- oupi
- Častý návštěvník
to Parabellum: Možná by stačilo vyjít mezi prostý lid a podívat se, kolik je špatně svrtaných rámů, kohil kohoutů, kolik vyhazovačů nesedí v rámu, kolik rámů je zmáčknutých na začátku a na konci, aby to vypadalo, že pistole nemá vůle, atd. Nikterak mě neprovokuješ, svým přesvědčením, ale už by Ti mohlo být trošku divné, že se tu na něčem shoduje x lidí. A pokud máš čízu ještě starou, chápu Tvé nadšení. Mám dlouhou z roku 92 a ta je výborná, kompakt z r.97 a ten také docela ujde, byť už to není ono. A potom mám doma jeden kompakt z roku 06 a na tom se puškař docela vyvztekal, než ho dal do kupy.
- PatrikV
Prosím o konkrétní čísla Oupi. A následně procentuální vyjádření vzhledem k celkové produkci zbrojovky. Nestačí mi JPP - chci vidět konkrétní věci. Když tady např. Alfons (sorry) řekne, že czub je krám nehodící se na špičkové soutěže tak není důvod mu nevěřit a můžeme rozšiřovat jeho názor široko daleko. Že může mít např. Týc jiný názor který se některým už tak nehodí do krámu je celkem fuck.
-
andreapipo - Pravidelný návštěvník
Když jsem si kupoval svou CZ 75 TS 9x19, tak mi u Brymové řekli, že český trh není pro zbrojovku dost velký, aby tyto zbraně vyráběla plynule a tak ač jsem jí kupoval v prosinci 2008, mám jí z roku 2007. Funguje to prý tak, že jich CZUB vyrobí jen určitý, omezený počet a dokud se neprodají, tak další nevyrábí. Připadá mi to tak, že CZUB vyrábí zbraně hlavně pro zahraniční a to, co tam neudá, realizuje na domácím trhu, takže kvalita bude asi horší, když to v cizině nechtěli. Proto také testy v Německu mohou být výborné a mohou tyto zbraně chválit, ale testují zbraně, které se prodávají u nich. Ne, že by se na našem trhu nenašla dobrá, či výborná zbraň, ale asi to nebude standard, tak jako venku.
P.S. Se svou CZ 75 TS 9x19 jsem zatím maximálně spokojen.

P.S. Se svou CZ 75 TS 9x19 jsem zatím maximálně spokojen.

- SINCITYMAN
- Moderátor
Čili to co jsem psal někde výše.... a co se týče Týce, je za reklamu placený, je to jeho práce, on dělá to samé jako jezdci formule 1.Jejich vozy také nevypovídají o kvalitách civilní produkce. Není pochyb o tom že jeho zbraň je vynikající, stejně jako on je vynikající střelec, ale to o běžné produkci nevypovídá vůbec nic. Ano je jasné že mu zbrojovka vytvořila špičkové podmínky ale jinak to říká co? Podíve,j kdybych chtěl reference o SW 625 budu určitě spíše věřit tomu co mo o něm řeknou ti z našich střelců, kteří s ním střílí,jako je Ludmila, p. Němeček nebo p. Zajíček, který s ním střílí LOS a protože střílí za své budu jejich názoru věřit více, než když mi ho tu bude vychvalovat J.Miculek ačkoliv s ním jakožto tovární střelec SW určitě střílí víc a je to opravdu fenomenální střelec. Tak se dozvím, že zbraň sice je pro danou disciplínu velmi vhodná (díky své koncepci),ale materiálově to zase až taková sláva není.... a budu věřit jim, protože k tomuto poznatku došli za vlastní prachy. Co je největší slabinou recenzí v časopisech? I to zde už padlo, a sám jsem to v jednom článku napsal, nemá cenu recenze ve stylu: dali mi 50 patron-hurá střílí to dopředu.....Pokud někdo nastřílel z ČZ oněch 15 tis, ať napíše recenzi jak chodila, v jakém je stavu a kolik měl závad. Otisknem to v magazínu bez ohledu na to, jak ta recenze dopadne.......Magazín tu je právě od toho. 

-
Loki_cz - Pravidelný návštěvník
PatrikV: ja bych ho neprovokoval
jemu by vlastne stacilo omrknout pistole svejch kolegu a dal by ti hnedle vysledek nekolika desitek kusu ktere jsou relativne nepouzivane jinak nez predevsim na noseni
)
Hmm.. a mate nekdo nejaky negativni zkusenosti s P-07 Duty? (vim je tu topic ale tam to spis vychvaluji a mne by zajimalo je-li i negativni zkusenost)

Hmm.. a mate nekdo nejaky negativni zkusenosti s P-07 Duty? (vim je tu topic ale tam to spis vychvaluji a mne by zajimalo je-li i negativni zkusenost)
- oupi
- Častý návštěvník
to PatrikV: Dobře, začnu to dávat dohromady. Vezmu všechny známé v okolí, kteří mají nebo měli čízu a zkusím z toho něco sesmolit. Ale nevím, jak rychle to půjde.
Ps. Nemám to JPP, ale mám informace od konkrétních lidí, které znám a jejichž zbraně a závady na nich jsem viděl. Nešířím tu informace "Franta říkal, že Pepův kamarád". Mluvím o věcech, které se staly mě, nebo jsem měl možnost je vidět.
Ps. Nemám to JPP, ale mám informace od konkrétních lidí, které znám a jejichž zbraně a závady na nich jsem viděl. Nešířím tu informace "Franta říkal, že Pepův kamarád". Mluvím o věcech, které se staly mě, nebo jsem měl možnost je vidět.
- PatrikV
Čili jen Týc používá zbrojovkou odladěný speciál, všichni ostatní vezmou pistoli z krabice a střílí? Nebo taky i když za těžké vlastní peníze si je upravují a ladí. To by mně zajímalo kolik z těch co jak říkáš došli k těm poznatkům za vlastní prachy přizná, že vybrali špatně (teď nemám na mysli, že by si měli vybrat CZ), že mohli vybrat jinak, lépe. Byl to jejich výběr - tak proč přiznávat že se jejich úsudek mýlil. Budou dál cpát do těch zbraní další a další peníze, ladit a ladit a málokdo přizná třeba i jen to, že zbraň je už daleko za hranicemi jejich možnosti a na víc prostě nemají. Udělal jsem v životě spoustu rozhodnutí i chybných ale ve většině případech si za nimi stojím.
- oupi
- Častý návštěvník
- PatrikV
- PatrikV
- oupi
- Častý návštěvník
-
MARKONY - Moderátor
Tak jak to tady čtu tak mi vychází že nelepší CZ je SPHINX 3000
.

Naposledy upravil MARKONY dne 08.04.2009 17:45, celkově upraveno 1
- PatrikV
-
Casper - Příspěvky: 338
-
krampus - Častý návštěvník
jo, CZUB jsou machři, je to asi jediná fabrika, co vyrábí příležitostně pětačtyřicítku s dynamickým závěrem
nejednou jsem měl v ruce CZ97 s tak dopraseným uzamykacím hranolem a oknem, že na uzamykacích plochách byly tak důkladně stržený hrany, že kontakt uzamykacích ploch byl v rozsahu asi 0,1-0,4mm, jindy prostě kontakt nenastal vůbec. pak se nikdo nemůže divit, že závěry praskaly za prachovkou nebo ve výhozným okně.
takže jestliže je výroba závislá na ručním dopracování, není možná na škodu, pokud to dělají odborníci a ne prasata.
a pokud dle ISO 9001 je vše v souladu s výrobní dokumentací, tak i konstruktéři jsou amatéři. a pokud to v souladu není, tak je kontrola quality na baterky. a jestli ono to není náhodou tím, že vedení zbrojovky na to všechno prostě sere.
jediný pozitivum, co můžu k CZ říct, je to, že ty zbraně jsou hezký. ale znám i hezčí.

nejednou jsem měl v ruce CZ97 s tak dopraseným uzamykacím hranolem a oknem, že na uzamykacích plochách byly tak důkladně stržený hrany, že kontakt uzamykacích ploch byl v rozsahu asi 0,1-0,4mm, jindy prostě kontakt nenastal vůbec. pak se nikdo nemůže divit, že závěry praskaly za prachovkou nebo ve výhozným okně.
takže jestliže je výroba závislá na ručním dopracování, není možná na škodu, pokud to dělají odborníci a ne prasata.
a pokud dle ISO 9001 je vše v souladu s výrobní dokumentací, tak i konstruktéři jsou amatéři. a pokud to v souladu není, tak je kontrola quality na baterky. a jestli ono to není náhodou tím, že vedení zbrojovky na to všechno prostě sere.
jediný pozitivum, co můžu k CZ říct, je to, že ty zbraně jsou hezký. ale znám i hezčí.
- oupi
- Častý návštěvník
To PatrikV: Střílela, ale musel jsi se hodně bát, aby Ti neuletěl závěr.
A snad už naposledy. U jiných zbraní jsou díly taky zaměnitelné a takovéhle vakly tam nevidíš.
Pokud mi nevěříš, udělej si tu statistiku sám. Obejdi všechny lidi v okolí, kteří mají nebo měli čízu a stříleli s ní víc než 100 ran měsíčně a pak sem hod výsledky.

A snad už naposledy. U jiných zbraní jsou díly taky zaměnitelné a takovéhle vakly tam nevidíš.
Pokud mi nevěříš, udělej si tu statistiku sám. Obejdi všechny lidi v okolí, kteří mají nebo měli čízu a stříleli s ní víc než 100 ran měsíčně a pak sem hod výsledky.
-
Loki_cz - Pravidelný návštěvník
- PatrikV
Bohužel neznám tolik lidí s Cz kupovanou novou (aby se vyloučili zásahy kutilů) abych byl schopen vytvořit statistiku vypovídající o něčem v poměru k celkovému vyrobených zbraní CZ. A stejně bych se jen dočkal odpovědí, že takových statistik si můžou vycucáním z palce vytvořit kolik chtějí. Mi stačí, že mi několik renomovaných puškařů vyvrátilo vaše hypotézy o kvalitě.
- oupi
- Častý návštěvník
-
alfonss - Grafoman
PatrikV píše:Prosím o konkrétní čísla Oupi. A následně procentuální vyjádření vzhledem k celkové produkci zbrojovky. Nestačí mi JPP - chci vidět konkrétní věci. Když tady např. Alfons (sorry) řekne, že czub je krám nehodící se na špičkové soutěže tak není důvod mu nevěřit a můžeme rozšiřovat jeho názor široko daleko. Že může mít např. Týc jiný názor který se některým už tak nehodí do krámu je celkem fuck.
Já většinou mluvím o Tactical Sportu jako o krámu. Pro účel, pro který byl "stvořen" se opravdu nehodí, ne že by střílel špatně, ale ta životnost neodpovídá tomu, co by se od zbraně takového určení mělo čekat.
Adam střílí Shadowem v jiné ráži a v jiné divizi, je nejprotěžovanějším střelcem teamu CZUB (ne všichni jsou si tam rovni), má špičkově udělanou zbraň, záchyty závěru a podobný nesmysly fasujou, tak nevidím důvod proč by ji nepochválil....
Obsah fóra / Střelectví / Soutěže a akce, Kluby a střelnice, Prodejny a Puškaři