- MartinK
- Pravidelný návštěvník
Re: CZ Scorpion EVO 3A1
Jo Gunmane to jsou ty libry, zkus to v Glocku docela sem zvědavý. Vypadá to že Škorpík bude asi dost odolný na rozmary munice.
-
Sean - Častý návštěvník
Já řešil extra sporty (viz. obrázek níže)- slabá laborace to rozhodně není- hradla jsem neměl, ale zpětný ráz byl slušný. EVO mi nepodalo první jen náboj ze zásobníku (bez rozdílu kolik jsem měl napáskováno)- když jsem si s tím pohrál a náboj dostal do komory, tak zbytek šel už u pohodě. Možná by nebylo špatný, kdyby ty náboje někdo zkusil a poreferoval- já je kupoval za 4 CZK, což je docela slušná cena. Nechci do EVA rvát přebíjenky od Limitu, ale plánuji zkusit ogivály od ALSA. Přebíjet 9mm Luger mi přijde docela neekonomické- přebíjím jen .357 na western- jednak se to cenově vyplatí a pak člověk potřebuje specifickou laboraci a pak pak .30 carbine- tam je to jen o těch pěnězích.
http://www.libraas.com/wp-content/uploa ... am-Tyc.jpg
http://www.libraas.com/wp-content/uploa ... am-Tyc.jpg
-
Tomáš Musil - Pravidelný návštěvník
Tak jsem již svého Scorpiona také "vytunil"-kolimátor Vortex jsem volil proto,že lze podhledem použít i
)
standartní mířidla(co kdyby 
- Přílohy
-
- 2012-05-08 10.05.30 (2).jpg (22.03 KiB) Zobrazeno 19318 krát
-
- 2012-05-08 10.05.08 (2).jpg (22.67 KiB) Zobrazeno 19318 krát
-
Tomáš Musil - Pravidelný návštěvník
Další foto
- Přílohy
-
- 2012-05-08 10.06.41 (2).jpg (23.81 KiB) Zobrazeno 19374 krát
-
- 2012-05-08 10.06.19 (2).jpg (27.54 KiB) Zobrazeno 19334 krát
-
Jirka_C - Příspěvky: 176
glock1719 píše:Dnes se mi to Evíka zamiloval kamadád.Prý do 2 měsíců koupí.

Glockovi tímto děkuji za zapůjčení a za možnost otestování. NP už je připraveno

- PaF
Ja si zase na DOD v Hovoranech overi, ze pro mne nebude ani EVO ani Bren.
Evo mne kouse do fousu na tvari - pazba je pro mne vylozene neprijemna, drzeni levou rukou taky nic prijemneho. A spoust je fakt otresna...
Bren ma hrozne neprirozeny jazycek spouste, sklopka je tak kratka, ze mne zbran tluce pri strelbe do nosu a opakovane vystrely (full auto neslo zkusit) mi utikaji z terce mnohem hur nez u kosy, bez ohledu na razi...
Aspon usetrim
Evo mne kouse do fousu na tvari - pazba je pro mne vylozene neprijemna, drzeni levou rukou taky nic prijemneho. A spoust je fakt otresna...
Bren ma hrozne neprirozeny jazycek spouste, sklopka je tak kratka, ze mne zbran tluce pri strelbe do nosu a opakovane vystrely (full auto neslo zkusit) mi utikaji z terce mnohem hur nez u kosy, bez ohledu na razi...
Aspon usetrim

-
Arafat - Občasný návštěvník
Tak jsem měl možnost o víkendu si z EVA vystřelit a porovnat s MP5tkou, hádejte co je po všech směrech příjemnější
vzhledek k roku zavedení obou do služby musím 
Tímto také děkuji dotyčnému, že mi toto umožnil.

Tímto také děkuji dotyčnému, že mi toto umožnil.
-
lovec_1 - Častý návštěvník
CZ Scorpion EVO
Ja som si EVO uzil minuly vikend. Moj subjektivny nazor - ocenujem hlavne spolahlivost. Zozralo vsetko mozne co bolo k dispozicii. Dlzka pazby a uchop pre moje proporcie OK. Ovladanie v rukaviciach celkom obstojne, poistka trosku dalej. Kedze som mal rukavice nic ma nehryzlo, ale poistka z opacnej strany je zrela na demontaz packy, ako bolo aj tu viackrat spomenute. Odpor spuste sme nemerali, ale obrovsky, tipujem min. 5-6kg. Otravne aj v rukaviciach, nie este v holych rukach. Dost to zabijalo zabavu pri dvojstreloch, alebo skor len pokusoch o dvojstrely.....spust chce (ak to je konstrukcne mozne) zasadnejsi tuning. Prekvapil ma spatny raz, cakal som menej nez nic, ale zrejme v tom lieta hore-dole slusna masa zeleza, konkretne toto je oproti MP5 celkom sklamanie.
Celkovo za mna osobne ujde, ale peniaze za to nedam, aj ked ma predtym dost lakalo.
Celkovo za mna osobne ujde, ale peniaze za to nedam, aj ked ma predtym dost lakalo.
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Zpětný ráz.Ano u EVA je o něco větší.Je to dáno dynamickým závěrem.HK ho má bržděný.
Ale 500 ran za půl hodiny dá každy a není nijak poznamenany.
Spoušť .Doufám , že i já budu mít již brzo ty novou pružinu.
Ale 500 ran za půl hodiny dá každy a není nijak poznamenany.
Spoušť .Doufám , že i já budu mít již brzo ty novou pružinu.
- omega
- Pravidelný návštěvník
Nedávno jsem měl možnost si taky osahat a vystřílet pár zásobníků z EVA, subjektivní pocit jsem měl dobrý, ikdyž plastové zbraně nejdou moje krevní skupina. Trošku mi vadila dosti hrubá mířidla, měl jsem možnost střílet jenom přes dioptrické, spoušť vcelku plynulý chod, ale naloženo je na ní vcelku dost. Bylo mi nepříjemné, že má ostré hrany, takže po čase cítíte, jak vám to kope do prstu. Zpětný ráz považuji za přijatelný. Střílel jsem na proměnlivou vzdálenost a na 50 m nebyl problém nevylézt z černého pistoláče. Zbraň byla z výroby nastřelena na tuto vzdálenost, protože co chodilo víceméně na flek. Na bližší vzdálenosti bylo nutno mířit muškou nad, čímž se mi obrysem mušky zakrýval (předmět -plechovky od piva či menší terč), což mi vadilo. Zřejmě je to na zvyku, dioptrické nikdy nebyly moje hobby. Když to zhrnu, je to zbraň na odreagování a na rekreačně-akční střelbu, alespoň z mého úhlu pohledu, ikdyž za ty peníze poněkud dražší než by bylo zdrávo.
-
Tak za hodinu se mnou EVÍk odjíždí do MC .Uvidíme jak si potyká s místním střelivem.Uvidíme co řekne na mořský vzduch.
Pro rejpali jede legálně.
Pro rejpali jede legálně.

-
Tak jsem netušil , ze tu bude Evik chroupat náboje Sell Bell.
Zajimavé , ze všichni střelci se shodli na zaporech. Stejne
Pojistka : to pry znamená v prekladu něco jako pomateny konstruktér co to nemel v ruce.
No s spoušť je v porovnání s Famasem hnusná . A to jsme si mysleli jak ji máme tvrdou.
Myšleno na Famasu.
Maji pravdu , ze střílet 2 streli jim nesli a to byly borci co to s Famasu busili krasne . S tím to jim neslo.
Chválí rozborku. Ovladaci prvky. Spolehlivost.
Stříleli to opravdu profici s povoláni . V chůzi a prebijenim ,v leze .
Stříleli i v rukavicich . Zbraň se 2 x povedla nechte zajistit.
Ale globálně se líbil .
Zajimavé , ze všichni střelci se shodli na zaporech. Stejne
Pojistka : to pry znamená v prekladu něco jako pomateny konstruktér co to nemel v ruce.
No s spoušť je v porovnání s Famasem hnusná . A to jsme si mysleli jak ji máme tvrdou.
Myšleno na Famasu.
Maji pravdu , ze střílet 2 streli jim nesli a to byly borci co to s Famasu busili krasne . S tím to jim neslo.
Chválí rozborku. Ovladaci prvky. Spolehlivost.
Stříleli to opravdu profici s povoláni . V chůzi a prebijenim ,v leze .
Stříleli i v rukavicich . Zbraň se 2 x povedla nechte zajistit.
Ale globálně se líbil .
-
Tak Evík vyplivl 2700 nábojů bez závady.Co frantíky dostalo byla velmi jednoduchá rozborka.
Ještě musím vyřešit tu spoušť nejak se to už táhne.Taktické přebití dělali s cca 10-15 náboji v zásobníku a nechali je k mé nelibosti padat na betonovou podlahu pistolové střelnice.Prakticky to na nich není vidět.Zásobníky jsou opravdu odolné.
Stříleli jsme pak na plechové padací sklopky na 100 -200 m na puškové střelnici a sundávali je opravdu rychle.Sice nám občas na hlavou hvízdla odražená střela od sklopky trefenou ve fázi padání , ale to je vůbec nevzružovalo.
Trochu se zasmáli mé barevné kombinaci zbraň a kolimáror , ale to na funkci nemá vliv.
Ještě musím vyřešit tu spoušť nejak se to už táhne.Taktické přebití dělali s cca 10-15 náboji v zásobníku a nechali je k mé nelibosti padat na betonovou podlahu pistolové střelnice.Prakticky to na nich není vidět.Zásobníky jsou opravdu odolné.
Stříleli jsme pak na plechové padací sklopky na 100 -200 m na puškové střelnici a sundávali je opravdu rychle.Sice nám občas na hlavou hvízdla odražená střela od sklopky trefenou ve fázi padání , ale to je vůbec nevzružovalo.
Trochu se zasmáli mé barevné kombinaci zbraň a kolimáror , ale to na funkci nemá vliv.
-
Tak dnes konečně vyrobena nová vratna pružina spouste. 2,7 kg na první pokus je bozi odpor proti tomu 4,5 kg co jsem tam měl.
-
Gunny - Častý návštěvník
-
Po 75 ranách mi dnes praskolo , ale bylo v rychlosti kaleno na vařiči.Po neděli už se to zakalí v kalírně.Pak jo.Po rozdělání spoušťáku jsem byl překvapen o proti jiné produkci CZUB čistotou opracovaní.Pěkně odjehleno žádné otřepi a ani nic poskákané od nástrojů.
-
-
Tak kámoš zamakal a donesl dobrým postup tepelně upravené pružiny .
Pekne mě překvapil .
Je namontováno a změřeno . 2,7-2,82 kg.
Paráda zítra to testnu a uvidíme .
Už jdou i dvoustřeli.
Pekne mě překvapil .
Je namontováno a změřeno . 2,7-2,82 kg.
Paráda zítra to testnu a uvidíme .
Už jdou i dvoustřeli.
- fabik007
- Občasný návštěvník
To: Tomáš Musil
Prosím o info, co že je to za zarážku ruky na spodní liště? Děkuji.
Prosím o info, co že je to za zarážku ruky na spodní liště? Děkuji.
- Tada
- Častý návštěvník
Tuhle zarážku ruky koupíš za 150kč v podnikovce CZUB
Já jí koupil v Praze v Opletalce...

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské