-
Durosik - Častý návštěvník
IPSC PCC
Vytvoril som túto tému aby som nezasieral vlákno o MPX.
Dôvod úprav je vývoj typu zbrane najvhodnejšieho pre IPSC Puška alebo lepšie PCC. Pred tým som riešil konštrukcie s dynamickým záverom ako AR9MM, Bark9, občas pričuchnem k Stribogu a zistil som , že mi musí vo flinte lietať 500gramov / princip dynamického záveru je hmota /, čo so sebou nesie isté nevýhody. Strieľať moc neviem a preto sa snažím si ulahčiť život aspoň vyberom a vhodnou personalizáciou nastroja.
Moje skúsenosti s úprav:
Vymena hlavne za dlhšiu ,
- Tu jednoznačne netreba Raweliho drážky , funguje to aj bez nich, istotne sa možno zmenší tá povestná spoľahlivosť.
Závady som riešil a to preto , že ak sú neni drážky a zmenia sa pomery v dĺžke , komore a pod, neviem prsne ktoré a ako , tak nábojnice extrahuje aspoň POF oveľa viac hore . Preto ak som dal montáž na kolim presne nad vyhadzovacie okno tak jeho rychloupínacia páka stála v ceste vyhodenej nábojnice a odrazom o túto sa nábojnica vracala do okienka a spôsobovala závady. Po otočení montáže som nezaznamenal závadu.
Strielame s tým bežne so synom obaja súťaže po 150 ran každy a zatiaľ to fungovalo. Síce jednu nábojnicu som skripnutu vo vyhadzovacom okne som mal , neuvedomil som si ju nakoľko to bola posledna rana pred vybitim ....dám report ka by sa opakovali ďalšie.
U PCC sa nám zatiaľ ukázala ako vhodná dĺžka hlavne okolo 13 - 17 palcov. Vždy sa to správa o niečo lepšie ako je to dlhšie.
Predĺženie tubusu s obťahovacou pákou ako na HK v 223rem.
ak chcem dlhšiu hlaveň tak pre to , že chcem aj lepšie uchopovať flintu, takže treba predlžiť tubu naťahovania a to na dĺžku predpažbia ako používa typ HK kalibru 223, tam som to vlastne zbadal , že aj take su a henď mi to padlo do oka na to je kopec aftermarket predpažbí
posunutie predneho mieridla do predu ako na HK223rem.
vymena predpažbia
Ja som zvolil jediné osvedčené a to MIDWEST INDUSTRIES
Úprava spúšťového mechanizmu , prípadne výmeny a náhrady
Odysea sama o sebe, Ja sa vydám cestou výroby spodneho dielu kde sa bude dať umiestniť parádna AR spúšť a tak isto aj pištolova rukovať, bude to úloha na dlhé zimne večery.
Výmena pažby ( úprava teleskopu na adaptér na AR pažbu)
Tu rozvaklanu rozkývanu hnusnú nechutnú POF som odfaklil karbinou a moj dobry priateľ majster v TIG zváraní sa vyblaznil a navaril na to adapter na AR pažbu ... tak isto vďaka nemu som mohol uvažovať o nadvarení tuby v ktorej beha naťahovacia páka.
Úprava pažby bola hlavne pre to aby som mohol zalícovať do pažby a pozerať do kolimátoru a nemať ho pri tom tak nízko , že mi vo výhlade bude zavadzať predné mieridlo.
Naozaj to nemam rád nie len ja , ak pri strelbe cez kolimator nemožem zalicovať a musim držať hlavu pomaly bez opory v lufte bo pažba je príliš nízko.
Origo pažba sa dá stále kúpiť tak keby sa mi zachce mieridiel tak si kupim klasické padlo.
Chod záveru:
JE to primárne Fullovica a tak to bolo cele aj navrhnuté.
Záver pri slabšom strelive ani nedojde do zadnej polohy len sa zastavi na vratne pružine a potom kdesi čosi ide do predu .
Výsledkom toho je strata impulzu záveru, ktorý keď prejde zo zadnej polohy mierne ťukne do pleca a zbraň je cítiť. Ale bacha na to to tiež produkuje klopný efekt.
Ja som skrátil chod vložením PU vložky o dĺžke 8,5cm, zaver ide tak do zadu aby sa dala zaháknuť páka za ozub, akcia celej pušky je rýchlešia.
Cvakol som aj 5 cm z vratnej pružiny.
Kompenzator
Testujem , asi je ho citiť ale ešte neviem podať relevantné info.
Konštrukcia ala MBX komory len hore a účel .. minimalizovanie klopeného efektu pušky.
foto keď tak dodám neskôr.
Ja viem , že mnohí namietnu , že som poničil skvelu flintu .. áno súhlasím , ale ja nie som bojovník..a bol to skor základ na úpravy vzhľadok k tomu , že vývoj uzamykanej deviatky je niečo na čo nemám prostriedky ani čas. A kým to nebude MPX tak je to jedina cesta.

Dôvod úprav je vývoj typu zbrane najvhodnejšieho pre IPSC Puška alebo lepšie PCC. Pred tým som riešil konštrukcie s dynamickým záverom ako AR9MM, Bark9, občas pričuchnem k Stribogu a zistil som , že mi musí vo flinte lietať 500gramov / princip dynamického záveru je hmota /, čo so sebou nesie isté nevýhody. Strieľať moc neviem a preto sa snažím si ulahčiť život aspoň vyberom a vhodnou personalizáciou nastroja.
Moje skúsenosti s úprav:
Vymena hlavne za dlhšiu ,
- Tu jednoznačne netreba Raweliho drážky , funguje to aj bez nich, istotne sa možno zmenší tá povestná spoľahlivosť.
Závady som riešil a to preto , že ak sú neni drážky a zmenia sa pomery v dĺžke , komore a pod, neviem prsne ktoré a ako , tak nábojnice extrahuje aspoň POF oveľa viac hore . Preto ak som dal montáž na kolim presne nad vyhadzovacie okno tak jeho rychloupínacia páka stála v ceste vyhodenej nábojnice a odrazom o túto sa nábojnica vracala do okienka a spôsobovala závady. Po otočení montáže som nezaznamenal závadu.
Strielame s tým bežne so synom obaja súťaže po 150 ran každy a zatiaľ to fungovalo. Síce jednu nábojnicu som skripnutu vo vyhadzovacom okne som mal , neuvedomil som si ju nakoľko to bola posledna rana pred vybitim ....dám report ka by sa opakovali ďalšie.
U PCC sa nám zatiaľ ukázala ako vhodná dĺžka hlavne okolo 13 - 17 palcov. Vždy sa to správa o niečo lepšie ako je to dlhšie.
Predĺženie tubusu s obťahovacou pákou ako na HK v 223rem.
ak chcem dlhšiu hlaveň tak pre to , že chcem aj lepšie uchopovať flintu, takže treba predlžiť tubu naťahovania a to na dĺžku predpažbia ako používa typ HK kalibru 223, tam som to vlastne zbadal , že aj take su a henď mi to padlo do oka na to je kopec aftermarket predpažbí
posunutie predneho mieridla do predu ako na HK223rem.
vymena predpažbia
Ja som zvolil jediné osvedčené a to MIDWEST INDUSTRIES
Úprava spúšťového mechanizmu , prípadne výmeny a náhrady
Odysea sama o sebe, Ja sa vydám cestou výroby spodneho dielu kde sa bude dať umiestniť parádna AR spúšť a tak isto aj pištolova rukovať, bude to úloha na dlhé zimne večery.
Výmena pažby ( úprava teleskopu na adaptér na AR pažbu)
Tu rozvaklanu rozkývanu hnusnú nechutnú POF som odfaklil karbinou a moj dobry priateľ majster v TIG zváraní sa vyblaznil a navaril na to adapter na AR pažbu ... tak isto vďaka nemu som mohol uvažovať o nadvarení tuby v ktorej beha naťahovacia páka.
Úprava pažby bola hlavne pre to aby som mohol zalícovať do pažby a pozerať do kolimátoru a nemať ho pri tom tak nízko , že mi vo výhlade bude zavadzať predné mieridlo.
Naozaj to nemam rád nie len ja , ak pri strelbe cez kolimator nemožem zalicovať a musim držať hlavu pomaly bez opory v lufte bo pažba je príliš nízko.
Origo pažba sa dá stále kúpiť tak keby sa mi zachce mieridiel tak si kupim klasické padlo.
Chod záveru:
JE to primárne Fullovica a tak to bolo cele aj navrhnuté.
Záver pri slabšom strelive ani nedojde do zadnej polohy len sa zastavi na vratne pružine a potom kdesi čosi ide do predu .
Výsledkom toho je strata impulzu záveru, ktorý keď prejde zo zadnej polohy mierne ťukne do pleca a zbraň je cítiť. Ale bacha na to to tiež produkuje klopný efekt.
Ja som skrátil chod vložením PU vložky o dĺžke 8,5cm, zaver ide tak do zadu aby sa dala zaháknuť páka za ozub, akcia celej pušky je rýchlešia.
Cvakol som aj 5 cm z vratnej pružiny.
Kompenzator
Testujem , asi je ho citiť ale ešte neviem podať relevantné info.
Konštrukcia ala MBX komory len hore a účel .. minimalizovanie klopeného efektu pušky.
foto keď tak dodám neskôr.
Ja viem , že mnohí namietnu , že som poničil skvelu flintu .. áno súhlasím , ale ja nie som bojovník..a bol to skor základ na úpravy vzhľadok k tomu , že vývoj uzamykanej deviatky je niečo na čo nemám prostriedky ani čas. A kým to nebude MPX tak je to jedina cesta.

Naposledy upravil Durosik dne 17.10.2017 9:17, celkově upraveno 1
-
Re: Upravy a dodatocné modifikácie MP5 a klonov.
Zabudol som na Magwell .. no to asi nejak dozvárame .. alebo ak Vás niečo napadá .. bo prebijanie za pohybu to je urkutne nešikovne..
-
Re: IPSC PCC
Prave sme zacali pracovat na spodnej casti pre klony MP5 kde bude umiestnena kontajnerova spust AR15 a pistolova rukovat pre AR. Pretoze spustovy mechanizmus origo mp5 je cista katastrofa a neskutocne degraduje tuto uzasnu flintu.
-
Quirinus - Pravidelný návštěvník
Dáš sem prosím nějaké podrobnější informace? Stavíte ten lower od základu, nebo použiješ nějaké hotové řešení a to přizpůsobíš, aby sedělo na MP5?
-
No dnes som testoval prototyp, a musim povedat ,ze je to genialne, podarilo sa poriesit ejektor, ktory je pohyblivy a obaval som sa toho najviac. Je to uplne iny zazitok z pusky. Bude to od zakladu novy diel. Nebudem tu davat foto toho cuda zatial nakolko sme najprv potrebovali otestovat ci odpaluje , ci spust funguje ako ma, a ci vyhadzuje tak ako ma, to vsetko sa deje a bez jedinej zavady funcneho cyklu. Budici tyzden to bude, a bude sa to dat objednat ako kit.
-
rasto - Častý návštěvník
-
Quirinus - Pravidelný návštěvník
-
-
Takže , tady to je , je to proste parada !!!! Ešte testujem , musím potvrdiť funkčnosť potom uvidíme ako ďalej s ďaľšou výrobou, isto ešte budú zmeny..
ale dovolím si tvrdiť , že ide o unikát , bo ani amíci ešte nič nemajú , bo majú problém s ejektorom, tu hilzne hadže k susedom.

ako myslím , že omladzovacia kúra pre takmer 40 ročnú paniu sa podarila

ale dovolím si tvrdiť , že ide o unikát , bo ani amíci ešte nič nemajú , bo majú problém s ejektorom, tu hilzne hadže k susedom.

ako myslím , že omladzovacia kúra pre takmer 40 ročnú paniu sa podarila

-
-
Petzold - Moderátor
No teda, klobouk dolů.
Je tam nějaká nevratná změna na pouzdře závěru ?

- DPMS
- Častý návštěvník
Opravdový speciál, hezká práce.
Postavit něco podobného s dynamickým závěrem, krajně nepravděpodobné.
Sebelepší karabina však k takovému výkonu vyžaduje i velmi kvalitní rozhraní mezi zbraní a zemí.
Postavit něco podobného s dynamickým závěrem, krajně nepravděpodobné.
Sebelepší karabina však k takovému výkonu vyžaduje i velmi kvalitní rozhraní mezi zbraní a zemí.

-
rasto - Častý návštěvník
-
jedina nevratna zmena na nosiči zavorniku a to zaoblnie hrany , ktorá naťhuje kladivo, ale to vobec nevadi v prevádzke zbrane v pôvodnom stave.
Proste je to samostatný lower len vymenitelný.. a vložka , čo skrati chod záveru to je všetko .
Proste je to samostatný lower len vymenitelný.. a vložka , čo skrati chod záveru to je všetko .
- temeraf
- Pravidelný návštěvník
Nieco podobne budu davat na trh aj ladici MP5 v USA Brethen Arms, ale kedy to dodaju je otazka. Slubovali mi pred koncom roka 2017, ale aj keby to mali hotove zajtra, zase ten oser s dovozom 
http://www.thetruthaboutguns.com/2016/0 ... -and-grip/
Takze chalani, akakolvek aktivita na novom loweri je samozrejme vitana!

http://www.thetruthaboutguns.com/2016/0 ... -and-grip/
Takze chalani, akakolvek aktivita na novom loweri je samozrejme vitana!

-
Vsetko bude , ja uz to mam hotove, chlapik z tfb sa ani neunuval kontaktovat ma a uverejnil si vo svojom clanocku moj produkt... Ano nezakazal som to dalej sirit tak preco by nesiril , ale mna sa nepytal nic. Ja uz to mam hotove, musim doladit nejake papierovacky a seriovka moze zacat, zaujem nejaky je . A preto som si to spravil sam bo ak by som mal cakat na tych teoretikov z usa tak sa skor dockam toho sigu mpx na ktory cakam uz druhy rok. Takze je to prakticky nachystane k vyrobe dotiahnute detaily , este nejake to testovanie bo 1000 ran nic neni .. a bude to coskoro, cenu zverejnim tiez coskoro.
-
4mike - saigaholic
-
Projekt loweru pre MP5 realizuje už čiste len puškár Ján BALKO BalkoRifle z Veľkých Kostolian. Záujemcom o tento produkt odporúčam kontaktovať priamo jeho.
- elado
- Pravidelný návštěvník
som prekvapený, že ako veľa strelcov v usa používa na pcc malé kolimy ala razor a spol. Musím to vyskúšať hodiť na pušku, ako sa do toho bude pozerať.
-
ufo - Moderátor
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské