Parabellum
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.04.2009 11:25

4GMatysek> proč si vybrat ? Protože tu je spousta nespokojených a když si vyberou, tak pak mužou nadávat tak akorát sobě. Tak jen zjistim, kde co zkouknout, aby to bylo perfekt. :wink:

PatrikV

07.04.2009 11:25

Otravoval jsem pár puškařů - p. Zendla, p. Lepiče, střelnice Corrado, Leiko aj. a nikdo nemá výrazně negativní skušenosti ani s dodávkou náhr. dílu, jejich kvalitou, reklamacemi. Sem tam se problém najde ale není to pravidlem, že by každý 2, 10, stý ND byl vadný, prostě když je třeba tak se to dopasuje.

GMatysek
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

07.04.2009 11:33

Parabellum: Takže abych to shrnul. Vyberu si třeba z pěti kusů a stejně se mi povede koupit krumpl. Takže pak to je moje vina a "jeden z nejlepších výrobců" přece nemůže za to, že si neumím z jeho výrobků vybrat ten, co zrovna funguje tak, jak má? :D :D :D

Parabellum
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.04.2009 11:40

GMatysek> tak moje zkušenost je taková, že fungovat bude každá a je jedno po které chmátnu (a teď mě ukamenujou :twisted: ) Ale když to potřebujete, tak si vyberte. A myslel jsem to tak, aby si každý z dobrejch kusů vybral ten nejlepší. To samé já využiju, až budu kupovat Duty, nebo HK USP, ale mám kamaráda v CZUB (kamaráda v HK bohužel nemám :lol: ), tak proč nevyužít té možnosti a vybrat si tu, která se v rámci tolerancí sešla nejlépe :twisted:

alfonss
Grafoman
Grafoman

07.04.2009 12:16

PatrikV píše: Jinak pokud se nepletu tak vedle Alf píše o nutnosti dopasování vyhazovače do STI a nikdo se tomu nediví, některé věci mi prostě nejdou na rozum.

Zapomínáš že jsem úchyl na životnost a kvalitu. Vytahovač Aftec je oversized a musí se do zbraně dopasovat, taky stojí to co půlka jeté čezety :wink:
Kdybych si koulil obyč. drop-in vytahovač, tak jej dopasovávat nemusím. Na 1911 (na rozdíl od CZ) totiž člověk sežene mraky náhradnícha tuningových dílů od spousty výrobců.

Tudíž tohle Tvoje přirovnání je fakt mimo mísu.

čímž končím debatu o Aftecu, klínovejch či zubatejch řemenech apod
4m

GMatysek
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

07.04.2009 12:46

Parabellum píše:...kamaráda v HK bohužel nemám :lol: ...

No tam ho taky ani nepotřebuješ :wink:

Reklama

Parabellum
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.04.2009 12:52

Nepovidej :wink: , určo by se tam taky šiknul, už jenom aby obešel s kalibrem pár laufů, vybral nejmenší vůle a nakonec pokecal s nastřelovačema, která je menší brokovnice :D Rozptyl bude i u HK, i když možná menší, než u ČZ.

admix

07.04.2009 12:54

Ja nevim, muj nastrelnej ma tri diry z peti ran na 15m, rozptyl celkem vyhovujici - u sluzebni zbrane uplne bohate. Dam vedet, kolik USPcko vydrzi - nevybiral jsem ho, nechal jsem si proste nejake nahodne prodat, tak to pak muzeme srovnat s nekterou nejlepsi CZtou :)

Parabellum
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.04.2009 13:00

Tak jo, až pořidim, tak porovnáme :D Ale nebude to dřív, jak za rok :D

4mike
saigaholic

07.04.2009 13:18

Parabellum
jasan, zatím si udělej zbroják a až nasbíráš od kolegů toliko informací jako od technologa z CZUB, možná změníš názor
do té doby si zkus zapamatovat že normální smrtelník za cenu půměrnýho platu

1/ u nové zbraně nemá mít jako zákazník co hledat, kde něco výrobce domrdal
(už jen proto, že má v reklamačce smůlu)
2/ nechce vybírat jak moc se potkaly či nepotkaly vůle
3/ pokud jej má něco zajímat, je to fabrická nástřelka

konkurenční firmy za srovnatelný peníze umí dodat spolehlivější, odolnější a srovnatelně přesně střílející zbraně, což považuji za argument proč už další čízu nechci.

Parabellum
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.04.2009 13:28

Tak zbroják už nějakej pátek mám, zbraní mi rukama prošlo dooost a z ČZ střílim tak patnáct let, tak že klid.

Vybraná byla na základě pouze katalogu a dodnes spolehlivě šlape.

Šmarjáá a je to tu zas.....

Chlapi mě tahle debata už unavuje...

4mike
saigaholic

07.04.2009 14:00

Parabellum píše:Šmarjáá a je to tu zas.....
Chlapi mě tahle debata už unavuje...

já jsem v klidu
prostě jsi zapadl do pozice zákazníka, co neřešil body 1a2 a možná ani3
a měl kliku na kus
jenže nelze přehlédnout suitu těch méně spokojených v opozici

P.S. mám strýce, co si koupil 75 v r.93 dodnes je z ní také nadšen, (poctivý železo z Poldovky)
celou dobu z ní střílí (cca 100 za rok) a taky mu nikdo nevymluví, že ČZ dělá špicový kvéry :lol:

Parabellum
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.04.2009 14:18

Tak to by ses divil, každej kvér kupuju minimálně s kalibrem na lauf a určitě si rád vyberu z více kusů, když je možnost a je jedno jestli to je HK, Glock, Sig, Dlask, Colt.....

glock1719

07.04.2009 14:46

A už je to tu.Renomovaný výrobce za své výrobky ručí a nenutí zákazníka , aby chodil do obchodu s kalibry.Což jsi se přiznal , že výrobky s brodu kontroluješ.Proč? Nevěříš světové firmě která se chlubí certifikátem ISO 9001.
U kolika jiných značek si naměřil míry na hraně tolerance?Já měřil jen Glocky a HK a vývrt byl prakticky identický.Když ji kamarád kupoval CZ 550 v 308 Win tak jsem čuměl na ty rozdíly u 4 pušek. Ale to přeci jako správný zákazník CZUB musíš vědět ne?

Biggles
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.04.2009 17:50

2 PatrikV: Že já ti nějak nevěřím, co se týče tý spokojenosti s dílama. Jako protiklad můžu uvést příklad, kdy známej čeká na díl CZ550 z CZUB už devátý měsíc............pravda puška není v záruce.

Biggles
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.04.2009 18:05

2 Parabellum: citace:"Tak zaměnitelnost dílů bych nebral, jako ukazatel kvality ", konec citace. To jsou tvoje slova a najednou to je jeden z faktorů kvality (citace:" To je ale to co se snažim vysvětlit: zaměnitelnost je JEDNIM Z PARAMETRÚ", konec citace)?
Já jen, že si spokojeně protiřečíš. Takže jak to je? O čem je například ona norma, kterou se CZUB chlubí? Pokud vezmu v potaz, že ti prošlo rukama mnoho zbraní (jaks zmiňoval), kolik jsi z každé cca nastřílel? A jaké to byly zbraně?
Ptám se na tyto věci, protože se zatím projevuješ coby fanatický zastánce CZUB bez ohledu na fakta. Chápu, že známý "technolog" CZUB na svého chlebodárce plivat nebude, ale co k tomu vede v této formě normálního smrtelníka? Samozřejmě pokud jsi u zbraní zatím ve fázi jezdění prstem v katalogu, tak ti neberu, že se ti číza líbí (a taky je přece "naše"), nicméně takový názor nepovažuji za relevantní k diskuzi (a stejně tak v případě jedné zbraně s vystřelenejma "dvěma krabkama").
A k té nutnosti vybírat. Možná tomu nebudeš věřit, ale u ostatních slušně vychovaných výrobců skutečně není třeba brát příliš ohled na výběr kusu, prostě stačí vzít jednu z hraček na pultě..........a kdyby totéž CZUB uměla, tak by zřejmě fóra a bazary nebyly plně "výběrových" čezet, případně nářků kde a jak ten krumpl nechat vyladit.

BestPatron
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

07.04.2009 18:46

Vybírání "výběrové" zbraně

Dovážím pistole Sphinx. Nedávno za mnou přišel známý s tímto:

"Hele Michale, když chce někdo kvalitní Čízu, tak jde za Jardou Rezkem ten otevře deset kufříků ... a jednu mu vybere. No a tohle bych potřeboval od tebe! Nahoď oko na Sphinxe 3000 Production a vyber mi tam nějakého echt dobrého, když už za to dávám ty prachy."

Musel jsem ho zklamat. Doposud všechny zbraně, které jsem dovezl, měly zpracování naprosto totožné. Jak se svými klady, tak s některými nedostatky. A i ty nedostatky byly u všech zbraní naprosto stejné. (Například je jim vytýkán ne příliš a rovnoměrný chod v Double Action modu. Ale všechny jej mají stejný.)

Osobně si myslím, že chodit se šuplerou a měřit vývrty zbraní a vybírat tu, která se nejvíce povedla (či nejméně nepovedla), je dost znechucující samotný proces vybírání si nové zbraně. Z toho by přece měl mít člověk radost, užívat si to, a ne se hned na začátku znechutit tím, že si nejsem jistý, jestli zrovna já budu mít smůlu a koupím šmejda.

Kvalitním zbraním zdar a sílu !

:twisted:

cmk
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.04.2009 19:41

Parabellum píše:tak za měsíc budu na soustřeďku s kamarádem, který maká jako technolog v CZUB, tak snim sednu, vemu pětasedmu, papír a hezky sepíšem, na co si dát při koupi pozor, jak si co vyzkoušet, pokud možno bez pomoci měřidel, jen tak amatersky a na co koukat. Pak to sepíšu a hodim sem. Aspoň si pak snad každý tady bude schopen vybrat slušnou ČZ a přestane to upalování čarodějnic z CZUB. :D

Upalovani prestane, pokud technolog prohlasi: "Pozor? Na nic, vsechny jsou dobry. Az na 3% zmetku, co prolezou pres kontrolu"... Jenze to si technolog od CZ UB bohuzel nedovoli rict :-(
Ale o par kilometru na jih uz bys mozna pochodil :-)

Parabellum
Častý návštěvník
Častý návštěvník

07.04.2009 20:30

Ale chlapci :lol: to snad né "Já zaměnitelnost u 75, jako ukazatel kvality neberu, PČR třeba jo "tečka"! Prosim nevytrhávat z kontextu! Vývrt posuvkou "šuplérou" nenaměříš ! Podle mě si klidně koupim ČZ i bez přeměřování, ale mě to baví, a udělal bych to i u jiných značek, né jen u ČZ ! Tak že prosim znovu: nevytrhávat z kontextu ! Kámarád mi klidně řekne co je špatně a co dobře, myslim, že svého "chlebodárce" dokáž zhodnotit dost slušně a nebojí se mu vytknout chyby.

Sphinx - to je trochu jiná liga, za ty prachy, ne ? A navíc ve švajcu vždycky dělali trochu UFO zbraně, co se kvality týče :wink: :D
Naposledy upravil Parabellum dne 07.04.2009 20:34, celkově upraveno 1

alfonss
Grafoman
Grafoman

07.04.2009 20:32

Parabellum píše: Hlavně jsou prvotřídní materiál i zpracování, ty má vůbec CZUB jedny z nejlepších na světě. Kor od doby, co jsou u nich kované a né protahované.

Tak kde asi bude chyba, když na hlaveň od CZUB namontuješ kompenzátor ve snaze z toho udělat MDF a po 3 tisících se hlaveň ulomí, pokud dříve nepraskne rám nebo závěr?

Ono nesmíš věřit všemu, co Ti ve zbrojovce nakecaj. Svůj sportovní speciál Tactical Sport taky vychvalují do nebe a taky víme co to je zač....

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Soutěže a akce, Kluby a střelnice, Prodejny a Puškaři