-
Kall - Příspěvky: 2286
Re: Typy úsťových brzd
No jasně, zapomněl jsem na situaci před mnoha lety/ to ještě jezdil na závody ARES/
-
Choochoo007 - Pravidelný návštěvník
ARES píše:Kluci se sakem jsou proti Roedale za trest
Slo o stejnou razi?
Pravda je, ze Sako ma trochu otvory sikmo dolu, ale ze by to byl tak extra rozdil?
- ARES
- Častý návštěvník
Obojí měli 308. U Roedale jsem opravdu v zápalu boje ani nepostřehl, že by vystřelil. Proti tomu Saka mě zasypávala pískem takovým způsobem, že jsem si připadal jako na Sahaře za písečné bouře. Hoši se pěkně sesynchronizovali a stříleli na střídačku 

- Karel K.
- Častý návštěvník
pig
...oživím téma. A co lineární úsťové brzdy, typu prasátko. Zrovna něco takového nabízí ZS. Má někdo s tímto zařízením praktické zkušenosti. Hlavní funkcí má být jisté potlačení hluku, zášlehu a hlavně přesměrování spalin od střelce dopředu. Snižuje i zařízení zpětný ráz, jak se čistí... něco z praxe.
-
Héfaistos - Pravidelný návštěvník
Prase zpětný ráz nesnižuje. Akorát se to může subjektivně zdát, díky sníženému hluku z výstřelu.
-
lovec_1 - Častý návštěvník
download/file.php?id=26865&mode=view
Tak specialne za takuto brzdu ti "podakuje" kazdy sused a v Senici aj ty sam sebe. Ten odfuk bordelu a piesku spod pusky, to bude vskutku extravagantny zazitok......
tarok píše:....... Brzdu mi robili v Maďarsku za 100E.
Skúsim aj Senicu na 1000, ale neviem či sa tieto naše budú chytať.....
Tak specialne za takuto brzdu ti "podakuje" kazdy sused a v Senici aj ty sam sebe. Ten odfuk bordelu a piesku spod pusky, to bude vskutku extravagantny zazitok......

-
onevan74 - Častý návštěvník
Zdařile podělanej anebo špatně okopírovanej Roedale
Jak to bude foukat dolů pod pušku to bude zážitek 

- tarok
- Občasný návštěvník
Môžem vás uistiť že ma v Senici ofúkli susedia viac ako ja ich. Nič som nekopíroval, mal som do desať variantov, táto sa mi pozdávala najviac, pravdou je že výrobca dobre neprečítal výkres poslaný mailom a odfrézoval i spodok. Zatiaľ to neofukovalo, ani nevírilo piesok (asi preto že bol vlhký), viem máte skúsenosť od Rakúšaka.
- Karel K.
- Častý návštěvník
eroze
Trocho oživím téma. Všiml jsem si u svých úsťových brzd při čištění eroze materiálu. Původně jsem si myslel, že je to napečený karbon. Jedna je nerez (7,62x39 – nalítáno cca 1500 ran), druhá uhlíkatá ocel (700 ran .308 win). Konstrukčně jsou podobné - 3 přepážky na kolmo. Ve směru lety střely je každá přepážka okolo otvoru jako by vytryskaná, stržená hrana a materiál s otřepy (desetinky milimetru) nahrnut jako by do otvoru. Pokládal jsem úsťovou brzdu za věčnou, ale asi néé. Čím je tento jev způsoben (proudění plynu, nespálená zrna prachu, otěr ze střely)?
-
ufo - Moderátor
Tlak, teplota, nespaleny zbytky.
Kdyby jsi sterchal strelama, strilis za roh...
Kdyby jsi sterchal strelama, strilis za roh...

-
WaA63 - Častý návštěvník
karel.k
o tryskání úst. brzdy.
to bude směsicí všeho co ti nadzvukovou rychlostí narazí do přepážek brzdy.
mikro otřepy ze střel ,prach , a jiné sotva viditelné špíny.
o tryskání úst. brzdy.
to bude směsicí všeho co ti nadzvukovou rychlostí narazí do přepážek brzdy.
mikro otřepy ze střel ,prach , a jiné sotva viditelné špíny.
- Radek.T.
- Pravidelný návštěvník
Pořídil jsem si novou tříkomorovou úsťovou brzdu na AEčko. Neříkám, že by AEčko v 308.win nějak kopalo, ale s novou brzdou, udělanou přímo na míru, je střílení o mnoho komfortnější. Cíl zůstává v zaměřovači(takže pro začátečníka, jako jsem já, odpadá hledání cíle, po každém výstřelu), Po namontování brzdy je pocitově „kopnutí“ jako pohlazení od mého tříletého syna
. Doufám, že mi to letos vyjde a poprvé se z účastním nějakého závodu.(v plánu jsou Poříčany). Tímto bych chtěl poděkovat komisarovi, za odvedenou práci a trpělivost se mnou(než se mi podařilo dobře odměřit kuželovitost hlavně
, tak to trochu trvalo).

- vava
- Nový uživatel
Dva zajímavé články .... první je přehled toho co používají sportovní střelci v USA (2019)
https://precisionrifleblog.com/2019/02/ ... uppressor/
druhý je test úsťových brzd (2015)
https://precisionrifleblog.com/2015/08/ ... t-results/
https://precisionrifleblog.com/2019/02/ ... uppressor/
druhý je test úsťových brzd (2015)
https://precisionrifleblog.com/2015/08/ ... t-results/
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Dlouhé zbraně - ostatní