- qwer
- Pravidelný návštěvník
Re: vostok SM-2
V odkaze se píše, že je "Jako nová", tudíž jde o komisní prodej. První dojem: dle foto jde o úloženku, mohla by to být dobrá koupě. Naopak model Kadet zmizel z nabídky, tak možná nebudu daleko od pravdy, že se jednalo o jednorázovou dodávku. Zdar
- Harpplayer
- Častý návštěvník
Ale bacha, nejspíš to bude komise, čili nahodilá nabídka - píšou "jako nová", tzn. použitá.
- Haness
- Pravidelný návštěvník
To ano, ale když se podíváte na tu fotku, tak vypadá jako SM-2 z té nové produkce Izhmashe, starší SM-2 se drobně lišily například v pažbě.
Naposledy upravil Haness dne 27.12.2010 12:25, celkově upraveno 1
- qwer
- Pravidelný návštěvník
Starší SM-2 měly skutečně odlišně řešen řez rybiny na pažbě. Exemplář na fotce RR bude zřejmě z nedávné produkce. Otázkou ještě zůstává, zda-li se nejedná pouze o ilustrační foto.
Poznámka: v příslušenství bývalo koženkové pouzdro, laminátový vytěrák, kožený řemen a bakelitová krabička obsahující dioptr, sadu mušek, průhledítek a nářadí.

Poznámka: v příslušenství bývalo koženkové pouzdro, laminátový vytěrák, kožený řemen a bakelitová krabička obsahující dioptr, sadu mušek, průhledítek a nářadí.
-
Spiddy - Pravidelný návštěvník
Konečne jsem pořádně dodělal montáž. Tak pro ty co vlastní, nebo si chtějí pořídit starší typ SM2, co má rybinu jen zboku troška inspirace.

Díky šroubům shora, se dá v pohodě vysunout a přehodit za dioptr. A při zpětné montáži se mi mezměnil nástřel

Díky šroubům shora, se dá v pohodě vysunout a přehodit za dioptr. A při zpětné montáži se mi mezměnil nástřel

- Haness
- Pravidelný návštěvník
vypadá dost dobře
nemohl by jsi sem hodit foto té montáže už umístěné na zbraní, zajímalo by mě jak je vysoko oproti hlavni, díky 

- Ewag
- Občasný návštěvník
Něco hodně podobného jsem včera poslal do galvanovny na černění. Z důvodu alespoň částečného navrácení nákladů jsem vyrobil ještě jeden kus, který brzo bude k vidění v burze.
- Haness
- Pravidelný návštěvník
Sice ta fotka neukazuje přesně to co jsem myslel, ale to nevadí, pěkná pažba.-)
-
Dnes večer se pokusím dát tam fotku i s puškohledem. Výška montáže není moc velká, pokud se použijí nízké kroužky. Jde udělat ještě o cca 5 mm nižší, ale chtěl jsem být ohniskem puškohledu nad tunelem mušky, který sundavat nehodlám.
-
Tak fotky montáže komplet....

Tělo puškohledu je asi centimetr nad laufem, ale jak je vidět jde to udělat podstatně nižší. Nemusí být nahoře rybina, ale jdou kupříkladu kroužky našroubovat přímo na tělo montáže.
Tělo puškohledu je asi centimetr nad laufem, ale jak je vidět jde to udělat podstatně nižší. Nemusí být nahoře rybina, ale jdou kupříkladu kroužky našroubovat přímo na tělo montáže.
-
Nevíte někdo jaký je typ závitu na kličce závěru, jak je našroubovaná koule? Chtěl jsem ji vyměnit za delší, ve tvaru slzy, ale bohužel klika má jemný závit a ne metriku. A dá se koule případně s takovým jemným závitem někde pořídit?Díky 

- Jerome
- Pravidelný návštěvník
Zdravím, pročítal jsem to tady i mimo zdejší fórum a řeším menší technický problém a to úprava SM-2 na opakovací, nemá s tím někdo zkušenosti, popř. jestli by někdo nebyl ochotný se podělit o technické výkresy? Dále jestli někdo neví, kde sehnat slušnou stavitelnou pažbu, může to být i zahraniční shop..Díky za odpovědi..
- Harpplayer
- Častý návštěvník
Do přestavby na opakovačku bych se nepouštěl -příliš mnoho možností, jak to zmrvit. Je lepší koupit ruskou biatlonku Vostok Biatlon 6 nebo 7 (ta má už přímotažný závěr) a to jsou v podstatě SM-2 už z fabriky postavené jako repetýrky. Originální stavitelná pažba je u nás prakticky nesehnatelná, nezbývá, než ji vyrobit.
- Jerome
- Pravidelný návštěvník
Díky za odpověď, ještě malá otázka, prohledával jsem internet(včetně ofiko webu výrobce) a nikde nemůžu anjít nějakou technickou dokumentaci(alespoň části výkresů) SM-2(CM-2). Nevíte někdo, kde to sehnat?
- Kladivo
- Nový uživatel
Ahoj,tady je- http://www.izhmash-arms.ru/eim/imp/270.html
-
VladimírD. - Pravidelný návštěvník
Zdravím, dnes jsem se stal majitelem Vostok SM-2. Chci se zeptat na zvláštní dirky v boku závěru, na žádné fotce jsem neviděl takový typ závěru a přesně netuším k čemu ty dirky slouží. Vypadají, že jsou udělané z výroby. Přikládám foto, pro vizualizaci co myslím.
http://dudak.ic.cz/wp-includes/images/Vostok_CM2.jpg
Dostal jsem také spoustu vybavení včetně podivných vložek, které slouží pro jednorannou střelbu a také zásobník na 6 nábojů. Údajně má být možné tento zásobník na pevno vložit do zbraně místo jednoranných vložek. Ale nezdá se mi, že je to určené pro Vostok CM-2. Přikládám foto jestli netušíte jestli jsou opravdu určené pro tuto zbraň nebo pro jinou.
http://dudak.ic.cz/wp-includes/images/V ... nitrek.jpg
http://dudak.ic.cz/wp-includes/images/Vostok_CM2.jpg
Dostal jsem také spoustu vybavení včetně podivných vložek, které slouží pro jednorannou střelbu a také zásobník na 6 nábojů. Údajně má být možné tento zásobník na pevno vložit do zbraně místo jednoranných vložek. Ale nezdá se mi, že je to určené pro Vostok CM-2. Přikládám foto jestli netušíte jestli jsou opravdu určené pro tuto zbraň nebo pro jinou.

http://dudak.ic.cz/wp-includes/images/V ... nitrek.jpg
-
Sidewinder - Častý návštěvník
V tech dirkach jsou čepy, drzici udernik, vytahovac a pridrzovac. Na druhe fotce je zasobnik a jednoranovy podavac pro malorazky CZ a ZKM.
- Lukas_K
- Častý návštěvník
Nevím jestli má smysl zakládat samostatné vlákno pro "větší ségru" MC-12, tak se zeptám tady:
Slyšel jsem, že si dříve někteří střelci na rychlopalbu odstraňovali napínáček. Ví někdo detaily? Co a jak?
Hledal jsem i nějaký aftermarket spoušťák bez napínáčku, ale neúspěšně.
Slyšel jsem, že si dříve někteří střelci na rychlopalbu odstraňovali napínáček. Ví někdo detaily? Co a jak?
Hledal jsem i nějaký aftermarket spoušťák bez napínáčku, ale neúspěšně.
-
Harmitsch - Pravidelný návštěvník
Zdravim, vite nekdo o sikovnem puskari v Jihoceskem kraji (bydlim v Prachaticich), kteremu byste sverili vyfrezovat rybinu za vyhazovacim okenkem pro montaz na SM-2. Harpplayer doporucil Vaskent.cz - to je urcite v pohode, ale cca 250 km. Neni to sice zadna tragedie, ale pokud mate nekdo zkusenosti s puskarem bliz, budu jen rad.
- sacket
- Občasný návštěvník
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Dlouhé malorážky