má hlavně na cz75 kolem 8tis a to za to nedám, na takhle starou/jetou pistoli by to bylo moc peněz a moc velký riziko, že bude za rok řešit zas něco jinýho. Nějaký kontakt na p.Rezka? Prolízám net a nikde jsem nic neobjevil, díky a postupu opravy/znehodnocení budu informovat.
Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní