- mhargu11
- Pravidelný návštěvník
Re: Přebíjení 9mm Luger
Zmenšení spalovacího prostoru se trochu projevi v tlacích, ale mužes i jinak škrtit.
- Strelec85
- Pravidelný návštěvník
Ted jeste koukam na nabojnice a zapalky sou naprosto v poradku. Opravdu by to zehleni nepomohlo? Ja uz sem taky z toho blazen. Jeden ze strelnice radi zehlit, druhej nezehlit ale kalibrovat strely. ted nezehlit ani nekalibrovat. ja uz fakt nevim.
-
dejment - Pravidelný návštěvník
V tomdle ti asi pomůže vlastní zkušenost. Já nekalibruju, předpokládám, že ty pláště nemusím, že je nějak vyráběj v toleranci. Ale žehlím, jak píšu celoplášť. Když sem přebíjel poteflonované olovo, tak sem taky nekalibroval ale žehlil. Já vůbec všechny žehlím.
- mhargu11
- Pravidelný návštěvník
- navip
- Častý návštěvník
Strelec85 píše:Ono asi jde o to jaka je presne hlaven no. Jeste mě zajima kdyz sem delal OAL 28,2 tak mi prislo ze ty strely litaj nize a u 27,6-27,7 mi prijde ze to lita vejs. Je mozny kdyz je o 0,6mm spalovaciho prostoru mene ze se to projevi i na terci? Taky to mohlo byt tim ze sem zbran nejak jinak drzel, postoj atd.. ale zajima me to s tim spalovacim prostorem.
Ono nejde o to kolik je to destin mm ale o procetuální zmenšení spalovacího prostoru,těch 0,6 mm dělá 8,5% objemu a to se už na tlacích sakra pozná.
- Strelec85
- Pravidelný návštěvník
Abych to lépe popsal s OAL 28,0 . vyrobim treba 6 naboju . vyndam si hlaven 5 jich tam dam a samovolne vypadnou zpet. a ten sesty tam dam a jeste rukou musim dotlacit aby tam zalezl a uz zpatky nevypadne volne musim ten naboj vzit a vytahnout rucne. a kdyz ten naboj ktery drhne nabiju a chci zbran vybit tak za zaver musim trochu vic zabrat.
- Strelec85
- Pravidelný návštěvník
pak sem sel s oalem na 27,7 reknu z 50 treba jich 5 lehce drhlo jo, zase za ten zaver pri vybijeni sem musel zabrat. a pak sem sel na 27,6 tam uz to je ok. ale zase mi rany litaji o neco vejs. a nejspis to bude tim tlakem no. pak sem zkousel cvakat hledim vejskove a dolu uz sem moc nemohl-byl sem alespon na hrane. ze to sice litalo na flek ale dolu uz sem cvakat nemohl.
edit: hlavne mi jde o to zbran pri jakekoliv potrebe ji vybit. napr. budu strilet poppery . pak budu chtit vybit a pujde mi to ztuha a ja tam budu jak sasek. to jako zase ne.
edit: hlavne mi jde o to zbran pri jakekoliv potrebe ji vybit. napr. budu strilet poppery . pak budu chtit vybit a pujde mi to ztuha a ja tam budu jak sasek. to jako zase ne.
- navip
- Častý návštěvník
No tak to dorovnej ubráním navážky při zachování spolehlivé funkce- 0,1-0,2GR to jistě srovná.
- Strelec85
- Pravidelný návštěvník
Ja mam od Leečka k tomu prachovaci to hrube davkovani. mam jenom ty otvory .34 .37 .40 .43 atd..
u 34 se sekaj nabojnice v okne to je malo prachu, u 37 to nedotahne zaver, u otvoru 40 (4,1grn) zaver natahne ale je videt ze nabojnice sou ocouzene a moc daleko ty nabojnice neletaj-zde i cejtim ze sem na hrane tak sem dal 4,4 grainu a tam uz je to ok a dokonce podle tabulek je to nejnizsi doporucena davka. takze to bych jako zase nerad menil no. dokonce kdyz sem testoval ty laborace tak i s 3,8 grainu mi to litalo docela vejs s oalem 27,6. Vim ze cim vic prachu tim zasahy jdou vejs, ale u me to tak neni. divny no. dokonce kamarad co strili taky se mnou tak se teto teorie nedrzi, protoze s nizsi davkou mu to lita vejs.
u 34 se sekaj nabojnice v okne to je malo prachu, u 37 to nedotahne zaver, u otvoru 40 (4,1grn) zaver natahne ale je videt ze nabojnice sou ocouzene a moc daleko ty nabojnice neletaj-zde i cejtim ze sem na hrane tak sem dal 4,4 grainu a tam uz je to ok a dokonce podle tabulek je to nejnizsi doporucena davka. takze to bych jako zase nerad menil no. dokonce kdyz sem testoval ty laborace tak i s 3,8 grainu mi to litalo docela vejs s oalem 27,6. Vim ze cim vic prachu tim zasahy jdou vejs, ale u me to tak neni. divny no. dokonce kamarad co strili taky se mnou tak se teto teorie nedrzi, protoze s nizsi davkou mu to lita vejs.
-
sided - Moderátor
Problém je v tom že netušíš kde Ti to vázne a chceš aby ti někdo poradil jak to odstranit
Jestli máš šišatý celý náboje tak by žehlička mohla pomoct (rozhodně s ní nic nezkazíš) ale jestli jsou dlouhý je k ničemu. Navíc těch důvodů proč to vázne může být víc, OAL, blbě zkalibrované nábojnice, když šktíš usazovací matricí tak nahrnutý materiál, atd. . Pořid si kalibr a bude jasno.

- Strelec85
- Pravidelný návštěvník
je to tato strela http://www.ares-gun.sk/strely/thumb/49b13d95e40c6.jpg to vidim to v tom ze budou moc dlouhe. a ty strely maj diky tomu EPRX nepresnost. nejspis ty komoly kuzele mi nebudou vyhovovat asi. zkusim jiny tvar strely a i tezsi. http://www.ares-gun.sk/strely/thumb/4aba9689e8ee9.jpg .9mm 135 FPFB - 356,355 .
- navip
- Častý návštěvník
Ono to není tak jednoznačné.Při střelbě na větší vzdálenosti bude u rychlejší střely plošší balistická křivka a zásahy budou výš, ale u krátkých ručních do toho může zasahovat i zdvih osi hlavně před výletem střely z hlavně. Markantní je to u revolveru, gde díky velké vzdálenosti osi hlavně od horní hrany ruky dochází na tomto rameni ke klopnému momentu který u pomalejší střely způsobí větší zdvih hlavně díky delší době než střela opustí hlaveň.U mého S/W 19 s5,5" hlaveí to dělá u stejně těžké 156GR střely mezi terčovkou 220m/s spodní okraj pistoláku a 350m/s skoro střed na 25 m bez klikání. U pistole je to méně výrazné, ale záleží tam jak pevně držíš a jak hluboký úchop máš.
- Strelec85
- Pravidelný návštěvník
Ted sem vyrobil jeden naboj a koumam to a kdyz ho dam do hlavne tak volne vypadne. a kdyz ho tam dam znova tak uz treba lehce drhne. vyndam rukou a pak zase kdyz ho dam do hlavne tak volne vypadne. Drhne se to jen nekdy (ten samy naboj) a to mi prijde nepresnou strelou. je to na zehleni nebo kalibraci strely? ja mam na turretu na tom 4-hole drzaku jedno misto volne.
-
dejment - Pravidelný návštěvník
Teď možná řeknu blbost ( aspoň o nějakou stránku zpět mi to někdo naznačoval ), ale já nábojnice zkalibruju, zároveň i odzápalkuju a každou nábojnici přeženu bateriovkou přes frézu, tudíž ji zkrátím na stejnou délku. Za léta co to takhle dělám, některé odfrézuju více, některé méně a některé vůbec. Je tedy fakt, že jsem přebíjel vše ( myslím různí výrobci ), co jsem pozbíral na střelnici
- Bradley
- Pravidelný návštěvník
Jak psal sised, problémů může být víc. Změř si nejdřív Oal, např. rozřízni si podélně nábojnici cca 5mm, strč dovnitř střelu a a lehce to zatlač až nadoraz do komory. Vyndej náboj a změř to, to je oal max pro danou střelu.doporučuji mít náboj ještě o cca 0,5mm kratší.Taky se podívej jestli střela neni vyhnutá z osy, jestli zlobí nábojnice od různých výrobců nebo od jednoho, možná že špatně škrtíš nebo málo kalibruješ.
- mhargu11
- Pravidelný návštěvník
Měl jsem podobný problém, musel jsem OAL udělat až na 27 mm a stejně se to malinko sekalo. To potom odstranilo malinko větší škrcení něž jsem měl nastaveno a je to od té doby vše v poho. Sice mám krátké náboje (dávám tam 4gr S 020). lítá to + - 1020 fps při 124 gf střele. Takže mi to vyhovuje.
- Strelec85
- Pravidelný návštěvník
Tak to bylo malym skrcenim. ted sem se dostal na 28,5 s tim ze to vubec nedrhne a pokud strela volne nevypadne tak staci mavnout hlavni a jde ven.
Naposledy upravil Strelec85 dne 02.01.2012 1:21, celkově upraveno 1
- navip
- Častý návštěvník
No tak to si měl asi příliš rozevřený hrdlo a potřeboval si ho stahnout, žehlička by to taky spravila a možná lépe než škrcení, které většinou zvětší rozptyl Vo.
- Strelec85
- Pravidelný návštěvník
tak ted sem pul hodky nastavoval zehlicku . oal sem dal na 28,5-28,6. Jinak kdyz ten naboj dam proti svetli tak 0,1mm u krcku sviti a je videt ze je to zaskrceny. jinak zadny povrch naboje se nehromadi u krcku, tak doufam ze to nebude zase moc. musel sem pootocit matrici asi o 300 stupnu doprava a upravit delku pochopitelne.
- mhargu11
- Pravidelný návštěvník
žehlička by nepomohla, ja žehlím každý náboj, ale pomohlo až silnější zaškrcení
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Pistolové ráže