-
Justinian - Častý návštěvník
Re: HK MP-5 a jeji klony/licencni vyroby/modifikace
Takže opravdu jenom ta hnusná káčková verze. Tu si můžou nechat. 

- DPMS
- Častý návštěvník
Jde opravdu o verzi K se sklopnou ramenní opěrou BaT, polymerové předpažbí má patrně zvýšit celkovou délku zbraně a eliminovat riziko "ustřelení prstů" podpůrné ruky. To lze však snadno a rychle vyjmout (jeden demontážní čep bez potřeby nářadí) a nahradit nějakým osvědčeným komponentem pro „full“ verze. Alespoň doufám, že související rozměry pouzdra s hlavní zůstaly zachovány...
Co mě však na…, je provedení blokace spušťadla v pouzdru závěru, resp. znesnadnění aplikace „full“ spušťadla, a to tak, že zcela vypustili spodní pákový záchyt zásobníku, kdy boční tlačítkový záchyt, který zde logicky musel zůstat zachován, se u HaK MP5 při přebíjení prakticky nepoužívá. Takže odlišná manipulace…
Proč neuvedli na trh verzi A, těžko soudit, ale letos už druhé zklamání. Přestavili i verzi MR 223 s 11" hlavní, v podstatě krátkou civilní HaK 416 A5, ale nechali tam "supertěžkou" hlaveň z původní "terčové" MR 223, takže hezká krátká útočná puška, ale zbytečně těžká na předek...
Jelikož inkriminovaná řešení u vojenských verzí nemají, něco je k tomu u civilních zbraní jistě vede, ale nejednoho zákazníka to od koupě odradí…
Co mě však na…, je provedení blokace spušťadla v pouzdru závěru, resp. znesnadnění aplikace „full“ spušťadla, a to tak, že zcela vypustili spodní pákový záchyt zásobníku, kdy boční tlačítkový záchyt, který zde logicky musel zůstat zachován, se u HaK MP5 při přebíjení prakticky nepoužívá. Takže odlišná manipulace…
Proč neuvedli na trh verzi A, těžko soudit, ale letos už druhé zklamání. Přestavili i verzi MR 223 s 11" hlavní, v podstatě krátkou civilní HaK 416 A5, ale nechali tam "supertěžkou" hlaveň z původní "terčové" MR 223, takže hezká krátká útočná puška, ale zbytečně těžká na předek...
Jelikož inkriminovaná řešení u vojenských verzí nemají, něco je k tomu u civilních zbraní jistě vede, ale nejednoho zákazníka to od koupě odradí…

-
Leo6 - Pravidelný návštěvník
No Bůh ví, zda jsem tohle budou vůbec dovážet, fronty na to asi nebudou.
Jak si vůbec stojí MR 223 oproti V-AR?
Na to se snad muzes zeptat v prislusnem vlaknu! ufo
Jak si vůbec stojí MR 223 oproti V-AR?
Na to se snad muzes zeptat v prislusnem vlaknu! ufo
-
Kody - Častý návštěvník
-
Sam Jr. - Častý návštěvník
zeptám se blbě
je možné full auto mp5 origo of HK upravit na samonabíjecí pušku? zvládl by to někdo v čr komplet i s papírováním?

-
gunman - Častý návštěvník
Ne.
HK to do civilu neprodá. Nebo tak to aspoň bylo před nedávnem.
HK to do civilu neprodá. Nebo tak to aspoň bylo před nedávnem.
-
hmm zajímavý, že se jeden válí na Gundrak a druhej na zbraně-doplnky skladem v akci?
-
Petzold - Moderátor
No tak se jich zeptej ne ? 

-
Moje 1. otázka byla původně teoretická, jestli se dá nějak zbran upravit na B a jakým způsobem, aby to prošlo zkušebnou - tak jako spousta pušek, co je u nás na trhu a za 2. jestli by se do toho někdo, kdo na to má všechny náležitosti pustil.
Já nemám ani vyjímku na zbran kat. A, ani žádnou licenci a už vůbec nejsem puškař
Já nemám ani vyjímku na zbran kat. A, ani žádnou licenci a už vůbec nejsem puškař

- MartinRst.
- Pravidelný návštěvník
Určitě se to dá realizovat, ale pokud to má být i s kategorizací, tak se to u jedné zbraně neúměrně prodraží a hlavně je nutná nejméně jedna zbraň jako vzorek ČÚZZS pro přezkoušení. Pro ilustraci: nejpodobnější MP5ce je puška G3, žádost na přestavbu G3 jsme podávali ČÚZZS v lednu 2016, během června bychom snad měli obdržet rozhodnutí, dosavadní náklady jsou na 126tis. kč bez dph (a dva vzorky do šrotu).
-
MartinRst.: Děkuji za objasnění od jednoho z nejpovolanějších. Takže nemá cenu o tom ani přemýšlet 

-
Leo6 - Pravidelný návštěvník
Už se tu řešilo to, že zmiňovaný fullauto mp5 nejsou německý HK. Vyjde levnějc koupit Pof a osadit ho německejma doplňkama....
-
Gunny - Častý návštěvník
Tak jsem se stal majitelem HK SP5K. Nádhernej mazel. Prostě origo HK.
Chystám se na to vypouštění zásobníku. Je na to sada na přestavbu. Bohužel jsem jí našel jen na :
https://www.hkparts.net/shop/pc/Magazin ... 9p2402.htm
Neposílaj do zahraničí, ale nějak to zkusím. Jedna cesta je přes " zásilkovou službu ". Uvidím jestli to klapne. No, kdyby někdo věděl, kde se daj ještě jinde sehnat díly na HK, dejte vědět. Brownells znám.
Jinak to předpažbí není zas tak špatný. Myslel jsem, že ho vyměním za origo s ručkou, ale začínám mu přicházet na chuť.
Chystám se na to vypouštění zásobníku. Je na to sada na přestavbu. Bohužel jsem jí našel jen na :
https://www.hkparts.net/shop/pc/Magazin ... 9p2402.htm
Neposílaj do zahraničí, ale nějak to zkusím. Jedna cesta je přes " zásilkovou službu ". Uvidím jestli to klapne. No, kdyby někdo věděl, kde se daj ještě jinde sehnat díly na HK, dejte vědět. Brownells znám.
Jinak to předpažbí není zas tak špatný. Myslel jsem, že ho vyměním za origo s ručkou, ale začínám mu přicházet na chuť.
-
Gunny - Častý návštěvník
-
Kody - Častý návštěvník
Peknej kousek, co k tomu H&K dodava za prislusenstvi?
-
Gunny - Častý návštěvník
Prodávají se 4 verze :
1. úplně holá pistole bez pažby a bez montáže ( 55 tis.)
2. pistole s pažbou bez montáže ( 60 tis.)
3. pistole bez pažby s montáží ( 60 tis. )
4. pistole s pažbou a s montáží ( 65 tis.)
Pažba i montáž jsou oboje BaT. Já mám verzi 2. Montáž jsem dal Fab defence za 2 300,-Kč. Není tak masivní jako BaT.
Prodává se to jen s jedním 10-ti raným magacínem. Origo zásobák od HK ( jakákoliv kapacita ) vyjde na 2 tis. Proto jsem koupil balení 5 ks pákistánskejch 30-ti raňáků za 4 tis.Beru zásobák jako spotřební matroš, ale při porovnání s origo zásobákama chybí pouze nápis Made in Germany. Nerezovej podavač mají taky. A jen tak mezi náma, mají lepší zpracování jak origo HK pro OS. S těma civilníma jsou k nerozeznání.
Balená je zbraň do obyč kartonový krabice. Je tam manuál - celkem hezky udělanej a malej šroubovák + přípravek na štelování mířidel. Nic víc nedávají. Žádný čištění, zámečky nebo safe praporky.
1. úplně holá pistole bez pažby a bez montáže ( 55 tis.)
2. pistole s pažbou bez montáže ( 60 tis.)
3. pistole bez pažby s montáží ( 60 tis. )
4. pistole s pažbou a s montáží ( 65 tis.)
Pažba i montáž jsou oboje BaT. Já mám verzi 2. Montáž jsem dal Fab defence za 2 300,-Kč. Není tak masivní jako BaT.
Prodává se to jen s jedním 10-ti raným magacínem. Origo zásobák od HK ( jakákoliv kapacita ) vyjde na 2 tis. Proto jsem koupil balení 5 ks pákistánskejch 30-ti raňáků za 4 tis.Beru zásobák jako spotřební matroš, ale při porovnání s origo zásobákama chybí pouze nápis Made in Germany. Nerezovej podavač mají taky. A jen tak mezi náma, mají lepší zpracování jak origo HK pro OS. S těma civilníma jsou k nerozeznání.
Balená je zbraň do obyč kartonový krabice. Je tam manuál - celkem hezky udělanej a malej šroubovák + přípravek na štelování mířidel. Nic víc nedávají. Žádný čištění, zámečky nebo safe praporky.
-
Kody - Častý návštěvník
Taky se nepredali - byl jsem na tom obdobne.
Jak ti funguje ta nizka montaz, neprekazi ti tam kolecko musky v kolimatoru?
Jak ti funguje ta nizka montaz, neprekazi ti tam kolecko musky v kolimatoru?
-
Gunny - Častý návštěvník
-
Gunny - Častý návštěvník
Pohled z té správné strany. Oblouk mušky nezavází.
-
Kody - Častý návštěvník
Tak to je super ze to funguje i s nizkou montazi
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské