- Béďa
- Častý návštěvník
Re: individualni a oficialni dovozy z USA, bezcelni limity
Neporadil by někdo, kdo objednával v poslední době věci z brownells? Chci objednat díly na 1911, cca za 200USD, podle toho co tam píšou, tak to bude asi podléhat vývozní licenci, co jim teda musím ještě poslat?
Předem děkuju za rady. Nerad bych zaplatil a pak nic nedostal.
Předem díky za rady.
Předem děkuju za rady. Nerad bych zaplatil a pak nic nedostal.
Předem díky za rady.
- Shiva
- Častý návštěvník
Proc se ptas tady? proc se nezeptas Brownellsu??
- Béďa
- Častý návštěvník
No vidim, že tady se moc užitečných informací nedozvím 

-
Severan - Občasný návštěvník
Pokud to jde, objednejte to na 2× (vždy do 100 USD, problém je, aby výrobce měl licenci na vývoz, pro letošek - např. je problém s licencí pro EGW). Nebude pak potřeba licence (není zrovná levná, jest-li se nepletu 150 USD, odkazy a instrukce co a jak jsou přímo na Brownels, chce to hledat). Jinak lze komunikovat s touto slečnou či paní:
Sandy.Moranville@brownells.com
Co se týče chemikálií chtějí 550 USD neb se to posílá ve zvláštním režimu.
Přidávám ještě odkaz na vývoz do zahraničí:
http://www.brownells.com/aspx/general/i ... sales.aspx
Sandy.Moranville@brownells.com
Co se týče chemikálií chtějí 550 USD neb se to posílá ve zvláštním režimu.
Přidávám ještě odkaz na vývoz do zahraničí:
http://www.brownells.com/aspx/general/i ... sales.aspx
- Béďa
- Častý návštěvník
Důvod mého dotazu byl právě ten, že na Brownels je uvedeno, že poplatek za vyřízení licence je 250 USD! Potom ztrácí význam si něco objednávat.
Ta cena za licenci jde vládě nebo to je poplatek Brownellsu? Není to na jiných webech levnější?
Ta cena za licenci jde vládě nebo to je poplatek Brownellsu? Není to na jiných webech levnější?
-
ufo - Moderátor
Nacti si tohle:
http://www.pmddtc.state.gov/licensing/index.html
Nebo si napis seznam do mailu, napis na kontaktni mail Brownells a cekej na odpoved.
Ohledne licenci, tam je to zabavne(kdo, co, kam muze nebo nemuze) i pro samotne prodejce.
Vic ti tady nikdo neporadi.
http://www.pmddtc.state.gov/licensing/index.html
Nebo si napis seznam do mailu, napis na kontaktni mail Brownells a cekej na odpoved.
Ohledne licenci, tam je to zabavne(kdo, co, kam muze nebo nemuze) i pro samotne prodejce.
Vic ti tady nikdo neporadi.
- Shiva
- Častý návštěvník
Tohle vlakno se jmenuje "individualni a oficialni dovozy z USA, bezcelni limity" proto ti tezko nekdo poradi a kdyz ti poradi, tak je to jeho individualni zkusenost a nemusi se vubec ale vubec aplikovat na tvuj pripad.
Protoze jsem "obchodnik" tak vim co to obnasi jako obchodnik, ne jako clovek z ulice. vse co tu bylo receno, je to co jsem napsal nazacatku, neptej se tady ptej se tam. Nevim co chces privezt.
Normalne kdyz chces dovezt neco na co U NAS potrebujes dovozni licenci, (a to ji vetsinou potrebuje u druha strana - vyvozni licenci) jako je hlavni cast zbrane ci zbran (nastuduj si zakon), tak jako drzitel licence pro obchodovani (viz zakon o zbranich a strelivu) si zazadas na MPO, pokud jsi Pepa Novak a mas jen ZP, tak musis na PCR a pozadat o ZPL a v obou pripadech se musis domluvit s prodavajicim. na obou stranach potrebujes nejake papiry a preklady. To je zatim v podstate bezproblemova cast.
Problem nastava, kdy u nas je to zbozi nepodlehajici dovozni licenci (hlavnovina, spouste, pazby zasobniky apd) ale amici to licencovane maji.
Takze jako Pepa Brazda na to ZPL nedostanes a jako obchodnik mi nikdo nevystavi dovozni licenci na neco na co ji nepotrebuji.
Proces exportnich licenci v USA je kapitola sama pro sebe.
1. vyrobce - ten co to zhotovil - musi mit povoleno aby se jeho vyrobek mohl exportovat (opet zpoplatneno a nepovoluje se kazdy vyrobek do kazde zeme)
2. Obchodnik musi mit povoleno s timto druhem zbozi obchodovat se zahranicim.
3. Pokud ano tak si zada o exportni licenci pro zahranicni subjekt. poplatek 250 + dolaru.
Nekteri obchodnici vubec s privatnima osobana s licencovanym zbozim neobchoduji.
Jako dovozce (pripad prave probihajici) obchodni dum Midwayusa
kazda exportni licence (komponenty naboju, casti zbrani) stoji 250 plati myslim 4 roky na mnozstvi jez je uvedeno na me dovozni licenci jez se musi shodovat s Purchase order a IIC a DSP83 formularem. Mne to to tady stoji 4x 1000kc (kazda licence 500kc - mam dve, a kazdy rok musim obnovovat - 4 roky) coz jsou 4000kc + kupodivu musim platit i jejich licenci (ikdyz mi vzdy rikaji, ze moje licence .... bla bla) coz je dalsici 500 dolaru (dve licence) takze jeste nez neco dovezu zaplatim ca 14.000kc (kurz 20kc/dolar).
To si clovek rekne - no pekne drahe a trochu opruz. (pak tu ctu jak ceny u nas jsou premrstene a takovi jako Beda, si to radeji koupi v USA a pak se pta jak to vlastne udelat).
Jenze ono tim nekonci.
Moje dovozni licence jsou vydane na zbozi dle celniho sazebniku 9305 (hlavni casti zbrani) a nikdo po mne nenchce vyrobce. Zakon to nechce. takze kdyz chci upper, lower od DPMS, tak mi to stejne neposlou protoze
1. midway pri sve zadosti nezadal o vyrobce DPMS ale jen Colt
2. chci teda Colt, a neposlou protoze na to pry nemam vyvozni licenci. ted resim ze ja mam licenci na vsechny hlavni casti zbrani, ale ze ONI to nemaji na sve licenci.
3. takze musi zadat novou jinou licenci za 250 dolaru, a k tomu chteji samozrejme mou (taky mou
) dovozni v mezinarodnim formatu. tzv. IIC, jenze ja uz jim ji poslal, pac nas zakon neresi rozdil (ted nemluvim o zakonu o zbranich a strelivu) v hlavnich castech zbrani. takze diskuze jako stehno. Uz mi lezi objednavka asi 6 tydnu v USA.
zasobniky, - relativne jednoducha vec.
jedna firma mi posle zasobniky jake chci, pokud nejsou evropskeho puvodu. (smlouva s vyrobci o re-exportu). 30,40 rane bez problemu.
Midway mi je proste neposlou, protoze u nich jsou zakazane max 10 ran. argumentuji, ze nejsem american a u nas restrikce nejsou, dokonce na to nepotrebuji ani dovozni licenci.
odpoved NE, nebudem porusovat zakon. Tak se ptam proc je maji vubec v nabidce.
pazby - az zarazejici
vetsina pazeb OK
nektere vyzaduji licenci (vetsinou staci do IIC dopsat, stocks, triggers and small firearms parts) a taky OK
nicmene teleskopicke pazby, zvlastni licence. neposlou.
Takze bud tak laskav, bud si to objednej pres nekoho a zaplatis radove o 50-60% vic, nebo si to s nima musis vyjednat sam, pac to je INDIVIDUALNI DOVOZ a i pristup bude individualni.
Protoze jsem "obchodnik" tak vim co to obnasi jako obchodnik, ne jako clovek z ulice. vse co tu bylo receno, je to co jsem napsal nazacatku, neptej se tady ptej se tam. Nevim co chces privezt.
Proto existuji obchodnici.poplatek za vyřízení licence je 250 USD! Potom ztrácí význam si něco objednávat.
Normalne kdyz chces dovezt neco na co U NAS potrebujes dovozni licenci, (a to ji vetsinou potrebuje u druha strana - vyvozni licenci) jako je hlavni cast zbrane ci zbran (nastuduj si zakon), tak jako drzitel licence pro obchodovani (viz zakon o zbranich a strelivu) si zazadas na MPO, pokud jsi Pepa Novak a mas jen ZP, tak musis na PCR a pozadat o ZPL a v obou pripadech se musis domluvit s prodavajicim. na obou stranach potrebujes nejake papiry a preklady. To je zatim v podstate bezproblemova cast.
Problem nastava, kdy u nas je to zbozi nepodlehajici dovozni licenci (hlavnovina, spouste, pazby zasobniky apd) ale amici to licencovane maji.
Takze jako Pepa Brazda na to ZPL nedostanes a jako obchodnik mi nikdo nevystavi dovozni licenci na neco na co ji nepotrebuji.
Proces exportnich licenci v USA je kapitola sama pro sebe.
1. vyrobce - ten co to zhotovil - musi mit povoleno aby se jeho vyrobek mohl exportovat (opet zpoplatneno a nepovoluje se kazdy vyrobek do kazde zeme)
2. Obchodnik musi mit povoleno s timto druhem zbozi obchodovat se zahranicim.
3. Pokud ano tak si zada o exportni licenci pro zahranicni subjekt. poplatek 250 + dolaru.
Nekteri obchodnici vubec s privatnima osobana s licencovanym zbozim neobchoduji.
Jako dovozce (pripad prave probihajici) obchodni dum Midwayusa
kazda exportni licence (komponenty naboju, casti zbrani) stoji 250 plati myslim 4 roky na mnozstvi jez je uvedeno na me dovozni licenci jez se musi shodovat s Purchase order a IIC a DSP83 formularem. Mne to to tady stoji 4x 1000kc (kazda licence 500kc - mam dve, a kazdy rok musim obnovovat - 4 roky) coz jsou 4000kc + kupodivu musim platit i jejich licenci (ikdyz mi vzdy rikaji, ze moje licence .... bla bla) coz je dalsici 500 dolaru (dve licence) takze jeste nez neco dovezu zaplatim ca 14.000kc (kurz 20kc/dolar).
To si clovek rekne - no pekne drahe a trochu opruz. (pak tu ctu jak ceny u nas jsou premrstene a takovi jako Beda, si to radeji koupi v USA a pak se pta jak to vlastne udelat).
Jenze ono tim nekonci.
Moje dovozni licence jsou vydane na zbozi dle celniho sazebniku 9305 (hlavni casti zbrani) a nikdo po mne nenchce vyrobce. Zakon to nechce. takze kdyz chci upper, lower od DPMS, tak mi to stejne neposlou protoze
1. midway pri sve zadosti nezadal o vyrobce DPMS ale jen Colt
2. chci teda Colt, a neposlou protoze na to pry nemam vyvozni licenci. ted resim ze ja mam licenci na vsechny hlavni casti zbrani, ale ze ONI to nemaji na sve licenci.
3. takze musi zadat novou jinou licenci za 250 dolaru, a k tomu chteji samozrejme mou (taky mou

zasobniky, - relativne jednoducha vec.
jedna firma mi posle zasobniky jake chci, pokud nejsou evropskeho puvodu. (smlouva s vyrobci o re-exportu). 30,40 rane bez problemu.
Midway mi je proste neposlou, protoze u nich jsou zakazane max 10 ran. argumentuji, ze nejsem american a u nas restrikce nejsou, dokonce na to nepotrebuji ani dovozni licenci.
odpoved NE, nebudem porusovat zakon. Tak se ptam proc je maji vubec v nabidce.
pazby - az zarazejici
vetsina pazeb OK
nektere vyzaduji licenci (vetsinou staci do IIC dopsat, stocks, triggers and small firearms parts) a taky OK
nicmene teleskopicke pazby, zvlastni licence. neposlou.

Takze bud tak laskav, bud si to objednej pres nekoho a zaplatis radove o 50-60% vic, nebo si to s nima musis vyjednat sam, pac to je INDIVIDUALNI DOVOZ a i pristup bude individualni.
- Béďa
- Častý návštěvník
to Shiva: Uznávám že je to podstatně složitější než jsem si původně myslel a teď i chápu cenu dílů u nás.
Jde ale i o to, že jsem věci do 200 USD. Vzhledem k peripetiím bych je koupil i v Čechách, ale u koho?
Nakonec jsem objednal z Brownels jen část věcí (páčky pojistky, vypouštění zásobníku), abych se dostal pod 100 USD a uvidím co z toho bude. Pokud to sem dostanu tak zkusím i zbytek...
Jde ale i o to, že jsem věci do 200 USD. Vzhledem k peripetiím bych je koupil i v Čechách, ale u koho?
Nakonec jsem objednal z Brownels jen část věcí (páčky pojistky, vypouštění zásobníku), abych se dostal pod 100 USD a uvidím co z toho bude. Pokud to sem dostanu tak zkusím i zbytek...
-
- Shiva
- Častý návštěvník
Dotaz znel na problem "licence" nikoli jak kdo objednava drobne veci bezne, aby zustal v bezcelnim limitu.
-
sided - Moderátor
Shiva píše:Proto existuji obchodnici.
Jo, pokud si u "obchodníka" něco objednáš tak se dozvíš že to doveze za 6 měsíců, řekne si o zálohu a když to dobře dopadne tak přiveze i to co bylo objednáno

-
Však to je o licenci, do 100 USD lze objednat bez licence (poplatku). Jinak před koupí je dobré hodit dotaz na e-mail, co jsem dával. Slečna vám potvrdí, zda uvedená součástka je k maní nebo nesplňuje podmínky (výrobce nezaplatil vývozní licenci), pak výrobek nemohou expedovat ven (příkladem je právě EGW, které vám jen tak nepošlou, Ed-Brawn apod. např. bez problému).
Naposledy upravil Severan dne 19.02.2012 20:19, celkově upraveno 1
- Shiva
- Častý návštěvník
aha, hlavni cast zbrane ve sleve za 100 dollaru ti poslou jen tak???
- Shiva
- Častý návštěvník
sided píše:Shiva píše:Proto existuji obchodnici.
Jo, pokud si u "obchodníka" něco objednáš tak se dozvíš že to doveze za 6 měsíců, řekne si o zálohu a když to dobře dopadne tak přiveze i to co bylo objednánoPak se diví že si každý radši objedná přímoz US a i když zapaltí clo a DPH tak je s cenou na půlce a má to za týden doma.
tak to nevim kde nakupujes.
protoze pokud neco neni skladem, tak to neobjednas ani sam. pokud objednas neco za 200 tak by to melo vyjit radove za 300 (vcetne cla, celniho odbaveni, dopravy a DPH). urcite nejsi na polovicni cene (coz by bylo 150).
Priste si useknu ruce, nez nekomu odpovidat.
-
Bushing, pojistky, kohout, spoušťový mechanismus, pera atd. pokud jsou v celkovém součtu pod 100 USD a jsou naplněny určité podmínky tak ano.
- Shiva
- Častý návštěvník
Severan píše:Bushing, pojistky, kohout, spoušťový mechanismus, pera atd. pokud jsou v celkovém součtu pod 100 USD a jsou naplněny určité podmínky tak ano.
z toho co jsi vyjmenoval neni nic licencovano. (nevim jaky spoustovy mechanismu). Dale bys mel Bedovi asi osvetlit co znamena
to je totiz to na co se on ptal.Severan píše:a jsou naplněny určité podmínky tak ano.
-
No, Brownels to vidí jinak. Např. požadoval jsem bushing od EGW (pro neobnovenou licenci, nelze dodat - výrobce), bushing od Ed-Brawna OK (má obnovenbou licenci pro letošní rok - výrobce). Vysvětli to.
Každopádně, jak jsem pochopil, chtěl nakupovat drobné součásti.
Každopádně, jak jsem pochopil, chtěl nakupovat drobné součásti.
- Shiva
- Častý návštěvník
vsak ano.
mozna kdybys cetl pozorne co jsem napsal, tak by ses nemusel ptat.
Takze EGW jako vyrobce si neprodlouzil sve exportni povoleni (licenci) a tim padem ZADNY prodejce nevyexportuje nic z toho co EGW vyrabi. bez ohledu na to jestli to podleha kontrolovanemu zbozi (licencovanemu nebo nelicencovanemu). prose vyrobce nema povoleni aby se jeho vyrobky prodavaly do zahranici. Nevim jestli se to vztahuje pouze na soucasti a prislusenstvi zbrani. Je to stejne jako kdyz chci privezt strely Bart neprivezu pac Bart nema povoleno vyvazet svoje vyrobky, ale Berger ci Sierru privezu.
mozna kdybys cetl pozorne co jsem napsal, tak by ses nemusel ptat.
Takze EGW jako vyrobce si neprodlouzil sve exportni povoleni (licenci) a tim padem ZADNY prodejce nevyexportuje nic z toho co EGW vyrabi. bez ohledu na to jestli to podleha kontrolovanemu zbozi (licencovanemu nebo nelicencovanemu). prose vyrobce nema povoleni aby se jeho vyrobky prodavaly do zahranici. Nevim jestli se to vztahuje pouze na soucasti a prislusenstvi zbrani. Je to stejne jako kdyz chci privezt strely Bart neprivezu pac Bart nema povoleno vyvazet svoje vyrobky, ale Berger ci Sierru privezu.
-
sided - Moderátor
Jo, jde o to jestli maj vývozní licenci a tu pokud vím vyřizuje výrobce (možná se pletu) a vím že 1911 bushing od jednoho mi poslat nechtěli a jiný přišel bez problémů.
Shiva: nemusíš vyskakovat, to nebylo na Tebe ale na konkrétní situaci v ČR. Zkus si u některého z prodejců objednat součástky které nemá zrovna skladem, nedejbože hlavní část zbraně. Vím že v našich podmínkách nemůže držet sklady jako Brownels ale tyhle termíny jsou hrozné. Navíc i ceny které má třeba Brown. na webu jsou koncové, zákaznické, a obchodník s licencí a smlouvou má asi maličko jiné.
Shiva: nemusíš vyskakovat, to nebylo na Tebe ale na konkrétní situaci v ČR. Zkus si u některého z prodejců objednat součástky které nemá zrovna skladem, nedejbože hlavní část zbraně. Vím že v našich podmínkách nemůže držet sklady jako Brownels ale tyhle termíny jsou hrozné. Navíc i ceny které má třeba Brown. na webu jsou koncové, zákaznické, a obchodník s licencí a smlouvou má asi maličko jiné.
-
Takže mluvíme o stejné věci - viz můj příspěvek (...Slečna vám potvrdí, zda uvedená součástka je k maní nebo nesplňuje podmínky (výrobce nezaplatil vývozní licenci...).
Co se týče drobných součástí, pokud objednáš zboží nad 100 USD, tak budou požadovat licenci. Vyhneš se tomu tak, že objednáš zboží pod touto cenou. O to víc zase zaplatíš na dopravě. Toť celé. Jinak v řadě případů je to lepší nechat na obchodníkovi, neb mnohdy vyložená energie za to nestojí, ale někdy to za trochu snahy stojí
Obecně, dvojčatama se řada věci pěkně podělala.
Co se týče drobných součástí, pokud objednáš zboží nad 100 USD, tak budou požadovat licenci. Vyhneš se tomu tak, že objednáš zboží pod touto cenou. O to víc zase zaplatíš na dopravě. Toť celé. Jinak v řadě případů je to lepší nechat na obchodníkovi, neb mnohdy vyložená energie za to nestojí, ale někdy to za trochu snahy stojí

Obecně, dvojčatama se řada věci pěkně podělala.
Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA