-
andy.rybar - Častý návštěvník
Re: individualni a oficialni dovozy z USA, bezcelni limity
Takže jestli to správně chápu tak když mi kamarád z USA pošle sešlapaný starý boty tak je celníci vezmou pošlou ke znalci aby zjistily jaká je zůstatková hodnota ze které zaplatim DPH?
-
Spock lone wolf - Pravidelný návštěvník
Ne, takhle to u nás nefunguje. Spíš pošlou dotaz na cenu a když nedoložíš, napaří ti to tam jako za nové a je na tobě jak se popereš s odvoláváním ap.
-
Sean - Častý návštěvník
ANDY- ad nakup na ebay- pokud kupujes od soukromnika, tak ti bezne neda fakturu, ale pri posilani do zahranici stejne musi vyplnit v pruvodce cenu (customs value). Pokud chces urychlit celni rizeni v Cesku, tak te osobe napis, at ti do baliku prida vytisteny print screen z paypalu s tvoji platbou. Pokud jsi poste dal plnou moc, aby ti delali deklaranta, tak by uz nemeli otravovat a chtit dalsi doklady.
btw ted mi dosel balik z UAE- poslano pres TNT, oficialni celni hodnota 40 USD a nikdo nic po me nechtel. Kluci arabsti maji super zakaznicky servis- jak jsme se po telefonu domluvili, tak to udelali. Radna priprava zasilky ze zeme mimo EU stoji sice nejaky ten cas navic, ale vyplati se to- pokud to prepocitam na hodinovou mzdu, tak to dela stovky az tisice korun na hodinu
btw ted mi dosel balik z UAE- poslano pres TNT, oficialni celni hodnota 40 USD a nikdo nic po me nechtel. Kluci arabsti maji super zakaznicky servis- jak jsme se po telefonu domluvili, tak to udelali. Radna priprava zasilky ze zeme mimo EU stoji sice nejaky ten cas navic, ale vyplati se to- pokud to prepocitam na hodinovou mzdu, tak to dela stovky az tisice korun na hodinu

- tom38
- Občasný návštěvník
S dárkem pozor, u toho to je ještě složitější a chtějí doložit kopii osobního dokladu občana té země, odkud ti to přišlo. Údajně aby ti věřili, že tam osoba, která ti dárek poslala, žije. I když nevím, proč by ti nemohl poslat dárek z ciziny občan ČR, když je tam třeba pracovně na delší dobu. Stálo by to za zjištění, protože "kamarád" obchodník z jednoho shopu v Hong Kongu je ochoten poslat balík jako dárek 

-
jancz3rt - Občasný návštěvník
Dovoz spoušťového ústrojí
Zdar kolegové,
chtěl jsem se Vás zeptat na následující. Uvažuji o novém spoušťovém ústrojí pro mou ZKM 456-4. Ti co ji mají asi vědí proč. V USA se dělá celé výměné ústrojí právě pro tuto zbraň a rád bych si jej s pořídil. Jakpak to je ale s dovozem sem do ČR? Děkuji.
S pozdravem,
Honza
chtěl jsem se Vás zeptat na následující. Uvažuji o novém spoušťovém ústrojí pro mou ZKM 456-4. Ti co ji mají asi vědí proč. V USA se dělá celé výměné ústrojí právě pro tuto zbraň a rád bych si jej s pořídil. Jakpak to je ale s dovozem sem do ČR? Děkuji.
S pozdravem,
Honza

-
spawnik - Častý návštěvník
Ahojte, pokud někdo chystáte objednávku u Brownells, nebo z nějakýho jinýho shopu s dílama na 1911 rád bych se připojil, měl bych tam věci za nějakých cca 250$. Dík Jarda.
-
Gobey - Pravidelný návštěvník
Jedna praktická rada. Požádejte prodávajícího, aby do faktury neuváděl jakékoliv položky za 0$
(např. obálka, reklamní tužka ....). Celníci se z toho mohou zbláznit a chtějí to ocenit
že prý zboží zadarmo prostě neexistuje 
Stálo mě to spoustu času vysvětlit celníkům, že jsem mi ty reklamní věci přihodili automaticky a na faktuře mi je prostě napsali s nulovou cenou.

Stálo mě to spoustu času vysvětlit celníkům, že jsem mi ty reklamní věci přihodili automaticky a na faktuře mi je prostě napsali s nulovou cenou.
-
mocima - Pravidelný návštěvník
Tak proto to celníkům tolik trvá - já mívam na balících z DX položku "shippment - 0$." 

-
DeadMan - Častý návštěvník
Chlapi mám od 15.12. na poště v Praze balík ze Zahalu jaká je teď průběžná doba odbavení? dostanu to pod keř? 

-
ufo - Moderátor
Ani nahodou. Me tam baliky lezi od 1.12. Vsechny podklady odeslany 2.12......
-
Jaké podklady? nikdy jsem nemusel nikde nic dokládat ať už to šlo odkudkoli a ani po mě nikdo nikdy nic nchtěl tak doufám že pokud tam něco bude potřeba tak se ozvou sami.
-
alfonss - Grafoman
pokud jsou přiloženy faktury v balíku, tak po Tobě nic nechtějí. Buzerují jen šmelináře, kteří špekulují s cenou a padělají faktury 

-
Severan - Občasný návštěvník
Nebuzerují šmelináře, ale ty, co nemají v pořádku průvodní papíry. Chtějí fakturu a tu doložit výpisem z účtu. Pokud tomu tak je, tak oznámí příchod zásilky a je na vás, zda si to vyzvednete nebo podepíšete plnou moc poště. V případě, že papíry nejsou v pořádku a cena přesahuje limit, tak se ozvou taktéž, zase záleží na tom zda si to výřídíte sami či pošta. Jinak teď nově přišel dotazník, zda nejde o zbraně, hnojivo atd. Vyřízení trvá dle mé zkušenosti cca 7-10 dnů.
Nejhorší je, jak je napsáno, že jde o elektroniku, tak nevím proč, hned to proženou rentgenem.
Nejhorší je, jak je napsáno, že jde o elektroniku, tak nevím proč, hned to proženou rentgenem.
-
Tak dneska se na track&trace objevilo toto:
Adresátovi odesláno 17.12.2011 oznámení o uložení zásilky v dočasném skladu na poště Praha 120 - nutno doložit doklady, zda se jedná o obchodní nebo neobchodní zboží.
??? to po mě jako chcou vedět jestli je to pro mě nebo na prodej ???
asi jim pošlu fotku toho na co to budu dávat

Adresátovi odesláno 17.12.2011 oznámení o uložení zásilky v dočasném skladu na poště Praha 120 - nutno doložit doklady, zda se jedná o obchodní nebo neobchodní zboží.
??? to po mě jako chcou vedět jestli je to pro mě nebo na prodej ???
asi jim pošlu fotku toho na co to budu dávat

-
Sean - Častý návštěvník
Poslední balík ze Států mi ležel na celnici 10 dní- faktury u toho byly, papíry vyplněný správně, ale chtěli potvrzení o platbě (to si asi mysleli, že jim pošlu potvrzení na jinou částku než je na faktuře...) a taky znovu plnou moc- ta má sice platit doodvolání, ale proč se s nima hádat, když to mám uložený v PC. Kromě toho obligátní prohlášení, že o zboží neobchodní povahy. Během těch 10 dní jsem je dvakrát preventivně zjebal- jednou po telefonu a pak mailem- když dodám všechny papíry a ještě zaplatím 180 CZK, tak očekávám, že vše bude vyřízeno bezodkladně...
Overall zboží je doma, nic se neztatilo, takže nákup se vyvedl. Kdyby to přislo o týden dřív, tak bych tady napsal pochvalu na služby ČP. No, snad příště.
Overall zboží je doma, nic se neztatilo, takže nákup se vyvedl. Kdyby to přislo o týden dřív, tak bych tady napsal pochvalu na služby ČP. No, snad příště.
- Shiva
- Častý návštěvník
posledni 2 zasilky z USA, jednu jsem nechal poslat na mou osbou (reklamace zdarma ale postovne 35 dollaru). dohodli jsme se ze to zaplatim z meho soukr. uctu a ze to poslou na mne. Faktura zni, reklamace, cena 15 dollaru.
Doprava hrazena prodejcem.
Odeslano 6.12. vcera (sobota) vyzva k vyzvednuti na mistni poste. takze 10 dnu.
druhy balicek (hodnota 950 USD) hrazeno z firemniho uctu. odeslano 9.12. v praze na poste, podle trackingu 14.12. poslal jsem tam spedici, bez vyzvy. Stejne maji vsechny me papiry. 15. se tam nedostali, ale ani se nedovolali. v patek (16.12.) odstali frontu a zbozi nebylo v stystemu, nicmene ja uz mel doma vyzvu (klasika, plna moc, pouzeni a oznamini k vyzvednuti). deklarant mi volal, ze to nemaji pripravene, ja mu rikam, ze ale dle vyzvy to je k vyzvednuti. Rekl jim cislo (skladove) a rekli mu ze to posilaji s predstihem, ze pocitaji s tim ze lidi vyuziji jejich sluzeb a dodani dokladu chvili trva.
takze v pondeli znovu.
obe zasilky sly stejnou sluzbou (USPS intl. express). da se predpokladat, ze obe zasilky sly stejne dlouho (5 dnu).
Vychazi mi z toho jen jedno, soukrome at s cenou ci bez, trvaji dele nez obchodni. soukr. zasilka sla take 5 dnu, tj. 11.12. na poste. a dalsich 6 dnu jim trvalo to vyridit.
firemni zasilka 5 dnu tj 14.12 a 2 dny vyrizeni (papirove) nebyt patek tak jsem to mel uz doma.
ale jedno je jiste, je temer nemozne se tam dovolat. zdrzeni zasilek pro soukr. osoby je dusledek chteni ochcat celnici.
Doprava hrazena prodejcem.
Odeslano 6.12. vcera (sobota) vyzva k vyzvednuti na mistni poste. takze 10 dnu.
druhy balicek (hodnota 950 USD) hrazeno z firemniho uctu. odeslano 9.12. v praze na poste, podle trackingu 14.12. poslal jsem tam spedici, bez vyzvy. Stejne maji vsechny me papiry. 15. se tam nedostali, ale ani se nedovolali. v patek (16.12.) odstali frontu a zbozi nebylo v stystemu, nicmene ja uz mel doma vyzvu (klasika, plna moc, pouzeni a oznamini k vyzvednuti). deklarant mi volal, ze to nemaji pripravene, ja mu rikam, ze ale dle vyzvy to je k vyzvednuti. Rekl jim cislo (skladove) a rekli mu ze to posilaji s predstihem, ze pocitaji s tim ze lidi vyuziji jejich sluzeb a dodani dokladu chvili trva.

takze v pondeli znovu.
obe zasilky sly stejnou sluzbou (USPS intl. express). da se predpokladat, ze obe zasilky sly stejne dlouho (5 dnu).
Vychazi mi z toho jen jedno, soukrome at s cenou ci bez, trvaji dele nez obchodni. soukr. zasilka sla take 5 dnu, tj. 11.12. na poste. a dalsich 6 dnu jim trvalo to vyridit.
firemni zasilka 5 dnu tj 14.12 a 2 dny vyrizeni (papirove) nebyt patek tak jsem to mel uz doma.
ale jedno je jiste, je temer nemozne se tam dovolat. zdrzeni zasilek pro soukr. osoby je dusledek chteni ochcat celnici.
-
Já nikoho ochcat nechci nakupuju na e-shopu jako každý v dnešní době a proč né že když se mi to vyplatí dneska to tak prostě funguje na celém světě tak nevím proč mi ti lempli něco takhle zbytečně zdržujou z toho co je v balíku musí být jasné že se nejedná o obchodní zboží tak proč to chcou doložit? je tam Fa na soukromou adresu placeno ze soukromého účtu a já žádný živnostenský list nemám ani firmu tak v tom vidím jen naschvál za nic jen tak na zlost. 

- Shiva
- Častý návštěvník
co se rozcilujes?? nikdo nerekl ze to delas, ale precti si cely tento thread a pak dalsi na ostatnich forech. vetsina lidi to ochcat chce. Tvoje zasilka tam visi ne ani tak (mozna) kvuli tvym dokladum, ale stovkam jinych ktery proste ty doklady v poradku nemaji.
Nevim jak by z obsahu zasilky mel nekdo poznat ze to co vezes neprodas dal? vyzadovani prohlaseni ze to neni obchodni zbozi, je sice jaksi pozdeji nezkontrolovatelne, ale nevidim v tom problem.
Proste zasilky mimo EU podlehaji celnimu rezimu, konec. Tim samozrejme nechci hajit postu ci celniky. Serou na to a maji na to dost casu. Ale jak jsem uvedl muj priklad. tak opravdu zasilky ktere chodi soukromym osobam, proste nemaji vse v poradku, vetsinou umyslne, nekdy ne. A proto to trva, to je vysvetleni, nikoli omluva.
Nevim jak by z obsahu zasilky mel nekdo poznat ze to co vezes neprodas dal? vyzadovani prohlaseni ze to neni obchodni zbozi, je sice jaksi pozdeji nezkontrolovatelne, ale nevidim v tom problem.
Proste zasilky mimo EU podlehaji celnimu rezimu, konec. Tim samozrejme nechci hajit postu ci celniky. Serou na to a maji na to dost casu. Ale jak jsem uvedl muj priklad. tak opravdu zasilky ktere chodi soukromym osobam, proste nemaji vse v poradku, vetsinou umyslne, nekdy ne. A proto to trva, to je vysvetleni, nikoli omluva.
-
Tak pro představu jak to chodí z Izraele a jak dlouho trvá než to dorazí k uživateli:
Zaplaceno 12.12.2011
Zásilka dne 14.12.2011 odeslána do České republiky.
Zásilka dne 15.12.2011 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka je od 15.12.2011 ve stavu přípravy k celnímu řízení.
Zásilka dne 16.12.2011 uložena ve skladu vyclívací pošty 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka celně odbavena, propuštěna do další přepravy 23.12.2011.
Zásilka přepravována k dodací poště.
Jen doplním že dopis s požadavky na dokumenty dorazil 20.12.2011 (byl jsem nervózní že už nedorazí tak jsem v předstihu poslal alespoň to prohlášení o (ne)obchodním zboží jak bylo uvedeno ve sledováni zásilky o zbytku jsem do doby než přišel dopis nevěděl pochopitelně, zbytek = plná moc + Fa/print screen z shopu + potvrzení o zaplacení) a hned jsem jim vše poslal elektronicky co chtěli ale dvakrát jsem musel poslat plnou moc a to tak že poprvé se ozval borec že to dostal a je to OK a včera se ozvala ženská že to nemají a že to mám ještě doložit?
No nic pod keř už to asi nedostanu ale příští týden je snad jistota (jen doufám že tam bude všechno co jsem si zaplatil a že z toho nějaý aktivista něco nevytáhl protože to neuměl vyčíst z Fa).
Zaplaceno 12.12.2011
Zásilka dne 14.12.2011 odeslána do České republiky.
Zásilka dne 15.12.2011 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka je od 15.12.2011 ve stavu přípravy k celnímu řízení.
Zásilka dne 16.12.2011 uložena ve skladu vyclívací pošty 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka celně odbavena, propuštěna do další přepravy 23.12.2011.
Zásilka přepravována k dodací poště.
Jen doplním že dopis s požadavky na dokumenty dorazil 20.12.2011 (byl jsem nervózní že už nedorazí tak jsem v předstihu poslal alespoň to prohlášení o (ne)obchodním zboží jak bylo uvedeno ve sledováni zásilky o zbytku jsem do doby než přišel dopis nevěděl pochopitelně, zbytek = plná moc + Fa/print screen z shopu + potvrzení o zaplacení) a hned jsem jim vše poslal elektronicky co chtěli ale dvakrát jsem musel poslat plnou moc a to tak že poprvé se ozval borec že to dostal a je to OK a včera se ozvala ženská že to nemají a že to mám ještě doložit?

No nic pod keř už to asi nedostanu ale příští týden je snad jistota (jen doufám že tam bude všechno co jsem si zaplatil a že z toho nějaý aktivista něco nevytáhl protože to neuměl vyčíst z Fa).
-
Takže dneska konečně vyzvednuto na poště
Jinak hodnota Fa byla 574,- USD (z toho 56,- USD poštovné na které mi hned dali slevový kupón) a doplácel jsem 2415,- Kč (180,- Kč služby celní deklarace pro ČP) ale i tak se to hodně vyplatí

Jinak hodnota Fa byla 574,- USD (z toho 56,- USD poštovné na které mi hned dali slevový kupón) a doplácel jsem 2415,- Kč (180,- Kč služby celní deklarace pro ČP) ale i tak se to hodně vyplatí

Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA