perkus
Nový uživatel
Nový uživatel

13.01.2011 22:28

Perkusní pistole Napoleon Le Page od Armi Sport

Zdravím všechny Perkusáky.
Má někdo zkušenosti s perkusní pistolí Napoleon Le Page od Armi Sport?
Jaká je její kvalita a je vhodná pro závodní střelbu?
Díky
Obrázek

Kentan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

13.01.2011 23:20

Re: Výrobci a kvalita perkusních zbraní - poměr cena/výkon

asi tak: Není špatná, ale ARMi-SPORT je horší jak Pedersoli. Já bych si jí nekoupil (po zkušenostech s puškou Armi-Sport, kde hlaveň byla bláto). Charles Moore je lepší.

JohnSilver
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

20.01.2011 23:33

Zdravim.....Treba to tu trochu ozivit :D Nechcem zakladat nove vlakno, tak sa pytam tu : S akou zbranou a od akeho vyrobcu ste maximalne spokojny, ktora je najlepsia, vyberte si len jednu. Vsetci mame viac zbrani, rozne ich menime, ale len jedna moze byt naj :D

Zatial odpovedam ja: Som max. spokojny s Kodiakom .58(Pedersoli). Ziadne problemy s odpalom, presnost je docela slusna, demontaz a cistenie hracka, nic nebolo trebalo doladovat.......

vrbodol
Častý návštěvník
Častý návštěvník

21.01.2011 19:48

Tak já mám perkusku od Ardesy - Parkra.Je to moje nejpřesnější zbran jakou jsem kdy měl.Sice jsem na ní musel něco ladit-otřepy a tak,ale naprostá spokojenost .Mám z ní naboucháno mimimálně 1000 ran a vše ok.

Gangoš
Častý návštěvník
Častý návštěvník

03.02.2011 23:20

Něco trochu z jiného soudku. Zajímá mě srovnání kvality a životnosti perkusních revolverů od Uberti a od Pietty. Teda hlavně Colt 1851 Navy. Co jsem se díval tak cenově vychází u obou výrobců skoro stejně. Případně jestli víte o nějakém jiném výrobci tohoto modelu ve srovnatelné ceně.

blecha.z
Častý návštěvník
Častý návštěvník

15.06.2012 21:09

Chtěl bych trochu posunout náhled na hlavně od Ardesy. Na snímku je terč střílený hlavní Challenger, twist 1:22, střela maxiball 21 mm, horní prstenec 11,90 mm, váha 21 gramů. Prach Vesuvit LC 2,12 gramu/mazání lůj+včelí vosk+Alox. 50 metrů, v sedě, zbraň opřená. Snad nějakou dobu vydrží takto střílet, má za sebou asi 200 ran.

Reklama

mark.hunter
Nový uživatel
Nový uživatel

12.07.2012 9:43

Dobrý den,

Jsem tady nový. Chtěl bych se zeptat jestli se dá sehnat v ČR předovka od firmy Lyman nebo od Investarm. Podle obrázků a nějakých informací přes vyhledávač na internetu by snad mělo jít o zbraně jednoho a toho samého výrobce - Investarm.

Předem díky za jakoukoli odpověď.

Black Powder
Moderátor
Moderátor

12.07.2012 11:28

Firma Investarm je talianska, predovkami patrila medzi tie lacnejsie, menej dokonale. Uroven spracovania ako Ardesa.

mark.hunter
Nový uživatel
Nový uživatel

12.07.2012 15:07

Děkuji za odpověď. A nevíte jak je to s jejich dodávkami na český trh a cenami? Jinak ten příspěvek od blechy (myslím ten terč) paráda, že? :)

Black Powder
Moderátor
Moderátor

12.07.2012 15:47

Nestretol som sa stym, ze by niekto tuto znacku u vas bezne predaval.
Radsej si prilozit a kupit nieco lepsie a istejsie, ako neoverenu znacku. Ardesou clovek nic neskazi a jazdena puska od Pedersoliho bude aj tak iste lepsi vyber.
Ano, nastrel s oporou pekny.

blecha.z
Častý návštěvník
Častý návštěvník

12.07.2012 17:40

Na otázku, kde koupit zbraň od Inwestarm, by asi přesně odpověděl Jim11. Každopádně jednu vlastním - Hawken .45 a je to srdeční záležitost. Pažba je ořech s lícnicí, zámek má bicí pružinu vinutou, lisovaná rytina na desce zámku rozviliny, ale pěkně udělaná. Kování mosaz, hlaveň má twist 1:48, 12 drážek stejně široké jako pole. Napínáček. Měl jsem několik zbraní od Ardessy, ale Hawkenka od Inwestarm je rozhodně lepší.
Nedostatek - závit pistonu není stejný jako u Ardessy, (nejsem strojař) nesmí se ztratit, nevím, jak bych ho nahradil.

mark.hunter
Nový uživatel
Nový uživatel

12.07.2012 20:25

A který typ Hawkena máte? Mají jich několik. Ale stále nevím, kde je prodávájí a za kolik :)

blecha.z
Častý návštěvník
Častý návštěvník

12.07.2012 21:17

Kolega a kamarád na to určitě odpoví. Na snímku je zmíněná puška.
Přílohy
hawken rifle.jpg
hawken rifle detaily 003.jpg

Jim11
Častý návštěvník
Častý návštěvník

12.07.2012 22:31

Puška byla původně moje, objednával jsem ji u Řeháků jako kit. Současně jsem objednával i kit pistole Pioneer od Ardessy. Zatímco výrobek Ardesy byl šunt, kde nesedělo skoro nic, tohle bylo naprosto precizní. Kupoval jsem ji v roce 2004 a vybíral jsem ji z katalogu Frankonie. Takže Řeháci zřejmě zajistili dovoz. Neměl jsem tehdy s předovkami ani zbla zkušeností a praxe, tak jsem objednával, co se mi líbilo. Je to opravdu krásná zbraň s velmi hezkým dřevem.
Tahle firma vyráběla, resp. nabízela pouze tento typ. Prostě Hawken bez přídomku. Cena stavebnice tehdy byla 200E, ovšem Řeháci tenkrát počítali Euro přes 34 Kč. Takže s poštovným to vyšlo na 7 litrů. Zatímco stavebnice Hawkeny od Ardesy byla tehdy za 139E. Ovšem vypadala s tím kováním a dřevem jako chudý příbuzný.
Naposledy upravil Jim11 dne 13.07.2012 9:16, celkově upraveno 1

bufallo
Častý návštěvník
Častý návštěvník

13.07.2012 6:52

ja mam od Lymana Great Plains rifle kresadlovku 50. , je to v podstate InvestrArms len to robia pod znackou Lyman... je to vyrazene na hlavni ale papiere v krabici boli aj Lyman aj InvestArms.... http://www.lymanproducts.com/lyman/muzz ... -rifle.php
spracovanie pekne, nieco medzi Ardesou a DP, drevo ma nadhernu kresbu, napustane vcelym voskom aj tak pekne vonia.. :-) len horsi zamok... ocielka bola velmi makka, nechcelo to vobec kresat, musel som to dat zakalit, potom ok... co som pred kupou cital na amickych forach, v podstate to iste... chvalia vynikajucu presnost, horsie zamky... ale zamky sa daju kupit od inej firmy co presne pasuju... aj ich tak ponukaju...
napr. http://www.trackofthewolf.com/List/Item.aspx/724/1 len to je dalsich ca 150 USD naviac... a to uz pomaly straca vyznam... to radsej DP co mas pod nosom a v slusnej kvalite...
s opretou flintou som dal na 50 m krasny trojlistok do bielej 10-tky... ako vymalovany.... kupoval som to hlavne koli cene, bola to polka ceny DP... no a kupoval som to priamo z US od tracka....
asi tak, takze doporucujem skor tu DP, ak mas hlbsie do vrecka tak Ardesu, ale ak ta to chyti, skor ci neskor budes poskulovat po DP... to je uz ine "kafe" ako Ardesa...
inak myslim ze Frankonia vozila InvestArms aj to mala v katalogu, ale momentalne neviem aka je sitiacia....

Jim11
Častý návštěvník
Častý návštěvník

13.07.2012 9:32

Taky jsem po létech zjistil, že hlaveň není i u levné Ardesy špatná. Tedy myslím, že se s ní dá nastřílet velmi pěkně. Jiná věc bude asi výdrž. Jak tady kdysi Kentan psal, že je to bláto, tak to opravdu je, v porovnáním s materiálem od Kuny, nebo Lothar Walther. Vlastním všechny 3 zmíněné a při obrábění to je poznat. Zatímco LW a Kuna vytváří pěknou třísku, Ardesa se sype, jakoby to byla nějaká litina. Takže tady bude hrát roli asi ta výdrž. Ale pro začátek bych volil rozhodně tu Ardesu, co je na trhu. Ale nikoliv kit.
Roli hrají samozřejmě finance. Za cenu hlavňoviny od LW jsem dal u Martínka 8 tisíc a u Kuny 5.

mathew_01
Nový uživatel
Nový uživatel

19.07.2012 21:35

zdravim.
skus napr. http://waffen-hege.de/vorderlader/4-gewehre-sport-jagd alebo http://www.gebu-waffen.de/ger/produkte/ ... =102&n=101
hawken rifle od investarms som robil z kitu aj ja /dakujem Zdenkovi za pomoc a rady/. svojho casu som ho kupil na egune. spracovanie super. robil som na nom asi 2 tyzdne po veceroch. prechody drevo kov bez chyby. ked porovnam s par kuskami od ardesy co som mal v ruke, tak sa neda kvalitativne porovnat /asi preto ze som to zlicoval ja a nie nejaky zamestnanec plateny na ukol 8) /. na 50m v stoji bez opory 8,9,10. Pazbu som napustal lanovym olejom a ciernil som metodou rust bluing - krasa. Bohuzial som ju v zatemneni mysle neskor predal a dodnes si trepem hlavu o mur...
Black Powder píše:Radsej si prilozit a kupit nieco lepsie a istejsie, ako neoverenu znacku.

- s tymto si dovolim nesuhlasit. jednak to nie je neoverena znacka - staci si kuknut na par US for a zistis ze je to oblubena lovecka zbran, cenena pre presnost a GP rifle aj pre podobnost s orig. Hawken rifle. A na Peeedersooliho treba prilozit trochu dost, cca raz tolko. to uz by som radsej volil nejaku orig. repliku z trackofthewolf ako seriovku z IT. niekedy aj tie lacne skladacky nie su na zahodenie....

Pavlik
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

26.07.2012 16:21

Nerad používám výraz "poměr cena/výkon" ,ale v případě předovek Lyman/Investarm je za celkem
malý peníz velice dobrá, kvalitní předovka, vysoce předstihující známou Ardesu a to hlavně zpracováním,
velice kvalitními hlavněmi a výborným dřevem, které u Pedersoliho je již za příplatek. Samozřejmostí
je dokonalé spasování dřevo/kov a výborná konečná úprava.
http://www.zbrane-dave.cz/products/lyma ... 9-300-kc-/

Hadrburg
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

14.11.2012 22:16

Re: Zaujímavosti z netu.

yossarian51
Nový uživatel
Nový uživatel

15.11.2012 2:54

Re: Zaujímavosti z netu.

Vyzerá to skôr ako Great Plains od Investarmu, vyrobený (alebo upravený) pre firmu HEGE.

PředchozíDalší

Obsah fóra / Zbraně / Black Powder