Kall

29.12.2008 21:06

taky používám ke zjištění času mobil, a dál jsou hodiny v kdejaký prdeli, v autě, na autobusech městské horomadící se dopravy, info panalech s reklamama,obchodech atd, tak teda šetřím na nákupu zbytečnejch věcí a investuju do nezbytnejch...

jomekabi

Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz

30.12.2008 1:05

Jasne, treba do zbrani. :)

vito
Častý návštěvník
Častý návštěvník

03.01.2009 12:08

Re.:

Tak jsem tohle vlákno prolezl pozpátku a pokud se fatálně nemýlím, tak zde nikdo nezmínil v celé světě populární a naprosto nezničitelné hodinky Casio G - Shock. Jsou to jediné hodinky, které jakž takž berou na milost i naprostí odpůrci quartzových hodinek. Vyrábějí se už řadu let v nespočetně variacích. Jsou to i hodinky, které v masovém měřítku prošly na rukou vojáků válku v zálivu a v současnosti i lokální války ve světě. Já mám typ DW 6700 a strýček gůgl vám o této značce poví všechno.

píďa
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

05.01.2009 11:12

Taky se rozhoduju pro nějaké funkční hodinky, pro nošení, sport, no prostě univerzal. padly mi do oka tyto :

http://www.highlife.cz/smith-wesson-pil ... atch-v1128 jaký je názor zde publika?

nekromancer
Častý návštěvník
Častý návštěvník

05.01.2009 14:11

Vypadají docela dobře čitelné, designově se mi celkem líbí, jen nejsem moc fanda přehršle funkcí. Cena taky nijak šílená, dá se říct že by mi v nijak pravděpodobném případě zklamání nebylo líto je "ztratit" na umyvadle veřejných záchodků :-)

píďa
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

05.01.2009 14:50

no uvidím, objednám je a snad budu spokojen. nejsem nějak náročný a tyhle se mi líbí jak funkcemi tak designem. jen nevím jak je to s osvětlením. jestli na nich něco po nocích uvidím..

Reklama

Gdevatenáctka
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

26.12.2009 13:36

Re: "Střelecké" hodinky.

Mně letos byly " naježeny " :) moc pěkné hodinky, které jsem si hodně přál - Wenger Commando Big Crown.

Snad přežijí hodně ran 8)

Obrázek

MK
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

26.12.2009 17:12

g19ka: vydrzi, nemej obavu, presne tenhle typ se mnou nastrilel mnoho tisic ran z ruznych zbrani, zazil mnoho padu (maximalne parkrat vymeneny stezejky), hodne naplaval, proste plnej program - denne me doprovazel cca 5 let... zrovna pred vanocama jsem je dal k odpocinku a najezil si neco noveho, ale pokud chces odolnej stroj v quartzu, tak v dane cenove relaci je to podle mne dobra volba cos poridil....

Iha

26.12.2009 20:04

No pet let je podle me na hodinky kratka doba. Moje stara casia jsem nosil denne pres 10 let a to jsem musel 3x menit reminek (ty vymeny se vysplhali na cenu hodinek) a jednou baterku. Jen jsem s nimi nestrilel. Pak sly pryc, protoze stejne mas dnes cas uplne na vsem a opet praskl ten gumovy reminek. Nicmene jeste jdou nekde v supliku.

MK
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

26.12.2009 20:46

iha: ad 5 let - no, porad jsou to quartzky, tudiz prakticky spotrebni zbozi, prakticky nic extra zajimaveho, ono taky zalezi, co od hodinek cekas a ... k wengerum jsem mel osobni vztah, nicmene, i tak jsem nosil i jine obcas a hlavne me vic zajimaji automaty nez bateriove...tudiz mi i tech 5 let prislo jako az dost dlouha doba...

Gdevatenáctka
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

27.12.2009 12:22

MK: Díky, jsem rád, že je tu někdo kdo je " prověřil ". U mě rozhodoval hlavně design. Moc se mi líbily, a vůbec se mi líbí Wenger jako značka. Nejsem " znalec" , a jak jsem si všiml na jistých forech, tak pro některé lidi co není mechanické nebo automat a nestojí to aspon 20 tak to pro ně nejsou hodinky :lol:

Za ty prachy, myslím, že dobrá volba, a přece jen, jsou to Swiss made ne? :wink:

Kuba
Častý návštěvník
Častý návštěvník

27.12.2009 13:02

Luminox Navy seal - jo tritium je tritium :D tady je maj celkem predrazeny z ciziny do 4k.

vito
Častý návštěvník
Častý návštěvník

27.12.2009 13:18

Gdevatenáctka: Máš jistě na mysli Chronomag forum, jsem tam členem s poměrně nízkým pořadovým číslem. Musíš ale chápat, že někteří tam jsou vyhranění fandové, jako někteří tady zase do zbraní. Já ty ortodoxní zastánce mechanik taky moc nemusím a mám moc rád a taky nosím kvalitní digitálky. Třeba Casio G shock nebo Protrek jsou nesmírně odolné a přesné hodinky do jakýchkoliv podmínek.
Btw, ne každý si může dovolit Rolexy nebo Breitlingy v cenách okolo 100.000.- Kč, že? :D
Tím naprosto nechci říct, že to komukoli nepřeji.

Poli
Častý návštěvník
Častý návštěvník

27.12.2009 14:31

No, ono dnes už není Swiss made to, co bývalo dříve. Např. Festina má snad strojky ETA a koupili jí španělé. Nevím, jaké strojky používají ostatní v těch levnějších a nám dostupných řadách.
Jinak já mám od loňských vánoc Orientky, sice je moc nenosím do extrémů, ale na střelnici je mám na ruce pořád a drží, uvidíme, co ukáže další rok.

mandys
Častý návštěvník
Častý návštěvník

27.12.2009 14:40

Slyšel jsem, že Quartzové strojky dělá jedna nebo dvě firmy, takže je jedno, jaký si koupíte a je tam stejný strojek, ale zasvěcenci budou vědět víc, co nedoporučuju jsou hodinky zn. Junkers, koupil jsem si je a jsem hodně zklamán. Neuvěřitelné je, že sklíčko drží pouze bez závitu samosvorně na těsnění :!: , takže není horší trapas, než že vám samo spadne na zem...datum taky v háji...holt němci už nejsou co bývali...

MK
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

27.12.2009 14:45

vito: hh, na chronomagu jsem taky clenem, ale neprispivam, jen ctu....a kupuju :-(

g19ka: swiss made si sice svycari docela chrani jako "obchodni znacku" (neni to ale totez co made in switzerland / czech rep. / germany)- Swiss Made je označení pro hodinky a další výrobky, u nichž je minimálně 50 % komponentů vyrobeno ve swiss a také jejichž finální montáž probíhá ve swiss.

poli: Etu pouziva hodne vyrobcu (teda svycari - rusove a japonci pouzivaji vetsinou svoje), urciti vyrobci si ji "doladuji" a dekoruji atd.....pak jsou samozrejme firmy, ktere si delaji vlastni strojky (ted nove breitling treba, revue thommen tusim, atd). Nebo pak uplne jina liga typu patek phillipe, jaeger le coultre, zenith, atd., jejich vlastni in-house strojky, nebo strojky typu tourbillon, nebo treba ruzny vintage zalezitosti, atd, ale to uz je opravdu uplne jina hra, nekdy pak milion za hodinky neni problem.. Co se chronografu (stopek) tyka, jde vetsinou o ETA valjoux 7750. Eta (http://www.eta.ch) je vyrobcem samotnych strojku. A navic zrovna Festina neni zrovna "svycarka znacka" a snad pouziva vetsinou quartzy nez automaty - krome vysich rad.... Dale je (nebo vlastne vubec neni :-), zalezi co a proc to clovek chce nosit na ruce a co od toho ceka) potreba rozlisovat, zavisle a nezavisle hodinare - tzn. i spousta lepsich firem typu Omega spada pod Swatch Group dneska....

mandys: co se quartzu tyka, je to snad tusim Ronda a Miyota? Opravte mne nekdo povolanejsi...

Nakonec se da jeste vybrat mezi: manualni natah, automaty, quartz, eco drive (solarni energie, pouziva citizen), seiko pouziva zase v nekterych modelech i nejakou kombinaci automat / kondenzator (nebo baterie) tusim

Ja nakonec skoncil u automatu tak jako tak, a sice u EDOX Chronoffshore titanium automatic
Obrázek

Kdo chce vedet vice, at hleda na tom chronomagu, to je opravdu zlaty zdroj informaci...

edit: nekolikrat upravovano, doplnovano (a asi jeste bude)...neudrzim pozornost kdyz pisu takhle dlouhy prispevky :-)
Naposledy upravil MK dne 28.12.2009 21:22, celkově upraveno 1

Kuku
Častý návštěvník
Častý návštěvník

27.12.2009 20:32

Edox je moc dobrá volba, já sice pokukuji po Certinách ale model který máš je moc super a hlavně to nejsou minihodinky. Nejvíc času mi na ruce stráví Sunto Core all black, nebo Festina automatic dual time.

MK
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

27.12.2009 22:29

kuku: diky, dost jsem na zacatku vahal (byla porad v sazce omega), ale ted si je nemuzu vynachvalit, keramicka korunka, heliovy ventil, celkove zpracovani, atd. Navic jsem je poridil za cenu, ktera je uplne jina nez cena v obchode (prave pres chronomag)...taky mi bylo sympaticky, ze prave edox nepatri do swatch group, nebo jineho konglomeratu a jsou mi blizsi diversky nez pilotky....a opravdu to nejsou minihodinky, maji tusim 48mm (vim, ze je to ted moda, velky hodinky, ale ja chtel / mel vzdy vetsi modely). Pekny promo video je k nim tady: http://www.youtube.com/watch?v=lpcME915-Uw

Jeste mne docela berou nektere modely od Epos...

wolf

28.12.2009 10:16

Ja pouzivam jiz radu let Casio GW-1400DE-2A
Jsem s nimi spokojen a funguji super po vsech strankach ...
casio-15014068-1-picture.jpg
casio-15014068-1-picture.jpg (18.26 KiB) Zobrazeno 12237 krát

Barva
* stříbrný řemínek - stříbrná - modrý ciferník
Materiál
* materiál skla - minerální sklo
* řemínek z nerezavé ocele
* pouzdro ocel-plast
Čas
* analogové zobrazení času
* digitální zobrazení času
* světový čas
* 12/24 hodinový režim
Kalendář
* plně automatický kalendář
Alarm
* alarm
Stopky
* stopky s přesností 1/100 sekundy max. 60 minut
Podsvícení displeje
* plně automatické podsvícení LED diodou
Vodotěsnost
* 200m
* odolné proti vodě při potápění bez kyslíkového přístroje
Batérie
* solární napájení
* indikátor úrovně baterie
Příslušenství
* pouzdro ve tvaru kruhu
Ciferník
* ciferník se 12 indexy
Rádiový signál
* řízené radiovým signálem
Hodinový signal
* hodinový signál
Fluorescence
* fluorescenční vrstva
Spona
* dvojitá spona
Ostatní
* nárazuvzdorné
Šířka
* 45 mm
Výška
* 54,9 mm
Hloubka
* 17,6 mm

selag

29.12.2009 10:19

Tak já se držím Certiny. Jedny mám Certina Max expedition qartz a druhé Certina DS Podium automatic. Ty první mám 10 let a bez problémů. Automaty mám cca rok a zatím taky naprosto O.K.

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA