virginan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

15.09.2010 11:21

Re: Střelba v Bratislavě. Puškou vz.58

PetrL3-co to je za poraženecký kecy? :evil:
Chudák je ten,kdo ho ze sebe nechá udělat! :roll:

PetrL3
Častý návštěvník
Častý návštěvník

15.09.2010 11:44

To slůvko "by" znamená podmínku, tedy "v případě, že to ta tak bude". Nic předem nevzdávám. Už jen to, že jsou tu snahy o znelegálnění 58 ve mně vzbuzuje lítost nad těma, co je vlastní, maj k nim určitej vztah a teď jim hrozí tohle. Jak už psali mnozí přede mnou, mě sice problém 58 nepálí, ale snadno si spočítám, jaký bude následný vývoj a časem může dojít i na ostatní zbraně.

EDIT: A jestli to celý dopadne dobře pro nás, stejně si neoddechnu, protože je jen otázka času, kdy někdo nasadí modrý sluchátka znovu. Třeba u sousedů na druhý straně hranic.

veiko
Častý návštěvník
Častý návštěvník

15.09.2010 12:08

1. CZ 858 neměl předělané na dávky, nebo celou dobu střílel jednotlivíma
2. U vchodu se to stalo tak že:
Střelec sebíhal schody kde pronásledoval utíkajícího cigoše. Ten vyběhl ze vchodu a použil kolemjdoucího dědu jako štít. Toho střelec nechtěl zastřelit. Tak tam chvíli šachoval se samopalem až se mu povedlo sundat cigoše ale dědu ranil.
3. Výslovně měl možnost zastřelit několik bílích ale takto neučinil. I do oken kam střílel bydleli romové.
4. Veškeří bílí zranění i prostřelené auto bylo dílem odražených střel.
5. Lajna od dávky co je na zdi byla policejní. Policie po něm vystřelila několik zásobníků ze samopalu a to dávkama.
6. Umyslně zabití běloši patřili mezi cigány a bral je jako bílé cikány, protože se tak i chovali a měli mentalitu jako oni.
7. Tato rodina tam vesele prodávala drogy a nikdo s tím nic nedělal.

Tlumočím pouze to co mi bylo řečeno člověkem který v místě bydlí, incident viděl a znalí místních poměrů.

wiking1
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

15.09.2010 12:09

Mna najviac zaraza, ze v suvislosti s navrhom novely sa objavila formulacia:
-
"Do 30. júna ich môžu previesť na iného oprávneného držiteľa..."
-
Tak by ma zaujimalo kto bude ten iny opravneny drzitel na ktoreho budem musiet
previest vlastnictvo mojej ČZ58 ?
-
Asi sa budem musiet opytat rovno ministra, lebo zatial mi na to nikto nevedel odpovedat...
-
http://www.lipsic.sk/kontakt.html
-
:roll:
s pozdravom wiking1

virginan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

15.09.2010 12:23

Mne osobně,taky problém 58" nepálí".Jenže to začne jedním a skončí dalším a dalším.
Proto,by to mělo pálit všechny!
Bábě nevyvlastní x let pozemek pro stavbu dálnice,protože je to její majetek a ten je nedotknutelný,tak zbran´je taky můj osobní majetek´,musel jsem ji zaplatit,jako auto a jiný věci.
Tak to nebude ,tak jednoduchý,jak si mnozí představují! :D
Jistě,pokud někdo poruší zákon,ať je spravedlivě a dle zákona potrestán!Ovšem nemůže se házet selhání jedince na skupinu obyvatel.Kolektivní vina neexistuje.Pak je to diskriminácia! :D Hovado za volantem,někoho zabije a proto jsou všichni ostatní řidiči nebezpeční šílenci?Taky se budou muset znehodnotit silný auta?
Chtěl bych vidět,jak by se pseudohumanisti a jim podobní,škubali,kdyby jim chtěl stát ukrást třeba auto,DVD,telku atd.Když, někomu hodím telku na hlavu,tak ho,taky můžu zabít,ne?
A nic jinýho,než krádež to není!

4mike
saigaholic

15.09.2010 14:14

veiko
ad 1/ pokud pominu počáteční dezinformace a vyjdu z prohlášení MV SR na tiskovce tak byla předělána tak aby umožňovala střelbu dávkou
což ovšem nevylučuje, že střílel venku jednotlivýma

Reklama

4mike
saigaholic

15.09.2010 14:20

pojdte se laskavě hromadně vys...t na příměry k dopravním prostředkům
ikdyž jako zbraň mohou sloužit (stejně jako cokoliv co může učinit útok ........)
zbraněmi primárně nejsou ikdyž jejich uživatelé mají na krku stovky obětí
prostě to srovnávat nejde

PetrL3
Častý návštěvník
Častý návštěvník

15.09.2010 14:29

Tak si to přirovnejme k sekyře. Dožijeme se dělení seker na ty, kterýma se oháněli dávní bojovníci (to jsou primárně zbraně), na požární sekyry a na sekyry sloužící pro štípání dříví (na ty nebude nutná vyjímka, ovšem máchnout se smí jen tolik, aby dopadová energie na špalek nepřekročila 16J).

4mike
saigaholic

15.09.2010 15:11

přirovnávej k tomahawku (či Tomahawku) to je zbraň, sekera je jen nářadí, jako šroubovák atd

1/ tohle je tema o něčem jiným
2/ jakýkoliv přirovnání vždy kulhá

přeneseně můžu tvrdit že vz58 není ani útočná puška, poněvadž byla ve výzbroji varšavského paktu, jež byl přeci ryze obranným uskupením
čili jde o obrannou pušku

PetrL3
Častý návštěvník
Častý návštěvník

15.09.2010 15:27

Válečná sekera není nářadí. Ale dá se pomocí nářadí zakopat.
58 byl myslím nazýván samopalem (pokud by se to mělo zařazovat podle varšavskýho paktu), ne útočnou ani obranou puškou (i když je na zkrácený puškový střelivo).

EDIT: Běžně se sekyry, které neslouží jako nářadí nazývají "bojová sekera". A byly primárně určeny k boji a ne keštípání dříví.

Hungry
Moderátor
Moderátor

15.09.2010 15:53

Problém není ve srovnávání nesrovnatelného či hádání se o název... Potíž je v tom, že předkládané "řešení" řeší následek a nezabývá/neodstranuje příčinu :!: A tato koncepce je mnohem větší průšvih. A neděje se to jen v tomto případě. Proti tomu je třeba se ohradit.

Dagobert
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

15.09.2010 16:12

No srovnání je vždy jen srovnání. Ale logika slovenské novely je přesně taková, jako jsem už psal. Tedy že pachatel si nasadí modrý kondom, znásilní oběti k smrti, a ministr navrhne vykastrovat všecky chlapy na jejich vlastní náklady, protože přece mají nástroj, který nechceme aby měli, protože se s ním dá znásilňovat k smrti.

PetrL3
Častý návštěvník
Častý návštěvník

15.09.2010 16:25

Je jasný, že pokud se teď něco zakáže, už se asi nedožijeme zlegalizování. Jako to bylo s lasery.

virginan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

15.09.2010 17:03

58 byl vždy samopal.Samopal vzor 58. :D

Milan S.
Nový uživatel
Nový uživatel

15.09.2010 20:30

veiko: Dík za info. Mimochodem, neříkal ti ten člověk, jak se na to dívaj ostatní místní? Z fotek to místo vypadalo jako sídliště, takže tam musí bejt hodně lidí. Nesnažej se tuhle verzi prezentovat jinak, než ústně?

Ke srovnávání: Zbraně jsou obecně vyráběny za účelem vedení důraznějšího útoku, stejně jako mužské přirození je určeno k rozmnožování. Rozmnožujete se snad každý den? Kupujete si zbraně primárně na střílení lidí? Asi těžko. Pro většinu lidí jsou zbraně koníček či sportovní náčinní, skutečně jí začnete vnímat a používat jako zbraň, jen když vám k tomu někdo dá záminku. Stejně jako ve zbraň můžete proměnit cokoliv. Ale daná věc není příčina, nemůže za to. Přímého srovnávání bych se sice zdržel, ale proč nepoukazovat na statistiky? Konec konců to není o filosofii, ale o skutečných mrtvých. A jak na tom jsou legálně držené zbraně všichni víme. A aby stát řešil skutečné příčiny - jádro problému, to bysme chtěli moc.

majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

15.09.2010 21:08

Milan S. píše:...Zbraně jsou obecně vyráběny za účelem vedení důraznějšího útoku...

To je spíš diskuse, jestli bylo dřív vejce, nebo slepice. Podle mě zbraně byly vynalezeny k efektivnější obraně (velká opice mlátila malou opici, malá opice vzala do ruky kámen...).

Prostě pořád nedokážu pochopit, že jsou lidi tak hloupí, že chtějí vzít zbraně pouze těm, kteří jsou na jejich straně a nechat je těm, kteří jsou proti nim. Já kdybych z jakéhokoliv důvodu nesměl vlastnit palnou zbraň a věděl jsem, že ji vlastní soused, byl bych rád a velmi bych se snažil s ním být za dobře, aby neváhal se mě v případě nouze zastat.

czexit
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

15.09.2010 21:29

PetrL3 píše:Je jasný, že pokud se teď něco zakáže, už se asi nedožijeme zlegalizování. Jako to bylo s lasery.

Proč jsou zakázány tlumiče - to chápu. (Byť řada střelnic blízko osídlení by tím vyřešila své problémy... :)
Proč jsou ale zakázány lasery jsem dosud nepochopil, nevíte někdo, když už jsme na toto téma narazili?

Joezbrna
Častý návštěvník
Častý návštěvník

15.09.2010 21:33

Protože ve filmech je maj vždycky teroristi, a jinou zkušenost se zbraněmi předkladatelé zákona neměli :roll:

Hungry
Moderátor
Moderátor

15.09.2010 22:18

Já zákaz tlumičů nechápu, stejně tak jako laserů... Asi to bude tím, že něco o zbraních vím... :roll:

Eladrin
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

15.09.2010 22:38

Zbraň = bránit. Podoba slov (alespoň v našem (slovanském?)) jazyce je do očí bijící. Vždycky tím dostanu každého, kdo říká, že zbraně působily vždycky jen zlo - principielně nemohly jinak by to slovo vzniklo jinak.

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Události