-
alfonss - Grafoman
-
zoufalec - Častý návštěvník
-
alfonss - Grafoman
- gres
- Pravidelný návštěvník
- reloader
- Častý návštěvník
-
BARRY - Moderátor
- Trandak
- Pravidelný návštěvník
-
alfonss - Grafoman
Omluvte pitomej dotaz, ale jaký vůbec má Rezistin skupenství? Je to po zaschnutí stejně lepkavý jak Alox? Maže to stejně dobře? Smrdí to víc jak Alox (nebo spíš jakej je to typ smradu, Alox se dá zvládnout, jde o to aby to nesmrdělo jak bolavá noha)
Vím že je to na dutiny, ale nikdy jsem to "live" neviděl.
-
zoufalec - Častý návštěvník
Po půl roce od nanesení to je poměrně dost tuhé a nelepkavé. Srovnal bych to s hodně tvrdým parafínem. Jinak v plechovce to je hustší hnědo-černá kapalina. Do dvou dnů (v létě) přestává lepit a pak jenom tvrdne. Ve výsledku z toho je vrstvička tvrdýho vosku přilepená na střele. Smrdí to, ale jenom než zaschne. Podle mě je složení stejný (tuhý vosky), ale rozpouštědlo má Alox méně aromatické.
-
BARRY - Moderátor
-
Hungry - Moderátor
-
Fandaks - Častý návštěvník
Pročítal jsem některá cizí fóra a našel jsem tenhle recept o kterém se všichni shodují, že je výborný ve všech aplikacích. Já sám používám něco úplně jiného, ale vám se třeba bude hodit. Recept vzniknul někdy kolem roku 1908 jako tovární mazadlo pro černopraché náboje.
1 díl konzervačního parafinu
1 díl ovčího loje
1/2 dílu včelího vosku.
Vše se odměřuje vážením.
1 díl konzervačního parafinu
1 díl ovčího loje
1/2 dílu včelího vosku.
Vše se odměřuje vážením.
-
Hungry - Moderátor
-
Fandaks - Častý návštěvník
S tím parafínem bych si nedělal moc starostí, ale volil bych ten s teplotou tání kolem 60°C. Hovězí lůj je určitě dobrý, ovčí lůj může být trochu lepší ale nejsem si jistý jak to bude se zápachem. Společně s parafíny se prodává taky ceresin (druh parafinu) který se do mazacích směsí také přidává a ten má teplotu tání 65 až 70°C.
http://www.parafin-wax.cz/html/parafin.htm
http://www.svicky.net/cz/parafin-voskov ... ci-hmoty./
http://www.parafin-wax.cz/html/parafin.htm
http://www.svicky.net/cz/parafin-voskov ... ci-hmoty./
- reloader
- Častý návštěvník
alfonss píše:Omluvte pitomej dotaz, ale jaký vůbec má Rezistin skupenství? Je to po zaschnutí stejně lepkavý jak Alox? Maže to stejně dobře? Smrdí to víc jak Alox (nebo spíš jakej je to typ smradu, Alox se dá zvládnout, jde o to aby to nesmrdělo jak bolavá noha)
Je kapalný, je řidší než alox. Po zaschnutí je to dost podobný. Maže bych řekl stejně. Kouří to taky jak alox. Jediný rozdíl je v povrchu. U aloxu je přilnavost.
-
Rys - Pravidelný návštěvník
Poraďte začátečníkovi v přebíjení...
Olověný střely se musí mazat.
Celopláště, nebo třeba epoxidovaný a teflonový střely (ares) nemusí.
Co měď? Musí se mazat, nebo nemusí?
Jde mi o šetrnost střely k hlavni (tedy ne ocelový celopláště), zanášení hlavně olovem (tedy ne olověný střely) a co nejmenší špínu ve zbrani (mazadla??).
Dík.
Olověný střely se musí mazat.
Celopláště, nebo třeba epoxidovaný a teflonový střely (ares) nemusí.
Co měď? Musí se mazat, nebo nemusí?
Jde mi o šetrnost střely k hlavni (tedy ne ocelový celopláště), zanášení hlavně olovem (tedy ne olověný střely) a co nejmenší špínu ve zbrani (mazadla??).
Dík.
- pavelhorak
- Pravidelný návštěvník
-
Leda - Příspěvky: 696
Rezistinem ML jsem mazal léta, někde jsem to už rozebíral Alfe ..))) Na vnitřní střelnici je znát, že to trochu víc čmoudí, ale v zásadě lze říct, že Alox a Rezistin mají k sobě hodně blízko.
Dělal jsem to tak, že jsem vzal PE pytel od prášku na praní (asi od 6 kg) do něj kydnul rezistin - asi deci - no a nasypal střely - asi tolik aby se to dalo promíchat - pořádně promíchal a nechal odstát den - dva - pak zase promíchal a vyklopil sušit. Suší se to asi týden - když je teplo a průvan. Ale lepši je to dělat někde v garáži, doma to fakt nejde..))
Dělal jsem to tak, že jsem vzal PE pytel od prášku na praní (asi od 6 kg) do něj kydnul rezistin - asi deci - no a nasypal střely - asi tolik aby se to dalo promíchat - pořádně promíchal a nechal odstát den - dva - pak zase promíchal a vyklopil sušit. Suší se to asi týden - když je teplo a průvan. Ale lepši je to dělat někde v garáži, doma to fakt nejde..))
-
Rys - Pravidelný návštěvník
-
alfonss - Grafoman
Začal jsem s tím letos, mažu Aloxem. Namazáno hrubým odhadem 4-5 tisíc koulí a ve flaštičce Aloxu je zhruba půlka.
Postup takovej, že ohřeju alox, nastříkám trošku na koule a pořádně promíchám, v chirurgických rukavicích ještě "za mokra" zkalibruju a pak znovu protřepu aby se od prdelek a špiček namazaly i plochy, kde byl alox při kalibrování setřen. Kupodivu to kouří míň než koule co jsem používal mazaný do drážky.
Postup takovej, že ohřeju alox, nastříkám trošku na koule a pořádně promíchám, v chirurgických rukavicích ještě "za mokra" zkalibruju a pak znovu protřepu aby se od prdelek a špiček namazaly i plochy, kde byl alox při kalibrování setřen. Kupodivu to kouří míň než koule co jsem používal mazaný do drážky.
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Výroba střel a příprava nábojnic