-
Petzold - Moderátor
"Střelecké" hodinky.
Tak při pátku něco lehčejšího. Následkem pádu z horského kola mi umřely docela odolné hodinky. Když si tak přemýšlím, za těch devět let měly už fest "nastříleno". Anžto jsem je sundával minimálně, absolvovaly řádově stovky ran z flinty a tisíce až desetitisíce ran z pistole a "leborvéru". Třísknutí o asfalt už nepřežily.
A protože na svých zvycích nebudu nic měnit, pátrám po nových a budu vděčen každý tip a zkušenost.
Nehledám žádné vyfikundace jako rádiem řízené, ani si nepotřebuji vylepšovat image hodinkama inzerovanýma v ZN.
Co nejjednodušší, ručičkové, hodně svítící, hodně mechanicky odolné.
Nepotřebuji tachymetr, logaritmické pravítko ani měsíční fáze.
Cenu rovnající se jedné (2,3,4,5ti) luxusní pistoli nehodlám investovat.
Mám vyhlídnutého něco od Wengera, Victorinox mi přijde cenově už moc, ale zaslechl jsem, že snad izraelci vyrábí pro armádu cibule se strojkem zalitým v plastu či co.
A kdyby se mezi místními našel "hodinář" který ví jak jsou na tom hodinky x otřesy při střelbě, rád bych se něco dozvěděl.
A protože na svých zvycích nebudu nic měnit, pátrám po nových a budu vděčen každý tip a zkušenost.
Nehledám žádné vyfikundace jako rádiem řízené, ani si nepotřebuji vylepšovat image hodinkama inzerovanýma v ZN.
Co nejjednodušší, ručičkové, hodně svítící, hodně mechanicky odolné.
Nepotřebuji tachymetr, logaritmické pravítko ani měsíční fáze.
Cenu rovnající se jedné (2,3,4,5ti) luxusní pistoli nehodlám investovat.
Mám vyhlídnutého něco od Wengera, Victorinox mi přijde cenově už moc, ale zaslechl jsem, že snad izraelci vyrábí pro armádu cibule se strojkem zalitým v plastu či co.
A kdyby se mezi místními našel "hodinář" který ví jak jsou na tom hodinky x otřesy při střelbě, rád bych se něco dozvěděl.
- heikon
- Pravidelný návštěvník
-
Silencer - Pravidelný návštěvník
Já mám hodně podobné těmto:
http://www.hodinky-koscom.cz/Citizen-NY ... I2251.html
Jsou od firmy Adec což byla/je nějaká odnož Citizenu - levnější, ale docela kvalitní. Ty své mám už asi 10 let a super. Sice tolik jako ty nestřílím, ale nesundaval jsem je ani při štípání sekerou, dělání fasády a tak
Až mě opustí tak půjdu do těch Citizenů výš. Občas se i potápím a tenhle design mě prostě bere. Jiný hodinky se mi nelíběj. Původně jsem měl trošku podobné Prim sport a ty taky nebyly špatný, ale jednoho dne jsem z nich na Orlíku udělal akvárko 
http://www.hodinky-koscom.cz/Citizen-NY ... I2251.html
Jsou od firmy Adec což byla/je nějaká odnož Citizenu - levnější, ale docela kvalitní. Ty své mám už asi 10 let a super. Sice tolik jako ty nestřílím, ale nesundaval jsem je ani při štípání sekerou, dělání fasády a tak

-
RMP - Častý návštěvník
-
Smith - Častý návštěvník
Petzold: Klidně ber ty Wengery. Jejich modely vypadají dobře všechny a od Victorinoxů se moc lišit kvalitou nebudou (momentálně je to stejně jediná firma). Dočetl jsem se, že mezi výrobci hodinek se stejně používá jen pár tipů strojků -v tomto případě nejspíš ETA- takže vnitřky budou při podobné konfiguraci ručiček pravděpodobně stejné.
Já sám mám Victorinoxy a jsem s nimi spokojený. Ručičky po nasvícení jsou k rozeznání klidně celou noc a Wenger (i jiní) používá totéž fosforeskující medium, zvané superluminova.
Kdyby tě to ale táhlo třeba k tritiu, tak nějaké modely střízlivého vzhledu za rozumnější peníze budou např. tady: http://www.highlife.cz/?m=cat1&grp=162&mrk=26
Další jsou "střelecké" i značkou: http://www.highlife.cz/?m=cat1&grp=162&mrk=9
Já sám mám Victorinoxy a jsem s nimi spokojený. Ručičky po nasvícení jsou k rozeznání klidně celou noc a Wenger (i jiní) používá totéž fosforeskující medium, zvané superluminova.
Kdyby tě to ale táhlo třeba k tritiu, tak nějaké modely střízlivého vzhledu za rozumnější peníze budou např. tady: http://www.highlife.cz/?m=cat1&grp=162&mrk=26
Další jsou "střelecké" i značkou: http://www.highlife.cz/?m=cat1&grp=162&mrk=9
-
Petzold - Moderátor
Díky za tipy. A to jsem ještě dostal doporučení na ruské hodinky, do kterých "tovarišči" osazují otřesuvzdorné strojky, a proj se nemám ošklíbat
a zahodit zažité předsudky.
Jsou docela povedené :
http://www.tophodinky.cz/31056973645-aviator-watch-hodinky-389.html

Jsou docela povedené :
http://www.tophodinky.cz/31056973645-aviator-watch-hodinky-389.html
-
EL PANELL - Častý návštěvník
-
Jimi - Moderátor
-
alfonss - Grafoman
-
Anorektik - Častý návštěvník
Tabulka vodotěsnosti hodinek
PS: Osobně bych více věřil hodinkám co mají na ciferníku malá čísla a za nimi "bar" nebo "atm" než těm s hausnumery v "m". Hodinky do 30ti m za komančů nepřežily rybník (prý byly odolné tak maximálně na mytí rukou - samozřejmě vyjma zápěstí)
PS: Osobně bych více věřil hodinkám co mají na ciferníku malá čísla a za nimi "bar" nebo "atm" než těm s hausnumery v "m". Hodinky do 30ti m za komančů nepřežily rybník (prý byly odolné tak maximálně na mytí rukou - samozřejmě vyjma zápěstí)

-
Jim11 - Častý návštěvník
Tak to bych ti odporoval, já si kdysi koupil naše první vodotěsný hodinky ELTON SPORT, který byly zkoušený na 4 atm. Spolehlivě držely léta a hloubky 30m pod vodou nebyly výjimkou. V případě poruchy bylo lepší je poslat do fabriky kvůli přetěsnění. Podotýkám, že stály kolem 800 Kčs a bylo to v roce 1971. To nebylo zrovna málo peněz, výplatu jsem měl tehdy 1400 čistá ruka. Strojek byl na ruční natahování. Mám je dodnes, sice v šuflíku, ale po natažení jdou. S tou vodotěsností bych to raději ale nezkoušel, neměly sklo, ale nějaký plexi a to je dnes už trochu popraskaný. 

-
Missak - Častý návštěvník
-
Jim11: Nemáme si v čem odporovat, já měl "na ciferníku 30m", dneska by to bylo asi Water resistance. Taky jsem měl a ještě mam hodinky Prim sport - zkoušeno na 4 ATM, bohužel strojek nepřežil 14ti denní praxi s motorovou pilou (alespoň je vidět že vibrace jsou svinstvo). Dostal jsem je tenkrát k 15tinám těsně po převratu a vydržely mi cca 5 let. Jejich pořizovací cena byla tenkrát 500,-
-
-
Missak - Častý návštěvník
-
Iha - Příspěvky: 1466
To byl presne ten udaj, ktereho jsem si hned vsiml. Bavime se o presnosti -10/+20 minut za mesic. Coz je na hodinky hodne spatne. I takove ty primky co jsem mel jako maly delaly kolem 3-4 minut mesicne a to byl hodne levny model.
Kamos si nechal dovezt ze statu Citizeny co maji baterku a solarni/mechanicky generator a jedine co je pry potreba udelat je po deseti letech v nich vymenit baterku
. Na druhou stranu me Casia (jsou hnusne, ale snad i tesni
) vydrzi na CR3032 jit asi 3 nebo 4 roky a vymena reminku me uz na nich stala vice nez ty vlastni hodinky
. Ted mi lezi v supliku nenosim je asi dva roky a rozesly se o 30 minut, ale pokud jsem je nosil normalne tak delali asi 4 sekundy za mesic, ale to jsem jim pravidelne zahrival krystal na telesnou teplotu.
Kamos si nechal dovezt ze statu Citizeny co maji baterku a solarni/mechanicky generator a jedine co je pry potreba udelat je po deseti letech v nich vymenit baterku

-
- qwet
- Občasný návštěvník
jenom k té nepřesnosti, ta odchylka bude maximální, reálné hodnoty budou někde kolem 5-10 vteřin za den. řekl bych, že je to trochu daň za ty mechanické strojky
kdo shce větší přesnost, tak jedině quartzové strojky, ty mají odchylku mnohem menší
jinak při výběru nových hodinek bych třeba ještě uvažoval o safírovém sklíčku, kvůli poškrábání (což třeba Wenger nemají),....
kdo shce větší přesnost, tak jedině quartzové strojky, ty mají odchylku mnohem menší
jinak při výběru nových hodinek bych třeba ještě uvažoval o safírovém sklíčku, kvůli poškrábání (což třeba Wenger nemají),....
-
Jimi - Moderátor
-
Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA