- chuckmTARA
- Nový uživatel
Re: Karabina/samopal Grand Power - STRIBOG S9
Ja nerekl ani sem netvrdill, ze strilim pres mechaniky, strilim pres optiku
.. jenom sem napsal ze original miridla stoji za h...o

-
onevan74 - Častý návštěvník
chuckmTARA píše:Dekuji za kladne recenze... tady je terc pred reklamaci, na 100 m ..ten mezinarodni sem nenasel. Tak co hnidopichove jeste nejake blbe pindy?
A prosímtě teda jakouže optiku na tom máš nasazenou?
- RomanS
- Občasný návštěvník
Tak teď už nevím vůbec. Kdyby napsals 150m tak ok, chyba je v desetinné čárce (15,0m). Protože taková vzdálenost se tam střílí.
V neděli se potkáme u Emila, dáme si nějakou rezervu a když budeš mít soustřel do 30cm na 70m tak se ti omluvim, a máš u mě pivo.
V neděli se potkáme u Emila, dáme si nějakou rezervu a když budeš mít soustřel do 30cm na 70m tak se ti omluvim, a máš u mě pivo.
-
Petzold - Moderátor
chuckmTARA píše:Dekuji za kladne recenze... tady je terc pred reklamaci, na 100 m ..ten mezinarodni sem nenasel. Tak co hnidopichove jeste nejake blbe pindy?
Hele jsou tady lidi, kteří mají na zbraních natočeno "kurefsky motohodin", přebity a vystříleny statisíce nábojů. Je zbytečné používat výrazy jako hnidopichové a pindy.

1. Rozptyl 3 cm na 100 m pistolovým nábojem znamená rozptyl 15 mm na 50m a všechny rány jednou dírou na 25m. Netvrdím že to není možné, ale protože 9L není benchrestový náboj, je to vysoce, vysoce nepravděpodobné i špičkovým střelivem jako je Geco Hexagon nebo Lapua FMJ Combat nebo CEPP Extra.
2. Soustřel 3 cm bereme jako standardní a opakovatelný soustřel, dejme tomu 5 ran, které jsou VŠECHNY v kroužku 3cm. Nikoliv pokropit terč 15 ranama a vybrat si grupu 3-4 ran, které jsou náhodou v takovém shluku. To prosím umím i já.
Takže se nediv určité míře skepse k deklarovaným výsledkům. Jinak ti samozřejmě přeji se Stribogem spoustu radosti.

-
Kalič - Pravidelný návštěvník
Tak už ho nechte dýchat.... Já tedy nemám Striboga, ale CSV-9 s 10" hlavní a soustřel dám tak 15 cm, jenže jenom na 50 metrů. Beru to tak, že střílím s pistolovým střelivem pro zábavu. Všichni se asi shodneme na tom, že už z podstaty 9Luger není náboj na přesnou střelbu na větší vzdálenosti.
- DPMS
- Častý návštěvník
Vyloučit nelze ani 2R 100 3cm/100m (z 5 ran), ale obecně je takový výkon s 9mm Luger (9x19) opakovaně prakticky nedosažitelný.
HaK MP5, která ve své kategorii náleží k absolutní špičce, je schopna „dát“ s kvalitní municí z 5 ran rozptyl 2R 100 okolo 3cm, ale na poloviční vzdálenost, tj. 50m.
U HaK MP5 se kdysi říkalo, že s kvalitní municí dokáže do 100m udržet krok i s puškou, na mysli ale nebyla přesná AR 5,56x45 s optikou, ale běžná puška, např. G3 s mechanickými mířidly a vojenskou municí 7,62x51, a pro tu také nejsou 3cm nástřelky běžnou praxí…
Na civilním trhu se prodává munice 9mm Luger (9x19) s 2R100 (10 ran z rozptyloměrné hlavně) v rozsahu cca 3-9cm/25m. I kdyby uživatel koupil velmi kvalitní a také drahé produkty s 2R 100 cca 1,5-2cm/25m, tak i po přepočítání koeficientem pro 5 ranou položku není reálné dosahovat na 100m rozptyl okolo 3cm.
HaK MP5, která ve své kategorii náleží k absolutní špičce, je schopna „dát“ s kvalitní municí z 5 ran rozptyl 2R 100 okolo 3cm, ale na poloviční vzdálenost, tj. 50m.
U HaK MP5 se kdysi říkalo, že s kvalitní municí dokáže do 100m udržet krok i s puškou, na mysli ale nebyla přesná AR 5,56x45 s optikou, ale běžná puška, např. G3 s mechanickými mířidly a vojenskou municí 7,62x51, a pro tu také nejsou 3cm nástřelky běžnou praxí…
Na civilním trhu se prodává munice 9mm Luger (9x19) s 2R100 (10 ran z rozptyloměrné hlavně) v rozsahu cca 3-9cm/25m. I kdyby uživatel koupil velmi kvalitní a také drahé produkty s 2R 100 cca 1,5-2cm/25m, tak i po přepočítání koeficientem pro 5 ranou položku není reálné dosahovat na 100m rozptyl okolo 3cm.
-
Parabellum - Častý návštěvník
Ano mohu jen potvrdit zkušenosti ostatních kolegů s karabinami v 9mm luger. Mám EVO III a 3 cm na 50 metrů se mi tedy opravdu zatim nepodařilo a to ať už s kupovanou municí SB, nebo s kvalitnější mnou přebíjenou. Nejlepší nástřely co se mi povedly sem byl rád, že se srovnaly do desítky na pistoláku a ta má tušim 5cm. Samozřejmě tedy stříleno přes mechaniky, nebo kolimátor, puškohled se mi tak nějak na této kategorii zbraní ekluje nasadit. Ale pro ti gustu...
No, ale jak tak na to koukám, tak máš velkou šanci ty 3cm na 100m potvrdit tento víkend a RomanS ti to dosvědčí. Potom prodávám své EVO a kupuji Striboga
No, ale jak tak na to koukám, tak máš velkou šanci ty 3cm na 100m potvrdit tento víkend a RomanS ti to dosvědčí. Potom prodávám své EVO a kupuji Striboga

- chuckmTARA
- Nový uživatel
Stribog co mám.. má hlavěň 350 mm, Proti ČSV 9 a EVU s 200 mm hlavní. Tak má Stribog na větší vzdálenost výhodu.
Sice RomanS toho mojeho Striboga cca 3/4 roku zpět natřeloval na stolic, ale asi zřejmě nesledoval soustřel na tych 70 m. Nebo na to zapoměl... Romane to stým pivem beru
Striboga po zkušenosti, bych už nevzal. Víc je na reklamaci jak střílí. Nástřel teď neudělám, jelikož je na reklamaci kdo ví kdy to opraví. ( zlomený již druhý zápalník a a první zlomený bicí kohout). viz foto ..
A toto je optika u které sem skončil http://www.gundrak.cz/Default.aspx?Page=155...
Sice RomanS toho mojeho Striboga cca 3/4 roku zpět natřeloval na stolic, ale asi zřejmě nesledoval soustřel na tych 70 m. Nebo na to zapoměl... Romane to stým pivem beru

Striboga po zkušenosti, bych už nevzal. Víc je na reklamaci jak střílí. Nástřel teď neudělám, jelikož je na reklamaci kdo ví kdy to opraví. ( zlomený již druhý zápalník a a první zlomený bicí kohout). viz foto ..
A toto je optika u které sem skončil http://www.gundrak.cz/Default.aspx?Page=155...
-
4mike - saigaholic
4mike píše:glock1719 píše:Měl to tu 4 Mike a co vím na 100 m mu to s náboji Sell-Bell SP 100 grs chodilo krásně.
to byla PC9 ne Marlin
mělo to 16" a umělo to 3 MOA s SP lehkýma Vlaškama optikou 2x od Aimpointa na montáži LaRue a bylo to z bagů u Hungryho (v tunelu)
hele možná jsme tu smečka idiotů, možná se Vlašimi povedla extra várka patron a stal jsi se šťastným majitelem kouzelnýho laufu
každopádně projevům skepse se nemůžeš divit, nejsi první co to s zkusil s flusačkou na 100m a Stribog není první karabina v lůgru na Světě
- petrc
- Občasný návštěvník
to chuckmTARA: Kolik máš s toho Striboga nastříleno?
- František Fořt
- Pravidelný návštěvník
K soustřelu. Mně se s mým Stribogem SR2 ('karabina s kratší hlavní 250 mm) soustřel 3-4 cm povedl vícekrát, ale na 50 m. Tj. dal jsem na to optiku a střílel s oporou, jak kdybych střílel z normální flinty. Nutno ale dodat, že ten výsledek dosáhlo pouze jediné střelivo, a to SaB Subsonic se 140 gr střelou. SaB Subsonic se 150 gr střelou byl taky velmi dobrý, ale už to mělo o něco větší rozptyl, pořád ale 5-6 cm. Když jsem pak následně nabil Libry a ještě jedny přebíjenky, tak to na těch 50 m bylo opravdu x násobně horší, tj. lítalo to minimálně po celém černém na pistolovém terči, ač jsem snažil jak jsem mohl. Tedy rozdíl mezi střelivem obrovský.
Na 100 m ty vlašimský subsoniky chodily cca 12-14 cm (neměřil jsem to) a překvapivě to ani nemělo takový pokles. Včera jsem to opět zkoušel a na 25 m byly skutečně trojstřely a pod, nekecám, tzv. jedna díra.
Ten Stribog je nejpřesnější samonabíječka v 9 Luger, co jsem vůbec viděl. Myslím si, že když to opřu na bagy a mám na tom optiku, tak lze víceméně dobře zhodnotit reálnou přesnost.
Bohužel jsem vystřelil zatím tak 600-700 ran a už mi na jednom zásobníku praskla vývodka , a to nepadal na zem aj. a nevím co, a ohnula se mi pružina záchytu závěru, tak ač prkotina, musí se dát nová. Moc se mi proto nelíbí, co tady čtu, že bych měl čekat na prasklé zápalníky a kdo ví co ještě, protože se mi z toho střílí super, baví mě ta vysoká přesnost a celkově mi zbraň dobře sedí.
Na 100 m ty vlašimský subsoniky chodily cca 12-14 cm (neměřil jsem to) a překvapivě to ani nemělo takový pokles. Včera jsem to opět zkoušel a na 25 m byly skutečně trojstřely a pod, nekecám, tzv. jedna díra.
Ten Stribog je nejpřesnější samonabíječka v 9 Luger, co jsem vůbec viděl. Myslím si, že když to opřu na bagy a mám na tom optiku, tak lze víceméně dobře zhodnotit reálnou přesnost.
Bohužel jsem vystřelil zatím tak 600-700 ran a už mi na jednom zásobníku praskla vývodka , a to nepadal na zem aj. a nevím co, a ohnula se mi pružina záchytu závěru, tak ač prkotina, musí se dát nová. Moc se mi proto nelíbí, co tady čtu, že bych měl čekat na prasklé zápalníky a kdo ví co ještě, protože se mi z toho střílí super, baví mě ta vysoká přesnost a celkově mi zbraň dobře sedí.
-
Petzold - Moderátor
Sice trošku starší video, kde Rob Pincus porovnává starší verzi A2 s dynamickým závěrem a verzi A3 se závěrem brzděným válečky .
https://www.youtube.com/watch?v=XoN4viUWiXI
https://www.youtube.com/watch?v=XoN4viUWiXI
- elado
- Pravidelný návštěvník
ľudia tam dosť kritizujú, že "brzdená" verzia má iný kompík.
Inak dnes som zvážil záverovú sústavu A3 z 2018 a má "nádherných" 610g.
Nejako mi uniká zmysel, keď dynamiky sú na tom podobne.
Inak dnes som zvážil záverovú sústavu A3 z 2018 a má "nádherných" 610g.
Nejako mi uniká zmysel, keď dynamiky sú na tom podobne.
-
4mike - saigaholic
https://www.thefirearmblog.com/blog/2018/09/18/first-look-global-ordnances-sub-compact-weapon-entry/?utm_source=facebook&utm_medium=SumoMe&utm_campaign=sumome_share
US Army Selects 6 Companies for Sub Compact Weapon Programme
Update 18/09/18: Global Ordnance have confirmed that their submission is based on the STRIBOG AP9A3S, developed by Slovakia’s Grand Power.
tak držím palec
US Army Selects 6 Companies for Sub Compact Weapon Programme
Update 18/09/18: Global Ordnance have confirmed that their submission is based on the STRIBOG AP9A3S, developed by Slovakia’s Grand Power.
tak držím palec

- niko
- Nový uživatel
Re: Karabina/samopal Grand Power - STRIBOG ...
Chlapi neskusali ste niekto dat na Striboga iny kompenzator ? Rozmyslal som, ze by som vymenil stary za nejaky lepsi, no neviem, ci bude zavit pasovat na volne dostupne 9 mm kompenzatory.
- petrc
- Občasný návštěvník
O tomhle jsem taky už přemýšlel, ale ono k dispozici kompenzátorů pro 9mm se závitem M15x1 zrovna moc není ... jedině s použitím redukce a nebo je od Roedale za 155EUR
Jelikož vliv kompenzátoru na střelbu nebude tak velký, tak nakonec jsem to vzdal a nechám tam ten původní ....
Jelikož vliv kompenzátoru na střelbu nebude tak velký, tak nakonec jsem to vzdal a nechám tam ten původní ....
- niko
- Nový uživatel
Mas pravdu. Nejaky velky vplyv noveho kompenzatora asi netreba cakat. Je to skor esteticka zalezitost. Ten povodny sa mi ale velmi nepaci. Inak dik za ten typ na Roedale.
-
slabyt - Častý návštěvník
Karabina/samopal Grand Power - STRIBOG ...
S delším časovým odstupem bych se rád zeptal majitelů Striboga S9A1, jak se jim s ním žije? Zda spolehlivě bez problémů funguje, případně i zkušenosti s údržbou. Dospěl jsem k tomu, že opět potřebuji něco delšího než pistoli a výkonějšího než malorážka na dynamickou střelbu, taktiku a tak podobně. Zatím řeším dilema, zda PDW nebo AR15 v 223Rem v cenové relaci do 30k.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
johnnyjak - Častý návštěvník
Mám obyčejnou A1 s duralovým tělem a 10" hlavní z konce roku 2016. Jsem s ním spokojený: přesný, dobrá spoušť a spolehlivost. Zpočátku bylo potřeba reklamací vyřešit prasklý úderník (prý jsem měl ještě nějaký starý typ), dotahoval a podlepoval jsem šrouby, kterými je chycen vyhazovač, hledal vhodnou sílu vratné pružiny pro mé přebíjenky atp. Od té doby mám bez potíží nastříleno tak 5000.
Přetrvávajícím problémem jsou zásobníky. Nové provedení už vydrží výrazně déle, než původní průhledné, ale ještě pořád se lehce oštipuje levá vývodka o vyhazovač (což zatím nemá vliv na spolehlivost) a jeden kus mi praskl. Qins zásobníky bez potíží mění a zachytil jsem informaci, že se chystají zásobníky s plechovou výstuží. Pak už bych ke Stribogu neměl žádné zásadní námitky.
Přetrvávajícím problémem jsou zásobníky. Nové provedení už vydrží výrazně déle, než původní průhledné, ale ještě pořád se lehce oštipuje levá vývodka o vyhazovač (což zatím nemá vliv na spolehlivost) a jeden kus mi praskl. Qins zásobníky bez potíží mění a zachytil jsem informaci, že se chystají zásobníky s plechovou výstuží. Pak už bych ke Stribogu neměl žádné zásadní námitky.
-
slabyt - Častý návštěvník
Karabina/samopal Grand Power - STRIBOG ...
Díky za odpověď. Právě A1 jsem nedávno osahával a je to asi favorit, po vyměně pistolovky, pažby a úpravě záchytu záveru by to bylo asi to, co bych si představoval. Rád slyším, že funguje bez nějakých problémů, ani se servisem u nás není problém?
Je to aktuálně asi favorit před BARKem, CSV a Evem.
Je to aktuálně asi favorit před BARKem, CSV a Evem.
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské