-
Tomáš Musil - Pravidelný návštěvník
Re: CZ Scorpion EVO 3A1
Tak já jsem ji také registroval včera ráno kolem deváté hodiny,puška samonabíjecí.Docela mě zaráží,že by bylo v ČR registrováno pouze cca 30ks. 

-
SW_FOX - Grafoman
Poměr cena/užitná hodnota (hračka pro zábavu) asi hraje proti většímu rozšíření.
-
Gunny - Častý návštěvník
A ona i CZUB docela hapruje s dodávkama obchodníkům. Takže kolikrát ani lidi, co ji mají už objednanou ještě své zboží nedostali.
A to jsem už objevil jeden- nepoužitý - v inzerátech na jednom serveru. Ono jich totiž docela dost bylo nakoupeno na zbrojní licence a ty ti v registru zbraní nevylezou.
A to jsem už objevil jeden- nepoužitý - v inzerátech na jednom serveru. Ono jich totiž docela dost bylo nakoupeno na zbrojní licence a ty ti v registru zbraní nevylezou.
-
Tomáš Musil - Pravidelný návštěvník
Tak já osobně jsem u svého obchodníka v pátek objednal,v pondělí ji pro mě měl připravenou a tuším,že mluvil o tom,že má ještě dalších devět.Spíše to bude tou cenou,resp. poměrem užitné hodnoty a ceny.
-
Gunny - Častý návštěvník
Že by CZUB překvapila ? Třeba jo, už bylo na čase vzhledem kdy byla zbraň na trh 100% přislíbena
Je teda fakt, že to je zbraň, na kterou trh není zvyklej. Tady byly pouze pušky. SMG tu zatím od doby, co pan plk. Kreml zatrhnul semi verzi HK MP5 pořádný nebylo. Občas nějaký osamělý záblesk - civilní verze HK UMP, STEYR- BaT... Nemíchám sem historické kousky ( vz.61 atp.). Většinou to byly jen kusy a za nehoráznou vatu. Od toho se i odvíjí to, že se tím nedá nic pořádně střílet. Ti závoduchtiví mají smůlu- v žádných závodech se s takovouhle zbraní nepočítá. I když ti co mají v průkazu zbraně "puška samonabíjecí".........

Je teda fakt, že to je zbraň, na kterou trh není zvyklej. Tady byly pouze pušky. SMG tu zatím od doby, co pan plk. Kreml zatrhnul semi verzi HK MP5 pořádný nebylo. Občas nějaký osamělý záblesk - civilní verze HK UMP, STEYR- BaT... Nemíchám sem historické kousky ( vz.61 atp.). Většinou to byly jen kusy a za nehoráznou vatu. Od toho se i odvíjí to, že se tím nedá nic pořádně střílet. Ti závoduchtiví mají smůlu- v žádných závodech se s takovouhle zbraní nepočítá. I když ti co mají v průkazu zbraně "puška samonabíjecí".........

-
Sean - Častý návštěvník
To, ze to policajti napisou jednou jako pusku a jindy jako pistoli bych jeste pochopil- tam bych logiku moc nehledal. Docela se ale divim obchodnikum, ze to nekomu prodaji na nakupku na pusku, kdyz je to jednou jasne kategorizovane jako kratka zbran. Nebo snad chcete rict, ze mate nakupku na kratkou, donesete to na policajty a ti to napisou jako pusku ?
btw jednu hracku s nevalnou uzitnou hodnotou jsem si objednal vcera, tak uvidime jak dlouho to bude trvat.
btw jednu hracku s nevalnou uzitnou hodnotou jsem si objednal vcera, tak uvidime jak dlouho to bude trvat.
-
crowe - Příspěvky: 622
Já jsem na něj čekal necelý měsíc.Dostal jsem ho za super cenu.Objednal mi ho známý,co má krám se zbraněmi a dal mi ho za nákup.Na faktuře ze zbrojovky je pistole samonabíjecí.V pondělí ho jdu registrovat,tak uvidím.Už když jsem si dával nákupku,tak mi řekli že je to pistole samonabíjecí.
- sleeper
- Občasný návštěvník
Registroval jsem ve stredu. Nakupku jsem mel na pistoli samonabijeci, nicmene zaregistrovano bylo jako puska samonabijeci, viz. scan ...
-
SW_FOX - Grafoman
Takováto registrace je výhodná samozřejmě stran střeliva 9mm které do pistole legálně nekoupíš a nenabiješ 

-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Údajně s toho to důvodu to u nás pisou na pistoli.
dle kategorizace CUZZS:
• kr. samonabíjecí palná zbraň/CZ Skorpion EVO 3 S1
9 mm Luger 91-03920-10 26.10.2010 B
4m
dle kategorizace CUZZS:
• kr. samonabíjecí palná zbraň/CZ Skorpion EVO 3 S1
9 mm Luger 91-03920-10 26.10.2010 B
4m
-
Gunny - Častý návštěvník
Taky blbej důvod. Když budu mít ZP kat. A, tak si klidně koupím SilverTipy nebo GoldenDoty do sbírky
Hlavně, proč budu cpát do SMG nějaký, v normálních zemích, ideální obranný střelivo ? To dám do pistole. Do SMG dám subsoniky. To už bude na větší cíle
Apropo, když už jsme u bláznivé myšlenky : " nošení SMG na ochranu života a zdraví "- což nám nikdo nemůže zakázat pokud máme v ZP oprávnění nosit zbraň kat. B- prubnul někdo už ten krásný batůžek od 5.11
http://www.511tactical.cz/eshop/detail/ ... ect-carry/
By mě zajímalo, jestli se tam SCORPION vleze i s nasazeným 30 r. rohlíkem a EOTECHem
V popisu píšou, že není problém zbraně do délky 600 mm. A EVO má se sklopenou pažbou 410 mm a s plně vysunutou 660 mm ( neměřil jsem,je to dle stránek CZ UB). Takže se sklopenou by asi neměl bejt problém, ale chtělo by to zkusit.

Apropo, když už jsme u bláznivé myšlenky : " nošení SMG na ochranu života a zdraví "- což nám nikdo nemůže zakázat pokud máme v ZP oprávnění nosit zbraň kat. B- prubnul někdo už ten krásný batůžek od 5.11

http://www.511tactical.cz/eshop/detail/ ... ect-carry/
By mě zajímalo, jestli se tam SCORPION vleze i s nasazeným 30 r. rohlíkem a EOTECHem

- Steiner
- Častý návštěvník
Foxi, to s tím přece ale vůbec nijak nesouvisí. EVO má délku hlavně 196mm a podle zákona o zbraních "Krátká zbraň - palná zbraň, jejíž délka hlavně nepřesahuje 300 mm nebo jejíž celková délka nepřesahuje 600 mm." Takže tím PZ bys akorát mohl zmást prodavače a vydyndat na PZ z něho krabičku jedovatýho střeliva - nicméně nabít to do EVO stejně nesmíš ať máš v PZ napsaný cokoli.SW_FOX píše:Takováto registrace je výhodná samozřejmě stran střeliva 9mm které do pistole legálně nekoupíš a nenabiješ
-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
Steiner má pravdu, slovo "puška" nemá v současném zákonu o zbraních a souvisejících předpisech žádnou definici a tudíž ani právní význam (nebo mě právníci opraví?). Evo (3S1) je prostě krátká samonabíjecí palná zbraň. Ono je to v §4 napsáno trochu kostrbatě, že některé náboje můžou být zároveň kat. A a současně i povolené střelivo, ale rozum napoví, že se to prostě jen nesmí používat v krátkých zbraních (o smysluplnosti tohoto ustanovení zde pomlčíme).
Kdo si ale rád hraje s exotickými typy nábojů asi stejně má sk. A či B, takže si z civilních nábojů koupí co chce.
Kdo si ale rád hraje s exotickými typy nábojů asi stejně má sk. A či B, takže si z civilních nábojů koupí co chce.
- navip
- Častý návštěvník
To je stále spousta matoucích nepřesností,Jakékoliv střelivo si může do EVA nabít a střílet s nim,ale pouze na střelnici,(pokud tam není interním předpisem zakázané,např zápalné,průbojné a po..) při tréningu či soutěži,pouze ho nesmíš mít nabité a nošené pro účely obrany.
-
sided - Moderátor
Navip, tohle platí jen dokud neprojde zkušebnou. Protože ta ho zařadí jako "A pro krátké kulové zbraně". Tudíž žádná střelnice, prostě nesmí do zbraně. Evo je zařazené jako krátká kulová bez ohledu na PZ.
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
V týdnu jem dělal pořádek a nasklídal cca 200 různých střel. 11 tipů. Váha 93-157 gr.Tvary ruzné a o některých jsem pochyboval , že je EVO podá.
Podalo všchny a všechny vystřelila.Gongy a popry hlavně po těch těžkých střelách hnaných na max pěkně zvonily.
Přájemně strávené dopoledne.
Podalo všchny a všechny vystřelila.Gongy a popry hlavně po těch těžkých střelách hnaných na max pěkně zvonily.
Přájemně strávené dopoledne.
-
Sean - Častý návštěvník
Moje EVO už čeká na panáčka na projdeně, takže jsem vyrazil vyzvednout nákupku. Ještě v pondělí jsem byl ujištěný, že EVO je pistole samonabíjecí. V úterý prý proběhla telekonference s Prahou a vedoucí orgán nařídil všechna EVA registrovat jako pušku samonabíjecí. No, nákupku na pušku mám taky, zavolali jsme ze služebny prodejci a prodá mi to na pušku. Nechápu, proč v tom musí Praha dělat takové zmatky- u nás jsou an zbraních v pohodě, ale rozkaz je rozkaz...
- radeko
- Nový uživatel

-
Gunny - Častý návštěvník
Ještě přemýšlím vyrobit nějaký flash suppressor : http://noveskerifleworks.com/cgi-bin/im ... us=&title=
Kompenzátor by měl pouze estetický smysl
, ale tohle by nejen dobře vypadalo............ Škoda že to dělaj jen na 5,56 N a 7,62 N. Měl jsem to na M4 a super. A to je to jen trubka a v ní vraženej trychtejř. 
Kompenzátor by měl pouze estetický smysl

-
Sean - Častý návštěvník
Co je na tom tak složitého, že na to chtějí 125 USD ?
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské