-
Zajic - Častý návštěvník
Re: vostok SM-2
Tak je tady fotka noveho prirustku, jen nevim teda o jaky model se presne jedna
Nejspis to bude jeste neco starsiho, v prukazu je jen napsane Vostok a Ural,zadne dalsi cisla nebo pismena modelu tam nejsou napsane a ani na zbrani nikde jsem nic nenasel, takze kdo to pozna presne, tak at prosim pisne
Jinak vypada opravdu velice zachovale, v trezoru lezela podle informaci pres 15let nestrilena. Ted uz je rozmontovana a bude se poradne cistit a nejspis probehne prebrouseni a namoreni + nalakovani pazby na jiny odstin. Jinak vyvrt je jako zrcadlo, zadne stopy poniceneho vyvrtu ci krouzek nebo pojebane usti nastesti nema. Spoust velice prijemna bodova.

Jinak vypada opravdu velice zachovale, v trezoru lezela podle informaci pres 15let nestrilena. Ted uz je rozmontovana a bude se poradne cistit a nejspis probehne prebrouseni a namoreni + nalakovani pazby na jiny odstin. Jinak vyvrt je jako zrcadlo, zadne stopy poniceneho vyvrtu ci krouzek nebo pojebane usti nastesti nema. Spoust velice prijemna bodova.
-
Zajic - Častý návštěvník
Tak me to nedalo, a na pazbe jsem zapracoval celkem rychle. A pri tom i dukladne vycistil a zkontroloval vse co slo. Zitra ji beru na strelnici a doufam ze me nezklame 
O proti ZKM 456 je to opravdu v drzeni a zpracovani MNOHEM lepsi.
Jinak jsem si vsimnul, ze zaver vypada jako by mel tvrdochromovou upravu, takze opravdu neznicitelne zpracovani.
Edit: JJ prokoukla hodne, no sak sam zitra uvidis. Jinak vaha je +- kolem 4,5Kg. Ale ta hlaven je opravdu jak z tanku

O proti ZKM 456 je to opravdu v drzeni a zpracovani MNOHEM lepsi.
Jinak jsem si vsimnul, ze zaver vypada jako by mel tvrdochromovou upravu, takze opravdu neznicitelne zpracovani.
Edit: JJ prokoukla hodne, no sak sam zitra uvidis. Jinak vaha je +- kolem 4,5Kg. Ale ta hlaven je opravdu jak z tanku

Naposledy upravil Zajic dne 19.01.2012 21:43, celkově upraveno 2
- Carlitoban
- Pravidelný návštěvník
Pěkně prokoukla "Nastěnka" a kolik vlastně váží? Vypadá trochu masivněji proti Aeronce.
-
Zajic - Častý návštěvník
Takze dnesni testovani me velice hezky prekvapilo
Prvnich 20-25 ran padlo na nastreleni miridel, bo to slo asi 20cm nahoru a doprava. Potom jsem strilel nastrel pouze na 25metru, bo zacalo snezit a viditelnost na 50metru byla velice spatna.
Na bily terc jsem nalepil 3cerne zaslepky do tvaru trojuhelniku, abych to dobre videl.
Strilel jsem teda jen 3rane polozky po vyce opakovani a prelepeni. Vysledek vse v jedne dire. Kdy od prvniho vystrelu dalsi diry byly prekryty zhruba 1/2 prvni diry. Takze i kdyz diky velice spatnemu pocasi se nedalo strilet na veci vzdalenost, tak myslim ze zbran chodi velice dobre. Strileno pouze naboji SB Standard.
Ted by to chtelo jeste sehnat montaz a optiku a to by teprve bylo to prave strileni

Prvnich 20-25 ran padlo na nastreleni miridel, bo to slo asi 20cm nahoru a doprava. Potom jsem strilel nastrel pouze na 25metru, bo zacalo snezit a viditelnost na 50metru byla velice spatna.
Na bily terc jsem nalepil 3cerne zaslepky do tvaru trojuhelniku, abych to dobre videl.
Strilel jsem teda jen 3rane polozky po vyce opakovani a prelepeni. Vysledek vse v jedne dire. Kdy od prvniho vystrelu dalsi diry byly prekryty zhruba 1/2 prvni diry. Takze i kdyz diky velice spatnemu pocasi se nedalo strilet na veci vzdalenost, tak myslim ze zbran chodi velice dobre. Strileno pouze naboji SB Standard.
Ted by to chtelo jeste sehnat montaz a optiku a to by teprve bylo to prave strileni

-
DeadMan - Častý návštěvník
A jak se ti s tím mířilo na ten trojúhelník (dle výsledku to asi šlo ale co oči nevadilo jim to nějak? mě třeba nedělají dobře takové ty optické hlavolamy/srandičky když na to dlouho koukám což mi tohle trochu připomělo
) nějak si to neumím představit respektive umím protože před vánoci jsem poprvé střílel s dioptrem shodou okolností se stejnou flintou a je to vyloženě na kruhový terč tam je to paráda a šlo mi to ale mířit s tím na cokoli jiného už taková pohoda nebyla.

-
Zajic - Častý návštěvník
Jj plne chapu co myslis. Ja se zase do toho tak dlouho nedivam, jen do doby vystrelu hehe. Jak jsem psal, slo vzdy o 3 rany z malorazky a pak jsem strelil neco z G17 na jiny terc. Po odstrileni jsem sel zalepovat. A takhle dokola. Kdybych do toho vejral delsi dobu, tak bych asi za chvilku taky nic nevidel.
Jinak se s tim da celkem dobre zamerit, jelikos muska neni delana jako treba na nekterych ZKM 456 ze je vepredu taky kolecko, ale tady je hranolova muska. Takze ja kdyz se divam pres ten dioptr=dirku tak vidim okraj kruhoveho drzaku te musky a samotnou musku ktera je pomerne dobre citelna.
A na tu vzdalenost vidim jen cerny flicek jak jsou ty zalepky nalepene, takze namirim na flicek a bac. Kupodivu to opravdu je presne jak prase, a ten dioptr se opravdu i velice dobre steluje diky kvalitnimu zpracovani. Samosebou jsem strilel z oporou, teda konkretne v sede a flinta byla polozena na smotanem rucniku.
Ale idealni by byl ten puskohled, bo se nenamahaji tak oci a clovek hned vi co trefil a je to proste prijemnejsi nez cucet dlouho pres tyhle mirdila. Ja si nosim stary pozorovaci rusky dalekohled 20x60, takze se lze podivat zda jsem trefil. Ale to jsem pouzival spise pri nastreleni miridel.
Takze ted uz jen vymyslet kde sehnat montaz a nejaky rozumny puskohled za rozumne penize a soupnu to na ni
Jinak se s tim da celkem dobre zamerit, jelikos muska neni delana jako treba na nekterych ZKM 456 ze je vepredu taky kolecko, ale tady je hranolova muska. Takze ja kdyz se divam pres ten dioptr=dirku tak vidim okraj kruhoveho drzaku te musky a samotnou musku ktera je pomerne dobre citelna.
A na tu vzdalenost vidim jen cerny flicek jak jsou ty zalepky nalepene, takze namirim na flicek a bac. Kupodivu to opravdu je presne jak prase, a ten dioptr se opravdu i velice dobre steluje diky kvalitnimu zpracovani. Samosebou jsem strilel z oporou, teda konkretne v sede a flinta byla polozena na smotanem rucniku.
Ale idealni by byl ten puskohled, bo se nenamahaji tak oci a clovek hned vi co trefil a je to proste prijemnejsi nez cucet dlouho pres tyhle mirdila. Ja si nosim stary pozorovaci rusky dalekohled 20x60, takze se lze podivat zda jsem trefil. Ale to jsem pouzival spise pri nastreleni miridel.
Takze ted uz jen vymyslet kde sehnat montaz a nejaky rozumny puskohled za rozumne penize a soupnu to na ni

-
DeadMan - Častý návštěvník
No ta flinta od kolegy měla právě mušku taky kolečko a jde o to ty kolečka vystředit ale musím říct že je to hodně fajnová malorajda protože jsem z toho střílel poprvé a ten výsledek na 50m byl docela uspokojivý na moje ruce a oči 

-
Zajic - Častý návštěvník
Nevim jak se to stalo, ale mrknu do trezoru a najednou na me koukaji 2 Uralky
Takze prosla taky malou repasi pazby + komplet vycisteni a oddelani musky, bo se bude pripravovat na MaO.

Takze prosla taky malou repasi pazby + komplet vycisteni a oddelani musky, bo se bude pripravovat na MaO.
-
Zajic - Častý návštěvník
Pomalu ale jistě, se blížím do finále. Teď už jen řeším tu montáž=(což je torchu problém) a pak optiku a bude hotovo
Každopádně mám z ní velkou radost, i když teda ještě není zcela hotová.

Každopádně mám z ní velkou radost, i když teda ještě není zcela hotová.
- Jerome
- Pravidelný návštěvník
Tak se taky přidávám se svou SM-2 koupenou od p. Zímy a nutno dodat, že se jedná opravdu o výjimečný kus.
-
Zajic - Častý návštěvník
Jerome: Vyfoť to z boku a v lepším světle, ať jde flinta pěkně vidět. Co to máš za optiku ?
- Jerome
- Pravidelný návštěvník
- buqi
- Pravidelný návštěvník
-
Zajic - Častý návštěvník
Takže dneska se už dobrušovala redukce na montáž aby ideálně seděla na zbrani. Musel jsem teda sáhnout trochu i do dřeva rašplí a pilníkem, ale jen 5mm aby se to tam vešlo.
Do montáže jsem ještě navrtal dírky a udělal 3x závit M5 aby se mohla potom montáž dobře přitáhnout šroubkama proti původní stranové rybině. Ono to sedí už i tak celkem na pevno, takže to bude spíš jen takové zafixování.
Jinak samosebou příjde ještě dokoupit montáž se šroubovací spodní základnou, a pak už to příjde jen přesně usadit a navrtat dírky a udělat závity a nakonec to stříknout barvou a bude hotovo.
Ale to nejhorší už je hotové, takže teď už to bude jen takové doladění.
Montáž jsem navrhoval sám, kde teda se bude určitě nějaké samodomo montáži podobat.
Materiál je ocel
Do montáže jsem ještě navrtal dírky a udělal 3x závit M5 aby se mohla potom montáž dobře přitáhnout šroubkama proti původní stranové rybině. Ono to sedí už i tak celkem na pevno, takže to bude spíš jen takové zafixování.
Jinak samosebou příjde ještě dokoupit montáž se šroubovací spodní základnou, a pak už to příjde jen přesně usadit a navrtat dírky a udělat závity a nakonec to stříknout barvou a bude hotovo.
Ale to nejhorší už je hotové, takže teď už to bude jen takové doladění.
Montáž jsem navrhoval sám, kde teda se bude určitě nějaké samodomo montáži podobat.
Materiál je ocel
-
Michal B. - Občasný návštěvník
-
Zajic - Častý návštěvník
To se ještě uvidí co tam přimontuju, zatím mám pár návrhů, tak uvidím jak to nakonec udělám. Jinak to udělám aby se to dalo přišroubovat, což není problém to pak navrtat a udělat do toho závity jak budu potřebovat.
Navíc jak to tak pomalu dodělávám, tak si říkám jestli z toho vůbec budu mít čas střílet
Bo mám ještě ZKM 456 s optikou na blbnutí, tak uvidíme jak to bude.
Navíc jak to tak pomalu dodělávám, tak si říkám jestli z toho vůbec budu mít čas střílet

Bo mám ještě ZKM 456 s optikou na blbnutí, tak uvidíme jak to bude.
-
Zajic - Častý návštěvník
Zbraň je dokončena, udělal jsem to své pomoci a podařilo se
Včera jsem vše složil a dneska hurá na střelnici. A musím říct, že ta zbraň je nehorázně přesná. Na 50metrů se dalo trefovat na zálepku, a to nejsem kdo ví jaký ostro střelec přes pušky. I vajgl jsem sestrelil na 50metrů
Samosebou se ještě musíme zastřílet, jelikoš ke konci už jsem to strhával a tak jsme střílely na nábojnice na 25metrů. Focené pouze mobilem, bo foťák ležel doma.
Ale mám z toho ohromnou radost a dobrý pocit
Střílel jsem nabojema Winchester Wild Cat a na to že jsou silnější, tak lítají opravdu dobře.

Samosebou se ještě musíme zastřílet, jelikoš ke konci už jsem to strhával a tak jsme střílely na nábojnice na 25metrů. Focené pouze mobilem, bo foťák ležel doma.
Ale mám z toho ohromnou radost a dobrý pocit

Střílel jsem nabojema Winchester Wild Cat a na to že jsou silnější, tak lítají opravdu dobře.
-
Starosta - Pravidelný návštěvník
Ahoj, nevíte někdo, kde by se daly sehnat náhradní díly?
Potřebuju úderník na Vostok Bi6 (nevím, jestli je stejný jako u SM-2)...
Dík předem.
EDIT: Úderník byl nakonec vyroben u Novotných, ale pokud by někdo věděl, zejména zásobníky (příp. i jiné díly) sháním dál. Díky!
Potřebuju úderník na Vostok Bi6 (nevím, jestli je stejný jako u SM-2)...
Dík předem.
EDIT: Úderník byl nakonec vyroben u Novotných, ale pokud by někdo věděl, zejména zásobníky (příp. i jiné díly) sháním dál. Díky!
- Mack
- Nový uživatel
Ahoj.
Mám možnost koupit jednu SM-2. Železo vypadá suprově, skoro jako nestřílená.
http://www.zbraneliberec.cz/obchod/zbrane/komise-dovozy-a-sberatelske/vostok-cm-2
Pažba sice děs, ale to by se časem dala jiná.
Má ale rybinu, takže asi novější model. Jak je na tom s přesností oproti starším modelům, které ji nemají.
Díky za odpovědi.
Mám možnost koupit jednu SM-2. Železo vypadá suprově, skoro jako nestřílená.
http://www.zbraneliberec.cz/obchod/zbrane/komise-dovozy-a-sberatelske/vostok-cm-2
Pažba sice děs, ale to by se časem dala jiná.
Má ale rybinu, takže asi novější model. Jak je na tom s přesností oproti starším modelům, které ji nemají.
Díky za odpovědi.
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Dlouhé malorážky