-
tom - Častý návštěvník
-
alfonss - Grafoman
-
4mike - saigaholic
-
golfkiller - Pravidelný návštěvník
- Igráček
- Nový uživatel
Re: Hermexefekt
Otík píše:Igráček píše:Není tohle ten slavný "hermexefekt"? No něco s tím provedu.Když bude nejhůř,tak je to v záruce,donesu to do Opletalky ať kluci z CZUB s tím něco provedou.
Igráček - už jsi to nějak vyřešil? Mám stejný problém - pokud si pomaloučku "vymazlím" spuštění, získám tím jen hezký otisk zápalníku na zápalce... Pokud vezmu za spoušť jak za kliku od záchodu, nestane se to. Nejsem si jistý, jestli to lze reklamovat...
Už to nedělá prostě jsem to pořádně prodojil WD 40 a od té doby v pohodě.S toho zápalníku tekl hroznej bordel.Teď střílím SBéčka a v pohodě.
- heikon
- Pravidelný návštěvník
-
Otík - Častý návštěvník
Hermexefekt
Igráčku, díky za tip, zkusím to tím taky prolejt. WD 40 je moje nejoblíbenější kapalina hned po slivovici
Ještě k těm nábojům - proč používáš SB? Co nabízejí navíc - kromě ceny - oproti nábojům Barnaul nebo Wolf?

-
tom - Častý návštěvník
-
Otík - Častý návštěvník
-
Iha - Příspěvky: 1466
-
Leda - Příspěvky: 696
7,62x39
Existují SB náboje 7,62x39 v nepotištěné zelenavé krabičce, v mosazné nábojnici v ceně kolem 6,- Kč za kus. Měl jsem je několikrát, ale nebyl jsem moc spokojený s přesností oproti nábojům KOPP, který stojí asi polovinu a mají nekorozívní zápalku. Ty Koppovky jsou už ale vidět hrozně málo.
- nekromancer
- Častý návštěvník
Re: 7,62x39
Jestli myslíš SB 7,62x39 Sport s celopláštěm v mosazi (plášť i hilzna), tak ty jsem si koupil jednou. V době kdy Wolfy stály 3,- kačky, byly tyhle za 6,50, a kromě toho že jsem měl z SKSky problém na 100 metrů trefit papír blbě vyhazovaly a skřípaly sev závěru, takže hilzny sežvejkaný a nepřebitelný. Poprvé bylo zároveň naposled, i když kolegův bratranec je střílí z kulobroku a chrochtá kudy chodí. Prostě si s SKSkou velice nesedly.
-
Leda - Příspěvky: 696
SB

-
4mike - saigaholic
- Vlada
- Častý návštěvník
-
mjr.maisner - Nový uživatel
Zdravím všechny příznivce CZ 858 měl bych takový dotaz doslechl jsem se, že se mají začít vyrábět CZ 858 s novým typem hlavně ze které je možné střílet pouze civilní střelivo v případě použití vojenského prý dojdek jejímu poškození z toho usuzuji, že půjde pravděpodobně o kvalitativně horší hlaveň. Proto bych rád věděl jak to na zbrani poznám kdy byla vyrobena. Dále bych rád věděl jaké jsou druhy CZ 858 v podnikové prodejně zbrojovky jsem si prohlížel verzi která má delší hlaveň něco kolem 475 mm normální má snad 385 mm nikde ne internetu ani na stránkách zbrojovky jsem nemohl najít žádné informace o této verzi a verzích vůbec mohl by mi někdo pomoci? O 90mm delší hlaveň se mi zdá při střelbě na větší vzdálenost jako dobrá investice ikdyž stojí přes 10.000 kč ovšem pokud je to ta stará kvalitní hlaveň. Děkuji předem za odpovědi
-
ufo - Moderátor
-
mjr.maisner - Nový uživatel
-
EL PANELL - Častý návštěvník
Snad to patří sem a ne do optiky a pod., když to mám přidělaný na 858ičce. Když tak příspěvek přesuňte.
Zahodil jsem toto :
(po 430ti ranách, výhradně 7.62x39KOPP - ani po výměně baterie se neobnovila spolehlivost svícení záměrného obrazce) z mojí CZ858. Pokud se držel záměrný obrazec ve středu sklíčka, tak to bylo přesný. Při posunu někam jinam se tvar obrazce deformoval a už to střílelo všelijak. Ale nechci to nějak moc hanit, prostě kvalita odpovídá ceně. Na zbrani pro méně výkonný náboj bude sloužit určitě déle. Na rozdíl od zkušeností jiných s podobným(stejným) kolimátorem jsem toho nastřílel relativně dost
než se pos.al.
Montáž weawer na nadpažbí přímo na ten plech, sundal jsem z toho tu dřevotřísku:
a dal jsem tam toto:
Co si od toho slibuji? Spolehlivost, odolnost a nezávislost na zdroji energie - světlovod+tritium+komůrka na tyčinku chemického světla .
Narozdíl od předešlého typu, nedochází k optické deformaci záměrného obrazce (je to takové obrácené V, okrové barvy) při posunu tohoto po "sklíčku".
Případné kritiky, co se týče poměru cena/kvalita-optika/zbraň, předem odmítám z důvodu budoucího pořízení jiné pušky, až bude příznivá doba
Zkusím to nastřelit, nafotit a sdělit dojmy co nejdříve. Nejpozději 10/6 v Hodonicích
Zahodil jsem toto :

(po 430ti ranách, výhradně 7.62x39KOPP - ani po výměně baterie se neobnovila spolehlivost svícení záměrného obrazce) z mojí CZ858. Pokud se držel záměrný obrazec ve středu sklíčka, tak to bylo přesný. Při posunu někam jinam se tvar obrazce deformoval a už to střílelo všelijak. Ale nechci to nějak moc hanit, prostě kvalita odpovídá ceně. Na zbrani pro méně výkonný náboj bude sloužit určitě déle. Na rozdíl od zkušeností jiných s podobným(stejným) kolimátorem jsem toho nastřílel relativně dost

Montáž weawer na nadpažbí přímo na ten plech, sundal jsem z toho tu dřevotřísku:
a dal jsem tam toto:

Co si od toho slibuji? Spolehlivost, odolnost a nezávislost na zdroji energie - světlovod+tritium+komůrka na tyčinku chemického světla .
Narozdíl od předešlého typu, nedochází k optické deformaci záměrného obrazce (je to takové obrácené V, okrové barvy) při posunu tohoto po "sklíčku".
Případné kritiky, co se týče poměru cena/kvalita-optika/zbraň, předem odmítám z důvodu budoucího pořízení jiné pušky, až bude příznivá doba

Zkusím to nastřelit, nafotit a sdělit dojmy co nejdříve. Nejpozději 10/6 v Hodonicích

- QNX
- Častý návštěvník
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské / klony vz. 58